me27yo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 γεια σας... μιας και ειμαι εντελως ασχετος θα ηθελα τα φωτα σας σε ενα θεματακι που με απασχολει...καηκε τις προαλλες η μητρικη μου και την πηγα για αντικατασταση στο καταστημα που το αγορασα λογω του οτι ηταν στην εγγυηση... πηραν λοιπον την foxconn p43a και τη αντικατεστησαν με την gigabyte p41-es3g. θεωρειτε οτι ειναι αντιστοιχες? ολα δουλευουν οπως πριν απλα παρατηρησα σημερα ας πουμε οτι την ωρα που κατεβαζα καποια πραγματα με idm downloader και εβλεπα μια σειρα στον kmplayer ετρωγε κολληματακια η σειρα και μολισ εκλεινα τον idm ολα καλα....σχετιζεται αυτο?
nick#18 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Απο οτι βλεπω η νεα που σου εδωσαν δεν εχει το ιδιο chipset με την παλια σου...η παλια ειχε p43 ενω η νεα p41 που ειναι σχετικα κατωτερο. Επισης αν δεν περασες τους drivers της νεας μητρηκης δικαιολογιμενα εχεις κολληματακια...
benign Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αυτη που σου εδωσαν εχει πιο παλιο τσιπσετ οποτε δεν ειναι εφαμιλη.Αυτο με τα κολληματα ειναι αχετα με την μητρικη,υπο την πρυποθεση οτι ειναι σε καλη κατασταση αυτη που σου εδωσαν.Ηταν σφραγισμενο το κουτι της μητρικης?
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Συνηθως δινουν προιον εφαμιλο με την τιμη του αλλου.... Οσο για διαφορες σε επιδοσεις το P41 με το P43 απο οσο ξερω δεν εχουν καμια.
me27yo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Απο οτι βλεπω η νεα που σου εδωσαν δεν εχει το ιδιο chipset με την παλια σου...η παλια ειχε p43 ενω η νεα p41 που ειναι σχετικα κατωτερο. Επισης αν δεν περασες τους drivers της νεας μητρηκης δικαιολογιμενα εχεις κολληματακια... μου αλλαξαν λειτουργικο και μου εβαλαν windows 7 apo xp που ειχα....πρεπει να κατεβασω κατι για την μητρικη εννοεις?
cortaN@ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Συνηθως δινουν προιον εφαμιλο με την τιμη του αλλου....Οσο για διαφορες σε επιδοσεις το P41 με το P43 απο οσο ξερω δεν εχουν καμια. Το P41 έχει το ICH7, ενώ το P43 το ICH10R southbridge..Σου λέει κάτι..; Φίλε μου ναι δυστυχώς σε έπιασαν κώτσο, υπό την έννοια ότι σου αντικατέστησαν μια μητρική με κάποια άλλη παλιότερης τεχνολογίας socket. Πάντως έχουν τουλ. το ίδιο northbridge.
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μου λεει πως σε επιδοσεις δεν θα δει διαφορες οπως ειπα. Εκτος αν πχ αντι για τα 85mb/s του ICH10 καταλαβει τα 79mb/s του ICH7...
cortaN@ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μου λεει πως σε επιδοσεις δεν θα δει διαφορες οπως ειπα.Εκτος αν πχ αντι για τα 85mb/s του ICH10 καταλαβει τα 79mb/s του ICH7... Σε επιδόσεις είναι λίγο πιο αργό, όχι μόνο του ICH7, αλλά και λόγω του διαφορετικού pci-e bridge ανάμεσα σε southbridge και northbridge. Τώρα, αν τη δει τη διαφορά δε ξέρω, πάντως φούμαρα μητρική του έδωσαν σε αντικατάσταση της παλιάς...εγγύηση σου λένε μετά!
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αν το κοστος των μητρικων ηταν το ιδιο τοτε δεν εκαναν κατι κακο, κινηθηκαν μεσα στα ορια που οριζει ο νομος. Τωρα αν η δικη του εκανε 80ε και του εδωσαν μια με 60ε τοτε ναι ηταν λαθος τους. Ωστοσο η κατασταση ειναι τοσο μπερδεμενη πλεον που πιασε το αυγο και κουρευτο.
cortaN@ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αν το κοστος των μητρικων ηταν το ιδιο τοτε δεν εκαναν κατι κακο, κινηθηκαν μεσα στα ορια που οριζει ο νομος.Τωρα αν η δικη του εκανε 80ε και του εδωσαν μια με 60ε τοτε ναι ηταν λαθος τους. Ωστοσο η κατασταση ειναι τοσο μπερδεμενη πλεον που πιασε το αυγο και κουρευτο. Καλα σίγουρα ...! Αν και νομίζω πως απ' τη στιγμή που για αντικατάσταση του δίνουν μια μητρική με χειρότερο chipset και χωρίς υποστήριξη raid - μια βασική διαφορά του P41 απ το P43, μπορεί να διεκδικήσει με λίγη προσπάθεια τα χρήματά του πίσω...
Nikosgiann Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 νομιζω η παλια ειχε κ 2 pci-e εκτος κ αν δεν σε ενδιαφερει
nick#18 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 μου αλλαξαν λειτουργικο και μου εβαλαν windows 7 apo xp που ειχα....πρεπει να κατεβασω κατι για την μητρικη εννοεις? Μονο λειτουργικο ειχαν βαλει? συνηθως δε βαζουν ουτε drivers ουτε τιποτα.... http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/driver/ga-p41-es3g_11.html να το link που οδηγει στη σελιδα του κατασκευαστη με τους drivers...
me27yo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 thank u all guys!!! να στε καλα...μου ειπαν οτι μου την εβαλαν προσωρινα γιατι η εταιρια με την οποια συνεργαζονται εχει κλεισει και δεν μπορει να τους καλυψει την εγγυηση.ισως αργοτερα να με παρουν να μου επαναφερουν την παλια..γενικα εμπιστευομαι το καταστημα απλα επειδη ειμαι ασχετος ρωτησα να δω αν οντως ολα ειναι οπως πρεπει.
paylidis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 μου το εχουν κανει κ εμενα και εκανα φασαρια και μου την αντικατέστησαν με ακριβότερη (πλήρωσα 30€ διαφορά). Στο πλαίσιο αυτα.
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Σε μητρικές κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο όρος στα μαγαζιά, "παρόμοιων επιδόσεων". Η κάθε μητρική έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γι' αυτό και ή θα πρέπει να αντικαθίσταται με μία ίδια, ή αλλιώς πιστωτικό στην αξία της αγοράς..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.