Haldol Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Έχω το συγκεκριμένο router από Conn-X @Work του ΟΤΕ. Με έχει ταλαιπωρήσει αρκετό καιρό, αλλά είπα να του δώσω μία ακόμα ευκαιρία πριν το χαρακτηρίσω ως το πιο άθλιο modem/router που έχει περάσει από τα χέρια μου. Αρκετά συχνά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες... απλά δε μπορώ να μεταφέρω δεδομένα. Σαν να πέφτουν τα requests στο κενό. Το λαμπάκι του internet αναμμένο κανονικά όμως! Γιατρικό σε αυτό συνήθως είναι κλείσιμο και άνοιγμα της συσκευής. Αν με ρωτούσε κανείς πότε το κάνει αυτό θα έλεγα (αλλά όχι με σιγουριά) όταν συνδέω κάποια συσκευή στο Wi-Fi. Το έχει κάνει και σε άλλες άσχετες στιγμές όμως. Απλά τότε το παρατηρώ πιο συχνά. Και η αποριούλα τώρα. Ξέρει κανείς πως να κλείσω το ρημάδι το DHCP; Ή τέλος πάντων έναν τρόπο να δώσω καρφωτές IP στις συσκευές μου; Έχω ένα Linuxάκι για web server... και θέλω να πω σε κάνα γνωστό για δοκιμές κλπ. Αλλά να δω πως θα του πω σε ποια (εσωτερική) IP να στέλνει π.χ. τα requests στην :80 άμα επιμένει να βάζει ό,τι να 'ναι IPs σε κάθε συσκευή.
liopyr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Η ειρωνεία είναι πως το συγκεκριμένο ρουτεράκι θεωρείται μία από τις πιο stable λύσεις για home users. Έχεις περάσει το τελευταίο firmware; Διορθώνει κάμποσα wireless bugs αν θυμάμαι καλά.
parsifal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Αρκετά συχνά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες... απλά δε μπορώ να μεταφέρω δεδομένα. Σαν να πέφτουν τα requests στο κενό. Το λαμπάκι του internet αναμμένο κανονικά όμως! Γιατρικό σε αυτό συνήθως είναι κλείσιμο και άνοιγμα της συσκευής. Αν με ρωτούσε κανείς πότε το κάνει αυτό θα έλεγα (αλλά όχι με σιγουριά) όταν συνδέω κάποια συσκευή στο Wi-Fi. Το έχει κάνει και σε άλλες άσχετες στιγμές όμως. Απλά τότε το παρατηρώ πιο συχνά. Έχεις αποκλείσει την περίπτωση να είναι πρόβλημα στη μεριά των συσκευών (software firewall ή network adapter driver); Ξέρει κανείς πως να κλείσω το ρημάδι το DHCP; Ή τέλος πάντων έναν τρόπο να δώσω καρφωτές IP στις συσκευές μου; Έχω ένα Linuxάκι για web server... και θέλω να πω σε κάνα γνωστό για δοκιμές κλπ. Αλλά να δω πως θα του πω σε ποια (εσωτερική) IP να στέλνει π.χ. τα requests στην :80 άμα επιμένει να βάζει ό,τι να 'ναι IPs σε κάθε συσκευή. Δεν χρειάζεται να κλείσεις το DHCP. Στα Speedtouch, η εφαρμογή των κανόνων port forwarding γίνεται δυναμικά: όταν φτιάχνεις τον κανόνα, δεν ορίζεις fixed target IP. Απλά συσχετίζεις τον κανόνα με μία από τις συσκευές που έχουν ήδη συνδεθεί στον router και αναγνωρίζονται από αυτόν με ένα human-friendly name (το οποίο είναι επεξεργάσιμο από εσένα btw). Κάθε φορά που συνδέεται μία συσκευή επάνω στο Speedtouch, το τελευταίο μπορεί να αναγνωρίσει (βάσει της MAC address) αν πρόκειται για κάποια από τις ήδη γνωστές συσκευές, αν ναι μήπως υπάρχει port-forwarding rule συσχετισμένο με αυτήν τη συσκευή και αν ναι, να κάνει forward τη θύρα σε αυτήν τη συσκευή, άσχετα αν έχει πάρει IP διαφορετική [1] από αυτήν που είχε προηγούμενη ή προηγούμενες φορές. [1] Κάτι που κανονικά δε θα πρέπει να συμβαίνει συχνά, γιατί το Speedtouch αλλά και άλλα home ADSL gateways γενικά προσπαθούν να δίνουν στις ίδιες συσκευές/MAC addresses τις ίδιες IPs που έχουν πάρει και στο παρελθόν, κρατώντας στην NVRAM τους σχετικές βοηθητικές καταχωρήσεις
_Anonymous_ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Η ειρωνεία είναι πως το συγκεκριμένο ρουτεράκι θεωρείται μία από τις πιο stable λύσεις για home users. Έχεις περάσει το τελευταίο firmware; Διορθώνει κάμποσα wireless bugs αν θυμάμαι καλά. Απλα ετσι νομιζουν ολοι, αλλα στην ουσια πεφτει και αυτο, αλλα λογω του seamless rate adaptation, που αναφορικα δε δουλευει καθολου καλα, φαινεται οτι δε πεφτει επειδη δε κλεινει το λαμπακι? χαχαχα............ τοπιασε το προβλημα ο φιλος
Haldol Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έχεις αποκλείσει την περίπτωση να είναι πρόβλημα στη μεριά των συσκευών (software firewall ή network adapter driver); Ναι. Συμβαίνει με το δικό μου laptop, με της κοπέλας μου, με ενός φίλου, με συμφοιτητών, με το κινητό μου... και γενικά φλερτάρω με την πιθανότητα με κάθε Wi-Fi συσκευή που θα συνδέσω. Καμία από αυτές δεν έχει s/w firewall. Δεν χρειάζεται να κλείσεις το DHCP. Στα Speedtouch, η εφαρμογή των κανόνων port forwarding γίνεται δυναμικά: όταν φτιάχνεις τον κανόνα, δεν ορίζεις fixed target IP. Απλά συσχετίζεις τον κανόνα με μία από τις συσκευές που έχουν ήδη συνδεθεί στον router και αναγνωρίζονται από αυτόν με ένα human-friendly name (το οποίο είναι επεξεργάσιμο από εσένα btw). Κάθε φορά που συνδέεται μία συσκευή επάνω στο Speedtouch, το τελευταίο μπορεί να αναγνωρίσει (βάσει της MAC address) αν πρόκειται για κάποια από τις ήδη γνωστές συσκευές, αν ναι μήπως υπάρχει port-forwarding rule συσχετισμένο με αυτήν τη συσκευή και αν ναι, να κάνει forward τη θύρα σε αυτήν τη συσκευή, άσχετα αν έχει πάρει IP διαφορετική [1] από αυτήν που είχε προηγούμενη ή προηγούμενες φορές. Κάτι γίνεται κι έτσι. Σε περίπτωση όμως που θέλω να αναφερθώ σε IP του δικτύου (π.χ. αν ένα μηχάνημα είναι SQL server, πως θα επικοινωνήσω με αυτό από script σε άλλο μηχάνημα?) υπάρχει κάποια λύση; Τώρα θα μου πεις, ένα modem-router που σχεδιάστηκε για απλή οικιακή χρήση δεν είναι και υποχρεωμένο να έχει τέτοιες λειτουργίες. Και θα 'χεις και δίκιο. Τέλος πάντων. Μάλλον θα φέρω απ' το πατρικό το Zyxelάκι μου να ησυχάσω.
parsifal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Ναι. Συμβαίνει με το δικό μου laptop, με της κοπέλας μου, με ενός φίλου, με συμφοιτητών, με το κινητό μου... και γενικά φλερτάρω με την πιθανότητα με κάθε Wi-Fi συσκευή που θα συνδέσω. Καμία από αυτές δεν έχει s/w firewall. Μάλιστα. Το ρουτεράκι απαντάει σε pings ή όχι; Σε περίπτωση όμως που θέλω να αναφερθώ σε IP του δικτύου (π.χ. αν ένα μηχάνημα είναι SQL server, πως θα επικοινωνήσω με αυτό από script σε άλλο μηχάνημα?) υπάρχει κάποια λύση; Δε μπορείς αντί IP να χρησιμοποιήσεις hostnames... ;
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 καρφωτες Ip υπαρχουν πολλοι τροποι .ο ενας ειναι να βαλεις καρφωτη ip στο tcp ip της καρτας δικτυου σου ο αλλος τροπος ειναι μεσα απο το Thomson να βαλεις παντα να σου δινει την ιδια Ip στην ταδε Mac address και το αλλο ειναι αυτο που ειπε ο Parsifal οτι αμα κανεις port forward αλλαζει αυτοματα.εγω συνηθως βαζω στην καρτα δικτυου μου καρφωτα. επισης καλο θα ειναι να βαλεις αλλο firmware Πχ 8.2.6.5 parsifal αν θες μπορεις να ορισεις και Ip οταν κανεις port forward αλλα την μετατρεπει παλι νομιζω. anonymous ξεχνα το λαμπακι υπαρχουν μεσα και counter που μετρανε.αυτο δεν σημαινει οτι παντα το counter δεν θα μηδενισει αλλα σου εχει και counter για loss of signal. εσυ δωσε καρφωτα Ip στο pc που θες απο tcp ip και κανε port forward σε ip και θα παιξεις οκ.κανει πολυ παραπανω απο αυτα που φαινεται οτι κανει μονο το Thomson νομιζω το ping sto thomson ειναι κομμενο απο default.
cmaniac Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Απλα ετσι νομιζουν ολοι, αλλα στην ουσια πεφτει και αυτο, αλλα λογω του seamless rate adaptation, που αναφορικα δε δουλευει καθολου καλα, φαινεται οτι δε πεφτει επειδη δε κλεινει το λαμπακι? χαχαχα............ τοπιασε το προβλημα ο φιλος Χμ... Φανταζομαι το ξερεις οτι το SRA πρεπει να υποστηριζεται κι απ τον παροχο κι οτι ο ΟΤΕ δεν το χρησιμοποιει, ε? Να μαντεψω.. ΟΧΙ. νομιζω το ping sto thomson ειναι κομμενο απο default. Ping στο εσωτερικο δικτυο απο default ειναι ανοικτο. Απ εξω ομως δεν απανταει (by default και παλι - ολα αλλαζουν ) Οι εκδοσεις που συστηνω ειναι οι 8.2.5.0 - 8.2.6.5, ειναι και οι 2 ιδιαιτερα αξιολογες.
_Anonymous_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Χμ... Φανταζομαι το ξερεις οτι το SRA πρεπει να υποστηριζεται κι απ τον παροχο κι οτι ο ΟΤΕ δεν το χρησιμοποιει, ε? Να μαντεψω.. ΟΧΙ. Ping στο εσωτερικο δικτυο απο default ειναι ανοικτο. Απ εξω ομως δεν απανταει (by default και παλι - ολα αλλαζουν ) Οι εκδοσεις που συστηνω ειναι οι 8.2.5.0 - 8.2.6.5, ειναι και οι 2 ιδιαιτερα αξιολογες. λαθος μαντεψες....... για την ακριβεια απο το dslam υποστηριζετε. Αλλο πραγμα ειπες εσυ φιλε και σε αλλο αναφερομουν εγω
cmaniac Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 λαθος μαντεψες....... για την ακριβεια απο το dslam υποστηριζετε. Αλλο πραγμα ειπες εσυ φιλε και σε αλλο αναφερομουν εγω Αν θες να μιλησουμε με τεχνικους ορους, ναι, τα DSLAMs/MSANs του ΟΤΕ υποστηριζουν SRA. Αλλα ο ΟΤΕ το εχει ανενεργο. Η σταθεροτητα των speedtouch δεν οφειλεται σε SRA αλλα στην hardware υλοποιηση της συσκευης. Το ολοκληρωμενο BCM6348 που εχει το v6 και αλλα modem αλλα και το μικρο αδερφακι του, το BCM6338 εχουν αποδειχθει θηρια ανημερα. Φυσικα δεν τα χρησιμοποιει μονο η Thomson..
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Χμ... Φανταζομαι το ξερεις οτι το SRA πρεπει να υποστηριζεται κι απ τον παροχο κι οτι ο ΟΤΕ δεν το χρησιμοποιει, ε? Να μαντεψω.. ΟΧΙ. Ping στο εσωτερικο δικτυο απο default ειναι ανοικτο. Απ εξω ομως δεν απανταει (by default και παλι - ολα αλλαζουν ) Οι εκδοσεις που συστηνω ειναι οι 8.2.5.0 - 8.2.6.5, ειναι και οι 2 ιδιαιτερα αξιολογες. ναι εγω μιλαω απεξω.απο μεσα δεν θυμαμαι να εχω πετυχει ρουτερ που να κοβει το Ping.απεξω αλλαζει με cli interface of course οπως ειπες. λαθος μαντεψες....... για την ακριβεια απο το dslam υποστηριζετε. Αλλο πραγμα ειπες εσυ φιλε και σε αλλο αναφερομουν εγω γενικως πολλα πραγματα υποστηριζονται απο το dslam το βασικο ειναι τι παιρνουμε εμεις στο τελος.και σιγουρα ολα τα dslam υποστηριζουυν annex m αλλα ποσες ετερειες εχουν δωσει?
giorgoslouk Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 @ Haldol: Δύο πράγματα θα σου πρότεινα: 1.Όπως προείπαν και οι φίλοι αναβάθμιση Firmware.Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να χρησιμοποιείς το Firmware της πOTENET. 2.Σε Windows κατεβάζεις και εγκαθιστάς σε ένα λάπτοπ το Inssider.Εναλλακτικά γιά Linux υπάρχει το Wi Fi Radar.Ρίξε γύρω σου μιά ματιά τι ασύρματα δίκτυα υπάρχουν και σε ποιό κανάλι εκπέμπουν.Πιθανότατα το κανάλι που χρησιμοποιείς το χρησιμοιποόυν κι άλλοι και γίνεται μάχη.Πες μας τα αποτελέσματα.
poulinos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 εναλακτικα αμα βαριεται να δει που εκπεμπουν οι αλλοι ας δοκιμασει εναλακτικα καναλια 1,6,11 απο auto Που ειναι.θα το βρει στην καρτελα home network μετα wlan:thomson... μετα πανω δεξια configure και μετα καπου γραφει channel selection το βαζεις manualκαι οριζεις καναλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.