t_serjio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Παιδιά σας παρακαλώ χρειάζομαι την βοήθεια σας!'Έχω αναλάβει πτυχιακή με θέμα ερωτηματολόγιο να φτιάξω σε περιβάλλον asp.Net και δεν ξέρω να τη χρησιμοποιώ καθόλου!θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?
_tasos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Χρειάζεσαι: visual web developer 2010 express edition sql server 2008 express edition Το πρώτο είναι το IDE με το οποίο θα αναπτύξεις μία web εφαρμογή. Ο sql server είναι η database, που λογικά θα σου χρειαστεί. Δεν είναι υποχρεωτικός ο sql server, θα μπορούσες να δουλέψεις με mysql ή ακόμα και με access. Για να γράψεις asp.net θα διαλέξεις ανάμεσα σε vb ή c#. Και οι δύο γλώσσες είναι ισοδύναμες, και απλά διαλέγεις αυτή που σου αρέσει πιο πολύ. Μετά καλό είναι να βρεις κάποιο tutorial για να κάνεις τα πρώτα βήματα, έτσι ώστε να εξικοιωθείς με τη γλώσσα. Αν κάνεις λίγο googling θα βρεις πολλά παραδείγματα. Μπορείς να μπεις και στο www.asp.net όπου θα βρεις πολλά how-to και getting-started videos.
djpaul1963 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Πού ακριβώς χρειάζεσαι βοήθεια? Πες μας τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και πού κόλησες. Απορία: Γιατί διάλεξες κάτι που δεν ξέρεις για πτυχιακή?!?
_tasos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Απορία: Γιατί διάλεξες κάτι που δεν ξέρεις για πτυχιακή?!? Λογικά για να μάθει. Ένα μεγάλο project είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθεις κάτι.
djpaul1963 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Συγγνώμη, αλλά στην εποχή μου, πτυχιακή κάναμε σε ένα τομέα που γνωρίζαμε καλά, με σκοπό να δείξουμε κάτι πρωτοποριακό, κάτι εξαιρετικό, κάτι που μπορεί να είχε και την έννοια της αμφισβήτησης ακόμη πάνω στην επιστήμη που μελετούσαμε, αρκεί να ήταν τεκμηριωμένο και να είχε αναλυθεί σε όλες τις πτυχές του. Αυτό ονομάζαμε και thesis και ουσιαστικά ήταν η βάση των μεταπτυχιακών σπουδών σου. Τι νόημα έχει να πρωτοασχοληθείς με κάποιο αντικείμενο στην πτυχιακή σου? Να δείξεις ότι έχεις αντίληψη ή προσαρμοστικότητα ή υψηλή απόδοση?
antonis_man Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Συγγνώμη, αλλά στην εποχή μου, πτυχιακή κάναμε σε ένα τομέα που γνωρίζαμε καλά, με σκοπό να δείξουμε κάτι πρωτοποριακό, κάτι εξαιρετικό, κάτι που μπορεί να είχε και την έννοια της αμφισβήτησης ακόμη πάνω στην επιστήμη που μελετούσαμε, αρκεί να ήταν τεκμηριωμένο και να είχε αναλυθεί σε όλες τις πτυχές του. Αυτό ονομάζαμε και thesis και ουσιαστικά ήταν η βάση των μεταπτυχιακών σπουδών σου.Τι νόημα έχει να πρωτοασχοληθείς με κάποιο αντικείμενο στην πτυχιακή σου? Να δείξεις ότι έχεις αντίληψη ή προσαρμοστικότητα ή υψηλή απόδοση? Πολύ σωστός. Αυτή είναι και η σημασία της πτυχιακής. Αυτά τόόόόόότε όμως (χωρίς παρεξήγηση για την ηλικία του φίλου). Σήμερα μόνο να πάρουμε το χαρτί και με το λιγότερο δυνατόν διάβασμα... μην κουραστούμε κιόλας .... μας περιμένει ο φραπές και το lifestyle.... Τι να πω...φαντάζομαι πόσο γνωρίζει το αντικείμενό του και τι στόκος είναι ο καθηγητής που την έχει αναλάβει... Ε ρε ιδιωτικά πανεπιστήμια που μας χρειάζονται...... Καλό κουράγιο στην έρευνά σου φίλε...
_tasos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Συγγνώμη, αλλά στην εποχή μου, πτυχιακή κάναμε σε ένα τομέα που γνωρίζαμε καλά, με σκοπό να δείξουμε κάτι πρωτοποριακό, κάτι εξαιρετικό, κάτι που μπορεί να είχε και την έννοια της αμφισβήτησης ακόμη πάνω στην επιστήμη που μελετούσαμε, αρκεί να ήταν τεκμηριωμένο και να είχε αναλυθεί σε όλες τις πτυχές του. Αυτό ονομάζαμε και thesis και ουσιαστικά ήταν η βάση των μεταπτυχιακών σπουδών σου. Το αν μία πτυχιακή έχει να δείξει κάτι πρωτοποριακό ή εξαιρετικό δεν εξαρτάται από τη γλώσσα προγραμματισμού που θα επιλέξει κάποιος. Αν το συγκεκριμένο θέμα έχει να δώσει κάτι δεν το ξέρουμε, γιατί απλά δεν ξέρουμε το θέμα της πτυχιακής. Ένας νέος αλγόριθμος π.χ. που κάνει κάτι μοναδικό, μπορεί να το κάνει σε όποια γλώσσα και να γραφτεί. Από εκεί κ πέρα, στην επιστήμη της πληροφορικής πέρα από τα thesis με θεωρητικό contribution υπάρχουν αντίστοιχα θέματα που είναι πιο software engineering. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον τομέα της ανάπτυξης ενός λογισμικού και όχι σε μία θεωρητική ιδέα. Αυτό είναι επίσης σημαντικό, γιατί αν δεν ξέρουμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε τις ωραίες ιδέες μας, αυτές θα μείνουν ωραίες ιδέες. Τι νόημα έχει να πρωτοασχοληθείς με κάποιο αντικείμενο στην πτυχιακή σου?Να δείξεις ότι έχεις αντίληψη ή προσαρμοστικότητα ή υψηλή απόδοση? Στο γιατί να πάει σε κάτι που δεν ξέρει, προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή κίνηση. Αν τον ενδιαφέρει ο προγραμματισμός σε επαγγελματικό επίπεδο είναι σίγουρα καλό να μπορεί να γράφει στο cv του ότι ξέρει .net, java, C/C++ από το να λέει π.χ. μόνο java. Οι γλώσσες προγραμματισμού αλλάζουν συνεχώς, και δεν έχει νόημα να αφιερώσει κάποιος να μάθει μόνο μία γλώσσα, γιατί όταν θα την μάθει καλά, δεν θα έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τέλος, αν καταφέρει να φτιάξει ένα μεγάλο project σε μία καινούργια πλατφόρμα, τότε ναι δείχνει ότι έχει programming skills, ή αν θέλεις αντίληψη, προσαρμοστικότητα και υψηλή απόδοση. Αυτά τα qualities μετράνε. Πολύ σωστός. Αυτή είναι και η σημασία της πτυχιακής. Αυτά τόόόόόότε όμως (χωρίς παρεξήγηση για την ηλικία του φίλου). Σήμερα μόνο να πάρουμε το χαρτί και με το λιγότερο δυνατόν διάβασμα... μην κουραστούμε κιόλας .... μας περιμένει ο φραπές και το lifestyle....Τι να πω...φαντάζομαι πόσο γνωρίζει το αντικείμενό του και τι στόκος είναι ο καθηγητής που την έχει αναλάβει... Ε ρε ιδιωτικά πανεπιστήμια που μας χρειάζονται...... Καλό κουράγιο στην έρευνά σου φίλε... Ειδικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υιοθετούν αυτήν την πρακτική, δηλαδή το να σε ετοιμάσουν για την αγορά εργασίας. Φροντίζουν να έχεις ασχοληθεί με σύγχρονες τεχνολογίες και όχι μόνο με αυτές που ξέρει ο καθηγητής του. Στη σχολή μου, πολλά θέματα πτυχιακών ήταν η ανάπτυξη σε συγκεκριμένες τεχνολογίες. Πέρα από την προσφορά της εργασίς στο ερευνητικό project, ο φοιτητής μάθαινε κ κάτι καινούργιο. Διπλό κέρδος λοιπόν, μελέτη κ κατανόηση μίας ερευνητικής δουλειάς, και παράλληλα εκμάθηση μίας σύγχρονης τεχνολογίας.
t_serjio Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Καταρχάς το θέμα το πήρα αναγκαστικά γιατί δεν υπήρχαν άλλα θέματα!!!Και έπρεπε να περιμένω άλλο ένα εξάμηνα!Το τι δεν ξέρω δε συμβαίνει ότι δε μπορώ να μάθω!Ηλεκτρονικός είμαι άλλα μου αρέσει πολύ η πληροφορική γιαυτό θα το παλεπψω το θέμα!Βασικα θα ηθελα να μου πειτε αν ξέρετε κανένα site με έτυμους κώδικες ώστε να κάνω μια αρχή ή να βρω κανενα tutorial εψακξα στο goodle αλλα δε μπορω να βρω κατι κατεβάζω ενα βιτνεακι απο torrent αλλα μαλλον θα κατέβει σε κανένα μηνα!ευχαριστώ πάντως για της συμβουλές σας...
poihths Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 http://www.planet-source-code.com/ μπορεις να κατεβασεις οσα θες... αρκει μετα απο μερικα downloads να γραφτεις γιατι στο ζηταει... πολυ δυνατο σιτε και πολυ χρήσιμο .Καλη επιτυχία
djsolid Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Καταρχάς το θέμα το πήρα αναγκαστικά γιατί δεν υπήρχαν άλλα θέματα!!!Και έπρεπε να περιμένω άλλο ένα εξάμηνα!Το τι δεν ξέρω δε συμβαίνει ότι δε μπορώ να μάθω!Ηλεκτρονικός είμαι άλλα μου αρέσει πολύ η πληροφορική γιαυτό θα το παλεπψω το θέμα!Βασικα θα ηθελα να μου πειτε αν ξέρετε κανένα site με έτυμους κώδικες ώστε να κάνω μια αρχή ή να βρω κανενα tutorial εψακξα στο goodle αλλα δε μπορω να βρω κατι κατεβάζω ενα βιτνεακι απο torrent αλλα μαλλον θα κατέβει σε κανένα μηνα!ευχαριστώ πάντως για της συμβουλές σας... Επίσης κοιταξε το StudentGuru καθώς έχει αρκετά Videakia αλλά και υλικό elearning στα ελληνικά...
t_serjio Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Φίλε μου poihths ευχαριστήσω πολύ για τι βοήθεια άλλα το site δεν ανηγει λες να το εκλισαν όπως κ το gamato?πόντος ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.