telarin Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 τι να κάνουμε φιλαρακι κοιτάμε μπροστα, ο ανθρωπος πάντα οταν εχει ωστε και μια πιθανότητα να προχωρησει μπροστα, κοιτα μπροστα.Τωρα πιστευω οτι θα πεσουν οι τιμες για 2 λογους.1)διοτι ερχονται νεες τεχνολογιες απο πισω. 2)γιατι ακόμη δεν εχουν πιασει τα μέτρα καλα το κοσμο, πχ εχω που ειμαι δημ.υπαλληλος αυτο το μηνα ειδα την πρωτη καλη μειωση στο μισθο, και επονται και άλλες... Υπολογιζω λοιπον οτι μεχρι το σεπτεμβριο θα μειωσουν κατα 2/3 οι δημ.υπαληλοι τις αγορες τους.Και αν σκεφτεις οτι μπορει να αποτελουν το 1/4 με 1/5 του εργατικου δυναμικου της χωρας αλλα σε αγοραστικη δυναμη πιστευω οτι αποτελουν το 50% της χωρας λόγο καλων και σταθερων μισθων που είχαν.Και ένας οταν ξερει οτι θα παιρνει το μισθό του καθε μηνα βλεπε δημ.υπαλ δλδ σχεση με καποιον που παιρνει τα ιδια λεφτα με αυτον αλλα δεν ξέρει αν θα δουλευει τον αλλο μηνα βλέπε ιδιωτ.υπαλ, με βάση λοιπον μελετες περι ψυχολογιας του αγοραστη που εχουν γινει στο εξωτερικο, ο δημ.υπαλ αγοραζε τα 3πλα και ας επερνε τα ιδια λεφτα με κάποιον που ειχε το ανχος και την ανασφαλεια του ιδιωτ.υπαλ. Οπότε φαντάσου να μειωθει η αγοραστικη δυναμη της χωρας μαζι με τους ιδιωτικους υπαλληλους κατα 40% περιπου,(30% λογο των δημ.υπαλ και 10% λόγο των ιδιωτ.υπαλ.. -- και λέω 10% για αυτους επειδη οπως ειπα και ποιο πάνω αυτοι και απ τα προηγουμενα χρονια ειχαν μικρο ποσοστο αγοραστικης δυνατοτητας σε αυτα τα ειδη.Εν τελη τι θα κάνουν λοιπον τα κορακια..δε θα ριξουν τις τιμες δε θα κανουν προσφορες?? !!!! μιά χαρά τα λες, ο αδερφός μου είναι δημ. υπάλληλος και οι περισσότεροι φίλοι μου ιδιωτικοί και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τα λες. Όμως επειδή είμαι στον χώρο πολλά χρόνια, να ξέρεις ότι στο hardware (στο software ισχύουν άλλα) πρακτικά το περιθώριο κέρδους στην λιανική φτάνει το πολύ το 10%, οπότε μην περιμένουν κάποιοι τρελές μειώσεις λόγω κρίσης. Προσφορές "κράχτες" ναι, η κλασική απάτη που κάνουν για ρεκλάμα οι μεγάλοι φορτώνοντας την χασούρα σε άλλα προϊοντα, αλλά σοβαρές μειώσεις σε πολλά προϊοντα νο. Από 1ης Ιουλίου ανεβαίνει εξάλλου πάλι ο φπα, οπότε μάλλον πάλι αυξήσεις θα δούμε
Voodooman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 To ξεχειλώσαμε λίγο το thread, αλλά δικαιολογημένα, συγνώμη topic starter! Και εγώ (ιδιωτικός υπάλληλος με αβέβαιο μέλλον) καμιά φορά βλέπω το μηχάνημά μου και σκέφτομαι αν θα μπορέσω να το αναβαθμίσω ξανά... Δεν πειράζει όμως, έχουν βγει άπειρα παιχνίδια που δεν έχω καταφέρει να παίξω, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Και για να επανέλθω στο θέμα, πιστεύω η 5850 μοιραία θα πέσει στο επόμενο δίμηνο, αλλά δεν νομίζω στην Ελλάδα. Και ακόμη και αν πέσει, θα ζοριστούμε σοβαρά να την αγοράσουμε...
kanesaxo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για να επανελθουμε στα της αγορας, καλύτερα να πάρεις μια τώρα,γιατί οπως προ-ειπωθηκε,οι τιμες λιγο συσκολο να πεσουν. Κι εγω οταν ξεκινησα την αναζητηση καρτας γραφικων,περιμενα την ελευση των αντιστοιχωνς της Nvidia,μπας και μειωθουν οι τιμες των Ατι. K-ατι που δεν εγινε ποτε και πηραν εντελει την ανιουσα...Ε πηρα προχτες μια μεταχειρισμένη και ησυχασα. Διοτι πραγματικα ειναι κοροιδια σε ενα δυο μηνες μεσα (ασχετως την αυξηση του ΦΠΑ) να ανεβαινει η 5850 απο 200ε στα 250. Παρε μια μτχ και μη φοβασαι τπτ. Πωλειται μια 5850 προς 180ε,αν δε τη προλαβε κανεις,"τσιμπα" τη.
javaneze Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Διοτι πραγματικα ειναι κοροιδια σε ενα δυο μηνες μεσα (ασχετως την αυξηση του ΦΠΑ) να ανεβαινει η 5850 απο 200ε στα 250. Απλα για μην λεμε οτι θελουμε, δεν ειναι ακριβως κοροιδια. Ο εμπορος που την αγοραζει 150 δολαρια και στην βαζει στο ραφι με 200ευρω, πριν 2 μηνες αγοραζε το δολαριο με 66 σεντς και τωρα το αγοραζει με 83. Ηρθε και το νεο φπα να δυσχερενei την κατασταση και ερχεται και αλλο. Αυτη το νεο κοστος ποιος νομιζες θα το φορτωθει; Ο εμπορος ή η ati/nvidia; :-/
kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Οπως κάναν αρκετοι εμποροι σε αρκετα προιοντα να απορροφησουν μερος των αυξήσεων. Γιατι σ'αυτη εδω τη χώρα,οταν ενας φορος αυξανεται οι εμποροι βρισκουν την αγια χαρά τους και τσιμπάνε τις τιμές πέραν των αυξησεων αυτων. Και μεις σα μοσχαρια σιτευτά απλά νομιζουμε πως "α ανεβηκε το ΦΠΑ,ανεβηκε 5ε"... Παμπολλα παραδείγματα,δε μιλώ μονο για τους υπολογιστες.
phanispal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Οπως κάναν αρκετοι εμποροι σε αρκετα προιοντα να απορροφησουν μερος των αυξήσεων. Γιατι σ'αυτη εδω τη χώρα,οταν ενας φορος αυξανεται οι εμποροι βρισκουν την αγια χαρά τους και τσιμπάνε τις τιμές πέραν των αυξησεων αυτων. Και μεις σα μοσχαρια σιτευτά απλά νομιζουμε πως "α ανεβηκε το ΦΠΑ,ανεβηκε 5ε"... Παμπολλα παραδείγματα,δε μιλώ μονο για τους υπολογιστες. Δεν έχεις άδικο.. Από πόσους άκουσα ότι λόγω της αύξησης της ΦΑΠΑΣ (κατά 2%) θεωρούν λογική την αύξηση της τιμής του ποτού π.χ. τουλάχιστον κατά 1€;
Pooky(1) Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Στην πληροφορική αγοράζουμε αυτό που θέλουμε τη στιγμή που το θέλουμε. Δεν περιμένουμε. Έλεος πια με τους εμπορίσκους απατεώνες που μας περιβάλλουν. Δεν φτάνει τόσα χρόνια η εξίσωση του δολαρίου με το ευρώ (300 δολάρια = 300 ευρώ) όταν η ισοτιμία ήταν στο 1,4 (έπρεπε να κοστίζει λιγότερο από 230 ευρώ όταν έξω έκανε 300 δολάρια ένα αντικείμενο) τώρα κλαίγονται από πάνω. Να κλείσουν, να πάνε αλλού. Δεν βάζω και το γεγονός ότι δεν σέβονταν τίποτε μετά την αγορά, και αν σου έπεφτε σκάρτο πράμα σου έβγαζαν τη Παναγία μέχρι να βρεις το δίκιο σου. Θυμάται κανείς για παράδειγμα το r@m-shop που έκλεισε; (όσοι είχαν επαφή με το "τεχνικό τους τμήμα θα καταλάβουν) Η ξινίλα του μαγαζάτορα φαινόταν από μίλια μακριά και μια φορά που πήρα ελαττωματικό mobo προτίμησα να το πετάξω τελικά αφού μόνο που δεν είχε σηκώσει χέρι πάνω μου ο φαταούλας ο "μαγαζάτορας". Είχα κάνει πάρτι όταν έκλεισε. "Κρίση" my @$$.
Teisos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Αυτά που γράφεις δεν αναιρούν την ύπαρξη της κρίσης. Δυστυχώς δηλαδή..
kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δεν έχεις άδικο..Από πόσους άκουσα ότι λόγω της αύξησης της ΦΑΠΑΣ (κατά 2%) θεωρούν λογική την αύξηση της τιμής του ποτού π.χ. τουλάχιστον κατά 1€; Μα ο ελληνας εχει την αισχροκερδια στο "ειναι" του.Δε χρειάστηκε η "κριση" (σε εισαγωγικα γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα) για να το καταλαβουμε. Απτη μεταβαση και μονο της δραχής στο ευρώ,οι εμποροι πλουτισανε.Συγνωμμη κιολας που αναφερομαι σ'αυτο τον τομεα,απλως ειναι προχειρος και αυτος "ανθιζει" στην ελλαδα. Σουπερμαρκετ?λαικες?καφετεριες? απο που να ξεκινησω... Στην δουλεια μου προσωπικα,δουλευω με τιμες 10ετίας,κυριολεκτικα.Αλλα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι,γιαυτό και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα απολύτως σα μάζα... (δε μιλω πολιτικα,μην αρχισει κανεις, μαζα=πορειες=κομμουνιστης κτλ τκλ κτλ,καμμια σχεση).
javaneze Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Έλεος πια με τους εμπορίσκους απατεώνες που μας περιβάλλουν. Δεν φτάνει τόσα χρόνια η εξίσωση του δολαρίου με το ευρώ Σπορελαιο φιλε ... Αυτη η εξισωση ισχυει σε ολη την Ευρωπη, αν παρακολουθεις και site εξωτερικου, οι τιμες στο hardware στην Ευρωπη ειναι στα ιδια επιπεδα. Τωρα αν συγκρινεις τις τιμες του αμερικανικου newegg που ειναι δυο τετραγωνα πανω απο την intel, αραχτοι στο κομπιουτερακι τους και η μονη τους επαφη ειναι με τους κουριερ που κανουν τις παραλαβες, με ενα καταστημα τυπου πλαισιο,multirama και δεν συμμαζευεται, που στις τιμες τους προσθετουν περα απο τα μεταφορικα απο αμερικη, μισθοι/νοικια/ρευματα, τοτε η συγκριση σου ειναι ατυχης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέχρι τις 15 Αυγούστου που τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μηχανικών/γιατρών/δικηγόρων/κτλ από το ΕΣΠΑ μην περιμένεις μειώσεις τιμών. ας το ελπίσουμε, γιατί εγώ φοβάμαι για το χειρότερο...δλδ μόνιμη κατάσταση
Nik.K Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Σπορελαιο φιλε ... Αυτη η εξισωση ισχυει σε ολη την Ευρωπη, αν παρακολουθεις και site εξωτερικου, οι τιμες στο hardware στην Ευρωπη ειναι στα ιδια επιπεδα.Τωρα αν συγκρινεις τις τιμες του αμερικανικου newegg που ειναι δυο τετραγωνα πανω απο την intel, αραχτοι στο κομπιουτερακι τους και η μονη τους επαφη ειναι με τους κουριερ που κανουν τις παραλαβες, με ενα καταστημα τυπου πλαισιο,multirama και δεν συμμαζευεται, που στις τιμες τους προσθετουν περα απο τα μεταφορικα απο αμερικη, μισθοι/νοικια/ρευματα, τοτε η συγκριση σου ειναι ατυχης. Δλδ το Overclockers εχει ιδιες τιμες με εδω ? Και ειναι ΚΑΙ Αγγλια... Μηπως το CaseKing στην Γερμανια ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 σε άλλα προϊόντα του είναι πιο φτηνό και σε άλλα πιο ακριβό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.