Προς το περιεχόμενο

Καλύτερη μέθοδος για downscaling και downrate σε avi

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.. Έχω αρκετές ταινίες σε mkv format. Τις βλέπω στον αποκωδικοποιητή που έχει usb υποδοχή. Επειδή είμαι όμως από αυτούς τους μανιακούς με τις συλλογές, τις θέλω μετά για το αρχείο μου (παρόλο που σπάνια έχω δει την ίδια ταινία 2 φορές). Για λόγους οικονομίας χώρου, προτιμώ να έχω τουλάχιστον 2 ταινίες στο ίδιο δισκάκι (αλλιώς θα χρειαζόμουν ένα δωμάτιο μόνο για τα DVD μου :-D ). Στο δίλημμα XviD vs MKV, στην παρούσα φάση τουλάχιστον έχω αποφασίσει να θυσιάσω κάπως την ποιότητα χάρην της ευκολίας, μιας και δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα έχουν διαδωθεί τόσο πολύ τα Bluray player.. Και ερχόμαστε στο ζουμί.

Έχει τύχει να κατεβάσω πολλές φορές Brrip XviD ταινίες, οι οποίες σε αρκετά μικρό μέγεθος και ανάλυση κοντά στα 480p έχουν αρκετά καλή ποιότητα. Κάτι τέτοιο θέλω λοιπόν κι εγώ να αναπαράγω, έχοντας στην διάθεση μου το αρχικό mkv αρχείο, συνήθως 720p, σπανιότερα και 1080p. Δοκίμασα με το Avidemux 2.5.2 το οποιό χρησιμοποιώ τώρα τελευταία για τέτοιες δουλειές, και ενώ το bitrate ήταν αρκετά υψηλό (γύρω στα 2000kbps) και έκανα resize σε 720x400 για να είναι πιο ομαλό το αποτέλεσμα, το τελικό βίντεο μου φαίνεται κάπως θωλό.

Έκανα μια σύντομη έρευνα σχετικά με resizing methods, γιατί σκέφτηκα μήπως εκεί είναι το πρόβλημα. Από ό,τι είδα, αναφέρεται πως η σειρά στην ποιότητα (και sharper video) πάει καπως έτσι:

bilinear < bicubic < lanzcos3 < lanzcos4 < Spline16Resize < Spline36Resize < Spline64Resize

Κατ'αρχάς, ισχύει κάτι τέτοιο; Θα υπάρχει ορατή διαφορά για την δουλειά που το θέλω εγώ (δηλαδή μείωση στην ανάλυση και το bitrate); Στο Avidemux από ό,τι είδα έχει μόνο bilinear, bicubic και lanzcos3. Αλλά ακόμα και με το lanzcos3 που δοκίμασα, δεν μπορώ να πω πως είδα κάποια βελτίωση. Μπορώ αν εισάγω τα υπόλοιπα filters στο avidemux; Ή μήπως τσάμπα παιδεύομαι και δεν πρόκειται να δω καλύτερο αποτέλεσμα;

Δημοσ.
Ή μήπως τσάμπα παιδεύομαι και δεν πρόκειται να δω καλύτερο αποτέλεσμα;

Τζαμπα καιει η λαμπα...:-D:lol:

Αν θες σονι και καλα να χρησιμοποιησεις AVidemux(δεν το προτεινω) θα πρεπει αν πας μεσω avsproxy_gui(περιεχεται στον καταλογο του AVidemux)...δηλαδη να χρησιμοποιήσεις Avisynth ...

To Lanczos3 είναι μια καλή επιλογή για το downscale που θες να κανεις....

Δημοσ.

Έχεις να προτείνεις κανένα καλύτερο/βολικότερο πρόγραμμα αντί του avidemux;

Δεν έχω ασχοληθεί με πάρα πολλά σχετικά προγράμματα στο παρελθόν, παλαιότερα από την στιγμή που κάτι τέτοια κόψε-ράψε σε avi τα έκανα με το virtualdubmod είχα μείνει εκεί, τώρα έβαλα το avidemux γιατί με βόλεψε με ενσωμάτωση υποτίτλων και παράλληλο resize που ήθελα.

Δημοσ.
Έχεις να προτείνεις κανένα καλύτερο/βολικότερο πρόγραμμα αντί του avidemux;

Δεν έχω ασχοληθεί με πάρα πολλά σχετικά προγράμματα στο παρελθόν, παλαιότερα από την στιγμή που κάτι τέτοια κόψε-ράψε σε avi τα έκανα με το virtualdubmod είχα μείνει εκεί, τώρα έβαλα το avidemux γιατί με βόλεψε με ενσωμάτωση υποτίτλων και παράλληλο resize που ήθελα.

εχω να προτεινω Megui . Αυτο ειναι το προγραμμα σου..Κάνει τα πάντα [resize και ενσωμάτωση} και οτι θες...

Βολικο τροπο δεν εχω...Πρέπει να την ψάξεις αν θες ποιοτικο αποτελεσμα..Δεν μπορω να γράψω ολη την διαδικασια εδω...

δες πρωτα αυτο και προχώρα σιγα σιγα...

MeGUI HOWTO

Δημοσ.

Κάνε κουράγιο, πέφτουν οι τιμές των bd recorders και θα μπορέσεις να τα γράψεις σε bd-disk 25GB.

Κι εγώ έχω το ίδιο κόλλημα με τις συλλογές, αλλά δεν θέλω να θυσιάσω την ποιότητα των ταινιών αυτών και τις κρατάω σε εξωτερικό 1TB μέχρι να πέσουν οι τιμές αρκετά.

Κατά τ' άλλα, δεν αξίζει τον κόπο. Βρες τις ταινίες που θέλεις σε avi, ποιο γρήγορα και εύκολα θα κάνεις αυτό που θες με αυτόν τον τρόπο.

Δημοσ.
Κάνε κουράγιο, πέφτουν οι τιμές των bd recorders και θα μπορέσεις να τα γράψεις σε bd-disk 25GB.

Κι εγώ έχω το ίδιο κόλλημα με τις συλλογές, αλλά δεν θέλω να θυσιάσω την ποιότητα των ταινιών αυτών και τις κρατάω σε εξωτερικό 1TB μέχρι να πέσουν οι τιμές αρκετά.

Κατά τ' άλλα, δεν αξίζει τον κόπο. Βρες τις ταινίες που θέλεις σε avi, ποιο γρήγορα και εύκολα θα κάνεις αυτό που θες με αυτόν τον τρόπο.

...εκτος τοπικ..πολυ εκτος...

ο ανθρωπος θέλει να κανει ΒRRip[να ριπαρει δηλαδη mkv αρχεια}...τι σχεση εχουν αυτα που λες...???

edit....εντάξει δεν εισαι και το εκτός τοπικ...αλλο καταλαβα εγω...

Δημοσ.

Το'χω σκεφτεί αυτό που λες, αλλά τελικά είναι φαύλος κύκλος. Δηλαδή αν κρατήσω τις ταινίες που έχω ΤΩΡΑ σε mkv format, για ΟΤΑΝ πέσουν τόσο οι τιμές σε bluray recorders, player (για pc και επιτραπέζια) αλλά ΚΑΙ σε άδεια δισκάκια, μέχρι τότε θα έχω μαζέψει κι άλλες τόσες ταινίες, που δεν θα φτάνουν 10TB δίσκοι.. Αν με το καλό έρθει εκείνος ο καιρός, θα γράφω τις ΤΟΤΕ ταινίες, ή επιλεκτικά κάποιες παλαιότερες που αξίζουν τον κόπο.. Προς το παρόν, τελικά κάνω αυτό που είπες κι εσύ, δηλαδή σώζω σε BRRIP-XviD-AC3 format, που είναι καλύτερες από τις απλές DVDrip εκδόσεις. Απλά ψάχνω μήπως βρω τον τρόπο τέτοιας ποιότητας rip να τα κάνω μόνος μου, για να εκμεταλλεύομαι στο έπακρο την χωρητικότητα ενός DVD-R γράφοντας 2-3 ταινίες, αλλά κατανέμοντας την ποιότητα/μέγεθος κάθε ταινίες όπως θέλω εγώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...