13postures Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Χαιρετώ τους συν-σκουηζάδες! Έχει δοκιμάσει κανένας να κάνει compile τον kernel χρησιμοποιώντας τον τρόπο του debian (με το make-kpkg);;; Έχω ακολουθήσει ό,τι βοήθημα υπάρχει στα debian user forums καθώς και το README που βρίσκεται στο /usr/share/doc/kernel-package αλλά τίποτα! Το βασικό πρόβλημα είναι (νομίζω) ότι δεν δημιουργείται το αντίστοιχο initrd.img για το νέο kernel image με αποτέλεσμα να μην μπουτάρει κανένας custom kernel. Έχει καταφέρει κανένας τίποτα με αυτό τον τρόπο; ΥΓ Παρακαλώ όχι απαντήσεις του στυλ "φτιάξε kernel που δεν χρειάζεται initrd" ή "ακολούθα τον παραδοσιακό τρόπο compilation". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Χαιρετώ τους συν-σκουηζάδες! Έχει δοκιμάσει κανένας να κάνει compile τον kernel χρησιμοποιώντας τον τρόπο του debian (με το make-kpkg);;; Έχω ακολουθήσει ό,τι βοήθημα υπάρχει στα debian user forums καθώς και το README που βρίσκεται στο /usr/share/doc/kernel-package αλλά τίποτα! Το βασικό πρόβλημα είναι (νομίζω) ότι δεν δημιουργείται το αντίστοιχο initrd.img για το νέο kernel image με αποτέλεσμα να μην μπουτάρει κανένας custom kernel. Έχει καταφέρει κανένας τίποτα με αυτό τον τρόπο; man mkinitramfs http://www.digipedia.pl/man/doc/view/mkinitramfs.8/ Δεν ειναι δυσκολο ....και μετα το img που θα σου φτιαξει βαλτο στο /boot και τελος ενα update-grub και εισαι ετοιμος. Απλα πραματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
13postures Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 man mkinitramfs http://www.digipedia.pl/man/doc/view/mkinitramfs.8/ Δεν ειναι δυσκολο ....και μετα το img που θα σου φτιαξει βαλτο στο /boot Το έχω δοκιμάσει και δεν γίνεται τίποτα. Σε εσένα λειτουργεί οκ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Το έχω δοκιμάσει και δεν γίνεται τίποτα. Σε εσένα λειτουργεί οκ; εμ ναι.Τι ακριβως δεν σου δουλευει?Αν θυμαμαι καλα πρεπει να του δωσεις input τον kernel που εχεις φτιαξει και μετα ενα path και ονομα για output. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
13postures Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 εμ ναι.Τι ακριβως δεν σου δουλευει?Αν θυμαμαι καλα πρεπει να του δωσεις input τον kernel που εχεις φτιαξει και μετα ενα path και ονομα για output. Έχεις δίκιο δεν ήμουν αρκετά ξεκάθαρος. Δημιούργησα τον πυρήνα με την εντολή (πάντα ως root): >make-kpkg --append-to-version=-fast --revision=custom.1.0 kernel_image kernel_headers modules-image έπειτα >dpkg -i linux-headers-2.6.32-fast_custom.1.0_i386.deb dpkg -i linux-image-2.6.32-fast_custom.1.0_i386.deb >mkinitramfs -o /boot/initrd.img-2.6.32-fast 2.6.32-fast Όλα καλά μέχρι εδώ. Κάνω reboot και το boot σταματά με το μήνυμα... kernel panic - not syncing : VFS: unable to mount root FS on unknown-block Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Πρώτον, βεβαιώσου ότι έχει ανανεωθεί το configuration του botloader σου ώστε να χρησιμοποιεί το initramfs. Δεύτερον, το debian παρέχει το update-initramfs που είναι πιο εύχρηστο από το mkinitramfs: > update-initramfs -c -k 2.6.32-fast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ή με update-grub. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
13postures Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Πρώτον, βεβαιώσου ότι έχει ανανεωθεί το configuration του botloader σου ώστε να χρησιμοποιεί το initramfs. Τώρα νιώθω πολύ βλάκας . Τόσο καιρό ξέχασα εντελώς τον grub. Χρειάζεται όντως και ένα update-grub στο τελος. Ωστόσο ο πυρήνας μου ακόμα δεν μπουτάρει! Αυτή τη φορά όμως πρέπει να φταίει το configuration που του έκανα. Θα το ψάξω λίγο ακόμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 τοτε που το ειχα κανει θυμαμαι εκλεισα μια λειτουργια για την μνημη(το PAE πρεπει να ηταν ..δεν θυμαμαι καλα..)και επρεπε να του βαλω i486 για να bootarei στον παλιο μου amd k6-2 και πανω..(και με 586 θα bootare αλλα ειπα να το κρατησω low end..) Eλπιζω να βοηθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
13postures Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Όντως, το τελευταίο πρόβλημα που είχα ήταν στο configuration του πυρήνα. Όλα τα πρηγούμενα βήματα ήταν απολύτως σωστά. Πλέον ο πυρήνας μου boot-άρει! Σας ευχαριστώ όλους για της βοήθεια σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Όντως, το τελευταίο πρόβλημα που είχα ήταν στο configuration του πυρήνα. Όλα τα πρηγούμενα βήματα ήταν απολύτως σωστά. Πλέον ο πυρήνας μου boot-άρει! Καλοταξιδος!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
13postures Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και επειδή δεν μου αρέσει να παίρνω χωρίς να δίνω, ιδού ο πλήρης οδηγός: Debian "squeeze" - Compiling the kernel Feel free to modify! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maniaac Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και επειδή δεν μου αρέσει να παίρνω χωρίς να δίνω, ιδού ο πλήρης οδηγός: Debian "squeeze" - Compiling the kernel Feel free to modify! Μπράβω πολύ ωραίο tutorial... και ιδιαίτερα χρήσιμο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maniaac Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Εχω ένα θεματάκι με το Compile του πυρήνα. Δίνω την εντολή: >make-kpkg --rootcmd fakeroot --initrd --revision=custom.001 kernel_image kernel_headers Και μετά από λίγω έχω αυτό το πρόβλημα: > -C Documentation/lguest make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.33.5/Documentation/lguest' cc -m32 -Wall -Wmissing-declarations -Wmissing-prototypes -O3 -I../../include -I../../arch/x86/include -U_FORTIFY_SOURCE lguest.c -o lguest lguest.c:21:25: error: sys/eventfd.h: No such file or directory lguest.c: In function ‘create_thread’: lguest.c:1027: warning: implicit declaration of function ‘eventfd’ make[1]: *** [lguest] Error 1 make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.33.5/Documentation/lguest' make: *** [debian/stamp/build/kernel] Error 2 Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει??? Το σύστημα είναι debian lenny /kde 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 εχεις εγκατεστημενο το libc6-dev ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.