winedresser Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 εχω καποιες ερωτησεις οτι αφορα τις αδειες ταξι.. 1.μπορω να αγορασω μια αδεια και να την λειτουργησω με δικο μου αυτοκινητο? 2.αδεια αγοραιου ταξι τι περιορισμους εχει? 3.παιζει ρολο η εδρα του αυτοκινιτου και της αδειας στο που θα κινητε το ταξι? 4.τι διαδηκασιες χρειαζονται για να βγαλει καποιος διπλωμα οδηγου ταξι πριν αγορασει μια αδεια?
umaga Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 μην δοσεις τσαμπα λεφτα για αδεια τωρα σε λιγο καιρο θα ειναι ανοιχτο επαγγελμα
isay Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνει ανοιχτό ή κλειστό επάγγελμα αλλά θέλω πάρα πολύ να αφαιρούνται οι άδειες πάρα πολύ εύκολα όταν οδηγούν επικίνδυνα (περιλαμβάνει και τις στάσεις) είναι αγενείς κλέβουν (με όποιο τρόπο μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους) καπνίζουν χωρις να ζητάνε την άδεια Λυπάμαι αυτούς (τους παρα παρα παρα πολύ λίγους) που είναι επαγγελματίες και τιμούν το επάγγελμα τους
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνει ανοιχτό ή κλειστό επάγγελμα αλλά θέλω πάρα πολύ να αφαιρούνται οι άδειες πάρα πολύ εύκολα όταν οδηγούν επικίνδυνα (περιλαμβάνει και τις στάσεις) είναι αγενείς κλέβουν (με όποιο τρόπο μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους) καπνίζουν χωρις να ζητάνε την άδεια Λυπάμαι αυτούς (τους παρα παρα παρα πολύ λίγους) που είναι επαγγελματίες και τιμούν το επάγγελμα τους Δέν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Αν σκεφτείς οτι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου (και του κάθε χώρου) προέρχονται απο μια γενιά που έμαθε στο τρίπτυχο μέσο-απατεωνιά-διαπλοκή,την ίδια γενιά που μας έδωσε τους πολιτικούς που ταλανίζουν τον τόπο,μόνο λογικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Προσωπικά σε όσους νέους επαγγελματίες έτυχε να επιβιβαστώ (μέχρι τα ~30) και μιλήσαμε για τα συγκεκριμένα "χαρακτηριστικά γνωρίσματα",εξέφρασαν τον προβληματισμό τους άλλα και την δυσαρέσκειά τους. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις και απο τους δύο κόσμους,άλλες προς μίμηση και άλλες προς αποφυγή.
kage Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 1.οχι 2.να κινειτε μονο εκει που ανηκει 3.να παιρνει ατομα μονο απο την περιοχη που ειναι η αδεια 4.ενα 200-250ε.βγαζει γ κατηγοριας διπλωμα
random Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ...πάρα πολύ να αφαιρούνται οι άδειες πάρα πολύ εύκολα όταν .... περιγράφεις το 80% των κατοίκων της Ελλάδας .
cyber_katsarida Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 @isay ποιος δεν οδηγάει επικίνδυνα; ποιος δεν είναι αγενής; ποιος επαγγελματίας δεν κλέβει (που μπορεί) έχεις δει πολλούς να ζητάνε άδεια για να καπνίσουν; όλα αυτά βλέπεις δεν είναι προνόμιο μόνο των ταξιτζήδων προσωπικά έχω τύχει και σε καλούς ταξιτζήδες αλλά και σε πολύ καθίκια
isay Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Το κείμενο μου είναι εκτός θέματος σε σχέση με αυτό που ζήτησε ο topic-starter και για αυτό το έβαλα σε spoiler @isay ποιος δεν οδηγάει επικίνδυνα; ποιος δεν είναι αγενής; ποιος επαγγελματίας δεν κλέβει (που μπορεί) έχεις δει πολλούς να ζητάνε άδεια για να καπνίσουν; όλα αυτά βλέπεις δεν είναι προνόμιο μόνο των ταξιτζήδων προσωπικά έχω τύχει και σε καλούς ταξιτζήδες αλλά και σε πολύ καθίκια -Η πλειοψηφία του κόσμου δεν οδηγεί επικίνδυνα για τους υπόλοιπους. Η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών (σφίγγομαι να μην γράψω ταρίφες) οδηγεί (χωρίς το ΔΕΝ) επικίνδυνα για τους υπόλοιπους -Το ίδιο με το προηγούμενο -Όταν υπάρχει καθορισμένο τιμολόγιο για τις υπηρεσίες και το είδος, ο μέσος έμπορος είναι δύσκολο να κλέψει. Ο μέσος αυτοκινητιστής έχει πειραγμένο ταξίμετρο, σε κάνει βόλτες, δεν κόβει απόδειξη (λόγω πειραγμένου ταξίμετρου και λόγω τσιγκουνιάς χαρτιού), στρογγυλοποιεί πάντα προς τα πάνω και σου συμπεριφέρεται σαν να σου κάνει χάρη. -Για το κάπνισμα. Σε τόσο κλειστούς χώρους δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο. -Σε μαγαζί που έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντί μου, δεν ψωνίζω ή δεν πατάω ποτέ ξανά. Αν υπήρχε ένα σύστημα βαθμολογίας rating (στυλ ebay) όλοι θα είχανε αρνητικη βαθμολογία 98% Έχεις μπει σε αυτοκινητιστές της Γερμανίας και της Αγγλίας (cab αλλά και mini-cab) ; Κ-Α-Μ-Ι-Α Σ-Χ-Ε-Σ-Η. Κορυφαίο αληθινό περιστατικό στη Γερμανία: Με αφήνει ο ταξιτζής στο ξενοδοχείο και μετά από τρια λεπτα μπαινει μέσα στο ξενοδοχείο (ήμουν ακόμη στη Reception) για να μου δώσει 2,80 ευρώ, επειδή είχε κάνει λάθος στα ρέστα. Χάρηκα και ξαφνιάστηκα τόσο πολύ για τον επαγγελματισμό του, που του έδωσα τα ρέστα και επιπλέον 5 ευρώ μπουρμπουάρ. Ζητάω πάλι συγνώμη από τη ελάχιστη μειοψηφία των επαγγελματιων αυτοκινητιστών
JERONIMO888 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 μην δοσεις τσαμπα λεφτα για αδεια τωρα σε λιγο καιρο θα ειναι ανοιχτο επαγγελμα Που το ειδες αυτο? απο το 1981 το λενε αλλα δεν νομιζω να γινει ποτε εχουμε ηδη 30χιλιαδες ταξι στην αθηνα μονο, και απο οσο εχω διαβασει σε εφημεριδα ως το 31/12/2011 παραμενει κλειστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.