Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

εδώ και περίπου μία βδομάδα το router matr-X που έχω (από το conn-x) εμφανίζει πρόβλημα στη σύνδεση στο ίντερνετ. Το χρησιμοποιώ ενσύρματα. Ανάβουν κανονικά τα φωτάκια (ethernet, dsl, internet) αλλά δεν συνδεεται στο ιντερνετ. Στο troubleshoot γράφει DNS server not found. Όταν ξεκινησαν τα προβλήματα μετά απο 2-3 on/off που έκανα λειτουργουσε. Εδω και 2 μέρες αρνείται πεισματικά να μπει.

Του έκανα reset ... τίποτα. Προσπαθώ να μπω στις ρυθμίσεις του από τον web browser, δε με βάζει...

Εψαξα στο ιντερνετ και βρήκα ότι πρεπει να εχω στις ρυθμίσεις δικτυου το DNS στο αυτόματο. Εκεί ήταν, δεν πειραξα κάτι.

Τώρα χρησιμοποιώ ένα παλιοτερο router Baudtec, το οποίο συνδέεται απροβλημάτιστα.

Έχει κάποια σχέση μήπως η αυτόματη αναβάθμιση του conn-x από 8 -> 24 Mbps?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

αν δεν μπαινει καν στο interface σημαινει οτι το ρουτερ μπορει να εχει θεμα.οχι δεν φταιει η αναβαθμιση.βαλε ip και dns στο αυτοματο και κανε 2-3 hardware reset το matrx και δοκιμασε.στα windows οτι και προβλημα να εχεις dns σου λεει οτι ειναι το θεμα.επισης α.μην εχεις proxy.β.αν θες μετα δοκιμασε καρφωτα με dns του provider σου

Δημοσ.
αν δεν μπαινει καν στο interface σημαινει οτι το ρουτερ μπορει να εχει θεμα.οχι δεν φταιει η αναβαθμιση.βαλε ip και dns στο αυτοματο και κανε 2-3 hardware reset το matrx και δοκιμασε.στα windows οτι και προβλημα να εχεις dns σου λεει οτι ειναι το θεμα.επισης α.μην εχεις proxy.β.αν θες μετα δοκιμασε καρφωτα με dns του provider σου

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

IP και DNS τα έχω στο αυτόματο και hardware reset έχω κάνει παραπάνω απο 2-3.

α) που θα δω αν εχω proxy? τι είναι αυτό;

β) τις ρυθμισεις για dns του ΟΤΕ πού τις βρίσκω; μήπως υπάρχει κάποιο μειονέκτιμα σε σχέση με το αυτόματο;

Επίσης θυμήθηκα ότι εγκατέστησα VPN για το πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει σχέση αυτό; Αν ναι, δε θα ειχα πρόβλημα και με το παλιό ρουτερ που τώρα χρησιμοποιώ;

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

α) που θα δω αν εχω proxy? τι είναι αυτό;

β) τις ρυθμισεις για dns του ΟΤΕ πού τις βρίσκω; μήπως υπάρχει κάποιο μειονέκτιμα σε σχέση με το αυτόματο;

Επίσης θυμήθηκα ότι εγκατέστησα VPN για το πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει σχέση αυτό; Αν ναι, δε θα ειχα πρόβλημα και με το παλιό ρουτερ που τώρα χρησιμοποιώ;

α.control panel internet options ,connections,lan settings kai τιποτα checked.

dns otenet

195.170.0.2

195.170.2.1

να κερδισεις εχεις να χασεις οχι.

λογικα αμα δεν μπαινεις στο vpn δεν θα εχεις θεμα για αυτο και με το αλλο ρουτερ παιζεις οκ.αν το φοβασαι σβηστο καλου κακου η κανε επαναφορα του pc σου σε προηγουμενο χρονικο σημειο.system restore.

Δημοσ.
α.control panel internet options ,connections,lan settings kai τιποτα checked.

dns otenet

195.170.0.2

195.170.2.1

να κερδισεις εχεις να χασεις οχι.

λογικα αμα δεν μπαινεις στο vpn δεν θα εχεις θεμα για αυτο και με το αλλο ρουτερ παιζεις οκ.αν το φοβασαι σβηστο καλου κακου η κανε επαναφορα του pc σου σε προηγουμενο χρονικο σημειο.system restore.

Απεγκατέστησα το vpn, τίποτα...

Proxy δε χρησιμοποιώ, το τσέκαρα.

DNS έβαλα τι τιμές που μου εδωσες, τίποτα...

Στο interface επιμένει να μην μπαινει, του δίνω κωδικο & password και χωρίς μηνυμα λάθους μου ξαναζητάει να τα ξαναδώσω.

Το πρόβλημα ειναι στο hardware του router? Έτσι ξαφνικά;;

Δημοσ.

αν σου ζηταει username και password παμε αλλου.

α.αν το εχεις κανει reset sta default δες στο manual ποιο ειναι το default username kai password.αλλιως ρωτα otenet.

β.αν δεν εχει γινει reset default καντο.λογιακ θα εχει μικρη τρυπα με κουμπακι στο πισω μερος που το πατας για μερικα seconds 5-6 Και μηδενιζει.

γ.δεν πεταει μυνημα λαθους απλα θα στα ρωταει μεχρι να ταβαλεις σωστα.ισως βγαλει λαθος μετα απο πολλες φορες.

Δημοσ.
αν σου ζηταει username και password παμε αλλου.

α.αν το εχεις κανει reset sta default δες στο manual ποιο ειναι το default username kai password.αλλιως ρωτα otenet.

β.αν δεν εχει γινει reset default καντο.λογιακ θα εχει μικρη τρυπα με κουμπακι στο πισω μερος που το πατας για μερικα seconds 5-6 Και μηδενιζει.

γ.δεν πεταει μυνημα λαθους απλα θα στα ρωταει μεχρι να ταβαλεις σωστα.ισως βγαλει λαθος μετα απο πολλες φορες.

Είχες απόλυτο δικιο. Μετά το reset είχαν επανέλθει οι εργοστασιακοί κωδικοί.

Μέσα έχει άπειρες ρυθμίσεις. Τι να πρωτοπειράξω;

Έτρεξα ένα diagnostics και ανεβάζω εικόνα μήπως και βοηθάει.

post-105972-12906309544_thumb.jpg

Δημοσ.

αστα τα τεστ.η μιλα με otenet η ψαξε μεσα στο μενου να βρεις που βαζεις ta pppoe/llc username,password vpi 8 vci 35.και πρεπει να ξερεις και τα στοιχεια της συνδεσης σου

Δημοσ.
αστα τα τεστ.η μιλα με otenet η ψαξε μεσα στο μενου να βρεις που βαζεις ta pppoe/llc username,password vpi 8 vci 35.και πρεπει να ξερεις και τα στοιχεια της συνδεσης σου

Είμαι βλάκας, τσάμπα σας αναστάτωσα.

Έβαλα τα στοιχεία μου στις ρυθμίσεις του ρουτερ και όλα οκ.

Δεν ήξερα ότι με το reset χάνονται τα πάντα.

Συγγνώμη και ευχαριστώ

---------- Προσθήκη στις 18:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:01 ----------

Και εκει που νόμιζα ότι όλα ήταν ΟΚ είδα τώρα αυτό:

Με το matr-X router πιανω 5.50 Mbps download και 0,33 Mbps upload.

Οι αντίστοιχες τιμές με το παλιο μου Baudtec router είναι 13,5 και 0,8!!!!

Τι φταίει για αυτό;

Δημοσ.

με το reset χανονται τα παντα.β.δες στα ποσα συγχρονιζει το ενα και ποσο το αλλο και κατεβασε απο το ιδιο site για να δεις με καποιο download manager.

Δημοσ.
με το reset χανονται τα παντα.β.δες στα ποσα συγχρονιζει το ενα και ποσο το αλλο και κατεβασε απο το ιδιο site για να δεις με καποιο download manager.

Απο ραπιντ με cryptload με το matrX πιάνω περιπου 600-650 KB/s ενώ με το παλιο baudtec 1500-1600 ΚΒ/s.

Μία ακόμα παρατήρηση. Πριν γινει η αυτόματη αναβαθμιση απο 8->24 επιανα με το matrX σταθερα 800-850 KB/s. Είχα παρατηρησει ότι τον τελευταιο καιρό ειχε πέσει στα 650 αλλά δεν προλάβαινα να το ψαξω. Κάτι πρεπει να παιχτηκε με την αναβάθμιση, την οποια δε θα επαιρνα χαμπαρι αν δεν ειχα συνδεσει το baudtec.

post-105972-129063095783_thumb.jpg

post-105972-129063095784_thumb.jpg

Δημοσ.

λογικο ειναι .αφου το Martx για καποιο λογο κλειδωνει στα 7 mbit Μονο πος να πιασει παραπανω απο 700.και Upload κλειδωνει μονο 300.κατι προβλημα εχει η ασυμβατοτητα με την γραμμη σου.δες αν εχει κανα πιο νεο firmware.

Δημοσ.
λογικο ειναι .αφου το Martx για καποιο λογο κλειδωνει στα 7 mbit Μονο πος να πιασει παραπανω απο 700.και Upload κλειδωνει μονο 300.κατι προβλημα εχει η ασυμβατοτητα με την γραμμη σου.δες αν εχει κανα πιο νεο firmware.

Το εγκατεστησα και το νεο firmware πριν κανα δυο ώρες... Τίποτα

Δημοσ.

απλα τοτε δεν το χρησιμοποιεις.βγαλτο στην ακρη.Η το βαζεις πανω στο baudtec να κανει απλα το access point αμα το θες για το wireless

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...