Costis321 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=382720 Ειχα ανεβασει ενα ποστ που ρωταγα για ποιο Macbook επρεπε να παρω. Τελικα βγηκε off topic. Μαλλον εβαλα λαθος τιτλο γιατι δεν ειχα αποφασισει ακομα αν οντως θα επερνα μακ ,γιατι απ οτι φαινεται στην συζητηση αναφερθηκαν και αλλες μαρκες που προφανως δεν ειχαν καμια σχεση με τον τιτλο οποτε φταιω εγω σε αυτο νομιζω, μιας και ακομα στο ψαξιμο ειμαι-και ημουν. Σε οτι αφορα το θεμα μου τωρα... Τελικα , πηγα στο πλαισιο σημερα να ριξω μια ματια . Ολα ωραια και καλα ,εξυπηρετικοι ολοι , αλλα εγω μπερδευτικα πιο πολυ. Πανω που ειχα απορριψει ολα τα αλλα επειδη ειχαν windows κ εγω ειχα κολλησει με το λεοπαρντ και με τα μακ μου προτειναν διαφορες λυσεις... Καταρχην ενα σονυ vaio με επεξεργαστη i7 και high definition που απ οτι καταλαβα ηταν σε ΟΛΑ καλυτερο απο οποιοδηποτε μακ κ ειχε 16αρα οθοναρα γυρω στα 1400. Μου ειπε ο ανθρωπος ποσο πεταει το μηχανημα και κατι για blu ray κ ολα αυτα κ επισης οτι μοιαζει με τα μακ στο οτι εχει αυτη την μπαρα που εχουν τα μακ κατω κατω. Μονο που αυτο το εχει πανω πανω. Εγω βεβαια αυτο το λεω αντιγραφη, οχι ομοιοτητα αλλα τεσπα. Προσωπικα δεν μου εκανε καμια αισθηση Τιποτα προτοτυπο. Ενα μηχανημα με τεραστιες δυνατοτητες που υποστηριζει κ παρα πολα παιχνιδια λογω επεξεργαστη . οκ...ας πουμε οτι το εχω στα υπ οψιν Μετα μου προτεινε και ενα TOSHIBA σαν δευτερη λιγοτερο καλη επιλογη και πιο οικονομικο γυρω στα 1000. Αρκετα καλο κ αυτο υποτιθεται με i5 αν θυμαμαι. Καλο μου φανηκε να πω την αληθεια αλλα και αρκετα κιτσ. Αν κ δν με ενδιαφερει η εμφανιση στα λαπτοπ το συγκεκριμενο μπορει να τυφλωσει ανετα ανθρωπο και σε μερα χωρις συννεφα φαινεται κ απο το διαστημα Κ μετα πηγα μπροστα απο τα μακ και τα χαζευα και ξερογλυφομουν. Ειλικρινα μου φαινονταν ΟΛΑ τα ιδια ΕΚΤΩΣ απο τα apple. Μπορει να φανει χαζο αλλα εμενα ετσι μου φανηκε. Αφου σε μια στιγμη ειπα καλυτερα να παρω το πιο απλο μακ παρα το ποιο τελειο λαπτοπ , που ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χαζο αλλα εγω ετσι ενιωσα . Και μετα σκεφτηκα οτι το 13αρι το macbook pro ειναι ωραιοτατο τελικα και σε μεγεθος μια χαρα και οτι με την οθονη που μπορω να βαλω εξτρα οπως παρα πολυ σωστα ειπε καποιο μελος που ειχε πολυ δικιο τελικα ("papaniki" λεγεται αν θυμαμαι ) θα εκανα ανετα την δουλεια μου. Κοινως, μπερδευτηκα ακομα πιο πολυ. Απο την μια ναι ισως να μην αξιζουν 1900 για ενα μακ προ 15αρι , απ την αλλη................... Δεν ξερω ισως εχω επηρεαστει απο την γοητεια τους που τα ξαναειδα απο κοντα και δεν μπορω να σκεφτω ορθολογικα... ισως ειμαι τρελος ισως τα χω χαμενα την αποψη σας παρακαλω ! σορρυ για την φλυαρια
GoldenEye Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Kανενας... ? οτι παρεις να εχει και επεκταση εγγυησης apple care (γιατι δεν σε βλεπω να παιρνεις κοινο λαπτοπ) απο κει και περα δεν λες γιατι χρηση το θες και ποσα λεφτα μπορεις να δωσεις. θεωρητικα μπορεις να κανεις τα ιδια και με πολυ φθηνοτερο λαπτοπ. προσωπικα θεωρω οτι πολυς κοσμος τα παιρνει οχι γιατι του χρειαζονται αλλο μονο και μονο για το εφε... βεβαια απο λειτουργικο και design απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης... αλλα ειναι και το κοστος στην μεση
cnagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Διαφορές Mac και κοινού laptop: 1) Πληρώνεις πάρα πολλά για την ιστορία που κουβαλά ο Mac στην πλάτη του. Αν κοιτάξεις τα specs θα δεις ότι σε πλευρά hardware δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο αλλά (πάμε στο 2 τώρα) 2) Το hardware που μπαίνει είναι επιλεγμένο προσεκτικά ώστε να μην παρουσιάζει καμία ασυμβατότητα με το λειτουργικό. Είναι δηλαδή διαλεγμένο για να συνεργάζεται πλήρως και αρμονικά με το λειτουργικό. Δεν τίθεται θέμα οδηγών πλέον κλπ κλπ. Επίσης οι οθόνες τους είναι οι ακριβότερες της αγοράς (OLED αν δεν κάνω λάθος). 3) Συνήθως τα mac είναι εξοπλισμένα με περισσότερα κελιά μπαταριών με αποτέλεσμα η αυτονομία τους να φτάνει τις 8+ ώρες. 4) Μπορείς να έχεις και τα windows ως δεύτερο λειτουργικό (με ή χωρίς emulator). Στα κακά τώρα: Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τίτλοι προγραμμάτων για mac σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν για windows. Αν λοιπόν θέλεις το mac για σερφάρισμα και κανα office τότε θα σου έλεγα ότι τσάμπα θα δώσεις τα λεφτά σου. Τα mac είναι στην ουσία επαγγελματικά εργαλεία προσανατολισμένα στην επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο καθώς και στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Όχι ότι δεν κάνουν για άλλες εργασίες απλά σε αυτές διαπρέπουν. Επίσης δεν είναι εύκολο να προσθέσεις υλικό στο λαπτοπ. Αν δεν κάνω λάθος μόνο μνήμη μπορείς να προσθέσεις και αυτό μάλλον σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη ειδάλλως πάει η εγγύηση.
Luffy-san Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αν δεν ασχολεισαι πολυ με υπολογιστες ( οχι μονο παιχνιδια.......) και ξερεις μονο απο windows , η μεταφορα στους mac μπορει να σου φανει "δυσκολη".Εαν παλι δεν θελεις το pc ( personal computer μη με παρεξηγησετε ) μονο για παιχνιδια και εχεις τη διαθεση να κατσεις και να μαθεις - ασχοληθεις με κατι διαφορετικο, τοτε αγορασε ενα mac.Μπορει στην αρχη να μην τα πας καλα με το νεο περιβαλλον των mac , αλλα η απλοτητα και η ευκολια που σου χαριζουν δεν συγκρινονται κανενα αλλο φορητο στα ιδια λεφτα !!!!!!
GoldenEye Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αν δεν ασχολεισαι πολυ με υπολογιστες ( οχι μονο παιχνιδια.......) και ξερεις μονο απο windows , η μεταφορα στους mac μπορει να σου φανει "δυσκολη".Εαν παλι δεν θελεις το pc ( personal computer μη με παρεξηγησετε ) μονο για παιχνιδια και εχεις τη διαθεση να κατσεις και να μαθεις - ασχοληθεις με κατι διαφορετικο, τοτε αγορασε ενα mac.Μπορει στην αρχη να μην τα πας καλα με το νεο περιβαλλον των mac , αλλα η απλοτητα και η ευκολια που σου χαριζουν δεν συγκρινονται κανενα αλλο φορητο στα ιδια λεφτα !!!!!! και η σταθεροτητα πανω απ ολα. οταν επαιξα με mac για καποιες ωρες δεν δυσκολευτηκα καθολου. το μονο που μπερδευει ειναι καποιος που εχει μαθει windows απλα πρεπει να βρει που ειναι τι στο λειτουργικο της apple.
cnagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 GoldenEye τα έχουν όλα αυτά οι mac (σταθερότητα, αξιοπιστία κλπ). Το θέμα είναι όμως τί θα το κάνεις τελικά το laptop. Όπως είπα και πριν στην ουσία πρόκειται για εργαλείο. Από την άλλη αξιοπιστία και σταθερότητα προσφέρει και το linux. Mac και linux όμως έχουν το πρόβλημα ότι δεν έχουν τόσους πολλούς τίτλους σε παιχνίδια/προγράμματα όσο τα windows. Να σου πω για παράδειγμα από την δουλειά μου που το 100% των Πολιτικών Μηχανικών και το 50%+ των Αρχιτεκτόνων είναι δέσμιοι των windows γιατί δεν υπάρχει το AutoCAD για mac (αναμένεται στα τέλη του έτους) και γιατί δεν υπάρχουν τα εμπορικά προγράμματα ανάλυσης κατασκευών. Αντίστοιχα ένας gamer θα ανακαλύψει ότι πολλοί τίτλοι δεν υπάρχουν για mac.
GoldenEye Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 GoldenEye τα έχουν όλα αυτά οι mac (σταθερότητα, αξιοπιστία κλπ). Το θέμα είναι όμως τί θα το κάνεις τελικά το laptop. Όπως είπα και πριν στην ουσία πρόκειται για εργαλείο. Από την άλλη αξιοπιστία και σταθερότητα προσφέρει και το linux. Mac και linux όμως έχουν το πρόβλημα ότι δεν έχουν τόσους πολλούς τίτλους σε παιχνίδια/προγράμματα όσο τα windows. Να σου πω για παράδειγμα από την δουλειά μου που το 100% των Πολιτικών Μηχανικών και το 50%+ των Αρχιτεκτόνων είναι δέσμιοι των windows γιατί δεν υπάρχει το AutoCAD για mac (αναμένεται στα τέλη του έτους) και γιατί δεν υπάρχουν τα εμπορικά προγράμματα ανάλυσης κατασκευών. Αντίστοιχα ένας gamer θα ανακαλύψει ότι πολλοί τίτλοι δεν υπάρχουν για mac. συμφωνω και το εχω αναφερει σε αλλα θεματα. αν δεν σου χρειαζεται πραγματικα δεν αξιζει.
iliaskr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Εγώ θα σου ξαναπροτείνω αυτό που σου πρότεινα και στο άλλο θέμα.Πάρε ένα απλό PC,όχι υπερβολές,γύρω στα 700-800ε,γιατί η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία και σε 1-2 χρόνια θα θες καινούργιο όσο ακριβό και αν είναι αυτό που θα πάρεις,και να δοκιμάσεις τα windows,και αν δεν σου αρέσουν έχεις την επιλογή να βάλεις κάποια διανομή GNU/Linux (πχ.Ubuntu). Το service των Macintosh στην Ελλάδα,απο ότι έχω ακούσει,δεν είναι και το καλύτερο και τα ανταλλακτικά είναι ακριβά.Το MacOS X δεν έχει καλή υποστήριξη Ελληνικών,και γενικά δεν θα σου προσφέρει την εύκολα προσβάσιμη και μεγάλη γκάμα δωρεάν-ελεύθερων προγραμμάτων του GNU/Linux. Απο την άλλη,αν και δεν έχω δοκιμάσει το Aqua(το γραφικό περιβάλλον του ΜacOS X),έχω ακούσει τα καλύτερα,αλλά φυσικά δεν ξεπερνά τα γραφικά του compiz(εφέ στο GNU/Linux). To hardware των Mac,δένει με το software, και δημιουργεί ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Η επιλογή είναι δική σου. Γιατί το GNU/Linux είναι καλύτερο Επίσημη ιστοσελίδα του Ubuntu Ελληνική κοινότητα του Ubuntu
Costis321 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 οτι παρεις να εχει και επεκταση εγγυησης apple care (γιατι δεν σε βλεπω να παιρνεις κοινο λαπτοπ)απο κει και περα δεν λες γιατι χρηση το θες και ποσα λεφτα μπορεις να δωσεις. θεωρητικα μπορεις να κανεις τα ιδια και με πολυ φθηνοτερο λαπτοπ. προσωπικα θεωρω οτι πολυς κοσμος τα παιρνει οχι γιατι του χρειαζονται αλλο μονο και μονο για το εφε... βεβαια απο λειτουργικο και design απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης... αλλα ειναι και το κοστος στην μεση Για τι χρηση το θελω ειπα απο την αρχη...στο προηγουμενο ποστ που ειχα κανει. Μερικα ΠΟΛΥ απλα παιχνιδια , να βλεπω dvd, να κατεβαζω τραγουδια, και να εχω την δυνατοτητα για επεξεργασια φωτογραφιων (RAW) και μουσικης...Χωρις να χρειαζεται να κανω συνεχεια φορματ και να κολλαει.. Χωρις να εχω το αρρωστημενο περιβαλλον των windows 7 που εχω σιχαθει πλεον (θα μου πεις υπαρχει και linux κτλπ κτλπ..) Οσο για τα χρηματα γυρω στα 1300. Κ λιγο πιο πανω αν υπαρχει λογος.. Τωρα το... "θεωρω οτι πολυς κοσμος τα παιρνει οχι γιατι του χρειαζονται αλλο μονο και μονο για το εφε..." πρεπει να το σχολιασω? Επισης πολυς κοσμος εχει ψυχολογικα προβληματα και νιωθει ενα τιποτενιο σκουπιδι και Ο,ΤΙ και να παρει το παιρνει μονο και μονο για να δειχθει (συμπεριλαμβανομενου και του λαπτοπ) , αυτο σημαινει οτι ειμαι τετοιο ατομο? Επειδη μου ΑΡΕΣΟΥΝ τα μακ ? Επειδη τα βρισκω ελκυστικα και user friendly- που αυτος ειναι ουτως η αλλως και ο λογος υπαρξης τους? Ειπα ποτε οτι θα ξεκολλησω το μηλαρακι απο το καπακι , θα το κολλησω στο προσωπο μου και θα γυρναω στους δρομους να φωναζω " κοιταξτε με , πηρα μακ" ? Παντως στο οτι δεν το "χρειαζομαι" ,εχεις απολυτο δικιο. Δεν ειναι αμεση αναγκη ουτε εξαρταται η ζωη μου η το επαγγελμα μου απο αυτο. Δεν θα πεθανω αμα δεν παρω. Απλα , ειλικρινα τωρα, τι απο οσα αγοραζουμε κατα καιρους , τα ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ πραγματικα-δλδ θα μας συνεβενε κατι φρικτο αμα δν τα ειχαμε?
iliaskr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για τι χρηση το θελω ειπα απο την αρχη...στο προηγουμενο ποστ που ειχα κανει.Μερικα ΠΟΛΥ απλα παιχνιδια , να βλεπω dvd, να κατεβαζω τραγουδια, και να εχω την δυνατοτητα για επεξεργασια φωτογραφιων (RAW) και μουσικης...Χωρις να χρειαζεται να κανω συνεχεια φορματ και να κολλαει.. Χωρις να εχω το αρρωστημενο περιβαλλον των windows 7 που εχω σιχαθει πλεον (θα μου πεις υπαρχει και linux κτλπ κτλπ..) Λοιπόν τα παίρνω με την σειρά... παιχνίδια:Με Wine και πολλά άλλα native,dvd:vlc,downloading:Vuze,Deluge,σύντομα και uTorrent,επεξεργασία φωτογραφιών:GNU GIMP,μουσική:AmaroK,Περιβάλλον χρήσης:Έχεις πολλές επιλογές:GNOME(το δημοφιλέστερο),KDE,XFCE,LXDE,Fluxbox(μπορεις να τα έχεις και όλα μαζί,αν βαρεθείς κάποιο εγκαθιστάς κάποιο άλλο) Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν και υπάρχουν πολλές ακόμα δωρεάν εφαρμογές(32.410 διαθέσιμα πακέτα στο Ubuntu). Γιατί δεν θες GNU/Linux;
Costis321 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μα δεν ειπα ποτε οτι δεν θελω ! Αλλα πως μπορω να επιλεξω η να απορριψω κατι αν δεν εχω ιδεα για το τι ειναι και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε? Εκτος αυτου εχω ακουσει οτι ειναι λιγο περιπλοκα κ αυτο με φοβιζει λιγο
iliaskr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μα δεν ειπα ποτε οτι δεν θελω ! Αλλα πως μπορω να επιλεξω η να απορριψω κατι αν δεν εχω ιδεα για το τι ειναι και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε? Εκτος αυτου εχω ακουσει οτι ειναι λιγο περιπλοκα κ αυτο με φοβιζει λιγο Όπως έλεγα και στα ποστ μου στο άλλο θέμα το καλό με το GNU/Linux είναι οτι έχεις πολλές επιλογές.Κατέβασε το Ubuntu 10.04 (το ubuntu είναι η δημοφιλέστερη και -κατα πολλούς- η ευκολότερη διανομη GNU/Linux) κάψτο σε ένα CD/DVD εκκίνησε απο το CD σε έναν υπολογιστη,και θα έχεις μια επιφάνεια εργασίας!Μπορείς να το δοκιμάσεις όσο θες.Δεν θα πειραχθει τίποτα απο τον υπολογιστη σου.Αν σου αρέσει το εγκαθιστάς.Το μόνο που έχεις να χάσεις με το να το δοκιμάσεις είναι λίγος χρόνος.Σιγουρα θα σου αρέσει.Εκτος απο το περιβάλλον που θα δεις,μπορείς μετα το πέρας της εγκαταστασης να βάλεις και τα εφέ του Compiz.Με λιγα κλικ. Τώρα για αυτό που είπες οτι είναι περίπλοκα,σίγουρα αυτός απο τον οποιο το ακουσες ή ηταν εντελώς άσχετος ή ηταν πρακτορας τη microsoft:lol:
Costis321 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Θα το δοκιμασω !!!!!!! Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι ειτε μακ ειτε pc παρω ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα εχει windows 7.
iliaskr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Αν πάρεις PC τότε υποχρεωτικά αγοράζεις μαζί και τα Windows.Μπορεις να τα δώσεις πίσω στην εταιρία και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία. Όσο για το GNU/Linux,μπορείς να διαβάσεις οδηγείες και τα πλεονεκτήματα του στα λινκ που σου έδωσα σε προηγούμενα ποστ και άμα έχεις περαιτέρω απορίες ή προβλήματα μην διαστάσεις να ρωτήσεις εδώ ή στο Forum της Ελληνικής Κοινότητας του Ubuntu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.