grigoriou Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ε τοτε ειναι μια καλη ευκαιρια να καταναλωσουμε το ντοπια προιοντα(που οι περισσοτεροι μας πιστεουμε κιολας οτι ειναι τα καλυτερα του κοσμου). Γιατι να εισαγουμε γαλα και να ειναι στη πεινα οι κτηνοτροφοι μας? Οποτε και θα αυξηθει η παραγωγη μας και αναπτυξη θα εχουμε.
dreamercon Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Το πρόβλημα της ελλλάδας είναι ότι κάθε μήνα, το ελληνικό δημόσιο καταναλώνει δυο δις ευρώ περισσότερα από ότι εισπράτει. Και αυτό το προβλημα δεν λύνεται ούτε με υποτίμηση, ούτε με επιπλέον δάνεια, ούτε με αναδιάρθρωση, ούτε με επιστροφή στη δραχμή, ούτε με τίποτα άλλο περίπλοκο. Λύνεται απλά με μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων.
fearwhatnow Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 To θεμα ειναι να πτωχευσει και επισημα η χωρα δηλωνοντας οτι αδυνατει να εξοφλησει τους δανειστες της (επρεπε να το ειχε κανει εξαρχης).Αν το ειχε κανει πριν απο το μνημονιο, απλα πιθανως θα επεστρεφε στη δραχμη με μια υποτιμηση 30-50% και θα προσπαθουσε να συναψει εμπορικες συμφωνιες με χωρες εκτος ΕΕ (Ρωσια,Κινα και Νοτια Αμερικη).Με αυτο τον τροπο σταδιακα θα υπηρχε αναπτυξη και θα ανοιγαν οι αγορες με εισαγωγες και εξαγωγες που τωρα ειναι ανυπαρκτες.Κανενας απο τους δανειστες της δεν θα μπορουσε να διεκδικησει τιποτα γιατι απο ενα Κρατος και μια χωρα που εχει εθνικη κυριαρχια, οταν χρωσταει, δεν μπορεις να της παρεις τιποτα.Δεν ειναι ιδωτης το Κρατος που εχει υποθηκευμενα ακινητα και μπορει μια Τραπεζα να του τα παρει. Επομενως, η πολιτικη αυτη ηταν καταστροφικη, εχει συντελεστει εσχατη προδοσια διοτι εχουν απωλεσει την εθνικη κυριαρχια με τις συμφωνιες που εκαναν με τους δανειστες (οι οποιοι φυσικα λοιτουργουν τεχνοκρατικα, διοτι θελουν πισω αυτα που εδωσαν) και δυστυχως θα υπαρξει αιματοκυλισμα σε ολα τα επιπεδα. Οσοι υποστηριζουν το αντιθετο ειναι επικινδυνοι και το κανουν επειδη εχουν συμφερον απο τη μη πτωχευση της χωρας.Το να δανειζεσαι για να εξοφλεις εκ νεου αυτα που δανειζεσαι ειναι αστειο και δεν οδηγει πουθενα παρα μονο στην υφεση,στην ανεργια και την φτωχεια. Επισης, το να ανακοινωνουν μετρα για εσοδα πχ. 6 δις ειναι και παλι αστειο και ενα παιδι γυμνασιου να βαλεις τετοια αθλια οικονομικη προσεγγιση δεν θα σου κανει.Απο που θα προκυψουν αυτα τα εσοδα οταν θελεις να τα εισπραξεις απο αορατες πηγες??Διοτι οι επιχειρησεις ειναι πλεον "αορατες", δεν υπαρχει ρευστο, ολα ειναι μια αλυσιδα. Κατα τη γνωμη μου ειναι αργα τωρα γιατι υποψιαζομαι οτι εγγραφως εχουν εκχωρησει κυριαρχικα δικαιωματα στους δανειστες.Αυτο σημαινει οτι δεν θα αργησει η κοινωνικη εκρηξη που ομως πλεον θα κατασταλει απο δυναμεις του ΝΑΤΟ.Ηδη εχει εκπονηθει σχεδιο καταστολης το οποιο το γνωριζω απο μεσα.2 εβδομαδες κρατησε η συνταξη αυτου του σχεδιου σε 2 νατοικες βασεις με τους στρατιωτικους να εργαζονται περι τις 12-13 ωρες την ημερα για αυτο.
frenzy Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ηδη εχει εκπονηθει σχεδιο καταστολης το οποιο το γνωριζω απο μεσα. Από που μέσα;
fearwhatnow Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Από που μέσα; Aπο νατοικους.Ξερω και αλλες λεπτομερειες αλλα αρκουμαι σε αυτα.Ουτως ή αλλως θα βγουν μερικοι και θα λενε να το αποδειξω και αλλα τετοια.
skiabox Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Το πρόβλημα της ελλλάδας είναι ότι κάθε μήνα, το ελληνικό δημόσιο καταναλώνει δυο δις ευρώ περισσότερα από ότι εισπράτει. Και αυτό το προβλημα δεν λύνεται ούτε με υποτίμηση, ούτε με επιπλέον δάνεια, ούτε με αναδιάρθρωση, ούτε με επιστροφή στη δραχμή, ούτε με τίποτα άλλο περίπλοκο. Λύνεται απλά με μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων. Τη μείωση δαπανών όμως την πληρώνουν αυτοί που φταίνε.Ενώ τη φορολογία όλοι (φταίνε δε φταίνε). Και παρόλα αυτά επιμένουν σε μείγμα 50-50.
fearwhatnow Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Καλό είναι να μη λέμε αρλούμπες. Αν εχεις αλλη πληροφορηση σε ακουω.Αν δεν γνωριζεις, για ποιο λογο συμπεραινεις και χαρακτηριζεις?
frenzy Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Γιατί όταν λένε "από μέσα" εννοούν "από το καφενείο που το άκουσα από κάποιον που μου είπε κι αυτός από μέσα". Intuition. Από μέσα.
apd453 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Από την άλλη η Λευκορωσία σήμερα έκανε μια υποτίμηση 50%. Πάντως Ελλάδα με ΦΠΑ 23% (όλα τα είδη απ' ότι βλέπω εδώ στις Αγγλικές εφημερίδες απόψε) και παράλληλη δραχμοποίηση και υποτίμηση, σας κόβω για επανάσταση, όταν τετραπλασιαστούν οι τιμές των εισαγώμενων αγαθών....... Καλά αν γίνει αυτό θα κλάψει ο κάθε πικραμένος. Πέρα από κάτι αγροτικά προϊόντα τα άλλα όλα είναι είτε εισαγωγή τελικών προϊόντων, είτε μεταποίηση εισαγόμενων προϊόντων. Ακόμη και τα ελάχιστα εργοστάσια που έχουμε δουλεύουν με εισαγόμενες πρώτες ύλες. Κάποια ελάχιστα με σχεδόν οριζόντια παραγωγή έχουν φύγει και συνεχίζουν να φεύγουν. Στο χωρίο. Μαρουλάκι, κοτούλες και δε συμμαζεύεται. Δύσκολα τα πράγματα. Η ιστορία δεν έχει να επιδείξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις τι έχει γίνει. Βασικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Όλα βασίζονται σε υποθέσεις. Ίδωμεν λοιπόν.
fearwhatnow Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Γιατί όταν λένε "από μέσα" εννοούν "από το καφενείο που το άκουσα από κάποιον που μου είπε κι αυτός από μέσα". Intuition. Από μέσα. Aντε καλα.Ο,τι πεις.Δεν θα σε πεισω κιολας να με πιστεψεις.
leftermann Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 πάντως εδώ πάνω έχει ακουστεί πολύ ότι στην Νέα Σάντα (καμιά 40 χλμ από Σαλλλονίκη) έχουν δημιουργηθεί ειδικές μονάδες με συμμετοχή του ΝΑΤΟ και κάνουν ασκήσεις καταστολής διαδηλώσεων. Προσωπικά δεν μου στέκει και πολύ, θα ψήφιζα ότι είναι αρβυλιά. Μια χαρά ΜΑΤ έχουμε να μας σπάσουν στο ξύλο αν βγούμε στους δρόμους, δεν νομίζω ότι παίζει να παρέμβει το ΝΑΤΟ σε ενδοελληνική εξέγερση. Σιγά μην μας βομβαρδίσουν κιόλας.
apd453 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μπα ψέματα. Και φυσικά "άγνοια" Στην εν λόγο ταξιαρχία έκανα φαντάρος και είναι αερομεταφερόμενη όσο πετάει ένας γάιδαρος.
fearwhatnow Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 ^^ A.Μαλιστα.Δεν γνωριζα καν οτι ειχε γινει θεμα.Οποτε φαινεται οτι ισχυουν αυτα που μου ειπαν αυτοι που ελαβαν μερος σε ολα αυτα.Δεν ειχα βεβαια σχεδον καμια αμφιβολια διοτι προκειται για φιλους μου και δεν ειχαν λογο να μου πουνε ψεμματα.Βεβαια ο Frenzy γνωριζει καλυτερα..
apd453 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Στη βόρεια Ελλάδα όλοι το ξέρουν εδώ και μήνες γιατί όλο και κάποιος γνωστός-γνωστού παίζει στην εν λόγο καναδεζομεταφερόμενη ταξιαρχία. Όταν ήμουν εγώ πάντως τέτοια άσκηση δεν κάναμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.