Προς το περιεχόμενο

Απορίες για fan ψυκτρας και case

SALIN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

SALIN εγω θα ελεγα να βαλεις push αυτον που ειχε απο την αρχη η ψυκτρα( μιας και ειναι 4pin) και τον xigmatek που πηρες pull.Μια συμβουλη να σου δωσω-μην πετας λεφτα και γεμιζεις το κουτι με ανεμιστηρες-μονο θορυβο θα δεις και τιποτε αλλο.Το να κερδισεις ενα βαθμο το πολυ,και αν, εγω τουλαχιστον δεν το θεωρω βελτιωση.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
SALIN εγω θα ελεγα να βαλεις push αυτον που ειχε απο την αρχη η ψυκτρα( μιας και ειναι 4pin) και τον xigmatek που πηρες pull.Μια συμβουλη να σου δωσω-μην πετας λεφτα και γεμιζεις το κουτι με ανεμιστηρες-μονο θορυβο θα δεις και τιποτε αλλο.Το να κερδισεις ενα βαθμο το πολυ,και αν, εγω τουλαχιστον δεν το θεωρω βελτιωση.

Βασικά τον xigmatek τον πήρα γιατί μου άρεσε πολύ το led του και γενικά το αισθητικό αποτέλεσμα που δίνει στο case. Βέβαια θα μου πεις λεπτομέρειες αν ο άλλος εχει καλύτερη απόδοση. Αλλά από την άλλη σύμφωνα με τα παραπάνω, ο pull δεν πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσης απόδοσης αν όχι δυνατότερος από τον push? Αν βάλω της coolermaster σαν push, είναι πιο δυνατός...

Δημοσ.

Μπορεί να δει και 3°C διαφορά. Δεν τη λες αμελητέα..

Το θέμα είναι ότι αν ο push είναι πιο δυνατός απ' τον pull, στην ουσία τσάμπα τον έχεις τον pull.

Δημοσ.
Βασικά τον xigmatek τον πήρα γιατί μου άρεσε πολύ το led του και γενικά το αισθητικό αποτέλεσμα που δίνει στο case. Βέβαια θα μου πεις λεπτομέρειες αν ο άλλος εχει καλύτερη απόδοση. Αλλά από την άλλη σύμφωνα με τα παραπάνω, ο pull δεν πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσης απόδοσης αν όχι δυνατότερος από τον push? Αν βάλω της coolermaster σαν push, είναι πιο δυνατός...

Οπως σου ειπα ο coolermaster ειναι 4 pin-PWM που σημαινει οτι δεν θα δουλευει ολη την ωρα full στροφες.

---------- Προσθήκη στις 13:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:49 ----------

Μπορεί να δει και 3°C διαφορά. Δεν τη λες αμελητέα..

push-pull με μονο Push εχει διαφορα.Εγω ειπα για το θεμα που ρωτησε να αντικαταστησει τους ανεμιστηρες του case.Εκει ειπα οτι δεν προκειτε να δει διαφορα. :-) :-)

Δημοσ.

Από αυτά που λέτε, νομίζω πως και πίσω, pull αν βάλω της coolermaster ίσως μια μικρή διαφορά την δω...

Δημοσ.

Τελικά έβαλα και τον ανεμιστήρα της coolermaster, push pull....καμία διαφορά...παρά μόνο θόρυβος...:(

Δημοσ.
Καμία διαφορά σε full load ή idle;

Ναι, ούτε καν ένα βαθμό κάτω...Είτε έβαλα το fan να δουλέψει full στροφές είτε πιο χαμηλά για να περιορίσω το θόρυβο, τίποτα. Μάλλον θα το βγάλω εντελώς, καθότι το xigmatek είναι εντελώς αθόρυβο σε σχέση με της coolermaster...

Πάστα έχω βάλει την arctic silver 5 μιας και την είχα και όχι αυτή που είχε η ψύκτρα μέσα. Αυτή συνήθως δεν θέλει να δουλέψει το pc κάποιες μέρες για να αποδώσει καλύτερα...?

Δημοσ.
Ναι, ούτε καν ένα βαθμό κάτω...Είτε έβαλα το fan να δουλέψει full στροφές είτε πιο χαμηλά για να περιορίσω το θόρυβο, τίποτα. Μάλλον θα το βγάλω εντελώς, καθότι το xigmatek είναι εντελώς αθόρυβο σε σχέση με της coolermaster...

Πάστα έχω βάλει την arctic silver 5 μιας και την είχα και όχι αυτή που είχε η ψύκτρα μέσα. Αυτή συνήθως δεν θέλει να δουλέψει το pc κάποιες μέρες για να αποδώσει καλύτερα...?

E τι περιμενες καμια 10αρια βαθμους κατω.Θα μου πεις δεν ειδες ουτε 1 βαθμο.Τεσπα σε αυτες τις περιπτωσεις το πολυ να δεις κανα 2 βαθμους.Παντως σου ειχα πει απο την αρχη μην φορτωνεις ανεμιστηρες,το μονο που θα δεις ειναι θορυβος.

Δημοσ.
E τι περιμενες καμια 10αρια βαθμους κατω.Θα μου πεις δεν ειδες ουτε 1 βαθμο.Τεσπα σε αυτες τις περιπτωσεις το πολυ να δεις κανα 2 βαθμους.Παντως σου ειχα πει απο την αρχη μην φορτωνεις ανεμιστηρες,το μονο που θα δεις ειναι θορυβος.

Ε, οχι δεν περίμενα και 10 βαθμούς ,αλλά έστω 2-3 το έλπιζα...Οντως από θόρυβο αρκετό το φαν της coolermaster γι αυτο το έβαλα στις 1200 στροφές και ηρέμησε. Για το φαν της xigmatek δεν μετάνιωσα...κάνει πολύ καλή δουλειά χωρίς να ακούγεται τίποτα με φουλ στροφές...

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι. Πριν ανεβάσω τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, από 1,86 που ήταν σε 2,6 έκανα video encoding με to winavi 250fps περίπου. Μετά το ανέβασμα, έκανα με 340-350fps. Λέω ωραία, φάνηκε η διαφορά. Τώρα τελευταία όμως, βλέπω ότι ξαναπέφτει στα ίδια με πριν. Στα 250fps πάλι...

Υπάρχει περίπτωση να τα φτύνει ο επεξεργαστής σιγά σιγά επειδή τον ζόρισα?

Βέβαια αυτές τις μέρες με τις ζέστες, ανέβηκα από 50 βαθμούς σε 55...παίζει κανένα ρόλο αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...