Προς το περιεχόμενο

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο τίτλος,το ότι ονομάστηκε ''φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας'',η αφίσα και το γεγονός αυτό καθ'αυτό.

Δε μπορεί, κάτι θα υπάρχει το οποίο να μην είναι λυπηρό. Η ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η εμφάνιση της Ταμτα έστω;

Δημοσ.
O κοσμος καιγεται και το μ***ι χτενιζεται.

-Ειμαι παντου!!

-Καλα κανεις στα @@ μου τι μου το λες πρεπει να κανεις παρελαση τωρα που η ελλαδα ειναι ετοιμη να καει?

Γιατι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η πιθανότητα να εστιάσουν την προσοχή του κόσμου πάνω τους (προς ικανοποίηση του εγώ),θα ηταν μικρότερη ή ίση του μηδενός...

Ντάξ,έκαναν hijack 5 λεπτά απο τον χρόνο μου για να μου υπενθυμίσουν οτι το γεννητικό τους μόριο είναι παντός καιρού...

Δημοσ.
Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι κάτι αυστηρά προσωπικό; Εννοώ, δε βγαίνεις να τις προβάλλεις, διαφημίσεις, διαλαλήσεις δημόσια. 'Αρα γιατί να υπάρχει ντροπή ή υπερηφάνεια γι' αυτές;

Θα απαντήθηκε ήδη φαντάζομαι, αλλά είμαι σε ταχύτητες τύπου-dialup και δεν μπορώ να διαβάσω όλο το νήμα.

Ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου φεστιβάλ Pride είναι επειδή τα ΛΟΑΔ άτομα σε πολλές περιπτώσεις έχουν άδικη μεταχείριση από την Πολιτεία και αντιμετωπίζονται ρατσιστικά από την κοινωνία. Το φεστιβάλ έχει θεωρητικά ως σκοπό να επιτεθεί στα ταμπού ώστε να τεθούν τα ζητήματα που αφορούν τα ΛΟΑΔ άτομα στο προσκήνιο αλλά και να δώσει θάρρος στα άτομα που ανήκουν σε αυτή τη μειονότητα να εκδηλωθούν και να διεκδικήσουν οι ίδιοι τα δικαιώματα τους.

Θεωρητικά πάντα. Γιατί στην πράξη δεν βλέπω να γίνεται ουσιαστική πολιτική αξιοποίηση του Pride στην Ελλάδα και κατέληξε σαν follow-up πανηγυράκι της Eurovision. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν υπάρχει αναγκαιότητα του.

Προφανώς δεν θα υπήρχε λόγος για Pride περί σεξουαλικής ταυτότητας αν αυτή δεν αποτελούσε στόχο διακρίσεων. Πόσο δε αν ήταν η μόνη αποδεχτή από τις κοινωνικές νόρμες, όπως είναι/ήταν ο ετεροσεξουαλικός προσανατολισμός.

Δημοσ.
Μμ,ναι.

Λυπηρό.

Βασικα το μονο λυπηρο στο thread ειναι οτι εαν ειχαν βγει για παρελαση τα "Νυμφομανη Μοντελα" ή οι "Πλουσιοι Ομορφοι Εργενηδες" οι αντιδρασεις αρκετων εδω μεσα θα ηταν πολυ διαφορετικες.

Τουλαχιστον, απο ολες τις παρελασεις που βλεπουμε στους δρομους μας, αυτη εχει εναν καποιο σκοπο.

Τα υπολοιπα τα ειπε μια χαρα ο Filipos

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3399717&postcount=33

Δημοσ.

freedubus συμφωνώ με το ότι ''Υπάρχει λόγος να δηλώνεται η ομοφυλοφιλία από τη στιγμή που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οργανικό;''

Όμως έτσι, θα πρέπει να δεχτείς και το ότι: ''Υπάρχει λόγος να δηλώνεται η ετεροφυλοφιλία από τη στιγμή που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οργανικό;''

Εγώ παντού γύρω μου δηλώσεις ετεροφυλοφιλίας και νόρμες ετεροκανονικότητας βλέπω, από το σχολείο και την πολιτική μέχρι τα καφενεία και τα δελτία ειδήσεων.

Morticia εφόσον δέχεσαι τη λογική ''το τί κάνει η/ο καθεμιά/θένας στο κρεβάτι της/ου δεν μας αφορά'', φαντάζομαι τότε ότι και εσύ ενστερνίζεσαι αυτήν την ιδέα και τον τρόπο ζωής. Δηλαδή δεν περπατάς με το αγόρι σου στο δρόμο χέρι- χέρι ή δεν φιλιέσαι στο στόμα σε μέρη εκτός σπιτιού.

Όντως Morticia καταπιεζόμαστε. Σκέψου όμως από ποιους καταπιεζόμαστε.

Με το pride και άλλες εκδηλώσεις αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράσουμε τον έρωτα μας οπουδήποτε. Το αυτονόητο δικαίωμα για ισονομία παντού. Γιατί οι lgbtq για τον νόμο απλά δεν υπάρχουν. Δεν νομίζω να άρεσε σε κάποιον ετεροφυλόφιλο να μην μπορεί να επισκεφθεί τον σύντροφό του στο νοσοκομείο αν πάθει κάτι. Ισονομία παντού. Αυτό θέλω.

ikagura24 λες ότι δεν έχεις πρόβλημα με τους gay, αρκεί να μην στην πέφτουν. Γιατί έχεις πρόβλημα αν στην πέφτουν?

Σαν να λέω εγώ που είμαι gay, ότι δεν έχω πρόβλημα με τις str8 κοπέλες, αρκεί να μην μου την πέφτουν. Βλέπεις είναι λίγο αστείο. Και αν μου την πέσουν τί έγινε? Γιατί να έχω πρόβλημα? Θα αρνηθώ ευγενικά και ο καθένας στο δρόμο του. Διαφωνείς?

Επίσης ikagura24 εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις ''κραγμένες'' όπως τους λές, όπως δεν έχω πρόβλημα με τους λαϊκούς τύπους, τους βαρύμαγκες και τα καγκούρια. Έχω δεχτεί και αποδεχτεί ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός και μπορεί να εκφράζει την διαφορετικότητά του όπως αυτός θέλει. ( Και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, γιαυτό δεν με πειράζει καθόλου να βλέπω ετεροφυλόφιλα ζευγάρια πιασμένα χέρι χέρι, ίσα ίσα χαίρομαι πολύ που υπάρχει ο έρωτας στις ζωές των ανθρώπων. ) Γιατί σας φαίνεται αυτό τόσο πολύπλοκο και γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτείτε τον άλλον όπως είναι?

Όσο και να λυπάστε, θα ήθελα μία ικανοποιητική απάντηση σε αυτό το τελευταίο. :-)

Δημοσ.
Η άποψη πάντως "το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε μας νοιάζει" νομίζω ότι είναι λίγο εκτός πραγματικότητας, έτσι; Δες σημειολογικά μερικά από τα πράγματα που χρησιμοποιούνται ως προσβολές στην καθημερινή ζωή: *ουστάρα, αδερφάρα, φέρθηκε σας *ούστης, έκανε *ουστιά, αλλά και τσούλα, ξέκωλο (για ετεροφυλόφιλες γυναίκες) κτλ κτλ. Αλλά και πόσα αστεία γίνονται χρησιμοποιώντας την ομοφυλοφιλία ως ατάκα.

Αυτό, όπως και πολλά άλλα, που αν θέλετε τα συζητάμε, δείχνουν ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι αδιάφορο για ένα -δυστυχώς- πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι κάτι για το οποίο θα σε κοροϊδέψουν, θα σε χλευάσουν, θα προσπαθήσουν να σε θεραπεύσουν ή να σε σώσουν από τον διάβολο.

Αυτό είναι που κάνει τους ομοφυλόφιλους να αντιδρούν. Και το κίνημα των μαύρων, αλλά και των γυναικών για τη χειραφέτησή τους, παρόμοια χαρακτηριστικά είχαν. Γιατί να είσαι περήφανος που είσαι μαύρος; Γιατί να καις τα σουτιέν ή να δηλώνεις περήφανη που είσαι γυναίκα -αξύριστη και άπλυτη; Έτσι σου έτυχαν αυτά, δεν τα διάλεξες για να το έχεις και καμάρι. Όταν όμως σε αντιμετωπίζουν ως κατώτερο, για αντίδραση θα δηλώσεις υπερήφανος. Όταν μάθουμε ως κοινωνία να αδιαφορούμε για τους ομοφυλόφιλους (με την έννοια της αποδοχής), τότε κι αυτοί δε θα χρειάζεται να κάνουν παρελάσεις με φτερά ή χωρίς.

Εντάξει, είναι προφανώς πολύ διαφορετικό από τους μαύρους ή τις γυναίκες ε. Δηλαδή οκ, για αυτές τις 2 ομάδες, υπήρχε ξέρω 'γω νομοθεσία που απαγόρευε τις ψήφους. Και αυτό είναι κάτι ελαφρώς διαφορετικό από την κοινωνική κριτική, άλλο τι νομίζει η γειτόνισσα και άλλο το πως με έχει για λεκανόβουρτσα το κράτος.

Όσο για τις βρισιές κτλ, αν γινόταν αυτό, θα έπρεπε να βγουν στο δρόμο όλα τα αγάμητα λυκειόπαιδα για το "μαλάκα", όλες οι κοινωνικές λειτουργοί συγκεκριμένου κλάδου για το "πουτ*να", οι ενδοκρινολόγοι για το "αρχ*δι", οι φιλόλογοι για το "μουν*λεβιέ", οι φουρνάρηδες για το "παπάρα", οι αγρότες για το "μπάμια", οι ψαράδες για το "πέρκα", οι Ιταλοί για το "καρι*λα" και πάει λέγοντας.

Είμαι με φρηντάμπα εδώ. Δε δίνω μία για το ποιος πηδιέται με τι (εκτός αν είναι ζώο ή θηλυκό ανήλικο) αλλά πραγματικά, καταπίεση; Really; Όταν στην τιβί ξερωγώ σκάνε όλες οι φιλενάδες; Όταν όλοι προτιμάνε γκέυ κομμωτές; Σε φάση, για ποιον γίνεται η παρέλαση ρε παιδιά, για τους Χρυσαυγίτες ή τους μεσήλικες μπυροκοιλαράδες που απλώς πρέπει να υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτούς να βρίζουν;

Περιμένω παρέλαση της ένωσης κομπλεξικών Ελλάδος με σύνθημα "είμαστε παντού".

Επίσης ikagura24 εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις ''κραγμένες'' όπως τους λές, όπως δεν έχω πρόβλημα με τους λαϊκούς τύπους, τους βαρύμαγκες και τα καγκούρια.

Και παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το να επιμένεις στην προβολή της προτίμησής σου ως μέρος μιας μειονότητας είναι το ίδιο εμετικό με τον str8 που θα κάτσει να σου πω πως το έβαλε κάτω το γκομενάκι και το έκανε να λιποθυμήσει με ανελέητο 48ωρο μπίστωμα με διάλειμμα μόνο για να την συνεφέρει.

edit:

Αν αυτή εδώ είναι lezzie, κατεβαίνω σε πορεία για τα δικαιώματα των str8:

32027_124912697543095_100000730969440_165675_6238318_n.jpg

Δημοσ.
freedubus συμφωνώ με το ότι ''Υπάρχει λόγος να δηλώνεται η ομοφυλοφιλία από τη στιγμή που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οργανικό;''

Όμως έτσι, θα πρέπει να δεχτείς και το ότι: ''Υπάρχει λόγος να δηλώνεται η ετεροφυλοφιλία από τη στιγμή που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οργανικό;''

Εγώ παντού γύρω μου δηλώσεις ετεροφυλοφιλίας και νόρμες ετεροκανονικότητας βλέπω, από το σχολείο και την πολιτική μέχρι τα καφενεία και τα δελτία ειδήσεων.

Morticia εφόσον δέχεσαι τη λογική ''το τί κάνει η/ο καθεμιά/θένας στο κρεβάτι της/ου δεν μας αφορά'', φαντάζομαι τότε ότι και εσύ ενστερνίζεσαι αυτήν την ιδέα και τον τρόπο ζωής. Δηλαδή δεν περπατάς με το αγόρι σου στο δρόμο χέρι- χέρι ή δεν φιλιέσαι στο στόμα σε μέρη εκτός σπιτιού.

Όντως Morticia καταπιεζόμαστε. Σκέψου όμως από ποιους καταπιεζόμαστε.

Με το pride και άλλες εκδηλώσεις αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράσουμε τον έρωτα μας οπουδήποτε. Το αυτονόητο δικαίωμα για ισονομία παντού. Γιατί οι lgbtq για τον νόμο απλά δεν υπάρχουν. Δεν νομίζω να άρεσε σε κάποιον ετεροφυλόφιλο να μην μπορεί να επισκεφθεί τον σύντροφό του στο νοσοκομείο αν πάθει κάτι. Ισονομία παντού. Αυτό θέλω.

ikagura24 λες ότι δεν έχεις πρόβλημα με τους gay, αρκεί να μην στην πέφτουν. Γιατί έχεις πρόβλημα αν στην πέφτουν?

Σαν να λέω εγώ που είμαι gay, ότι δεν έχω πρόβλημα με τις str8 κοπέλες, αρκεί να μην μου την πέφτουν. Βλέπεις είναι λίγο αστείο. Και αν μου την πέσουν τί έγινε? Γιατί να έχω πρόβλημα? Θα αρνηθώ ευγενικά και ο καθένας στο δρόμο του. Διαφωνείς?

Επίσης ikagura24 εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις ''κραγμένες'' όπως τους λές, όπως δεν έχω πρόβλημα με τους λαϊκούς τύπους, τους βαρύμαγκες και τα καγκούρια. Έχω δεχτεί και αποδεχτεί ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός και μπορεί να εκφράζει την διαφορετικότητά του όπως αυτός θέλει. ( Και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, γιαυτό δεν με πειράζει καθόλου να βλέπω ετεροφυλόφιλα ζευγάρια πιασμένα χέρι χέρι, ίσα ίσα χαίρομαι πολύ που υπάρχει ο έρωτας στις ζωές των ανθρώπων. ) Γιατί σας φαίνεται αυτό τόσο πολύπλοκο και γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτείτε τον άλλον όπως είναι?

Όσο και να λυπάστε, θα ήθελα μία ικανοποιητική απάντηση σε αυτό το τελευταίο. :-)

Ναι, το σκεφτομαι και προσπαθώ όσο μπορώ για την ισονομία και μέσα από την δουλειά μου και γι'αυτό ξεκίνησε η συζήτηση που ανέφερα πιο πριν.

Δεν είμαστε κόμματα. Οι εμείς και οι εσείς.

Είχα κάπου στο νετ διαβάσει ένα ωραίο ρητό (δεν θυμάμαι ακριβως την κάθε λέξη) το οποίο έλεγε ότι εάν κάποιοι σε υποτιμούν γίνεται με την βοήθεια σου.

Δεν με ενοχλεί να βλέπω ανθρώπους (ανεξαρτήτως φύλου) να φιλιούνται στο δρόμο. Πολύ απλά δεν ασχολούμαι. Δεν απαντά σε κάποιο από τα ερωτήματα και αναζητήσεις που έχω επιλέξει για την ζωή μου.

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά δε νοιάζονται για το τι κάνεις στο κρεβάτι σου.

Και μην ξεχνάς αυτό που λέει ο Λούσιφερ, ότι σε ορισμένα επαγγέλματα είναι προσόν να είσαι ομοφυλόφιλος...

---------- Προσθήκη στις 00:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:01 ----------

Και παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το να επιμένεις στην προβολή της προτίμησής σου ως μέρος μιας μειονότητας είναι το ίδιο εμετικό με τον str8 που θα κάτσει να σου πω πως το έβαλε κάτω το γκομενάκι και το έκανε να λιποθυμήσει με ανελέητο 48ωρο μπίστωμα με διάλειμμα μόνο για να την συνεφέρει.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Το βρήκα !

"Nobody can make you feel inferior without your consent."

— Eleanor Roosevelt

Δημοσ.
Δεν εχω προβλημα με τους gay (αρκει να μη μου την πεφτουν). Με τις κραγμενες εχω προβλημα σε ολα τα επιπεδα.

Μπορώ να πω οτι συμφωνώ. Εχω γνωστούς gay και Λεσβίες που δεν προκαλούν και όλα καλα. Είχα όμως και καθηγητή στο πανεπιστήμιο που την επεφτε άσχημα σε οποιον εκανε το λαθος να πάει στο γραφείο του (εγω γλύτωσα, εναν φίλο τον απείλησε οτι αν δεν του δώσει το κινητό του θα τον κόψει στο μάθημα - τελικά όντως τον εκοψε).

Οι κραγμένες να πάνε στην Ολλανδία, οι "διακριτικοι - διακριτικες" είναι ευπρόσδεκτοι να κυκλοφορούν αναμεσα μας.

Με εκνευρίζει να βγαίνω το βράδυ στην Αθηνα και να γυρνάει η άλλη η ανωμαλάρα να μου λεει "γεια σου καύλα"... :lol: (πραγματικό επαναλαμβανόμενο γεγονός, οι ατακα είναι τυχαία από τις διάαφορες που εχω ακούσει)

Δημοσ.

Με εκνευρίζει να βγαίνω το βράδυ στην Αθηνα και να γυρνάει η άλλη η ανωμαλάρα να μου λεει "γεια σου καύλα"... :lol: (πραγματικό επαναλαμβανόμενο γεγονός, οι ατακα είναι τυχαία από τις διάαφορες που εχω ακούσει)

Σε ενοχλει η συμπεριφορα ή το γεγονος οτι στο λεει η "ανωμαλαρα"?

Γιατι αν σε ενοχλει η συμπεριφορα, φανταζομαι θα διαολοστελνες μια διμετρη μελαχροινη που θα σου πεταγε την ιδια ατακα.

Επισης μια αλλη απορια.

Ανωμαλαρες ειναι οσοι φερονται ετσι ή ολοι οι ομοφυλοφυλοι?

Υπαρχουν διαβαθμισεις στην ανωμαλια?

Δημοσ.
Σε ενοχλει η συμπεριφορα ή το γεγονος οτι στο λεει η "ανωμαλαρα"?

Γιατι αν σε ενοχλει η συμπεριφορα, φανταζομαι θα διαολοστελνες μια διμετρη μελαχροινη που θα σου πεταγε την ιδια ατακα.

Επισης μια αλλη απορια.

Ανωμαλαρες ειναι οσοι φερονται ετσι ή ολοι οι ομοφυλοφυλοι?

Υπαρχουν διαβαθμισεις στην ανωμαλια?

γενικά θα μου φαινόταν άσχημο αλλα ίδίως απο το στόμα της ΑΝΩΜΑΛΑΡΑΣ (αρσενικοθυληκοουδέτερης..) είναι απαραδεκτο. Επίσης είπα οτι ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ αλλα όσοι προκαλούν...

Και το όλο γεγονός το κατακρίνω... Ακουσε εκει υπερηφάνιας... Να σας χαιρονται οι μανες σας εμας αφήστε μας να έχουμε τις παρωπίδες μας...

Δημοσ.
γενικά θα μου φαινόταν άσχημο αλλα ίδίως απο το στόμα της ΑΝΩΜΑΛΑΡΑΣ (αρσενικοθυληκοουδέτερης..) είναι απαραδεκτο. Επίσης είπα οτι ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ αλλα όσοι προκαλούν...

Και το όλο γεγονός το κατακρίνω... Ακουσε εκει υπερηφάνιας... Να σας χαιρονται οι μανες σας εμας αφήστε μας να έχουμε τις παρωπίδες μας...

Τι κάνει τα άνομα της ανωμαλάρας πιο απαράδεκτα από τα άτομα της ομαλάρας; :rolleyes:

Επίσης δεν νομίζω να ζήτησαν την συναίνεση σου (οι άλλοι άνθρωποι γενικά, όχι μόνο τα άτομα της ανωμαλάρας), ούτε νομίζω ότι η κοινωνία έχει την υποχρέωση να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Νομίζω, πάντα.

Δημοσ.

Έχετε σκεφθεί όμως το γεγονός απλά να μην μας αρέσουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων; Δηλαδή ντέ και καλά με το στανιό; Πχ την κραγμένη όπως την χαρακτηρίζετε (μου ρχετε στο μυαλό η φτερού) εγώ τη βλέπω και γελάω, ναι ρε γελάω κακό είναι;

Μου τη σπάνε αφάνταστα τα σαλιαρίσματα μέσα στο αυτί μου, από οποιοδήποτε είδος ζευγαριού κι αν προέρχονται κ γενικότερα δε προτιμάω τη χυδαία συμπεριφορά εκτός κι αν είμαι στον ιδιωτικό μου χώρο.

Υπάρχουν άνθρωποι που συναντάω κατά καιρούς και τους σιχαίνομαι μόνο κ μόνο από τη φυσιογνωμία τους.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι κομματάκι παράλογο να αποδεχόμαστε όλους τους ανθρώπους και όλες της συνήθειες. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά, ΔΕΝ μπορώ να το καταφέρω. Δε γίνεται να είμαστε αντικειμενικοί με τα πάντα, θα τρελαθούμε στο τέλος, πρέπει να υπάρχει και η υποκειμενική άποψη.

Όσο για το θέμα για μέτρα που είναι ραμμένη η κοινωνία, έχω να πω ότι ΟΥΤΕ εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε κομμένοι κ ραμμένοι στα μέτρα της κάθε κοινωνίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...