Waldo_Vrs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Με αφορμή την είδηση απο το Pirate Bay θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να υπάρχει ανωνυμία όταν κατεβάζω...ώστε να μην βρίσκετε ο υπολογιστής μου...Ξέρω πως ακούγετε πολύ χαζή ερώτηση αλλά δεν πειράζει..γνώσεις... Λογικά με Proxy θα είναι δυνατόν να σε βρούν?...Εν ολίγεις ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ τους άλλους???.
johnny21a Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Τα δεδομενα που κατεβαζεις καταληγουν σε εσενα, οποτε (θεωρητικα παντα) μεσω ISP μπορουν να σε βρουν, δεν υπαρχει δυνατοτητα να αλλαξει αυτο. Αν θες πραγματικη ανωνυμια κατεβαζε απο αλλου...
chex Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Τα δεδομενα που κατεβαζεις καταληγουν σε εσενα, οποτε (θεωρητικα παντα) μεσω ISP μπορουν να σε βρουν, δεν υπαρχει δυνατοτητα να αλλαξει αυτο. Αν θες πραγματικη ανωνυμια κατεβαζε απο αλλου... Θεωριτικα δεν μενει τιποτα κρυφο αλλα θα μπορουσες να δοκιμασεις με το tor. Ειναι free και χρησιμοποιει τη "μεθοδο του κρεμυδιου" για δρομολογηση. Σου δινει μια διευθυνση ip και το δικτυο περναει μεσα απο αλλoυς tor κομβους. Ετσι η traceroute ειναι δυσκολο να εντοπιστει. για περισσοτερα δες αυτο. Σημειωσε μονο οτι η αποδοση του δικτυου θα ειναι πιο αργη. Αλλα τι να κανεις...
_Anonymous_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Με αφορμή την είδηση απο το Pirate Bay θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να υπάρχει ανωνυμία όταν κατεβάζω...ώστε να μην βρίσκετε ο υπολογιστής μου...Ξέρω πως ακούγετε πολύ χαζή ερώτηση αλλά δεν πειράζει..γνώσεις... Λογικά με Proxy θα είναι δυνατόν να σε βρούν?...Εν ολίγεις ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ τους άλλους???. Καμια περιπτωση, ολα αυτα λειτουργουν μετα τον isp σου. Αν θελησουν σε βρισκουν αμεσως.
Waldo_Vrs Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Και το Tor όταν τρέχει σαν client δηλαδή πάλι μετά τον ISP είναι???...
cnagr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ναι με την μόνη διαφορά όμως ότι εσύ συνδέεσαι σε 4-5 άτομα πριν ολοκληρωθεί η σύνδεση με το pirate. Με την μέχρι τώρα μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι αρχές είναι λίγο δύσκολο να βρεθείς εκτεθειμένος καθώς αυτοί βλέπουν την τελευταία ip address. Αυτή δηλαδή που συνδέεται στο pirate. Οι ελληνικές αρχές για παράδειγμα αυτό που κάνουν είναι να μεταμφιέζονται σε χρήστες torrent και να κοιτούν τις ip των χρηστών που κατεβάζουν το πρόγραμμα που προσφέρουν. Σε οποιοδήποτε torrent client έχεις την επιλογή να δεις τις ip των άλλων χρηστών (και αυτών που σου στέλνουν δεδομένα και αυτών που λαμβάνουν δεδομένα από εσένα). Όλα αυτά βέβαια δεν πολυισχύουν για rapid και παρόμοια site. Σε αυτά μόνο με δικαστική εντολή μπορούν να ζητήσουν τις ip και αν οι server είναι στη Ζιμπάμπουε άντε βγάλε άκρη.
vagarap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Φυσικά και υπάρχει τρόπος για μεγαλύτερη ασφάλεια, όμως δεν είναι δωρεάν π.χ. δες την υπηρεσία παρακάτω: https://torrentprivacy.com 7ευρώ τον μήναΣου δίνει proxy για να μπενεις στα site και μετά μέσω SSH κατεβάζεις, πρακτικά αδύνατο να δει ο ISP σου τι κάνεις!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ξέρω πως ακούγετε πολύ χαζή ερώτηση Το χειρότερο είναι πως επαναλαμβάνεται αυτή η ερώτηση...όχι πως είναι χαζή.
rodez Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Οι ελληνικές αρχές για παράδειγμα αυτό που κάνουν είναι να μεταμφιέζονται σε χρήστες torrent και να κοιτούν τις ip των χρηστών που κατεβάζουν το πρόγραμμα που προσφέρουν. Σε οποιοδήποτε torrent client έχεις την επιλογή να δεις τις ip των άλλων χρηστών (και αυτών που σου στέλνουν δεδομένα και αυτών που λαμβάνουν δεδομένα από εσένα). Όλα αυτά βέβαια δεν πολυισχύουν για rapid και παρόμοια site. Σε αυτά μόνο με δικαστική εντολή μπορούν να ζητήσουν τις ip και αν οι server είναι στη Ζιμπάμπουε άντε βγάλε άκρη. Απο π0ύ το συνάγεις αυτό το συμπέρασμα; Υπήρξαν διώξεις απλών χρηστών στην ελλάδα (οχι administrators κτλ); Και πως ζητουν την ταυτοποίηση της ip,στέλνουν screenshot;
vagarap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Το χειρότερο είναι πως επαναλαμβάνεται αυτή η ερώτηση...όχι πως είναι χαζή. Άστα να πάνω, το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν λύσεις και μάλιστα αρκετά αξίοπιστες να μείνεις ανόνυμος στο διαδίκτυο. Τώρα αν σε κυνηγάνε οι μυστικές υπηρεσίες για κάτι πολύ σημαντικό, δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι λύσεις είναι αξιόπιστες... Αλλά για τίποτα RIAA, ISP και λοιπούς ο φίλος είναι απόλυτα καλυμένος. Υ.Γ. Εννοείται ότι και στο Google χρησιμοποιούμε το https
clockwork Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Υ.Γ. Εννοείται ότι και στο Google χρησιμοποιούμε το https τι εννοεις;
vagarap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 τι εννοεις; Αν μπαίνεις στο Google χρησιμοποιόντας αυτήν την διεύθυνση ( https://www.google.com/ ) η επικοινωνία σου μεταξύ Google + εσού είναι κωδικοποιημένη με αποτέλεσμα ο αγαπητός ISP πάλι να μην μπορεί να δει τι ψάχνεις!
doutsos13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Αν μπαίνεις στο Google χρησιμοποιόντας αυτήν την διεύθυνση ( https://www.google.com/ ) η επικοινωνία σου μεταξύ Google + εσού είναι κωδικοποιημένη με αποτέλεσμα ο αγαπητός ISP πάλι να μην μπορεί να δει τι ψάχνεις! : S Ποιος ο λόγος? τι θα ψάξεις που δεν πρέπει να είναι γνωστό ?
vagarap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 : S Ποιος ο λόγος? τι θα ψάξεις που δεν πρέπει να είναι γνωστό ? Εγώ πάντως δεν πολυ εμπιστεύομαι τους ελληνικούς ISP..
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 : S Ποιος ο λόγος? τι θα ψάξεις που δεν πρέπει να είναι γνωστό ? Παιδεραστία..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.