Προς το περιεχόμενο

Μια ερώτηση σκληρόυ/κολλήματος

izapp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχές του 2010 άλλαξα σκληρό στο Macbook Pro μου μετά απο 2 χρόνια, απο 5200 σε 7200rpm. Όλα καλα, όλα ωραία, έτρεχε πιο γρήγορα και το startup/shutdown time ηταν πολύ μικρό σε σχέση με τον 5200rpm.

Τον τελευταίο μήνα όμως, μου κάνει 1 λεπτό να ανοιξεί και άλλο 1 μέχρι να ξεκολλίσει, απο εκεί που άνοιγε σε 30sec. Και γενικά όλα κολλάνε.

Μου θυμίζει τα windows, που όταν γινόταν αυτο ήθελε format.

Αυτο γίνετε επείδη όλη μέρα κατεβάζω,διαγράφω,extract,install,uninstall ή για κάποιο άλλο λόγο? Γενίκα ένας απλός HDD με βαζε/βγάζε τα φτυνεί, σωστά?

Αν ναι, ένας SSD έχει τέτοιο πρόβλημα?

Thanks.

Δημοσ.

Εκτος εαν ο δισκος που πηρες ειναι ελλατωματικος , το προβλημα μαλλον βρισκεται αλλου.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Για αρχή πήγαινε στο Applications -> Utilities -> Disk utility και κάνε ένα verify disk και ένα verify permissions.....

Για την ιστορία, η δική σου περίπτωση πιθανότατα είναι διαφορετική, και εγώ πέρυσι είχα αγοράσει ένα WD blue από το e-shop και τον έβαλα στο MBP. Ενώ τους πρώτους 1-2 μήνες δούλευε ρολόϊ, μετά μου κολλούσε συνέχεια ιδιαίτερα στις μεταφορές μεγάλων αρχείων όπως ταινίες ΗD και πάγωνε το μηχάνημα! Μόνο με hard reset μπορούσα να βγώ από τα κολλήματα! Ότι τεστ και να έκανα στο Mac (disc utility, onyx) δεν είχε αποτέλεσμα.... Αγόρασα καινούργιο δίσκο και εγκατέστησα στο Mac, έτσι αποδέσμευσα τον Blue και τον φορμάρισα σε Windows για να του τρέξω τα test από το site της WD που δουλεύουν μόνο σε Windows... Πράγματι δεν πέρασε τα tests και μου έβγαλε αμέσως bad sectors! Χρησιμοποίησα την εγγύηση και τον άλλαξα!

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει να κάνω Verify Permission πολλές φορές..

Άν έχει πράγματι bad sectros, πώς γίνετε να δούλευε καλα στην αρχή?

Βρήκα ενα app Techtool Pro που θεωρείτε καλο diagnostic tool..για να δούμε τι θα βγάλει.

Δημοσ.

το Techtool Pro περιλαμβάνεται στο πακέτο apple care. Δοκίμασε να δεις τι θα σου βγάλει για τον δίσκο. Τρέξε και ένα onyχ πάντως, η κάτι ανάλογο.

Δημοσ.
το Techtool Pro περιλαμβάνεται στο πακέτο apple care. Δοκίμασε να δεις τι θα σου βγάλει για τον δίσκο. Τρέξε και ένα onyχ πάντως, η κάτι ανάλογο.

TechTool Pro και Onyx μου βγάζουν οτι είναι όλα μιά χαρά.

Δοκίμαζω να κάνω defragmentation με το iDefrag αλλα θέλει πολύ ώρα και δεν βλέπω να κάνει και τίποτα.

Άρα..? :P

Δημοσ.
TechTool Pro και Onyx μου βγάζουν οτι είναι όλα μιά χαρά.

Δοκίμαζω να κάνω defragmentation με το iDefrag αλλα θέλει πολύ ώρα και δεν βλέπω να κάνει και τίποτα.

Άρα..? :P

Πρέπει να το αφήσεις να ολοκληρωθεί. Αφησε τον ανοικτό όταν θα πας σε κάποια δουλειά. Μόνο όταν ολοκληρωθεί θα δεις αν βοήθησε καθόλου. Και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ. :-)

Δημοσ.
Πρέπει να το αφήσεις να ολοκληρωθεί. Αφησε τον ανοικτό όταν θα πας σε κάποια δουλειά. Μόνο όταν ολοκληρωθεί θα δεις αν βοήθησε καθόλου. Και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ. :-)

Το άφισα, πήρε πάνω απο 3 ώρες και δέν έχω δεί καμία διαφορά..

Δημοσ.

Δες μήπως έχεις πολλά login items. Στο preferences,acoount.

Επίσης να φανταστώ έχεις αρκετό free space έτσι? Δλδ δεν έχεις τίποτα του τύπου 20 GB free?Πόσο ελεύθερο και πόσο συνολικό έχεις?

Δημοσ.
Δες μήπως έχεις πολλά login items. Στο preferences,acoount.

Επίσης να φανταστώ έχεις αρκετό free space έτσι? Δλδ δεν έχεις τίποτα του τύπου 20 GB free?Πόσο ελεύθερο και πόσο συνολικό έχεις?

Login items ήταν 7 και τα έκανα 5. Μπορεί να τον αργούσε λίγο το Mail και ο Safari, τα έβγαλα.

250GB είναι ο σκληρός.

Free space συνήθως έχω 30-40GB. Όταν έχω χαμηλότερο απο αυτό, βάζω αρχεία στον εξωτερικό. Αλλά δέν βλέπω διαφορές όταν έχω παναπάνω απο 40GB free space.

Δημοσ.

Δεν ξέρω,εσύ ξέρεις καλύτερα προφανώς αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ μπουκωμένος ο σκληρός σου... Και ειδικά οι wd έχω διαβάσει πως καλό είναι να μην τους πιέζεις και πολύ. Δεν τους κάνει καλό να τους φέρνεις στα όρια. Ίσως είναι καλό να του δώσεις λίγο free space. Από την εμπειρία μου. Εμένα ήταν 120 και του χα αφήσει 20. Σερνόταν. Του έδωσα 70-80 και πετούσε. Τώρα τι να σου πω... Μπορεί όντως να θέλει clean install. Μου χε τύχει για κάποιο άγνωστο λόγο κάθε που άνοιγα folder στον finder, ακόμα και όταν έμπαινα σε φάκελο να βγάζει beach ball και να περιμένω για 30 sec μέχρι να μπει στον φάκελο. Του σειρα ένα clean install και έφτιαξε.

Δημοσ.

Έχεις δικίο, και εγώ προσπαθώ να έχω οσο περισσοτερό free space μπορώ αλλά να φανταστείς οτι μόνο τα apps μου είναι 80GB (incl. Pro apps) + 20GB κάποια effects και αναγκάστικα να μεταφέρω όλη την μουσική μου σε εξωτερικό γιατί δεν με χωρούσε. Πάντα έχω επισόδεια απο σειρές και έργα αλλά ξεχνάω και βαρίεμε να τα μεταφέρω..

Μάλλον το βλέπω να κάνω clean install και να προσέχω τι φορτώνω και αν δεν δω διαφορά, θα βάλω SSD + εξωτερικό σκληρο πάντα μαζί μου.

Το ξέρω οτι για την χρήση που κάνω χρειάζομαι ένα iMac ή Mac Pro αλλά τα λευτα είναι πολλά :(

Το Macbook Pro το έχω απο το 2007 και θα πρέπει σε λίγο καιρό να κάνω την αλλαγή.

Δημοσ.

Κοίτα εγώ πήρα έναν 500ρη εξωτερικό μικρό και έχω βρει την υγειά μου. Μουσική εκεί. Έχω και έναν μεγάλο 2T που έχω τα πάντα εκεί μέσα αλλά σταθερό σε ένα μέρος. Γενικά μέσα στο mbp έχω μόνο τα applications και οτιδήποτε πολύ σημαντικό που μου χρειάζεται. Οπότε ό,τι άλλο θέλω το βάζω στον 500ρη και μετά το σβήνω αφού έχω κόπια στον 2T. Φυσικά δεν είσαι καλυμένος στον 2T από άποψη backup αλλά έτσι είναι. Πρέπει να ρισκάρεις. Και το mbp τελικά είναι άδειο και πάει σφαίρα.

Δημοσ.

Και εγώ αυτο θα κάνω. Έχω όμως γεμίσει έναν portable 200GB και τον μεγάλο τών 750GB. Ότι κατεβάζω και μου αρέσει εδω και 2 χρόνια τα βάζω έκει.

Anyway, θα κάνω clean install σύντομα και θα στείλω εδώ αποτελέσματα.

Thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...