SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Παιδιά καλημέρα. Αν έχετε την καλοσύνη θα ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με τα φαν γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Λοιπόν. 1) Case έχω αυτό Εχει δύο fan, ένα μπρός και ένα πίσω 12άρια 1300rpm. Αν θελήσω να βάλω πιο δυνατά θα πρέπει να έχουν κ οι δύο ανεμιστήρες τα ίδια χαρακτηριστικά? Δηλαδή rpm και ίδιο cfm? Η δεν παίζει ρόλο? Επίσης θα επιτύχω καλύτερο airflow ή τσάμπα ο κόπος? 2) Εχθές αγόρασα αυτή την ψύκτρα η οποία έχει ανεμιστήρα 12άρι, 21.2 - 76.8 CFM, 600 - 2000 R.P.M. (PWM). Τον αντικατέστησα με αυτό, 1500 rpm και 61 CFM, μην ρωτήσετε γιατί, δεν ξέρω, απλά μου άρεσε το led του. Δεν ξέρω άν έκανα καλά. Το φαν τώρα της coolermaster, μπορώ να το βάλω στο πίσω μέρος της ψύκτρας για push pull δηλαδή? Η δεν πρέπει λόγω διαφορετικών χαρακτηριστικών και θα πρέπει και εδώ τα φαν να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ως προς το cfm και rpm? Αυτά... Για την ιστορία πάντως, έχω core 2 duo 6300 και τον έχω ανεβάσει από 1.86 στα 2.6. Μέχρι χθές με την στοκ ψύκτρα είχα σε idle 52-54 βαθμούς και σε load 68-70. Με το που έβαλα την coolermaster έπεσα σε 38-40 και 48-50 αντίστοιχα. Φοβερή διαφορά... Περιμένω τις έμπειρες γνώμες σας. Ευχαριστώ..
LouCi4er Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Την ιδια ψυκτρα εχω και εγω φιλε μου και ειναι πραγματικα πολυ καλη.Τωρα για την αλλαγη που εκανες στον ανεμιστηρα,αν σου αρεσει περισσοτερο αυτος που εβαλες οκ.Να ξερεις οτι ανεμιστηριο θες βαζεις.Δεν εχει σχεση αν εχουν ιδια χαρακτηριστηκα εμπρος με πισω.Αυτο που ειχε η 212 δεν θα στο προτεινα να το βαλεις διοτι θα δουλευει μονιμα στις 2000 στροφες και θα κανει θορυβο.Καλυτερα παρε αλλα 2 xigmatek και βαλτα ενα εμπρος και ενα πισω.Μην νομιζεις οτι θα δεις και τιποτα διαφορες απλως επειδη ειναι φτηνα για να σου φυγει και η περιεργεια.
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Για push-pull πρέπει ο pull να παράγει τουλάχιστον τα ίδια CFM με τον push, ή να είναι λίγο πιο δυνατός.
SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Για push-pull πρέπει ο pull να παράγει τουλάχιστον τα ίδια CFM με τον push, ή να είναι λίγο πιο δυνατός. pull προς το παρον έχω αυτόν που ανέφερα της xigmatek. Πίσω από την ψύκτρα δεν έχω βάλει ακόμα fan για push δηλαδή. Αρά πρέπει να βάλω είτε τον ίδιο ή κάποιον πιο χαλαρό? Louci...thx
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Το βασικό ανεμιστήρι είναι το push, εσύ γιατί είσαι μόνο με pull τώρα;
SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Το βασικό ανεμιστήρι είναι το push, εσύ γιατί είσαι μόνο με pull τώρα; Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα...Τοποθέτησα την ψύκτρα οπως π.χ φαίνεται εδώ, αλλά όχι παράλληλα, όπως στη φοτο, αλλά κάθετα, με τον ανεμιστήρα της ψύκτρας να είναι παραλληλα στο πίσω φαν του κουτιού. Αυτός δεν είναι pull?
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αν η φορά του αέρα είναι προς τα πάνω, είναι push. O pull πρέπει να έχει την ίδια φορά.
SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αν η φορά του αέρα είναι προς τα πάνω, είναι push.O pull πρέπει να έχει την ίδια φορά. Σ' έχασα... Ετσι ακριβώς την έχω τοποθετήσει...Τι είναι, pull η push?
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Push είναι αυτός καθώς «σπρώχνει» τον αέρα προς την ψύκτρα (φαίνεται απ' τα πτερύγια). Ο pull τραβάει τον αέρα απ' την ψύκτρα, άρα λογικό δεν είναι να έχουν και οι δύο την ίδια φορά (προς το πίσω ανεμιστήρι κι έξω απ' το κουτί); Δες εδώ: Και οι δύο έχουν την ίδια φορά. Απλά, μην μπερδεύεσαι με τη φορά προς τα δεξιά στην παραπάνω εικόνα. Στη δεύτερη φωτό που επισύναψες, η σωστή φορά είναι η αριστερή, ώστε με τη βοήθεια του πίσω φουρφουριού να φεύγει τελείως ο ζεστός αέρας απ' το εσωτερικό.
SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Push είναι αυτός καθώς «σπρώχνει» τον αέρα προς την ψύκτρα (φαίνεται απ' τα πτερύγια).Ο pull τραβάει τον αέρα απ' την ψύκτρα, άρα λογικό δεν είναι να έχουν και οι δύο την ίδια φορά (προς το πίσω ανεμιστήρι κι έξω απ' το κουτί); Δες εδώ: Και οι δύο έχουν την ίδια φορά. Α, τώρα το έπιασα... Οπότε αν θελήσω να βάλω και ένα ανεμιστήρα πίσω, pull δηλαδή, μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτον που είχε η ψύκτρα πάνω? Που είναι πιο δυνατός απο τον push? Μην τον έχω να κάθεται αν είναι να κάνει το κάτι παραπάνω...
ColdFusion Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Σ' έχασα...Ετσι ακριβώς την έχω τοποθετήσει...Τι είναι, pull η push? Εσυ τον έχεις σε push διάταξη
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Όπως είπα ο pull να παράγει τουλάχιστον το ίδιο CFM με τον push, σε διαφορετική περίπτωση να είναι πιο δυνατός. Αν δεις διαφορά βέβαια και αν αντέχεις τον αυξημένο θόρυβο.
SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Τα είχα μπερδέψει στο μυαλό μου ότι ήταν pull, δηλαδή τραβάει αέρα προς την ψύκτρα ενώ στην ουσία σπρώχνει push τον αέρα προς την ψύκτρα...Anyway...κατατοπιστικότατος... Ευχαριστώ, οπότε ίσως στην πορεία να τον δοκιμάσω αφού τον έχω.. Να σαι καλά..
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Τίποτα m8.. Postαρε (πιθανές) διαφορές κι εντυπώσεις αν τον βάλεις, τόσο σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά πολύ περισσότερο υπό φόρτο.
SALIN Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 οκ..Προς τον παρόν θα τον αφήσω λίγες μέρες να απολαύσω θερμοκρασίες κάτω από 40 γιατί είχα καιρό να τις δω.... και μετά θα το επιχειρήσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.