Lykos22 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Οπότε έχεις 2 update Buttons στην διαχείριση ένα για το products και ένα για το products_versions. Όταν γίνεται INSERT ή UPDATE όλα τα πεδία από μία φόρμα δεν θα τα βάζει? ή θα πρέπει να έχω και ξεχωριστές φόρμες άρα και buttons? Οι πίνακες attributes & attributes_to_products δηλαδή δεν χρειάζονται καθόλου??
nucleus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2013 Σκέψου το ως εξής: Ο διαχειριστής αρχικά βλέπει μια λίστα από όλα τα προιόντα με μια σύντομη περιγραφή πχ product_name,brand,το όνομα της κατηγορίας στην οποία ανήκει και την general_description.Και δίπλα ένα κουμπί "Επεξεργασία".Το κουμπί σε πάει σε μια άλλη σελίδα πχ ProductEdit.aspx που σου έχει όλες τις πληροφορίες για το product που επιλέχτηκε από τον πίνακα products και την δυνατότητα να τις κάνεις update.Σε αυτή την σελίδα μπορείς να του δείχνεις και τα product_versions και εκεί είτε να κάνει update και τις πληροφορίες για τα product_versions στην ίδια σελίδα ή πάλι δίπλα από κάθε product_versions να υπάρχει κουμπί "Επεξεργασία" και να σε πηγαίνει σε μια άλλη σελίδα πχ ProductVersionEdit.aspx για επεξεργασία του επιλεγμένου product_version. Για τα attributes πρέπει να επιλέξεις που θα γίνεται η προσθήκη/επεξεργασία ή διαγραφή τους από ένα προιόν.Μπορείς να κάνεις άλλες σελίδες για την επεξεργασία attributes για τα προιόντα. Πχ μπορείς να κάνεις ένα μενού Προιόντα | ----> Διαχείριση Πληροφοριών Προιόντος | (επιτρέπει και επεξεργασία πληροφοριών products και product_versions όπως αναφέραμε πιο πάνω) | ---->Διαχείριση attributes προιόντων | (Προσθήκη/επεξεργασία αν θέλεις/Διαγραφή attirbutes από ένα product) | ---->Προσθήκη νέου προιόντος
Lykos22 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Το Διαχειριστικό μου είναι μέχρι στιγμής έτσι: ΜΕΝΟΥ - Κατηγορίες προϊόντων (προσθήκη, επεξεργασία, διαγραφή κατηγοριών) - Προϊόντα (φόρμες όπου γίνεται προσθήκη, επεξεργασία, διαγραφή products, product-versions, features, image-upload) * - Features (προσθήκη, επεξεργασία, διαγραφή Features) ** ** = προσθέτω όλα τα features εδώ πχ RAM, Hard-Disk, Optical Zoom κλπ κλπ * = στα features του προϊόντος αυτό που θέλω να κάνω, αν γίνεται είναι το εξής: Θέλω να εμφανίζω ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος μου και τα ανάλογα χαρακτηριστικά, δηλαδή εαν το προϊόν μου είναι ένα iMac να εμφανίζοτναι όλα τα features που είναι για υπολογιστές (RAM, HARD-DISK, OS, etc etc), αν το προϊόν είναι μία φωτογραφική Nikon να εμφανίζοτναι όλα τα features που είναι για μηχανές (memory, optical-zoom κλπ κλπ) και δίπλα στο κάθε feature να περνάω μέσω ενός input το αντίστοιχο value για το προϊόν αυτό. Είναι εφικτό αυτό, ή υπάρχει κάποια πιο εύκολη οδός που μπορώ να το κάνω? Τι αλλάγές θα πρέπει να γίνου στην β.δ. μου? Για τα features (ή attributes) των προϊόντων έχω το εξής μέχρι στιγμής: -- -- Table structure for table `features` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `features` ( `feature_id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, `features_name` varchar(100) NOT NULL, //πχ Ram, Hard-disk, Optical zoom κλπ κλπ PRIMARY KEY (`feature_id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ; -- -------------------------------------------------------- -- -- Table structure for table features_to_products` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `features_to_products` ( `id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, `feature_id` int(10) unsigned NOT NULL, // πχ 1, 2, 3 `product_id` int(10) unsigned NOT NULL, // πχ 1, 1 , 2 `value` varchar(50) NOT NULL, // πχ 4gb, 500gb, 12mpx PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ; -- --------------------------------------------------------
nucleus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Μπορείς να προστέσεις άλλο ένα πεδίο στο feature που θα το συσχετίζει με κάποια κατηγορία προιόντων.Έτσι όταν είσαι σε ένα ProductEdit ή ProductNew ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει το προιόν να δείχνει και τα κατάλληλα features.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα