IMAndreas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Καλησπερίζω τα μέλη του φορουμ. Πριν μερικές ώρες αγόρασα την εν λόγω τηλεόραση όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Σύνδεσα το wd media player μέσω hdmi στην tv και ενώ είχα ωραία κανονική εικόνα δεν είχα ήχο...δυνάμωσα και πάλι τίποτα... Άλλαξα συνδεσμολογία με component πάλι τα ίδια... Δοκίμασα το βιντεο και το dvd player που είναι συνδεδεμένα με scart και ούτε από είχα ήχο. Συμπέρασμα.....στις συνδέσεις μου με hdmi (σε διάφορες θύρες), με scart (και στις 2 θύρες), με component παντού είχα εικόνα αλλά ΟΧΙ ήχο......... Από τις ρυθμίσεις της οθόνης έχει κάπου να κάνει ανεύρεση συσκευών που είναι συνδεδεμένες μέσω hdmi....και το αποτέλεσμα δεν βρήκε καμία!! Δεν έχω μείνει από επιλογές... 1) την πάω στον κοτσόβολο να δούνε το πρόβλημα 2) κάνω κάποιο firmware update? Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ή έχει κάποια άλλη ιδέα ή απορία για να καταλάβει καλύτερα το θέμα που μου συμβαίνει ας απαντήσει.... Ευχαριστω! edit: το λινκ της τηλεόρασης είναι αυτό http://www.sony.gr/product/t32-bx-series/kdl-40bx400/tab/manual ---------- Προσθήκη στις 16:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:42 ---------- αν και είχα κοιτάξει όλες τις ρυθμίσεις τα πάντα όλα κυριολεκτικά.....κάνοντας μια εργοστασιακές ρυθμίσεις που ουσιαστικά είναι σαν ένα ρεσετ και έχοντας τις συσκευές συνδεδεμένες δούλεψαν όλα μια χαρά. ίσως έφταιγε το ότι δεν ήταν από την αρχή συνδεδεμένες και ανοιχτές οι συσκευές ή έκανε κάποιο comflict κάποια ρύθμιση ίσως? πάντως το media player μερικές ταινίες άνω των 10gb δεν έχει ήχο...ίσως φταίει ότι έχω εξωτερικό σκληρό 1,5 tb...δεν ξέρω...όταν βρω τι έφταιγε πάντως θα ξαναποστάρω έτσι εγκυκλοπαιδικά
PCharon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Το πρόβλημα μπορεί να είναι πχ στις ρυθμίσεις (έχει επιλογή εισόδου), στο καλώδιο σύνδεσης, στην εκάστοτε συσκευή που συνδέεις, στην ασυμβατότητα της πηγή ήχου (πχ αρχείο με format που δεν υποστηρίζει ο player) ή στην τηλεόραση (άρα η τηλεόραση αποτελεί θεωρητικά μόλις το 20% των πιθανοτήτων, αν δε μου ξέφυγε κάτι). Στην περίπτωσή σου μάλλον είχες πειράξει κάποια ρύθμιση. Επίσης ανάλογα την είσοδο έχει κι επιλογή πηγής ήχου, δεν παίζει (μπάζει) ταυτόχρονα από όλες τις εισόδους ούτε επιλέγει είσοδο αυτόματα με το τί έχεις συνδέσει (έχει προεπιλογή). Παρεπιπτόντως, έχω την ίδια.
IMAndreas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δεν έχω βρει ακόμα αυτό που λες....δηλαδή η μόνη ρύθμιση που μπορούσα να κάνω για εξωτερικές συσκευές ήταν να προσδιορίσω αν είναι dvd/cable/game και διάφορα άλλα και σαν ρυθμισεις ήχου είχε να έχω έξοδο από τα ηχεία της τηλεόρασης και άλλη μια ρύθμιση αν βάλω pc να έχω ήχο pc ή hdmi1. Που βρίσκω την ξεχωριστή επιλογή ήχου κάθε διαφορετικής πηγής?
PCharon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 να προσδιορίσω αν είναι dvd/cable/game Αυτά είναι προφίλ ρυθμίσεων. σαν ρυθμισεις ήχου είχε να έχω έξοδο από τα ηχεία της τηλεόρασης και άλλη μια ρύθμιση αν βάλω pc να έχω ήχο pc ή hdmi1. Αυτό εννοούσα, πιθανότατα σε αυτά είχες λάθος επιλογές και υποθέτω είχες βάλει κατά λάθος τον ήχο στην έξοδο και όχι στα ηχεία της TV, οπότε δεν άκουγες τίποτα. Ά, επίσης τώρα είδα Από τις ρυθμίσεις της οθόνης έχει κάπου να κάνει ανεύρεση συσκευών που είναι συνδεδεμένες μέσω hdmi....και το αποτέλεσμα δεν βρήκε καμία!! Αυτό αφορά συγκεκριμένες μόνο συσκευες που έχουν συμβατότητα με το πρωτόκολο αυτό επικοινωνίας και υποθέτω το νόημα είναι να έχεις ένα ουσιώδη έλεγχο από το ίδιο χειριστήριο της TV (τα πάνω κουμπιά). Δεν είναι ο σκοπός του να βγάζει λίστα με τί HDMI έχεις συνδέσει γενικώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.