lionheart75 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 ειδικά με την 8800GTS που είχε 640mb kai 320bit memory bandwidth.... Memory inerface εννοείς διότι memory bandwidth η συγκεκριμένη έχει 64gb/s όταν η 5750 έχει 73,6gb/s, η 5770 76,8gb/s και η 5850 128gb/s. Bέβαια μιλάμε και για εντελώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές.
stevi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 φιλε pano αυτη που προτεινεις ειναι στα 250€ κ ειναι εκτοσ προυπολογισμου! μιλησα μ ενα φιλο μου κ μου λεει τν nvidia καλυτερα γιατι το memory interface ειναι πολυ μεγαλυτερο κ αρα ο αριθμος των δεδομενων που μπορει να επεξεργαστει η καρτα ειναι πολυ μεγαλυτεροσ με συνεπεια η διαφορα στους χρονισμους να καλυπτεται ετσι!κ απ οσο ξερω τα chipset tis nvidia ειναι καλυτερα σε σχεση με τα αντιστοιχα τις ατι κ τελικα θα καταληξω σιγουρα στν nvidia... αυτα...
guardianx71 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Aπλά έχε στο νου σου ότι αν πας σε nvidia 260 και χρησιμοποιείς win7 , ότι είναι dx10 ενώ η 5770 dx11. Eπείσης ελπίζω να μην έχεις mini-atx κουτί γιατί θα στριμωχθείς άσχημα με την 260
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Μπράβο στο φίλο σου που συγκρίνει διαφορετικές αρχιτεκτονικές.
vasilisga Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 φιλε pano αυτη που προτεινεις ειναι στα 250€ κ ειναι εκτοσ προυπολογισμου! μιλησα μ ενα φιλο μου κ μου λεει τν nvidia καλυτερα γιατι το memory interface ειναι πολυ μεγαλυτερο κ αρα ο αριθμος των δεδομενων που μπορει να επεξεργαστει η καρτα ειναι πολυ μεγαλυτεροσ με συνεπεια η διαφορα στους χρονισμους να καλυπτεται ετσι!κ απ οσο ξερω τα chipset tis nvidia ειναι καλυτερα σε σχεση με τα αντιστοιχα τις ατι κ τελικα θα καταληξω σιγουρα στν nvidia... αυτα... η παραπληροφορηση σε ολο της το μεγαλειο καλες αγορες
guardianx71 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Σαν να συγκρίνεις τους intel Q6700 με τους i5 ή i7
lionheart75 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Κατ αρχάς πέραν του γεγονότος ότι πάς σε παλιά πλέον τεχνολογία (και υπερτιμημένη), σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δείς διαφορές στην πράξη (in gaming) αγοράζοντας την μία έναντι της άλλης. Το ~5% στην διαφορά σε επιδόσεις υπέρ της gtx260 αντιστοιχεί σε 2-3 fps περισσότερα και αυτό όχι σε όλα τα games. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία είναι ισάξιες και άλλα στα οποία η 5770 είναι ελάχιστα μπροστά. Το να πηγαίνεις σε αγορά καινούργιας (εν έτη 2010) κάρτας η οποία είναι αρκετά ακριβότερη απο την φρέσκια και πιο προηγμένη τεχνολογικά hd5770 (με χαμηλότερη κατανάλωση, υποστήριξη dx11, καλύτερες θερμοκρασίες, μικρότερο μέγεθος), πραγματικά είναι παράδοξο. Δυστυχώς δεν θα επιμείνω άλλο σε αυτό. Η επιλογή είναι δική σου. ---------- Προσθήκη στις 19:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:16 ---------- Αν θέλεις τόσο πολύ να μείνεις σε προηγούμενη τεχνολογία με οτι συνεπάγεται αυτό (σε κατανάλωση, θερμοκρασίες, dx10), δεν χρειάζεται να σκάσεις τόσα χρήματα. Μπορείς να πάρεις μια hd4870 1gb με καλό σύστημα ψύξης όπως η vapor-x μεταχειρισμένη, και να έχεις ισάξιες επιδόσεις με λιγότερα απο 100 ευρώ.
guardianx71 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Πάντως αν θέλεις ίδιες επιδόσεις εώς ελάχιστα καλύτερες δες λίγο αυτό http://www.guru3d.com/article/vga-charts-december-2009/ γιατί υπάρχουν φθηνότερες λύσεις όπως οι gts 250 και οι 4850 σε τιμές κάτω από 100 ευρώ. Αλήθεια τί cpu και ram έχεις?
Sadamiraq Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 φιλε pano αυτη που προτεινεις ειναι στα 250€ κ ειναι εκτοσ προυπολογισμου! μιλησα μ ενα φιλο μου κ μου λεει τν nvidia καλυτερα γιατι το memory interface ειναι πολυ μεγαλυτερο κ αρα ο αριθμος των δεδομενων που μπορει να επεξεργαστει η καρτα ειναι πολυ μεγαλυτεροσ με συνεπεια η διαφορα στους χρονισμους να καλυπτεται ετσι!κ απ οσο ξερω τα chipset tis nvidia ειναι καλυτερα σε σχεση με τα αντιστοιχα τις ατι κ τελικα θα καταληξω σιγουρα στν nvidia... αυτα... Και αφου τα ηξερες ολα αυτα και εισουν ηδη προσανατολισμενος που τι θα παρεις για ποιο λογο ανοιξες αυτο το θεμα?Ειδικα οταν η αναλογια ηταν 10/1 να παρεις ΑΤΙ Ωρες ωρες πιστευω οτι μπαινουν καποιοι επιστημονες στο φορουμ και κανουν ψυχολογικα τεστ
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει κάποιος στο κόπο να ρωτήσεις φέτος, αν είναι να πάρει ATi ή nVidia. Όλοι ATi, θα πουν.
lionheart75 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Kακώς ασχολούμαστε κύριοι. Μερικές φορές όπως φαίνεται δεν αξίζει. Ας πάρει λοιπόν ότι θέλει, δεν με απασχολεί.
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 φιλε pano αυτη που προτεινεις ειναι στα 250€ κ ειναι εκτοσ προυπολογισμου! μιλησα μ ενα φιλο μου κ μου λεει τν nvidia καλυτερα γιατι το memory interface ειναι πολυ μεγαλυτερο κ αρα ο αριθμος των δεδομενων που μπορει να επεξεργαστει η καρτα ειναι πολυ μεγαλυτεροσ με συνεπεια η διαφορα στους χρονισμους να καλυπτεται ετσι!κ απ οσο ξερω τα chipset tis nvidia ειναι καλυτερα σε σχεση με τα αντιστοιχα τις ατι κ τελικα θα καταληξω σιγουρα στν nvidia... αυτα... Wow, ο φίλος σου πρέπει να είναι πολύ σχετικός με τον κόσμο των pc.
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Το Memory Interface παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο. Απλά η κάθε εταιρία μειώνει αυτό και αυξάνει συχνότητα για λόγους κόστους. Απλά ίσως το λάθος του φίλου του OP, είναι ότι συγκρίνει δυο κάρτες διαφορετικής αρχιτεκτονικής, βασιζόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και όχι στις επιδόσεις τους στα παιχνίδια. Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχετος κάποιος που λέει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα το αντίθετο.
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Απλά ίσως το λάθος του φίλου του OP, είναι ότι συγκρίνει δυο κάρτες διαφορετικής αρχιτεκτονικής, βασιζόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και όχι στις επιδόσεις τους στα παιχνίδια. Αυτό είναι το λάθος και του OP και του φίλου του, γι' αυτό τον απεκάλεσα και "σχετικό"...
phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Η 2900 Pro όμως αλλά και η 2900ΧΤ έχουν 512 bits Memory Bus Width με GDDR4. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο γρήγορες από μια 4850 που έχει 256 bits και GDDR3 αντίστοιχα; Και μιλάμε για προϊόντα της ίδιας εταιρίας, έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.