Προς το περιεχόμενο

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

afisa-2-thumb-large.jpg

Από το tvxs.gr

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε Παντού», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride) που διοργάνωσαν η λεσβιακή, γκέι, αμφισεξουαλική και τρανσεξουαλική κοινότητα. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Ακολούθησαν οι προγραμματισμένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το βράδυ.

Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές: «Είμαστε Παντού! Στα στερεότυπα που θέλουν τους γκέι άντρες κομμωτές και τις λεσβίες γυναίκες οδηγούς νταλίκας… Στη στενότατη εικόνα που αναμασούν ΜΜΕ και οι φτηνές σειρές τους, όπου παρουσιαζόμαστε μόνο για να πουλάμε… Στην κοινωνική σιωπή που μας θέλει ανύπαρκτες κι ανύπαρκτους… Στην πολιτεία που διαιωνίζει τη διάκριση… Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, της γιορτής της ορατότητας των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών απαντάει: Είμαστε παντού!».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο Δημήτρης Τσαμπρούνης δήλωσε ότι «Εμείς οι γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς είμαστε σαφώς μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούμε να δρούμε ερήμην των πολύ σημαντικών γεγονότων στη χώρα μας. Θα ήταν αν μη τη άλλο αστείο να λέμε ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κάνοντας πως δεν υπάρχουν το ΔΝΤ, οι περικοπές στις συντάξεις και οι εργατικές κινητοποιήσεις». Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να τους ανακαλύψουν και να φωνάξουν μαζί τους και οι άλλες πλευρές, «είτε πρόκειται για κόμματα είτε για εργατικά συνδικάτα».

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

15:00 - Live DJ set από

wave radio: Zerobank, Blueworks και

mind radio: The Emperor Vs Grybop

17:00 - Χαιρετισμοί από Ελλάδα και εξωτερικό

17:45 - parade opening act with TAMTA and DJ TAREQ

18:00 - ΠΑΡΕΛΑΣΗ - PARADE

19:45 - 00:00 Party & Live Show

DJ sets by RECKLESS, FO!, GEORGE SPILIOPOULOS,

ERWIN and more.

DRAG / DANCE shows by DRAG KING FEM SHOW from Paris,

ΚΟΥΚΛΕΣ, GAZAN’S, GO-GO dancers and more.

Live by VEGAS

Special guest: ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Concept – Καλλιτεχνική επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ

AFTER PRIDE PARTY στο Candy Bar Downtown

Ιερά Οδός 41, Γκάζι - Είσοδος: 12 € με ποτό. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Athens Prid.

Από την Ελευθεροτυπία:

Με σύνθημα «Είμαστε Παντού» και το μάτι στραμμένο, στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων που πλήττονται από τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, της της λεσβιακής, γκέι, αμφισεξουαλικής και τρανσεξουαλικής κοινότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν την Τρίτη οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι θα ακυρωθούν όλες οι πρωινές δράσεις του φεστιβάλ, σε ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα (5 Ιουνίου), στις 11 στην πλατεία Κοτζιά.

Κανονικά θα διεξαχθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι χαιρετισμοί και η παρέλαση που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα, καθώς και το βραδινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

«Εμείς οι γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς είμαστε σαφώς μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούμε να δρούμε ερήμην των πολύ σημαντικών γεγονότων στη χώρα μας. Θα ήταν αν μη τη άλλο αστείο να λέμε ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κάνοντας πως δεν υπάρχουν το ΔΝΤ, οι περικοπές στις συντάξεις και οι εργατικές κινητοποιήσεις», δήλωσε στην έντυπη έκδοση της «Ε» ο Δημήτρης Τσαμπρούνης και εξέφρασε την επιθυμία να τους ανακαλύψουν και να φωνάξουν μαζί τους και οι άλλες πλευρές,"είτε πρόκειται για κόμματα είτε για εργατικά συνδικάτα".

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πω...αυτό το ''PRIDE'' έχει καταντήσει αηδία.

Κοίτα να δεις, είναι μια διαφήμιση, επομένως ακολουθεί όλες εκείνες τις ντιρεκτίβες του marketing...

Δημοσ.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως βγαίνει το "Pride"?

Δηλαδή από που και ως που κάποιος δηλώνει υπερήφανος για τις σεξουαλικές προτιμήσεις που έχει?

Δημοσ.
Δηλαδή από που και ως που κάποιος δηλώνει υπερήφανος για τις σεξουαλικές προτιμήσεις που έχει?

Ακούγεται σωστό έτσι όπως το θέτεις, αλλά μόνο αν το πάρεις απο την ανάποδη βγάζει νόημα.

Δημοσ.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως βγαίνει το "Pride"?

Νομίζω ότι το Pride χρησιμοποιήται με την έννοια του !=Ντροπή. Δηλαδή το αντίθετο κάποιου που ντρέπεται για τις σεξουαλικές του πεποιθήσεις, είναι κάποιος που είναι περήφανος γι αυτές...

Δημοσ.

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι κάτι αυστηρά προσωπικό; Εννοώ, δε βγαίνεις να τις προβάλλεις, διαφημίσεις, διαλαλήσεις δημόσια. 'Αρα γιατί να υπάρχει ντροπή ή υπερηφάνεια γι' αυτές;

Δημοσ.
Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι κάτι αυστηρά προσωπικό; Εννοώ, δε βγαίνεις να τις προβάλλεις, διαφημίσεις, διαλαλήσεις δημόσια. 'Αρα γιατί να υπάρχει ντροπή ή υπερηφάνεια γι' αυτές;

Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Κατά την γνώμη μου, τέτοιες εκδηλώσεις έχουν το νόημα του "προληπτικού γαβγίσματος", άλλωστε το λέει και η αφίσα, "Είμαστε Παντού". Και για να μην παρεξηγιόμαστε, είμαι αντίθετος σε κάθε ομαδοποίηση ανθρώπων με κριτήριο το τι κάνουν στο κρεβάτι τους.

Δημοσ.

σωστος, αμα ο αλλος ειναι σωστος στην δουλεια και στις υποχρεωσεις του για το τι κανει στο κρεβατι του δεν μας πεφτει λογος.

σε λιγο θα κανουμε κι εμεις στρειτ παρελασεις:lol:

Δημοσ.
Κατά την γνώμη μου, τέτοιες εκδηλώσεις έχουν το νόημα του "προληπτικού γαβγίσματος", άλλωστε το λέει και η αφίσα, "Είμαστε Παντού".

Διαφωνώ. Κάτι που "είναι παντού" δεν έχει ανάγκη από εκδηλώσεις προβολής και "υπερηφάνειας" ούτε από προληπτικά γαβγίσματα. Πιστεύω οτι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις σκόπιμα υιοθετούν την αναχρονιστική εικόνα που είχε η ομοφυλοφιλία σε παλαιότερες εποχές αποσκοπώντας στην πρόκληση μέσω της έντονης διαφοροποίησης, και παρόλο που διατυμπανίζουν οτι "είμαστε παντού" και "είμαστε υπερήφανοι" ο χαρακτήρας τους δε φανερώνει τίποτε άλλο από γκετοποίηση και συμπλεγματική κοινωνική περιθωριακότητα. Σκοπός βέβαια όλων αυτών των πανηγυριών είναι ένας, ο γνωστός, και μη κατακριτέος φυσικά (το ψωμί πρέπει να βγαίνει), αρκεί να μη τα παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά.

Δημοσ.

σε λιγο θα κανουμε κι εμεις στρειτ παρελασεις:lol:

Οι ισορροπίες σε τέτοια θέματα είναι πάντα λεπτές... Αν κάνεις straight parade κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς από ρατσιστής, μέχρι κρυφό-homo που δεν θέλει να το παραδεχτεί... Δυστυχώς έχουμε φτάσει να πρέπει να αποδείξουμε ότι 1+1 = 2 και όχι απλά να το αποδεχτούμε σαν απαραίτητο εργαλείο και βάση της νόησής μας...

Δημοσ.
(...) αναχρονιστική εικόνα που είχε η ομοφυλοφιλία σε παλαιότερες εποχές (...)

Χμ, έχω μια ένσταση η αλήθεια είναι ως προς αυτό, μιας που μπορεί πλέον, ιδίως στις νεότερες ηλικίες, η ομοφυλοφιλία να είναι κάτι (σχεδόν) αποδεκτό, αλλά όταν απόψεις περί "μη φυσιολογικότητας" ενυπάρχουν με το "μην το μάθουν οι γονείς/συνεργάτες/κτλ μου" τότε μάλλον μιλάμε για μία διαδικασία αποδοχής που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Εντάξει, μπορεί πια να μην τους λιθοβολούν παραδειγματικά, αλλά δεν είναι απλά αυτός ο στόχος ε;

Δημοσ.

Κάπως έτσι τα βλέπω κι εγώ. Σε συνδυασμό με το παρακάτω όμως...

Χμ, έχω μια ένσταση η αλήθεια είναι ως προς αυτό, μιας που μπορεί πλέον, ιδίως στις νεότερες ηλικίες, η ομοφυλοφιλία να είναι κάτι (σχεδόν) αποδεκτό, αλλά όταν απόψεις περί "μη φυσιολογικότητας" ενυπάρχουν με το "μην το μάθουν οι γονείς/συνεργάτες/κτλ μου" τότε μάλλον μιλάμε για μία διαδικασία αποδοχής που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Εντάξει, μπορεί πια να μην τους λιθοβολούν παραδειγματικά, αλλά δεν είναι απλά αυτός ο στόχος ε;

...που η garnele μπόρεσε να εκφράσει αυτά που σκέφτομαι πολύ καλύτερα από ότι θα μπορούσα ο ίδιος. Πιστεύω πως αυτός είναι και ο κύριος λόγος διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...