Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας;

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εντάξει, αν νομίζεις πως μπορούμε να παράγουμε τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς είσαι βαθιά νυχτωμένος

Αυτό είναι επιχείρημα? Σε πια στοιχεία βασίζεσαι? Ευχή ή κατάρα διατυπώνεις?

Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί αλλά να μην καταστραφούμε .

Πλάκα κάνεις etc? Μας τα έχουν κάνει @$!$ με το θέμα της ανταγωνιστικότητας. Γι'αυτό πήραν και αυτά τα μέτρα στα Εργασιακά. Και η καταστροφή είναι κοντά. Μια γελάδα δεν μπορείς να την αρμέγεις χωρίς μέτρο γιατί θα ψωφήσει ....

Νομίζεις πως όλοι θα αποκτήσουν χρήματα και θα είμαστε OK. Δεν είμαστε εμείς οι έξυπνοι που θα πούμε "Κάναμε μαλακία, αλλά δεν πειράζει, πάμε στη δραχμή". Δεν γίνεται και φυσικά, τα λάθη πληρώνονται.

Όχι δεν θα αποκτήσουν όλοι χρήματα. Ούτε και γω θα αποκτήσω ποτές. Αλλά θέλω να ζήσω αξιοπρεπώς όπως όλοι. Ας πληρώσω για τα λάθη τα δικά μου και όχι τα λάθη των άλλων (Για εμένα φταίνε 95% οι πολιτικοί).

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για αυτό το 95% όμως φταίει το άλλο 5%.

Εξάλλου, καθρέφτης της κοινωνίας είναι.

papi, μπορεί να μην μπορούμε να παράγουμε τα πάντα ως κράτος (μακάρι να υπήρχε τόση αφθονία σε πρώτες ύλες, για να έχουμε αυτάρκεια, που είναι το πρώτο που ενδιαφέρει), αλλά, βάσει εδάφους και υπεδάφους και αέρος και θαλασσών, έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε αρκετά.

Είτε εξόρυξη πρώτων υλών είναι αυτή, είτε εκμετάλλευση εναλλακτικών πηγών ενέργειας είναι αυτή, είτε καλλιέργεια του εδάφους είναι αυτή, τα πρώτα και βασικά μπορούμε να τα παράγουμε. Άλλο θέμα το ότι αυτό δεν γίνεται.

Δημοσ.
Αυτό είναι επιχείρημα? Σε πια στοιχεία βασίζεσαι? Ευχή ή κατάρα διατυπώνεις?

Έλεος, χρειάζεται επιχείρημα το γεγονός πως παράγουμε μόνο το 3% των αγαθών που καταναλώνουμε; Ή περιμένεις μέσα σε 1 μήνα από το 3% των εγχώριων προϊόντων να πάμε στο 99%;

Πλάκα κάνεις etc? Μας τα έχουν κάνει @$!$ με το θέμα της ανταγωνιστικότητας. Γι'αυτό πήραν και αυτά τα μέτρα στα Εργασιακά. Και η καταστροφή είναι κοντά. Μια γελάδα δεν μπορείς να την αρμέγεις χωρίς μέτρο γιατί θα ψωφήσει ....

Ναι, σίγουρα. Τα εργασιακά μέτρα δεν τα πήρανε για να μειώσουν το έλλειμμα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, τα πήραν για να ανοίξουμε 10 εργοστάσια με ανταγωνιστικά προϊόντα.

(Για εμένα φταίνε 95% οι πολιτικοί).

Αυτά λέει ο Λαζόπουλος, αυτά πιστεύεις. Και στα άλλα κράτη τρώνε οι πολιτικοί. Γιατί δεν είναι σε τόσο δεινή θέση όπως εμείς; Δεν είναι το πρόβλημα πως όλοι φοροδιαφεύγουν/εξαπατούν το κράτος με κάθε τρόπο, φταίνε οι πολιτικοί επειδή πήραν μίζα. Δεν λέω πως δεν έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης, αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε 50%.

Sugata, αφού υπάρχει τόσος πλούτος στο υπέδαφος και στη θάλασσα, γιατί νομίζεις δεν τον εκμεταλλεύονται τουλάχιστον ιδιωτικές εταιρίες; Φοβούνται μη βγάλουν κέρδος; Εγώ αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοιοι πόροι (δεν το έχω ερευνήσει πάντως). Αλλά και να υπάρχουν, για κάποιο λόγο δεν τους αξιοποιούμε. Είτε είναι αδύνατο να τους αξιοποιήσουμε ή ασύμφορο σαν κόστος.

Δημοσ.
Έλεος, χρειάζεται επιχείρημα το γεγονός πως παράγουμε μόνο το 3% των αγαθών που καταναλώνουμε; Ή περιμένεις μέσα σε 1 μήνα από το 3% των εγχώριων προϊόντων να πάμε στο 99%;

Δώσε ένα link απο επίσημη έρευνα. Αλλιώς πάλι ευχές ...

Αυτά λέει ο Λαζόπουλος, αυτά πιστεύεις.

α) Στο προηγούμενο post σου μου είπες ότι είμαι "βαθιά νυκτωμένος" (προσβολή) χωρίς κανένα επιχείρημα.

β) Τώρα με κατηγορείς αυθαίρετα σαν ακόλουθο του Λαζόπουλου

Τι να πω...

Και στα άλλα κράτη τρώνε οι πολιτικοί.

Φοβερό επιχείρημα.

Και στην Σομαλία έχει πειρατές. Να αγοράζω καμιά βάρκα σιγά σιγά να βγω Αιγαίο?

Γιατί δεν είναι σε τόσο δεινή θέση όπως εμείς; Δεν είναι το πρόβλημα πως όλοι φοροδιαφεύγουν/εξαπατούν το κράτος με κάθε τρόπο, φταίνε οι πολιτικοί επειδή πήραν μίζα. Δεν λέω πως δεν έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης, αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε 50%.

Σοβαρά δεν είναι ούτε 50%? Ο καπετάνιος είναι υπεύθυνος για την πορεία του "Τιτανικού" ή ο ναύτης κάτω στο αμπάρι?

• Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται επίσημη ερεύνα για να εξακριβωθεί αυτό. Για την ακρίβεια και το 3% εμένα προσωπικά, μου φαίνεται πάρα πολύ. Αν θες να το επαληθεύσεις ρίξε μια ματιά τριγύρω στο δωμάτιο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή.

Αν δε αφαιρέσουμε τα τρόφιμα από την εξίσωση, τότε τα εγχώρια προϊόντα είναι πραγματικά ελάχιστα.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται έρευνα για το αν τα εγχώρια προιόντα που καταναλώνουμε είναι πολύ λίγα. Ρούχα; Ανατολικές χώρες, οχήματα; Εξωτερικό, υπολογιστές; εξωτερικό, ηλεκτρονικές συσκευές; εξωτερικό, πετρέλαιο; εξωτερικό. Και πες πως δεν σε καλύπτουν αυτά. Μου λες πως τα περισσότερα προιόντα που καταναλώνουμε είναι Ελληνικά;

Φοβερό επιχείρημα.

Και στην Σομαλία έχει πειρατές. Να αγοράζω καμιά βάρκα σιγά σιγά να βγω Αιγαίο?

Είσαι περίπτωση "Άλλα λέω για να αγαπιόμαστε". Ό,τι να ναι αρκεί να βγεις σωστός. Εγώ σου λέω για κάτι που ισχύει σε όλα τα κράτη. Εσύ μου λες μια κοτσάνα που δεν κολλάει σε τίποτα.

Σοβαρά δεν είναι ούτε 50%? Ο καπετάνιος είναι υπεύθυνος για την πορεία του "Τιτανικού" ή ο ναύτης κάτω στο αμπάρι?

Ναι, γιατί οι πολίτες δίνουν στο κράτος μιά τέλεια οικονομία που οι πολιτικοί δεν μπορούν να διαχειριστούν. Ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος είναι υπεύθυνος αν του το ρημάξουν, του πάρουν τα λεφτά και το εμπόρευμα και καταστραφεί ή οι κλέφτες; Μόνο που στο κράτος ονομάζεται φοροδιαφυγή. Και θα πάω με τα νερά σου. Δείξε μου επίσημη έρευνα που δείχνει πως οι πολιτικοί φταίνε κατά 95%. Αλλιώς πάλι ευχές. Εγώ από την άλλη έχω έρευνα που δείχνει τη σχέση φοροδιαφυγής και ελλείμματος. Και μάντεψε, δεν έχει προκληθεί από 40 άτομα τύπου Βοσκόπουλου.

Δημοσ.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται επίσημη ερεύνα για να εξακριβωθεί αυτό.

Για την ακρίβεια και το 3% εμένα προσωπικά, μου φαίνεται πάρα πολύ.

Εμένα μου φαίνεται ότι είναι 60%

Αν θες να το επαληθεύσεις ρίξε μια ματιά τριγύρω στο δωμάτιο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή.Αν δε αφαιρέσουμε τα τρόφιμα από την εξίσωση, τότε τα εγχώρια προϊόντα είναι πραγματικά ελάχιστα.

Γενικά έχεις δίκιο δεν αντιλέγω. Απλά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα... Ακόμα διαπιστώνουμε το πρόβλημα ...

---------- Προσθήκη στις 14:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:28 ----------

Δεν χρειάζεται έρευνα για το αν τα εγχώρια προιόντα που καταναλώνουμε είναι πολύ λίγα. Ρούχα; Ανατολικές χώρες, οχήματα; Εξωτερικό, υπολογιστές; εξωτερικό, ηλεκτρονικές συσκευές; εξωτερικό, πετρέλαιο; εξωτερικό. Και πες πως δεν σε καλύπτουν αυτά. Μου λες πως τα περισσότερα προιόντα που καταναλώνουμε είναι Ελληνικά;

Ωραία και τι σε χαλάει αυτά που είπα ότι πρέπει κάτι να γίνει ώστε να γίνει συμφέρουσα η παραγωγή εδώ? "Βαθιά νυκτωμένο " με είπες. Αλλα ήταν 2008 και έχουμε 2010. Και ακόμα διαπιστώνουμε το πρόβλημα....

Αλήθεια εσύ με τι ασχολείσαι?

Είσαι περίπτωση "Άλλα λέω για να αγαπιόμαστε" . Ό,τι να ναι αρκεί να βγεις σωστός. Εσύ μου λες μια κοτσάνα που δεν κολλάει σε τίποτα.

3η Κακία

Εγώ σου λέω για κάτι που ισχύει σε όλα τα κράτη.

Οκ τότε κακώς ασχολούμαστε με την διαφθορά. Ρε ετοιμάστε το Πειρατικοό (btw λες να περάσουμε επόμενη φάση ?)

Ναι, γιατί οι πολίτες δίνουν στο κράτος μιά τέλεια οικονομία που οι πολιτικοί δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Αυτό που κατάλαβα τώρα με τα σκάνδαλα - ΔΝΤ και συναφή μάλλον μια χαρά ξέρουν να την διαχειρίζονται... Προς όφελος τους βέβαια.

Ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος είναι υπεύθυνος αν του το ρημάξουν, του πάρουν τα λεφτά και το εμπόρευμα και καταστραφεί ή οι κλέφτες;

Η διαφθορά θέλει και transaction.

Ο κλέφτης δεν ρωτάει τον ιδιοκτήτη.

Μόνο που στο κράτος ονομάζεται φοροδιαφυγή. Και θα πάω με τα νερά σου. Δείξε μου επίσημη έρευνα που δείχνει πως οι πολιτικοί φταίνε κατά 95%. Αλλιώς πάλι ευχές.

Είπα "Για εμένα φταίνε 95% οι πολιτικοί" <=> Προσωπική άποψη.

Ενώ εσύ λες -> "Έλεος, χρειάζεται επιχείρημα το γεγονός πως παράγουμε μόνο το 3% των αγαθών που καταναλώνουμε;"

Πετάς νούμερο και είσαι απόλυτος.

Δημοσ.
Ωραία και τι σε χαλάει αυτά που είπα ότι πρέπει κάτι να γίνει ώστε να γίνει συμφέρουσα η παραγωγή εδώ? "Βαθιά νυκτωμένο " με είπες. Αλλα ήταν 2008 και έχουμε 2010. Και ακόμα διαπιστώνουμε το πρόβλημα....

Επίσης τα προβλήματα που έχω εγώ και οι άλλοι εδώ στην περιοχή με τα αγροτικά προϊόντα είναι πραγματικά. Αλήθεια εσύ με τι ασχολείσαι?

Μπα; Άλλαξες γνώμη; Πριν έλεγες πως δεν είναι "ευχές" το 3%; Νομίζεις πως σε 1 νύχτα θα παράγουμε όλα τα προιόντα στην Ελλάδα; Μας συμφέρει το ρίσκο να βγούμε από το € για να αναπτύξουμε τη παραγωγή μετά από χρόνια (που αποκλείεται να την αναπτύξουμε, λέμε τώρα). Γιατί καλό είναι να μην ξεχνάμε τι έλεγες νωρίτερα. Εγώ δεν ασχολούμε με τίποτα διότι δεν μπορώ να εργαστώ εξαιτίας της ηλικίας μου.

3η Κακία

Δεν είναι κακία, αντί να σου πω πως λες κάτι που δεν στέκει, χρησιμοποίησα μία έκφραση. Αν εσύ κόλλησες εκεί είναι άλλο θέμα.

Οκ τότε κακώς ασχολούμαστε με την διαφθορά. Ρε ετοιμάστε το Πειρατικοό (btw λες να περάσουμε επόμενη φάση ?)

Δεν είπα να μην ασχολούμαστε, είπα να μη ρίχνουμε το φταίξιμο εκεί επειδή μας βολεύει.

Η διαφθορά θέλει και transaction.

Ο κλέφτης δεν ρωτάει τον ιδιοκτήτη.

Τότε γιατί μου έλεγες για Τιτανικούς και ναύτες; Καλό είναι να μην πετάμε μαλακίες εξ' αρχής και όχι να προσπαθείς να μου πεις ότι λέω βλακείες επειδή απαντάω στη σύγκρισή σου με άλλη σύγκριση.

Είπα "Για εμένα φταίνε 95% οι πολιτικοί" <=> Προσωπική άποψη.

Ενώ εσύ λες -> "Έλεος, χρειάζεται επιχείρημα το γεγονός πως παράγουμε μόνο το 3% των αγαθών που καταναλώνουμε;"

Πετάς νούμερο και είσαι απόλυτος.

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι η άποψή σου. Από τη στιγμή που την λες δημόσια και κάπου που υπάρχει συζήτηση οφείλει να είναι τεκμηριωμένη. Διάλογος γίνεται όταν υπάρχει υπόβαθρο για τα επιχειρήματα.

Τέλος, παρατηρώ πως όταν σου δείχνω πόσο τρωτά είναι τα επιχειρήματά σου, πιάνεσαι από αλλού ή βγαίνεις off topic. Ούτε αυτό είναι δείγμα διαλόγου. Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση, απλά σου λέω πως δεν πρόκειται να ακολουθήσω τη συζήτηση αν συνεχίσει έτσι.

Δημοσ.
Μπα; Άλλαξες γνώμη; Πριν έλεγες πως δεν είναι "ευχές" το 3%; Νομίζεις πως σε 1 νύχτα θα παράγουμε όλα τα προιόντα στην Ελλάδα;

Δογματικά αναφέρεις το 3%. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά προσωπικής άποψης και του 3% που αναφέρεις όλη την ώρα δεν φταίω εγώ.

Οκ μπορεί να ξεκινήσουμε απόγευμα και όχι νύκτα. Ακόμα ακούω συνθήματα:

- "Μπορούμε"

- "Πράσινη Ανάπτυξη"

- "Θα Γίνουμε Ανταγωνιστικοί"

Μας συμφέρει το ρίσκο να βγούμε από το €

Αυτή είναι η άποψη μου. ΔΡΧ. Μπορείς να δεις ένα link σε προηγούμενο post. με κάποιος Έλληνες οικονομολόγους να μιλούν. Αν θες να δεις γιατί κατά την δικιά μου αίσθηση είναι καλύτερα κοίτα προηγούμενα post .

για να αναπτύξουμε τη παραγωγή μετά από χρόνια (που αποκλείεται να την αναπτύξουμε, λέμε τώρα).

Αισιόδοξο σε βλέπω.

Βλέπω να τρώμε "κατάρτιση" και "Δια Βίου μάθηση".

Εγώ δεν ασχολούμαι με τίποτα διότι δεν μπορώ να εργαστώ εξαιτίας της ηλικίας μου.

Αν είσαι 60+ μια χαρά είσαι. Άν είσαι 18- μια χαρά τα κατάφεραν. Νόμιζα ότι συμβιβάστηκα γρήγορα (Σκέψου Παν/μιο δεν πήγα ποτέ να ψηφίσω και δεν έχω κατέβει ποτέ σε πορεία)

Δεν είναι κακία, αντί να σου πω πως λες κάτι που δεν στέκει, χρησιμοποίησα μία έκφραση. Αν εσύ κόλλησες εκεί είναι άλλο θέμα.

Με αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχω χάσει ένα μέρος της λογικής μου. Σωστό - Λάθος - Νόμιμο - Ηθικό τα μπερδεύω πλέον (χωρίς ειρωνεία αυτό)

Τότε γιατί μου έλεγες για Τιτανικούς και ναύτες; Καλό είναι να μην πετάμε μαλακίες εξ' αρχής και όχι να προσπαθείς να μου πεις ότι λέω βλακείες επειδή απαντάω στη σύγκρισή σου με άλλη σύγκριση.

Και άλλη ΚΑΚΙΑ?

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι η άποψή σου.

Την διαβάζεις και απαντάς. Κάποιο λογικό σφάλμα υπάρχει ...

Από τη στιγμή που την λες δημόσια και κάπου που υπάρχει συζήτηση οφείλει να είναι τεκμηριωμένη. Διάλογος γίνεται όταν υπάρχει υπόβαθρο για τα επιχειρήματα.

Αυτό δεν είναι σύνθημα τώρα? (Να πετάξω και γω μια κακία?) Τον ορισμό αυτόν από που τον έκανες copy - paste?

Τέλος, παρατηρώ πως όταν σου δείχνω πόσο τρωτά είναι τα επιχειρήματά σου, πιάνεσαι από αλλού ή βγαίνεις off topic.

Οκ είναι το λεγόμενο "Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε".

Ούτε αυτό είναι δείγμα διαλόγου. Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση, απλά σου λέω πως δεν πρόκειται να ακολουθήσω τη συζήτηση αν συνεχίσει έτσι.

Ομολογείς ήττα? (Πλάκα κάνω :P)

PS. Δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω για κάτι. Την έχω κόψει αυτήν την κακή συνήθεια εδώ και πολλά χρόνια.

Δημοσ.
Οκ μπορεί να ξεκινήσουμε απόγευμα και όχι νύκτα. Ακόμα ακούω συνθήματα:

- "Μπορούμε"

- "Πράσινη Ανάπτυξη"

- "Θα Γίνουμε Ανταγωνιστικοί"

Όποιος και να λέει αυτά τα συνθήματα... ζει σε άλλη Ελλάδα. Και απ' ότι κατάλαβα, και συ διαφωνείς με αυτά τα συνθήματα, έτσι δεν είναι;

Αισιόδοξο σε βλέπω.

Βλέπω να τρώμε "κατάρτιση" και "Δια Βίου μάθηση".

Δεν ξέρω που κολλάει η παιδεία με την οικονομία. Επειδή και τα 2 πάνε χάλια δεν σημαίνει πως έχουν και σχέση.

Άν είσαι 18- μια χαρά τα κατάφεραν.

Ποιοί;

Αυτό δεν είναι σύνθημα τώρα? (Να πετάξω και γω μια κακία?) Τον ορισμό αυτόν από που τον έκανες copy - paste?

Να πετάξω και γω κακία; Πάω σε ιδιωτικό σχολείο και τυχαίνει να μας έχουν πει τι είναι και τι προϋποθέτει ο διάλογος. Αν δεν θες όμως να κάνεις διάλογο, άνοιξε ένα blog και πες ό,τι θες εσύ. Γιατί το να λέμε πράγματα χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται ούτε ταιριάζει σε ένα forum με εκατοντάδες χρήστες και φυσικά είναι προκλητικό. Forum = Διάλογος και λυπάμαι αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει μετά από 400+ μηνύματα.

Ομολογείς ήττα? (Πλάκα κάνω :P)

Όχι, ομολογώ πως το thread κινδυνεύει να γίνει waste of time.

Υ.Γ: Όλο το προηγούμενο μήνυμά σου ήταν off topic αλλά νιώθω την ανάγκη να απαντήσω.

Δημοσ.

H Ελλάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας της CMA Datavision με τις χώρες που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, με ποσοστό 68,7% (από 55,72% χθες), ξεπερνώντας την Βενεζουέλα (58,62%) και την Αργεντινή (48,52%), ενώ η Πορτογαλία «φιγουράρει» στην 8η θέση με ποσοστό 25,29%.

http://www.nooz.gr/economy/neo-istoriko-upsilo-gia-to-elliniko-cds

Δημοσ.
H Ελλάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας της CMA Datavision με τις χώρες που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, με ποσοστό 68,7% (από 55,72% χθες), ξεπερνώντας την Βενεζουέλα (58,62%) και την Αργεντινή (48,52%), ενώ η Πορτογαλία «φιγουράρει» στην 8η θέση με ποσοστό 25,29%.

http://www.nooz.gr/economy/neo-istoriko-upsilo-gia-to-elliniko-cds

Αύριο μπορεί να είμαστε στην 10η. Έτσι και αλλιώς τα CDS απο ότι κατάλαβα τζόγος είναι.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Διαβαζω τελευταια οτι θα πτωχευσουμε(γνωστο) και αυτο δεν θα αργησει. Σε περιπτωση που ο πρωθυπουργος κυρηξει πτωχευση, πρεπει να ανησυχω για τις καταθεσεις μου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...