Προς το περιεχόμενο

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και φυσικά αρνούμαι να δεχτώ ως πυρήνα της παρέλασης τις ξεφωνημένες πάνω στο φορτηγό κι όχι το πλήθος που μια χαρά παρελάζει από κάτω.

Αμ το άλλο; Αναρχικοί και αριστεριστές πλαισιώνουν μια πορεία που έχει ως χορηγούς ΜΑD, radio deejay, athens voice. Οκ.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αμ το άλλο; Αναρχικοί και αριστεριστές πλαισιώνουν μια πορεία που έχει ως χορηγούς ΜΑD, radio deejay, athens voice. Οκ.

Καλά αυτό το ανεργία-καπιταλισμός-πρωτοβουλία Γένοβα μέσα σε gay parade ήταν από τα highlights :-D

Το αφήνω ασχολίαστο..

Δημοσ.

Η άποψη πάντως "το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε μας νοιάζει" νομίζω ότι είναι λίγο εκτός πραγματικότητας, έτσι; Δες σημειολογικά μερικά από τα πράγματα που χρησιμοποιούνται ως προσβολές στην καθημερινή ζωή: *ουστάρα, αδερφάρα, φέρθηκε σας *ούστης, έκανε *ουστιά, αλλά και τσούλα, ξέκωλο (για ετεροφυλόφιλες γυναίκες) κτλ κτλ. Αλλά και πόσα αστεία γίνονται χρησιμοποιώντας την ομοφυλοφιλία ως ατάκα.

Αυτό, όπως και πολλά άλλα, που αν θέλετε τα συζητάμε, δείχνουν ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι αδιάφορο για ένα -δυστυχώς- πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι κάτι για το οποίο θα σε κοροϊδέψουν, θα σε χλευάσουν, θα προσπαθήσουν να σε θεραπεύσουν ή να σε σώσουν από τον διάβολο.

Αυτό είναι που κάνει τους ομοφυλόφιλους να αντιδρούν. Και το κίνημα των μαύρων, αλλά και των γυναικών για τη χειραφέτησή τους, παρόμοια χαρακτηριστικά είχαν. Γιατί να είσαι περήφανος που είσαι μαύρος; Γιατί να καις τα σουτιέν ή να δηλώνεις περήφανη που είσαι γυναίκα -αξύριστη και άπλυτη; Έτσι σου έτυχαν αυτά, δεν τα διάλεξες για να το έχεις και καμάρι. Όταν όμως σε αντιμετωπίζουν ως κατώτερο, για αντίδραση θα δηλώσεις υπερήφανος. Όταν μάθουμε ως κοινωνία να αδιαφορούμε για τους ομοφυλόφιλους (με την έννοια της αποδοχής), τότε κι αυτοί δε θα χρειάζεται να κάνουν παρελάσεις με φτερά ή χωρίς.

Δημοσ.
Αυτό, όπως και πολλά άλλα, που αν θέλετε τα συζητάμε, δείχνουν ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι αδιάφορο για ένα -δυστυχώς- πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι κάτι για το οποίο θα σε κοροϊδέψουν, θα σε χλευάσουν, θα προσπαθήσουν να σε θεραπεύσουν ή να σε σώσουν από τον διάβολο.

Σοβαρά; Το 2010; Σε χώρα μη-υπανάπτυκτη;

Δημοσ.

Το θέμα είναι γιατί να μην ξέρει κάποια/ος ότι είσαι lgbtq, και όχι να μην το μάθει ή να μην σε ''ανακαλύψει''.

Η λογική ''το τί κάνει η/ο καθεμιά/θένας στο κρεβάτι της/ου δεν μας αφορά'' είναι τουλάχιστον για γέλια ( και για κλάμματα ).

Δημοσ.
Σοβαρά; Το 2010; Σε χώρα μη-υπανάπτυκτη;

Μη υπανάπτυκτη θεωρείς και την Ελλάδα;

Στην Ελλάδα λοιπόν, είναι από τα αγαπημένα κουτσομπολιά αν ένας διάσημος άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος; Είναι.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να πλήξεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους η κυκλοφορία της βρώμας ότι ένας πολιτικός είναι "αδερφή"; Είναι, έχει γίνει πολλάκις τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς, είναι και αποτελεσματικό, κάτι που δείχνει και το επίπεδο των ψηφοφόρων βέβαια.

Στον στρατό, αν κάποιος ακουστεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα φάει δούλεμα ή όχι; Επειδή είμαι φαντάρος αυτή την περίοδο, έχω γίνει μάρτυρας πολλών απαξιωτικών σχολίων εις βάρος "κουνιστών" φαντάρων και μάλιστα από 25άρηδες γιατρούς, προοδευτικής υποτίθεται ιδεολογίας.

Στο γήπεδο και τις οπαδικές συζητήσεις, είναι διαδεδομένα τα υπονοούμενα ότι οι παίκτες ή οι οπαδοί του αντιπάλου είναι ομοφυλόφιλοι; Από τις ροζ φανέλες, μέχρι τα πρωτοσέλιδα "χωρίς σάλιο", "τον κάρφωσε" κτλ; Νομίζω ότι είναι.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Δημοσ.
Στην Ελλάδα λοιπόν, είναι από τα αγαπημένα κουτσομπολιά αν ένας διάσημος άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος; Είναι.

Γενικά η ερωτική ζωή των διασήμων είναι αγαπημένο κουτσομπολιό.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να πλήξεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους η κυκλοφορία της βρώμας ότι ένας πολιτικός είναι "αδερφή"; Είναι, έχει γίνει πολλάκις τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς, είναι και αποτελεσματικό, κάτι που δείχνει και το επίπεδο των ψηφοφόρων βέβαια.

Δε θυμάμαι πρόσφατα να έχω ακούσει κάτι τέτοιο, πρίν 20 χρόνια μπορεί να ίσχυε. Γενικά πάντως, η έρευνα της ερωτικής ζωής των πολιτικών και η συκοφάντησή τους είναι από τους πιό δημοφιλείς τρόπους για να τους πλήξεις. Και είναι και αγαπημένο κουτσομπολιό, καθώς οι πολιτικοί είναι διάσημα πρόσωπα.

Στον στρατό, αν κάποιος ακουστεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα φάει δούλεμα ή όχι; Επειδή είμαι φαντάρος αυτή την περίοδο, έχω γίνει μάρτυρας πολλών απαξιωτικών σχολίων εις βάρος "κουνιστών"* φαντάρων και μάλιστα από 25άρηδες γιατρούς, προοδευτικής υποτίθεται ιδεολογίας.

Γενικά στη ζωή οι άνθρωποι προσβάλλουν λεκτικά τους συνανθρώπους τους, με πολλούς τρόπους και για ποικίλα αίτια. Γενικά σαν άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του (ανεξάρτητα από τις ερωτικές σου προτιμήσεις) πρέπει να αμύνεσαι και να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά όταν κάποιος σε προσβάλλει λεκτικά για οτιδήποτε.

Στο γήπεδο και τις οπαδικές συζητήσεις, είναι διαδεδομένα τα υπονοούμενα ότι οι παίκτες ή οι οπαδοί του αντιπάλου είναι ομοφυλόφιλοι; Από τις ροζ φανέλες, μέχρι τα πρωτοσέλιδα "χωρίς σάλιο", "τον κάρφωσε" κτλ; Νομίζω ότι είναι.

Γενικά στο γήπεδο οι oπαδού βρίζουν τους παίκτες και τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Και μάντεψε, πρώτος στόχος στα μπινελικώματα είναι οι μητέρες τους, και όχι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Δεν είδα τις απανταχού μανάδες να κάνουν πορεία επειδή όλοι τις βρίζουν.

Γενικά, ακόμη δεν καταλαβαίνω τι το ιδιαίτερο υπάρχει στο να είσαι ομοφυλόφιλος.

*Τι εννοείς "κουνιστών" ; Είναι κάποιο κουσούρι, κάποια πάθηση, κάποιο ιδιόμορφο χαρακτηριστικό που έχουν οι ομοφυλόφιλοι;

---------- Προσθήκη στις 19:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:14 ----------

Το θέμα είναι γιατί να μην ξέρει κάποια/ος ότι είσαι lgbtq, και όχι να μην το μάθει ή να μην σε ''ανακαλύψει''.

Η λογική ''το τί κάνει η/ο καθεμιά/θένας στο κρεβάτι της/ου δεν μας αφορά'' είναι τουλάχιστον για γέλια ( και για κλάμματα ).

Διαφωνώ. Υπάρχει λόγος να δηλώνεται η ομοφυλοφυλία από τη στιγμή που είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και οργανικό;

Δημοσ.
afisa-2-thumb-large.jpg

Από το tvxs.gr

Από την Ελευθεροτυπία:

Το όλο σκηνικό της διαφήμισης είναι υπερβολικό, όπως και η χρήση ταμπελών.

Προ τεσσάρων ημερών μιλούσα με μια γυναίκα που ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια, ότι διορθώνεται (εάν πάει σε ψυχολόγο) και ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν κάποιας μορφής ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο καλά θα κάνουν να αναγνωρίσουν και να πάνε να το "διορθώσουν".

Με ενόχλησαν δύο τινα :

1ον η λογική "εάν δεν είσαι σαν κι εμένα είσαι ανώμαλος".

2ον το βλέμμα της όταν της έλεγα τις απόψεις μου. Ήταν αηδιασμένη και με μένα - εκτός της ομοφυλοφιλίας - όταν της έλεγα ότι δεν μπορούν να το αλλάξουν και δεν χρειάζεται να το αλλάξουν γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως θέλει. Την αηδίαζε η ιδέα του ομοφυλοφιλικού σεξ, της είπα ότι ό,τι συμβαίνει συμβαίνει ανάμεσα σε ενήλικες που γνωρίζουν τι θέλουν και συμβαίνει σε έναν χώρο έξω από τους τοίχους του δικού της σπιτιού αλλά δεν άντεχε ούτε αυτό.

Το συμπέρασμα μου :

Αυτοί οι άνθρωποι καταπιέζονται. Ακόμα κι αν κάποιοι τους αποδέχονται, ένα μέρος της κοινωνίας (δυστυχώς μεγάλο) όχι.

Κάθε καταπίεση οδηγεί σε συμπεριφορές όπως το parade (κατά την άποψη μου ακραίες, αλλά δημιουργούνται από την κοινωνία που ζούμε).

Και για να μην μιλήσω μόνο για τα αρτηριοσκληρωμένα μυαλά των ετερόφυλοφιλων : γνώριζα κάποτε ομοφυλόφιλο ο οποίος προσπαθούσε να μας πείσει (μια παρέα γυναίκες) ότι είμασταν ήδη ομοφυλόφιλες αλλά δεν το είχαμε αντιληφθεί :confused:. Με είχε στεναχωρήσει γιατί τον συμπαθούσα. Ο συγκεκριμένος κατάφερε από εκεί που είχε φίλες και φίλους που τον αποδέχονταν ενώ γνωρίζαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος - και εκείνος έπεφτε στο "εάν δεν είσαι σαν κι εμένα είσαι ανώμαλος" - να τους διώξει όλους από γύρω του.

---------- Προσθήκη στις 19:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:31 ----------

Είναι λογική που κάποιοι (όχι εσύ) δέχονται και υπερασπίζονται.

Δημοσ.

O κοσμος καιγεται και το μ***ι χτενιζεται.

-Ειμαι παντου!!

-Καλα κανεις στα @@ μου τι μου το λες πρεπει να κανεις παρελαση τωρα που η ελλαδα ειναι ετοιμη να καει?

Δημοσ.

Γενικά, ακόμη δεν καταλαβαίνω τι το ιδιαίτερο υπάρχει στο να είσαι ομοφυλόφιλος.

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο. Εμένα τουλάχιστον με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αλλά, από τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το θεωρεί "αρρώστια" ή κατακριτέο, μου φαίνεται λογικό να προσπαθούν να το υπερασπιστούν οι ομοφυλόφιλοι.

Σκέψου για παράδειγμα να ζούσαμε πριν 50 χρόνια. Εγώ που ζω με την κοπέλα μου στο ίδιο σπίτι χωρίς να έχουμε παντρευτεί, θα ήμασταν στόχοι έντονης κριτικής, παραινέσεων, παρατηρήσεων κτλ. Σήμερα, δεν έχω καμία κάψα να το φωνάξω, γιατί λίγοι ασχολούνται, αλλά υπό άλλες συνθήκες, μπορεί και να έβγαινα στον δρόμο με πινακίδα "συζώ και δεν παντρεύομαι".

Δημοσ.
Η άποψη πάντως "το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε μας νοιάζει" νομίζω ότι είναι λίγο εκτός πραγματικότητας, έτσι; Δες σημειολογικά μερικά από τα πράγματα που χρησιμοποιούνται ως προσβολές στην καθημερινή ζωή: *ουστάρα, αδερφάρα, φέρθηκε σας *ούστης, έκανε *ουστιά, αλλά και τσούλα, ξέκωλο (για ετεροφυλόφιλες γυναίκες) κτλ κτλ. Αλλά και πόσα αστεία γίνονται χρησιμοποιώντας την ομοφυλοφιλία ως ατάκα.

Αυτό μου θύμησε αυτόν

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=HSQmk6gGTcE[/ame]

και είναι μια προσέγγιση που ταιριάζει γάντι στα περισσότερα θέματα σεξουαλικότητας, ηθικής και κανόνων συμπεριφοράς.

Δημοσ.
Και εγώ συμγωνώ ότι δεν βγαίνει και τίποτα χρήσιμο από αυτές τις παρελάσεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πειράζουν και κανένα

Αλλά μήπως το παραχέζουμε και λίγο με τα στραβά της Ελλάδα και πόσο π@π@ρες είναι οι Έλληνες;; Δε λέω έχουμε πολλά στραβά αλλά να το λέμε συνέχεια καταντάει λίγο γραφικό (και χάνει και το νόημα). Τα gay parade γινονται σε πάρα πολλές πόλεις στο UK, στο US, Bxl και φαντάζομαι παντού

Ολα τα ειχε η Μαριωρη, η ελευθερη gay παρελαση της ελειπε. Προσωπικα θεωρω οτι δεν χρειαζεται. Ετσι οπως δεν βγαινω εγω εξω να λεω και να κραζω με ποσες γυναικες εχω παει στη ζωη μου και το ποσο "αρσενικο" ειμαι (δεν χρειαζεται να το κανω και δεν θα νοιαζει φανταζομαι και το 99.9% του κοσμου) ετσι και αυτοι δεν μπορω να καταλαβω το λογο που βγαινουν και το κανουν.

Υ.Γ. Δεν εχω προβλημα με τους gay (αρκει να μη μου την πεφτουν). Με τις κραγμενες εχω προβλημα σε ολα τα επιπεδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...