RottenLungs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Ρε παιδιά φέτος μόλις είδα τις τιμές των δωματίων μου έφυγαν τα μάτια... Τι μείωση και μλκ μας λένε; Εγώ το ίδιο δωμάτιο με πέρσυ πήγα να κλείσω και είχε σχεδόν 2πλάσια τιμή. (την ίδια σαιζόν) Οπότε είπα να ξεκινήσω τα κάμπινγκ (οργαμωμένα φυσικά) κι εγώ σαν παιδί. Ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι να μου δώσετε διάφορες συμβουλές (έμπειροι κατα προτίμηση) ώστε να "μάθω" χωρίς να "πάθω", δλδ τι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μάζι μου (εξοπλισμό κτλ), τι πρέπει να κάνω μόλις πάω εκεί κτλ. Εσείς θα ξέρετε λογικά τι να πείτε... Ευχαριστώ εκ των προτέρων ΘΕΜΑ 2: Αρχικά θα πάω Ίο αλλα έχω ήδη βρεί κάμπινγκ εκεί. Έπειτα σκέφτομαι να πάω στην Πελοπόννησο κατα Μονεμβασιά μεριά. Εχετε να προτίνεται κανα καλό οργανωμένο κάμπινγ εκεί;
imr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Στο ποσειδι λειτουργει ακομα το καμπινγ του ΑΠΘ? αν εισαι γυρω στα 20 ειναι γαμω τις φασεις
moldovan20 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Ισχύει και είχε και πολύ κόσμο το σαββατοκύριακο Ρε παιδιά φέτος μόλις είδα τις τιμές των δωματίων μου έφυγαν τα μάτια... Τι μείωση και μλκ μας λένε; Εγώ το ίδιο δωμάτιο με πέρσυ πήγα να κλείσω και είχε σχεδόν 2πλάσια τιμή. (την ίδια σαιζόν) Οπότε είπα να ξεκινήσω τα κάμπινγκ (οργαμωμένα φυσικά) κι εγώ σαν παιδί. Ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι να μου δώσετε διάφορες συμβουλές (έμπειροι κατα προτίμηση) ώστε να "μάθω" χωρίς να "πάθω", δλδ τι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μάζι μου (εξοπλισμό κτλ), τι πρέπει να κάνω μόλις πάω εκεί κτλ. Εσείς θα ξέρετε λογικά τι να πείτε... Ευχαριστώ εκ των προτέρων ΘΕΜΑ 2: Αρχικά θα πάω Ίο αλλα έχω ήδη βρεί κάμπινγκ εκεί. Έπειτα σκέφτομαι να πάω στην Πελοπόννησο κατα Μονεμβασιά μεριά. Εχετε να προτίνεται κανα καλό οργανωμένο κάμπινγ εκεί; Καλή παρέα ,τα άλλα είναι περιττά .
moldovan20 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 ΚΑΙ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ! με πεζούς χαρακτήρες. Μες το μυαλό μου είσαι
slipknot Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Σοβαρά τώρα, επειδή θα κάνω κι εγώ camping σε λίγες μέρες και για να μην ανοίγω άλλο topic, κάνω ένα post εδώ. Υπάρχει κάνα μαγαζί με όλα τα απαραίτητα, σκηνές, sleeping bags, σάκους κλπ; Για Αθήνα μιλάω πάντα. Φαντάζομαι θα ενδιαφέρει και τον RottenLungs αυτό. Πρώτα από όλα με ενδιαφέρει να μάθω τι παίζει με τις τσάντες, ξέρετε αυτές τις ειδικές που είναι τεράστιες και τις έχουν όλοι οι τουρίστες. Αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει αν μπορεί, τι τιμές είναι νορμάλ, μεγέθη. Θα περάσει κι από αεροδρόμιο, δε ξέρω αν έχει σημασία.
VitamineQ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Σκηνή πασσαλάκια γιατί αυτά που είναι με τις σκηνές είναι πολύ λεπτά και το πιθανότερο να μην μπορούν να καρφωθούν σε σκληρό χώμα σχοινί σουγιαδάκι υπνόσακο φακό φιδάκια φουσκωτό στρώμα + μαξιλάρι τρόμπα κωλόχαρτα πυρσό ρεσσό τασάκι σακούλες σκουπιδιών μουσαμά +οτι άλλο θέλετε εξαρτάτε από το που πάτε και για πόσο καιρό. μαγαζιά με τέτια πράγματα υπάρχουν παντού, για το σακίδιο να προσέξεις πάρα πολύ να έχει ανατομική πλάτη, και στο αεροδρόμιο δε παίζει πρόβλημα, το πολύ πολύ να σου πούνε να πας να το περάσεις μαζί με τα υπέρβαρα. ---------- Προσθήκη στις 10:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:12 ---------- αν πάτε εδώ Ελλάδα πάρτε σκηνές από κανα praktiker, δεν υπάρχει λόγος να δώσετε πολλά λεφτά για μια σκηνή. Και πάντα μεγαλύτερη κατα ένα άτομο τουλάχιστον.
slipknot Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 VitamineQ, αυτές οι βέργες που μπαίνουν σε κάτι εσοχές της σκηνής για να τη στερεώσεις και είναι κάτι σαν σκελετός ξέρεις πώς λέγονται; Θα ήταν καλό να πάρει κανείς εφεδρικές τέτοιες βέργες και πασσάλους just in case; Επίσης, όσον αφορά το φουσκωτό στρώμα, πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της άνεσης, υπάρχει κάνας άλλος, πιο πρακτικός λόγος για να το προτιμήσω από ένα απλό στρωματάκι, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν όταν κάνουν yoga και τέτοια; Ο σουγιάς θα περάσει από αεροδρόμιο;
Fidelio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 slipknot δες εδώ : http://www.dimitriadis.gr/eshop?page=shop.browse&category_id=3&vmcchk=1 http://www.alpamayopro.gr/ Βασική προυποθεση ειναι να πάρεις καλό υπόστρωμα και να κλείνεις την σκηνή σου για να μην μπαίνουν σκνιπες-κουνούπια. Τέλος εξασφάλισε σκια - τα υπόλοιπα ειναι λεπτομέριες , όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο.
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Θα πρότεινα και το Polo στην πατησίων, έχει φτηνά και καλά πράγματα. Το alpamayo έχει αρκετά τσιμπημένες τιμές. ---------- Προσθήκη στις 11:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:03 ---------- Επίσης, όσον αφορά το φουσκωτό στρώμα, πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της άνεσης, υπάρχει κάνας άλλος, πιο πρακτικός λόγος για να το προτιμήσω από ένα απλό στρωματάκι, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν όταν κάνουν yoga και τέτοια; Το μέγεθος, το βάρος + το ότι θα χρειαστεί να κουβαλήσεις και τρόμπα για να το φουσκώσεις. Βασικά αν πάρεις καλό υπόστρωμα, βρείς καλό (ομαλό) σημείο να στήσεις τη σκηνή και καθαρίσεις καλά το έδαφος από πέτρες και οτιδήποτε πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα.
Fannis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 VitamineQ, αυτές οι βέργες που μπαίνουν σε κάτι εσοχές της σκηνής για να τη στερεώσεις και είναι κάτι σαν σκελετός ξέρεις πώς λέγονται; Θα ήταν καλό να πάρει κανείς εφεδρικές τέτοιες βέργες και πασσάλους just in case; Επίσης, όσον αφορά το φουσκωτό στρώμα, πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της άνεσης, υπάρχει κάνας άλλος, πιο πρακτικός λόγος για να το προτιμήσω από ένα απλό στρωματάκι, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν όταν κάνουν yoga και τέτοια; Ο σουγιάς θα περάσει από αεροδρόμιο; Οι βεργες λεγονται ΜΠΑΝΕΛΕΣ και αν παρεις καμια φτηνη igloo καλο ειναι να εχεις εφεδρικες. Πασαλακια οπωςδηποτε και μην ξεχασεις να τα καρφωσεις με γωνια 45 μοιρων καλο θα ειναι να αξιοποιησεις και κατι σχοινακια (εντατηρες) που θα βρεις μεσα για τεντωσεις καλα τον ουρανο της σκηνης σε περιπτωση βροχας...Επισης στο τελειωμα του ουρανου θα κανεις ενα μικρο αυλακι περιμετρικα απο την σκηνη για να πεφτει το νερο και να μαζευεται και να μην κοιλαει απο κατω αν εχει κλιση το εδαφος. Οποτε καλο θα ειναι να εχεις ενα πτυοσκαπανο. Μουσαμα να βαλεις κατω απο την σκηνη για την υγρασια και αν βρεξει πριν φυγεις να την αφησεις να στεγνωσει πριν μαζεψεις να μην μουχλιασει. Σαγιοναρες οπωσδηποτε. Ενα πανακι (παλια μπλουζα) για να σκουπιζεις τα ποδια σου απο την αμμο πριν μπεις. Μην μαγαρισεις την πετσετα. Φακος καλο αλλα φαναρακι καλυτερο. Πολυ καλο camping εχει στην Αντιπαρο και εχει πολυ ωραιο κοσμο.
Chrisxxx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Tα βασικα για το καμπινγκ ειναι: - Σκια για να μη πεθαινεις απο τη ζεστη το πρωι και να μη ξυπνας στις 8-9 ενω εχεις κοιμηθει 5.. Και μετα οχι μονο δεν εχεις ξεμεθυσει αλλα γυρνας σαν ζομπι ολη τη μερα.. - Υποστρωμα. γιατι αλλιως ή θα κοιμασαι ανασκελα ή θα κοιμηθεις κανονικα και θα πονας και μονο που θα ακουμπαει η μπλουζα πανω σου. Καλυτερα φουσκωτο αλλιως 4-5 στρωματακια yoga ειναι καλα... - Η σκηνη ειναι μια χαρα και με λιγο κοπο μπαινουν και τα πασαλακια (οχι πολυ καλα σε σκληρο χωμα αλλα καρφώνονται).Να ξερετε οτι αντεχει στη βροχη αλλά εχει καποια ορια σε πολυ δυνατη βροχη αρχιζει να μπαζει.. - Πανω απο ολα ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ! - Αν πατε σε οργανωμενο αξιζει να εχετε κ ψυγειακι ωστε να αγοραζετε παγο για να εχετε κρυους χυμους κ ποτα. - Επισης κατι που ποτε δεν ειχα αλλα ηταν σημαντικο, αν αραζετε στη σκηνη καλο ειναι να εχετε καρεκλακια ή κατω αλλο γιατι ειναι κουραστικο να καθεσαι σε ψαθες αρκετες ωρες. Απο εκει και περα οτι παραπανω παρει κανεις κερδιζει σε ανεση αλλα δυσκολευει τη μεταφορα κλπ.. ** και ενα μουσαμα κατι να στρωθει μπροστα στη σκηνη δεν ειναι κακο.
VitamineQ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 δε χρειάζεται να πάρεις τέτοιες βέργες είναι πάρα πολύ ανθεκτικές. Πασσάλους να πάρεις σίγουρα γιατί αυτοί οι λεπτοί που έχουν μέσα στη σκηνή είναι εντελώς ψεύτικοι. Άσε που και να τους βάλεις στο χώμα, αν φυσήξει θα βγούνε με την μια. Το στρώμα καθαρά για άνεση το είπα, αν και αν έχεις σκοπό να πας κάπου που έχει πάρα πολύ υγρασία, είναι καλύτερο από το να είσαι με το λεπτό υπόστρωμα που λες + οτι αν μπει και λίγο νερό στη σκηνή θα μπορείς να βάλεις τα πράγματα πάνω να μη βραχούν . ο σουγιάς θα περάσει από αεροδρόμιο αρκεί να τον έχεις στον σάκο και όχι στις χειραποσκευές. Εμένα μόνο με κάτι γυάλινα μπουκάλια ρακή μου έχουν κάνει μανούρα αλλά τελικά τα πέρασα. Με σουγιάδες πασσάλους, πυρσούς δεν είχα κανένα πρόβλημα όσες φορές έχω ταξιδέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.