miandge Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Χαιρετώ την κοινότητα!! Λοιπόν, το concept έχει ως εξής. Έχω 2 pc τα οποία έχουν επάνω τους λειτουργικό windows 7. Το ένα είναι ένα desktop με έκδοση 32 bit και το άλλο ένα laptop με έκδοση 64 bit. Επίσης, έχω για router το Speedtouch 585v6. Το desktop είναι συνδεδεμένο με το router στην μία από τις 4 Ethernet θήρες που διαθέτει. Το laptop πάλι, συνδέεται ασύρματα με το router. Αυτό λοιπόν που θέλω να πετύχω είναι χωρίς επιπλέον καλώδια να βλέπει το ένα pc, αρχεία του άλλου. Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα μυημένος με το κομμάτι των δικτύων, μπορεί κάποιος να μου πει τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω και αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό;;; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
ss13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δες εδώ !! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=359813
miandge Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θα το κοιτάξω, και ελπίζω να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα... ---------- Προσθήκη στις 18:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:40 ---------- Με το που κάνω αυτά που περιγράφει ο παραπάνω ο οδηγός έχω σαν αποτέλεσμα να μην έχω internet σε κανένα από τα 2 pc... Καμία ιδέα λοιπόν για το πως θα έχω internet και θα μπορώ να έχω και δίκτυο μεταξύ των 2 υπολογιστών...;
fabio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 πανε σε καθε φακελο που θελεις να ειναι "κοινοχρηστος" και απο τα properties διαλεξε sharing ->advanced shared τικαρε το share βαλε κι ενα ονομα και εισαι ΟΚ
katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 αυτο μπορει να γινει κ σε δυο υπολογιστες που συνδεονται ασυρματα με το router??? ρωταω γιατι θελω να παιζω LAN games
GCMH Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Γύρνα και τους δύο υπολογιστές στο Automatic όπου πρέπει να ήταν πριν... Το wiki δε μου άρεσε καθόλου. Θέλει κάποιες επεμβάσεις. Μετά στο "Network and Sharing Center" υπάρχει μια επιλογή "Choose homegroup and sharing options". Φρόντισε να βρίσκονται και οι δυο υπολογιστες στο ίδιο Homegroup (δίνοντας ίδιο όνομα Homegroup π.χ. MSHome, MyHome). Από κει μεσα ρυθμίζεις και τι θέλεις να διαμοιράζεται.
miandge Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 πανε σε καθε φακελο που θελεις να ειναι "κοινοχρηστος" και απο τα properties διαλεξε sharing ->advanced shared τικαρε το share βαλε κι ενα ονομα και εισαι ΟΚ Και πως θα βλέπω από το άλλο pc τον κάθε φάκελο που κάνω share όμως;;; Αφού δεν μπορώ να φτιάξω το δίκτυο, χωρίς να χάσω την σύνδεσή μου στο internet.. ---------- Προσθήκη στις 19:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:15 ---------- Γύρνα και τους δύο υπολογιστές στο Automatic όπου πρέπει να ήταν πριν... Το wiki δε μου άρεσε καθόλου. Θέλει κάποιες επεμβάσεις. Μετά στο "Network and Sharing Center" υπάρχει μια επιλογή "Choose homegroup and sharing options". Φρόντισε να βρίσκονται και οι δυο υπολογιστες στο ίδιο Homegroup (δίνοντας ίδιο όνομα Homegroup π.χ. MSHome, MyHome). Από κει μεσα ρυθμίζεις και τι θέλεις να διαμοιράζεται. Τους γύρισα και τους 2 στο automatic για να έχω internet με το που είδα τι παίζει... Λοιπόν, πάω να δοκιμάσω αυτό που μου είπες και επιστρέφω!!
GCMH Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Και αν με το καλό βρεθούν οι υπoλογιστές μεταξύ τους κάνε αυτό που λέει ο fabio πιο πάνω...
miandge Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μα αν ήξερα πως μπορούν να βρεθούν τα 2 pc μεταξύ τους, δεν θα έτρωγα τον χρόνο σας αυτή την στιγμή... Το πρόβλημα λοιπόν παραμένει, καθώς δεν μπορώ να δημιουργήσω το δίκτυο μεταξύ των 2 υπολογιστών!! Δηλαδή, δεν ξέρω τι βήματα να ακολουθήσω στο 1 pc και στο άλλο, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα κοινό workgroup και για τα 2, έτσι ώστε να επικοινωνούν...
cnagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Γιατί δεν κοιτάς και στο help των windows για τον οδηγό εγκατάστασης δικτύου; Μου έχει λύσει τα χέρια πολλάκις. Επίσης η λύση που δίνεται στο link έχει νόημα όταν οι υπολογιστές συνδέονται απευθείας ο ένας στον άλλον. Εφόσον παρεμβάλλεται router τότε θα πρέπει να αντιγραφούν οι ρυθμίσεις του router στους 2 υπολογιστές* αλλά θα πρέπει και να ρυθμιστούν οι υπολογιστές ώστε να ανήκουν στο ίδιο workgroup. *Ώστε να μην δίνεται τυχαία IP στον κάθε υπολογιστή όταν αυτός θα συνδέεται με τον router. Επίσης δεν έχει σημασία αν η σύνδεση με τον router είναι μέσω ethrnet ή WLAN.
fabio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 πως προσπαθεις να "δεις" τον αλλο υπολογιστη δηλαδη και δεν τον "βλεπεις" ?? BTW αφου εχεις ιντερνερτ μια χαρα ειναι το δικτυο σου
cnagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 fabio από ότι κατάλαβα εκτός από το να βλέπει τα αρχεία θέλει να κάνει και εικονικό δίκτυο για να παίζει παιχνίδια σε LAN.
miandge Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 πως προσπαθεις να "δεις" τον αλλο υπολογιστη δηλαδη και δεν τον "βλεπεις" ?? BTW αφου εχεις ιντερνερτ μια χαρα ειναι το δικτυο σου Προσπαθώ να βλέπει το ένα pc το άλλο, φτιάχνοντας ένα workgroup με το ίδιο όνομα. Στα xp αυτό ήταν εύκολο, αλλά με τα 7 τα έχω βρει λίιιιιγο σκούρα Internet ναι μεν έχω, αλλά δεν έχω βρει μέχρι τώρα τον τρόπο επικοινωνίας των 2 pc. ---------- Προσθήκη στις 19:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:44 ---------- fabio από ότι κατάλαβα εκτός από το να βλέπει τα αρχεία θέλει να κάνει και εικονικό δίκτυο για να παίζει παιχνίδια σε LAN. Nop. Μπορεί να το έχω εκφράσει εγώ λάθος...(πολύ πιθανό) Αυτό που θέλω, είναι τα 2 pc να βλέπουν το ένα τα αρχεία του άλλου. Πχ, από το 1 pc θέλω να βλέπω τον δίκσκο "E" και να μπορώ να κάνω copy-paste αρχεία σε αυτό το δίσκο και από το άλλο θέλω να βλέπω έναν φάκελο. Αυτό μόνο... Αλλά τονίζω ξανά, πως παράμετρο αποτελεί πως έχω ένα router. Και θέλω η όλη "δουλειά" να γίνεται μέσω αυτού..
fabio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 βαλε στη γραμμη διευθηνσεων την ip του αλλου pc ...τι σου λεει ?
miandge Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 βαλε στη γραμμη διευθηνσεων την ip του αλλου pc ...τι σου λεει ? Μου βγάζει: >The server at 192.168.1.64 is taking too long to respond. Όπου "192.168.1.64" είναι η ip του laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.