Προς το περιεχόμενο

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν στρέιτ, που να κλείνει την τσόντα όταν αρχίζει λεσβιακή σκηνή.

Υποκρισία uber alles. Sorry κιόλας.

Το λες λιγο αφηρημενα ομως. Λες "κανενα" εννοωντας αρσενικο; Λογικο δεν ειναι; Ατομα του αντιθετου φυλου βλεπει, μια χαρα τα χαιρεται να τα βλεπει ειτε ενα ενα ειτε δυο μαζι ειτε ολη την ομαδα καλλιστειων να χαριεντιζονται. Και μιλαμε για τσοντα παντα που ολως τυχαιως οι λεσβιες που θα δεις ειναι παντα πανεμορφες.

Λες ομως οτι αν αυτος ο αρσενικος δει το Σακη τον υδραυλικο να καθαριζει το σιφωνι του Σταυρακα του μουστακαλη, δε θα αλλαξει καναλι;

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λες ομως οτι αν αυτος ο αρσενικος δει το Σακη τον υδραυλικο να καθαριζει το σιφωνι του Σταυρακα του μουστακαλη, δε θα αλλαξει καναλι;

Αυτό εννοεί αν κατάλαβα καλά. Δύο μέτρα, δυο σταθμά.

Η ομοφυλοφιλία ενοχλεί, εκτός αν τρίβονται μοντέλες.

Δημοσ.
Αυτό εννοεί αν κατάλαβα καλά. Δύο μέτρα, δυο σταθμά.

Η ομοφυλοφιλία ενοχλεί, εκτός αν τρίβονται μοντέλες.

Μα λογικο ειναι, ενοχλει αυτο που δεν μας αρεσει, ειτε στο ματι, ειτε στις συνηθειες μας κλπ. Ειδικοτερα δε εδω που υπαρχει και το σεξουαλικο στοιχειο, το ματι και κατ' επεκταση ο εγκεφαλος δημιουργει αυτες τις συμπαθειες - αντιπαθειες. Ισως και απο την πλευρα της γυναικας να υπαρχει το αντιστοιχο φαινομενο.

Δημοσ.

Όταν παραχωρηθούν και στους ομοφυλόφιλους τα δικαιώματα που έχουν οι ετεροφυλόφιλοι, όντως τα pride parades, απλά θα είναι ακόμα μία γιορτή σε εξωτερικό χώρο κενή περιεχομένου. Μέχρι τότε όμως, είναι μία σταθερή υπενθύμιση των διακρίσεων λόγω των ερωτικών προτιμήσεων.

Δημοσ.
Ισως και απο την πλευρα της γυναικας να υπαρχει το αντιστοιχο φαινομενο.

Δεν νομίζω. Προσωπικά δεν γνωρίζω καμία γυναίκα που να θεωρεί αισθητικά ωραίο το να χαριεντίζονται δύο άντρες. Αντιθέτως γνωρίζω αρκετές που θεωρούν αισθητικά ωραίο το να χαριεντίζονται δύο μοντέλες.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν το παίζω υπεράνω, τα ίδια που έγραψα παραπάνω ισχύουν και για μένα. Στο δρόμο αν φιλιόντουσαν δύο ωραίες μάλλον θα άραζα στο παγκάκι και θα γούσταρα πολύ ενώ την ίδια στιγμή δεν θα με πείραζε να υπήρχε νόμος που να απαγορεύει σε δύο άντρες να κάνουν το ίδιο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ήμουν παράλογος. Κι όταν είσαι παράλογος σε κάτι καλύτερα να κρατάς την γνώμη σου για τον εαυτό σου.

Δημοσ.

:rolleyes:

Δεν ήθελα να απαντήσω καθώς νόμιζα πως ο σκοπός και ο κάθε αυτοσκοπός του Athens Pride επιτεύχθει,βλέπε προσελεύση κόσμου...

ΩΣΤΟΣΟ...:shifty:

Το ξανασκέφτηκα αλλιώς μόλις είδα κάτι μισόλογα...περί...ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...ή ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΙ ΑΛΛΑ....:shifty:

και τέλος όταν είδα την υπέροχη λέξη ανωμαλάρα...:confused::confused::shifty:

Αγαπητά μου:o

το σχολείο και η μόρφωση που μας δίνεται από τις αρχές τις ζωής μας,μέχρι να πάρουμε τον δρόμο της εργασίας,έχει ως σκοπό την διαμόρφωση του χαρακτήρα μας,την διαμόρφωση σωστών επιλογών στην ζωή μας,και,αν μη τι άλλο,την διαμόρφωση στις γλωσσικές μας ικανότητες με το ακόλουθο σωστό λεξιλόγιο...

Χαρακτηρισμοί,που ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα έπρεπε να είναι κατακριτέες από πολλούς,είναι πλέον ευπροσδόκητοι και μάλιστα,τις βρήσκουμε χαριτωμένες και λέμε μεταξύ μας "αχούυυυυυυ μωλέεε να σκάσω εγώ" :eek:

Θυμάμαι κάποτε που πήγαινα στο λύκειο είχαμε κάτι συμμαθήτριες που τις θεωρούσαμε πολύ low και τις λέγαμε "κάνε κάτι,άλλαξε λίγο το στυλ σου" εννοώντας "έλεος μια βδομάδα φοράνε το ίδιο παντελόνι τα μαλλιά τους είναι άπλυτα :shock::shock::shock:

και τα παπούτσια τους είναι και πολύυυυυυ out"

διάβαζα όλα αυτά και θυμήθηκα τα καμώματά μας από τότες :o:o:-D (σήμερα ΕΥΤΥΧΩΣ επικοινωνούμε πιο καλά με τις αλήθειες μας:shifty::shifty:)

Κάποτε,η Rosa Parks,σήκωσε το ανάστημά της μπροστά στον άσπρο οδηγό και δεν του έκανε την χάρη να πάει να κάτσει στο πίσω μέρος του λεωφορίου,όπως "άρμοζε" τότες για τους Αφροαμερικανούς.

Κάποτε,η ταινία Philadelphia,έσπασε όλα τα tabu μιλώντας για το θέμα του AIDS και για το πόσο κατακριτέα είναι η γνώμη των συνανθρώπων μας για τους φορείς της ασθένειας που προκλήθηκε από "ανώμαλους(;);):shifty:)άρρωστους και διαβολεμένους "gay" "

Κάποτε,οι σουφραγκέτες της NWP στήθηκαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο για να ακουστεί το αίτημα της ελεύθερης ψήφου για την γυναίκα...

Τι θα γινόταν,εάν,λέγανε στην Rosa Parks"κάτσε όπου θες ΑΛΛΑ μην προκαλείς ξανά";;

Τι θα γινόταν άμα λέγανε στον Jonathan Demme "ωραία η ταινία σου ΑΛΛΑ μην ξαναγυρίσεις κοινωνικό έργο" ;;

Τι θα γινόταν,άμα άφηναν τις γυναίκες της NWP να διαδηλώσουν μόνο για μια μέρα λέγοντας "καθήστε ΑΛΛΑ μόνο για σήμερα,γιατί έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη";;;

ΔΕΝ είναι υποκριτέο να λέμε"ναι ΑΛΛΑ μην προκαλείτε";

Ποιος προκαλεί ακριβώς; :confused::confused:

Αυτός που είναι ομοφυλόφιλος και θέλει να είναι κάτι φυσιολογικό γι'αυτόν να το εκδηλώνει χωρίς να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό ρατσισμό;;

ή ο μάγκας 100 κιλά Ελληναράς με το μπεγλέρι στο χέρι,το πουράκι που του έδωσε ο συνάδελφός του στο στόμα,το βλέμμα καρφωμένο σε ΚΑΘΕ ΤΙ θηλυκό ΜΕ ΚΩΛΟ και ΒΥΖΙΑ να κουνιέται πέρα δώθε σαν την βάρκα του κυρ Μανώλη από τις Σπέτσες και να της φωνάζει ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ και να αποκαλεί τον όποιον ομοφυλόφιλο ΑΔΕΡΦΑΡΑ και ΑΝΩΜΑΛΟ ;

Καλύτερα να λέμε αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σκεφτόμαστε ,παρά να κάνουμε σαν τις σιγανοπαπαδιές που άλλα λένε τα μάτια τους και άλλα βγάζει το στόμα τους :shifty::shifty::shifty:

Δημοσ.

Παντως αν παρουμε σοβαρα τον Kinsey τοτε ισως το αισθητικο θεαμα δυο ωραιων αντρων να φασωνονται δημοσια ισως να μην πειραζε μεχρι κ ενα 30% των αντρων αναλογα που βρισκονται στην καταταξη του Kinsey και εαν υποθεσουμε το αντιστοιχο για τις γυναικες τοτε μιλαμε για καλο ποσοστο

Φυσικα δεν ξερουμε πως αυτο το ποσοστο των γυναικων μπορει να αντιδρα σε αυτο το οπτικο ερεθισμα ,εαν κρινω ομως απο μενα οπου φανταζομαι μεχρι ενα βαθμο ικανοποιω ισως μεχρι κ το μεσο της κλιμακας του Κinsey αλλα παντα με ξεκαθαρη κλιση προς τους αντρες (μιας και ολοκληρωμενες σεξουαλικες εμπειριες ειχα με γυναικες κ καποιες ρομαντικες σχεσεις εφτασαν μεχρι καποιο αξιολογο χρονικο διαστημα) μπορω να πω οτι το θεαμα μεταξυ δυο ωραιων γυναικων να φιλιουνται δεν με χαλαει στο ελαχιστο!!!Φυσικα ολα αυτα εαν αποδεχτουμε τι λεει ο Kinsey...Aλλο ερωτηματικο ειναι πως θα αντιδρασουν οι ετεροφυλοφιλοι αντρες κ γυναικες διοτι ως ενα βαθμο το στοιχειο της προσωπικοτητας ισως παιξει καποιο ρολο τουλαχιστον για το συγκεκριμενο θεαμα

Δημοσ.
Είναι σα να λες "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά σιχαίνομαι τους μαύρους! :P

Λαθος. Ειναι σαν να λεω "Δεν ειμαι ρατσιστης αλλα σιχαινομαι τους μαλακες".

Δημοσ.
Υπάρχει λόγος να δηλώνεται η ομοφυλοφυλία από τη στιγμή που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οργανικό;

free, ούτε κατά 'κει είμαι για να κρίνω την εν λόγω παρέλαση (να πω την αλήθεια βέβαια ο όρος παρέλαση/parade κάπου μου κάνει αυτομειωτικός, αλλά τεσπα), ούτε βίντεα είδα, ούτε ξέρω τί ακριβώς ρόλο βαράνε οι διαφημιστές στη φάση (αν και μια και όλα μέσα από marketing περνάνε σήμερα, σχεδόν σε "υποχρεωτικό" βαθμό, δε μου φαίνεται και τόσο "ύποπτο") ούτε για το τί γίνεται εκτός Ελλάδας θα μιλήσω (αν κι έχω μια εντύπωση, από mdeia) - αλλά θέλησα να σχολιάσω σε φιλοσοφικό επίπεδο, αυτή την πρόταση/ερώτησή σου :

Εγώ όπως το καταλαβαίνω το "Gay Pride" σαν όρο, έχει πρώτ' απ' όλα να κάνει με την ίδια την μερίδα των ομοφυλόφιλων (μέσα και οι bi και οι trans και όποιοι άλλοι πέραν των "straight") : δηλαδή με την φωνή των όσων λένε "ναι είμαι gay και ζω μια χαρά τη ζωή μου", γίνεται απόπειρα να "ξυπνήσουν" όσοι είναι και το κρατάνε κρυφό (λέμε για το στυλ να είσαι STRAIGHT και να το...κρατάς κρυφό), να πάψουν να φοβούνται, να πάψουν ακόμα να δηλητηριάζουν την ίδια τους τη ζωή με επιλογές που πηγάζουν από αυτό τον φόβο -την "ΑΡΝΗΣΗ" ακόμα- με αποτέλεσμα να ζουν μια ζωή κλειστοφοβική, να μην εκδηλώνουν τα πραγματικά τους συναισθήματα/σεξουαλικές προτιμήσεις, σε βαθμό να έχουμε τραγικές καταστάσεις τύπου παντρεύεται ο άλλος, κάνει μέχρι και παιδιά, και μια μέρα το σκάει με τΟν λογιστή του και μένουν πίσω γυναίκα και παιδιά κάγκελο.

Δεν τα λέω τυχαία και θεωρητικά μόνο αυτά - εκτός από την γενική γνώση που έχουμε όλοι για τον περίγυρό μας (που φτάνει έως και το Πεκίνο πχ), πλέον, έχει τύχει να έχω φίλο ομοφυλόφιλο (..."είχα", υπο μία έννοια, μια και δεν είναι πια εδώ), και ενώ "δεν του φαινόταν" και τόσο, το έφεραν καταστάσεις και κουβέντες στο να ανοιχτεί και να μου το "αποκαλύψει". Μιλώντας και για τον εαυτό του, αλλά και γενικά για όσους γνώριζε να είναι κι αυτοί ομοφυλόφιλοι, αυτό που έβγαινε ήταν ένας φόβος, μια στέρηση, μια πίκρα, μια αυτο-απομόνωση, μια εσωστρέφεια κτλκτλ. Και τα προηγούμενα δε μας κάνουν "περηφάνεια". Για την ακρίβεια, αντι-περηφάνεια μας κάνουν. Δεν έβγαινε δηλαδή αυτό το "είμαι αυτός που είμαι, και κοιτάω τη δουλειά μου και τα γούστα μου", που λες εσύ. Το "ντρέπομαι γι' αυτό που είμαι" έβγαινε. "Μόνο προβλήματα μου φέρνει αυτό που είμαι (πώς να το πεις στους γονείς, πώς να το πεις σους φίλους, πώς να ψαχτείς για σχέση, μη το μάθουν στο σχολείο, μη το μάθουν στο πανεπιστήμιο, με το μάθουν στο στρατό, μη το μάθουν στη ΔΟΥΛΕΙΑ...)". Το ξαναλέω, δε μίλαγε για τον εαυτό του μόνο, αλλά και για όσους άλλους ομοφυλόφιλους τύχαινε να γνωρίζει, και γενικά είχε χρειαστεί να τριανταρίσω, για να συναντήσω κάποιον να μου το λέει, και να 'ναι και φίλος, οπότε δε μου αποκάλυψε κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω ότι παίζει στον κόσμο, από μόνος μου : το "κρύψιμο". Και ξαναλέω, άλλο το "δεν δίνω δικαίωμα στον καθ' ένα να ξέρει πως την βρίσκω", κι άλλο το όταν σε κουβέντα τύπου "-πω-πω τί καβλίτσα,ε;" δεν τολμάει ΚΑΝ αυτός να πει "-δε μου λέει τίποτα αυτή - ο άλλος όμως ο καβλίτσΟς, πολλά".....Το συγκεκριμένο παληκάρι μου είχε πει δε για την "τυράννια" που τράβαγε, απ' το σχολείο ακόμα, που του την πέφτανε κοριτσάκια, κι αυτός που είχε ήδη καταλάβει τα γούστα του, έκανε φάσεις μ' αυτές, με το ζόρι.

Σίγουρα η ελληνική κοινωνία δεν είναι στο σύνολό της αυτή που ήταν μισό αιώνα πριν.

Σίγουρα το gay image έχει γίνει καθημερινότητα, μέσω των τηλεοράσεων κυρίως, απ' τα ιδιωτικά κανάλια κι εντεύθεν. Σίγουρα (και ειδικά στις μεγαλουπόλεις) είναι πιο χαλαρά τα πράγματα για τους ομοφυλόφιλους. Με την καμμία όμως δεν βλέπω να έχει εξαλειφθεί είτε η απέχθεια προς τους ομοφυλόφιλους (παθητική ή ενεργητική - για την απέχθεια λέω), είτε η ίδια η καχυποψία/έλλειψη "περηφάνειας" του μεγαλύτερου μέρους αυτών. Πες μου ο ίδιος, έχεις στις παρέες σου έστω 1-2 στους δέκα να δηλώνουν ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις;

Οπότε με βάση τα παραπάνω, θα έλεγα ναι υπάρχει ζήτημα περηφάνειας. Έλλειψης αυτής. Συνεπώς εγώ δεν βλέπω ως κακό το "να είστε/γίνετε περήφανοι γι' αυτό που είστε" ή το "έχουμε δικαίωμα στην ίση κοινωνική αντιμετώπιση" - και με την καμμία δεν το βλέπω ως "γίνε και 'συ gay : είναι trendy και μπορείς".

Εννοείται όμως πως οι "ακρότητες" του τύπου "ουουού! Κορίτσια!" (όταν πρόκειται για πορείες κτλ) θεωρώ πως αυτομειώνουν τους παραπάνω σκοπούς, κι όσο χάλια είναι ένας σφίχτης straight, άλλο τόσο είναι κι ένας πανηγυρτζής gay.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...