Προς το περιεχόμενο

Εκτροφή Μικρών Ζώων

MyDiversion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Έχουμε ένα μικρό περιφραγμένο κήπο και σκεφτόμουν,αντί να το γεμίσω ντομάτες και ζαρζαβατικά,μήπως να έβαζα ζωντανά και το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στα κουνελάκια!

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;Μπορεί να βγει και κάνα χαρτζιλίκι απ'αυτή την ιστορία;

Μήπως θα μου προτείνατε κάποιο άλλο ζώο;

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

οι κότες είναι βρωμερές. Τα κουνελάκια είναι αγαπησιάρικα. Και έχουν και πολύ γέλιο όταν το κάνουν.

Δημοσ.
οι κότες είναι βρωμερές. Τα κουνελάκια είναι αγαπησιάρικα. Και έχουν και πολύ γέλιο όταν το κάνουν.

το παιδί ρωτάει πως θα βγάλει κάποιο χαρτζηλίκι ή έστω κάποιο ώφελος. το οτι τα κουνελάκια έχουν γέλιο όταν το κάνουν δε νομίζω να του αποφέρει κάποιο κέρδος. απο την άλλη τα αυγά και το φρέσκο κοτόπουλο είναι μια χαρά

Δημοσ.
Καλησπέρα σας!

Έχουμε ένα μικρό περιφραγμένο κήπο και σκεφτόμουν,αντί να το γεμίσω ντομάτες και ζαρζαβατικά,μήπως να έβαζα ζωντανά και το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στα κουνελάκια!

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;Μπορεί να βγει και κάνα χαρτζιλίκι απ'αυτή την ιστορία;

Μήπως θα μου προτείνατε κάποιο άλλο ζώο;

Ευχαριστώ...

Καλή ιδέα μόνο που θέλει δουλειά.

Καθημερινή φροντίδα (να μαζεύεις χορτάρι εάν ο κήπος δεν έχει αρκετό) και να τους δίνεις νερό πολύ συχνά (το καλοκαίρι εξατμίζεται).

Επίσης κακή εποχή διάλεξες, το καλοκαίρι πεθαίνουν από την ζέστη (είναι και η γούνα), θα χρειαστείς και καλό στέγαστρο.

Είχα δει μια μονοκατοικία στην Αθήνα (σχεδόν κέντρο) όπου στον κήπο είχαν κουνέλια και χελώνες να κόβουνε βόλτες. Ήταν κάτι ανάμεσα σε όαση και μύθο του Αισώπου :-)

Εάν σκέφτεσαι να τα εκτρέφεις για το κρέας τους είναι άλλη ιστορία...

Δημοσ.

τα κουνέλια είναι άχρηστα εκτός αν θες να κάνεις γούτσου γούτσου με την κοπελα σου χαζέυωντας τα. ασε που είναι αρκετά ευπαθή σε αρρώστιες κτλ. για μένα δεν αξίζουν

Δημοσ.
τα κουνέλια είναι άχρηστα εκτός αν θες να κάνεις γούτσου γούτσου με την κοπελα σου χαζέυωντας τα. ασε που είναι αρκετά ευπαθή σε αρρώστιες κτλ. για μένα δεν αξίζουν

Αυτό ισχύει και εάν τα εκτρέφεις για το κρέας τους, αρρωσταίνουν πολύ εύκολα, θα πρέπει να πληρώνεις ένα κάρο αντιβιώσεις

Δημοσ.

Εντάξει όσων αφορά τη μυρωδιά,ζώα είναι όλα θα μυρίζουν κάπως!:lol:

Ο κήπος δεν βρίσκεται στο σπίτι αλλά στην επιχείρηση (βιομηχανικά είδη) είναι αρκετά μακριά από την αποθήκη,θόρυβος πολύς δεν παίζει,χόρτο υπάρχει αρκετό και χώρος επίσης!

Τα κουνελάκια μου ήρθαν με το σκεπτικό ότι εκτός του ότι είναι και @αμώ τις τροφές,γεννούν πολλά μικρά και πολύ συχνά αν δεν κάνω λάθος...

Αλήθεια πόσο πάει ας πούμε η πώληση κουνελιού σε σφαγείο;

Δημοσ.

εσυ το πάς αλλού τώρα. θές άδεια λειτουργίας εκτρεφόμενων θηραμάτων. θα θεωρείσαι προμηθευτής.. και θα δέχεσαι έλεγχο απο τα υγειονομικά κλιμάκια που αν δουν τον χώρο μπορεί και να τον απορρίψουν (λέω εγώ).

και όπως είπαν και πιο πάνω, τα κουνέλια που πάνε για εκτροφή έχουν έξοδα και θέλουν προσοχή.

Δημοσ.
Εντάξει όσων αφορά τη μυρωδιά,ζώα είναι όλα θα μυρίζουν κάπως!:lol:

Ο κήπος δεν βρίσκεται στο σπίτι αλλά στην επιχείρηση (βιομηχανικά είδη) είναι αρκετά μακριά από την αποθήκη,θόρυβος πολύς δεν παίζει,χόρτο υπάρχει αρκετό και χώρος επίσης!

Τα κουνελάκια μου ήρθαν με το σκεπτικό ότι εκτός του ότι είναι και @αμώ τις τροφές,γεννούν πολλά μικρά και πολύ συχνά αν δεν κάνω λάθος...

Αλήθεια πόσο πάει ας πούμε η πώληση κουνελιού σε σφαγείο;

1. θα χρειάζονται κι άλλο χορτάρι

2. θα χρειάζονται νερό

3. θα χρειάζονται να τα προσέχεις μήπως ένα αρρώστησε και κολλήσει και τα άλλα και θα τρέχεις για αντιβιώσεις

4. γεννάνε αρκετά μικρά (5-10). Αλλά. Έχεις ακούσει το "επιλόχια κατάθλιψη"? Ε, τα κουνέλια το παθαίνουν συχνά και τρώνε τα μικρά. Πρέπει να τα παρακολουθείς καθημερινά για να δεις ποια είναι πιο "υγιή" για να τα χρησιμοποιήσεις για κούνα.

5. αρρωσταίνουν. αντιβιώσεις = λεφτά

6. ψοφάνε από την ζέστη.

Συνήθως τέτοια εποχή, έως Ιούλη, τα σφάζουμε γιατί έτσι κι αλλιώς ψοφάνε από την ζέστη και κρατάμε μόνο "τα καλά".

7. χρειάζεσαι "διασυνδέσεις" :-D Ποιος θα σου δώσει κούνο και κούνα? Ποιος θα σε ενημερώνει να προσέχεις όταν σέρνεται νέα αρρώστια?

8. βρωμάνε. πολύ περισσότερο από κότες, λιγότερο από γουρούνια.

9. για να τα αυγατέψεις, δεν θα γεννάνε μόνα τους θα τα έχεις σε κλουβιά, το οποία θέλουν καθάρισμα.

10. και κυριότερον. τα χρήματα που θα βγάλεις θα είναι τα ίδια με το κόστος των τροφών (τρώνε εκτός απο χορτάρι, κουνελίνη και κριθάρι) και των αντιβιώσεων και είναι τα ίδια με αυτά που θα πλήρωνες στο σουπερμάρκετ για να αγοράσεις κρέας. Σίγουρα πράγματα. Το μόνο καλό (και σημαντικο) είναι ότι θα ξέρεις τι τρως, γιατί για χρηματικό κέρδος...

Θα μου πεις όλοι αυτοί που ζουν από την κτηνοτροφία πώς τα βγάζουν πέρα? Άς το αφήσουμε καλύτερα το τι τρώμε.-

Εάν θες ευκολία, πιο βολικά είναι τα κοτόπουλα, κι αυτά χρειάζονται τα παραπάνω αλλά σε μικρότερο βαθμό. Επίσης ούτε κι εδώ θα έχεις κέρδος.

Δημοσ.

Εχει η γιαγια μου στο χωριο καμια 20αρια κουνελια, ουτε αντιβιωσεις τα δινει ουτε τιποτα, μονο χορταρακι του θεου τρωνε και κανενα αποφαγι ξερω γω. Οντως ειναι λιγο ευαισθητα σε ζεστη, αρρωστιες αν και δεν εχει τυχει να ψοφησει κανενα απο μονο του. Για να βγαλεις λεφτα απο αυτο ξεχασε το, αν μπορεις και ξερεις να τα σφαζεις και να τα καθαριζεις μονος σου ειναι οτι καλυτερο για την οικογενεια σου και για να δινεις απο δω και απο κει σε φιλους-συγγενεις, ξερεις τι τρως... παντως να αναφερω πως ειναι το ιδιο "βρωμικα" με τις κοτες.

Δημοσ.

γουρουνια αν υπαρχει χωρος

ειδικα αν παρεις καμια γαματη ρατσα, και ασχοληθεις με το θεμα απο το μεγαλωμα μεχρη και το τι θα φας απο το γουρουνι θα το χαρεις αρκετα.

προσοχη ομως, γιατι το γουρουνι ειναι το ιδιο φιλικο με εναν σκυλο, και ειναι πολυ πιο εξυπνο απο αυτον, αρα το δεσιμο δεν ειναι δυσκολο.

Δημοσ.

τουφα καλο ειναι το γουρουνι αλλα μυριζει ασε που σκαβει συνεχεια :P

μπορει επισεις αμα εχει περιφραγμενο χωρο να βαλει καμια γαποπουλα αυτες κι αν ειναι νοστιμες :-) αλλα πρεπει να ειναι περιφραγμενο και γυρο γυρο και απο πανω γιατι πετανε αυτες και θα φυγουν ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...