cynop26 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Καλησπερα παιδια, long time lurker, first time poster που λενε και οι γιανκηδες. Μεχρι προσφατα ειχα vista και ubuntu στο laptop και ολα πηγαιναν τελεια. Πριν απο καμια βδομαδα εβαλα win7 και παρατηρησα αυτο που λεει ο τιτλος: Ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχως, ακομα και οταν δεν χρειαζεται. Εαν κανω ενα restart και μπω στο ubuntu, αυτοματως κοβει. Η θερμοκρασια ποτε δεν ανεβαινει πανω απο τους 65oC, το λαπτοπ αεριζεται κανονικα και γενικα δεν εχω λογο να πιστευω οτι ειναι hardware το προβλημα. Επιπλεον ενα search στο google του "windows 7 fan always working" επιβεβαιωσε δυο υποψιες μου: 1) Οσοι ειναι fan των windows7 ειναι ρεμπεσκεδες και τεμπελχαναδες 2) Το προβλημα το εχουν παρα πολλοι και λυση στανταρ δεν βρηκα. Το laptop εχει Core2 Duo P8400 @2,26GHz, 4 γιγα ram και διαφορα τα οποια ομως δεν νομιζω οτι εχουν σχεση. Αμα νομιζετε οτι κανω λαθος και εχουν σχεση ρωτηστε.
cnagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Πιθανόν να μην έχεις ρυθμίσει σωστά το power management με αποτέλεσμα να τρέχει τον επεξεργαστή σαν να είναι desktop.
cynop26 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 nope...checked everything. Ρυθμισμενο ωστε να λειτουργει ο επεξεργαστης με minimum to 5% οταν δεν χρειαζεται, κλπ κλπ. thanks για τον χρονο σου
dkoum Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 καλημερα απο μενα δοκιμασε στις επιλογεσ ενεργειας να το εχει στο balanced και βαλε και το cpuz να δεις αν μεσα στα windows χωρις να τρεχεις καποια εφαρμογη σου ριχνει την συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη μια αλλη περιπτωση που σκεφτομαι ειναι μηπως τρεχει (απο πισω ) καποιο προγραμμα antivirus και χρισημοποιει τον επεξεργαστη σου και ετσι ανεβαινουν οι στροφες του ανεμιστηρα ψαξτο λιγο γιατι εγω στο laptop μου δεν εχω καποιο τετοιο προβλημα
cynop26 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 δοκιμασε στις επιλογεσ ενεργειας να το εχει στο balanced και βαλε και το cpuz να δεις αν μεσα στα windows χωρις να τρεχεις καποια εφαρμογη σου ριχνει την συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη Εχω δοκιμασει ολες τις επιλογες ενεργειας, και δεν εχει καμια διαφορα δυστυχως . Το προβλημα επανεμφανιζεται συχνα αν και οχι απευθειας αφου μπουταρει. Συνηθως ξεκιναει μετα απο καμια ωρα και σταματαει του αγιου ποτε ανημερα. μια αλλη περιπτωση που σκεφτομαι ειναι μηπως τρεχει (απο πισω ) καποιο προγραμμα antivirus και χρισημοποιει τον επεξεργαστη σου και ετσι ανεβαινουν οι στροφες του ανεμιστηρα Μου ειχε περασει και μενα απο το μυαλο η σκεψη. Ωστοσο χρησιμοποιω το winclam το οποιο δεν περιλαμβανει real-time background scanning. Να προσθεσω παρεπιπτοντως οτι το προβλημα εμφανιζοταν και στο laptop της κοπελας μου, αλλα σε εκεινη την φαση θεωρουσα οτι απλως υπερεβαλλε. ironic Ευχαριστω για τον χρονο σου dkoum
cnagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Έχεις ελέγξει αν έχουν περαστεί όλοι οι οδηγοί της κάρτας σωστά; Μήπως δεν έχει εγκατασταθεί κάποιος οδηγός που να επιτρέπει στο λειτουργικό να ρυθμίζει την ταχύτητα του fan ανάλογα με το load? Ή μπορεί να καταλαβαίνει λανθασμένα το σύστημα ότι βρίσκεται σε διαρκώς full load ο επεξεργαστής. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα οι οδηγοί που έχεις βάλει να μην είναι οι νεότεροι και να μην κάνουν για τα win7.
cynop26 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Έχεις ελέγξει αν έχουν περαστεί όλοι οι οδηγοί της κάρτας σωστά; . Εννοεις την καρτα γραφικων; updated, με τους πιο προσφατους της Nvidia για win7. Motherboard? Δεν εχω ιδεα καν τι εχει το λαπτοπ
cnagr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για mobo έλεγα. Το πιθανότερο τότε είναι να μην έχουν περαστεί όλοι οι drivers και αυτό να προκαλεί τα κουλά. Μπες στο site της εταιρίας που κατασκεύασε το laptop και κατέβασε τους τελευταίους drivers για win7.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.