Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση: 1055t vs i7-860 vs ?

typhon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κι εγω εχω το ιδιο διλλημα,αλλα μεταξυ 860 και 1090,η ζυγαρια κατεμε γερνει στον amd,λογο της πιο καινουργιας τεχνολογιας.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
vcore1.jpg

Νομίζω 1.90 πρέπει να το έχω βάλει στο BIOS. Δε μπορώ να κάνω restart τώρα για τους προαναφερθέντες λόγους. Δεν είναι θέμα επιλογής. Γύρω στο 1.48-1.5 το είχα όταν έκανα oc. Το θέμα είναι ότι από τότε σταδιακά χρειάζεται όλο και μεγαλύτερο vcore για να είναι σταθερό. Βέβαια η θερμοκρασία αυξάνεται αναπόφευκτα και αργά ή γρήγορα θα καεί και θα πάρω καινούριο. Το θέμα είναι γνωστό σε μερικούς conroe. Ξέρω ημίμετρο είναι και όλα βράζουν μέσα αλλά έτσι κι αλλιώς έχει κρατήσει πολύ καιρό.

Τώρα plz ας επικεντρωθούμε στο θέμα της αναβάθμισης...

Μήπως θα μπορούσες να ανοίξεις ένα topic στο overclocking σχετικά με όλη την ιστορία για το πως έφτασε ένας Ε6600 Β2 να έχει 2.3GHz με 1.9vcore. Να διαβάσουμε αν έχει και κανένας άλλος να δώσει καμιά πληροφορία.

:confused:

Δημοσ.
Το κάθε part έχει τη δική του εγγύηση. Μόνο τον επεξεργαστή θα πήγαινες στο service εξάλλου, όχι όλο το κουτί.

Χμμ.. κάπως δύσκολο να τον έχεις 3½ χρόνια, εκτός κι αν τον είχες πάρει με το που είχε βγει (κάπου στα τέλη του 2006 βγήκαν οι πρώτοι C2D.

σορρυ για το off , απλα εψαξα και βρηκα την αποδειξη του δικου μου απο το 2006 και τελικα τον ειχα παρει στο χερι 29/08/2006 στη τρομερη τιμη των 341 ευρω :P

θα ερχοταν και πιο πριν αλλα εκαναν απεργια οι τελωνιακοι :lol:

(1700 ευρω για κουτι ειχα δωσει τοτε :fear: )

ευτυχως ο δικος μου ειναι ακομα σε καλη κατασταση :-D

Δημοσ.

ημουν χαζουλης τοτε :P σημερα δε θα δινα πανω απο 200 ευρω για καμια cpu (βασικα για κανενα part και κανενα λογο) , δεν εχει νοημα

βεβαια σε σχεση με τα pc της εποχης ηταν η μερα με τη νυχτα , αλλα και παλι θα μπορουσα απλα να περιμενω γιατι ολα τελικα απαξιωνονται και οσο πιο πολλα λεφτα εχεις δωσει , τοσο πιο πολυ σε τσουζει μετα

Δημοσ.
ημουν χαζουλης τοτε :P σημερα δε θα δινα πανω απο 200 ευρω για καμια cpu (βασικα για κανενα part και κανενα λογο) , δεν εχει νοημα

βεβαια σε σχεση με τα pc της εποχης ηταν η μερα με τη νυχτα , αλλα και παλι θα μπορουσα απλα να περιμενω γιατι ολα τελικα απαξιωνονται και οσο πιο πολλα λεφτα εχεις δωσει , τοσο πιο πολυ σε τσουζει μετα

+1 στον Qsis για την άποψή του.

Τώρα στον topic starter, η άποψή μου για q9650. Αν τον βρεις μέχρι 150 ευρώ, από οικονομικής πλευράς αξίζει, από πλευράς αναβάθμισης δεν αξίζει γενικά. Και αυτό, γιατί για να δώσεις 180 ευρώ για επεξεργαστή παλαιάς τεχνολογίας, είναι too much. Σκέψου πως ο συνδυασμός cpu+mobo που σου πρότεινα κοστίζει 40 ευρώ παραπάνω απ΄ την τιμή που σκέφτεσαι να τον βρεις. Τουλάχιστον στα 150 ευρώ, τον πληρώνεις όσο έναν phenom II 955 ΒΕ.

Όμως, εν γένει πιστεύω πως είναι καλύτερα ν αναβαθμίσεις στη σύνθεση που σου πρότεινα ή να βρεις ένα μέτριο μοντέλο core 2 quad, μεταχειρισμένο, π.χ. τον Q8200, για 80, 90 ευρώ. Ή τον Q9300 για κάτι παραπάνω. Ώστε να δικαιολογήσεις τη διαφορά τιμής απ την αναβάθμιση.

Τέλος, για τα 2Gb μνήμη, η άποψή μου είναι πως είτε αναβαθμίσεις σε Core 2 Quad είτε σε 955BE+MSi 790XT, τελικώς πρέπει να τα προσθέσεις. Μια καλή πιθανότητα θα ήταν να φτιάξεις το νέο σύστημα και να περιμένεις μήπως πέσουν λίγο οι τιμές στις μνήμες, αν και με την κατάσταση στην Ελλάδα λίγο δύσκολο το κόβω. Άλλη εναλλακτική, είναι να παραγγείλεις ένα dimmaki 2Gb από ξένο e-shop. Πάντως, ακόμα και με 2Gb μνήμη επιμένω ν πας σε AM2.

Η προοπτική να πας σε Χ6 1055Τ+DDR3+880G είναι η τελευταία σου και πιο ακριβή λύση, καθώς μιλάμε για 450 ευρώ. Αν τα διαθέτεις και πιστεύεις πως αξίζει αυτή την πολύ μικρή διαφορά στις επιδόσεις (+ πιο δύσκολο o/c), τότε δε μπορεί να σε φρενάρει κάποιος...το σύστημα σίγουρα θα είναι μοντέρνο και θα πετάει ;)

Πάντως, στην αρχική σου ερώτηση Χ6 ή Core i7 πιστεύω να σε κατατοπίσαμε εδώ τα παιδιά. Έτσι ή αλλιώς, κερδισμένος θα βγεις είτε στα λεφτά είτε στις απόλυτες επιδόσεις.

:)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχοντας μείνει χωρίς υπολογιστή εδώ και αρκετό καιρό αποφάσισα να επιλέξω τελικά τη σύνθεση χ6 1055t+am3.

Όσον αφορά για το παλιό μου, τώρα πια, pc βρήκα ότι για όλα τα προβλήματα έφταιγε η μητρική. Διαπίστωσα ότι με κλειστα c1e, eist κλπ η μητρική ανεβοκατέβαζε τα volt στο vcore όπως ήθελε. Ακόμα και στο bios η επιλογή άλλαζε μόνη της μπροστά στα μάτια μου!!! Και όταν λέω άλλαζε, εννοώ ότι από 1.86 που είχα βάλει έπεφτε στο 1.6 και ανέβαινε μέχρι το 1.96! Έτσι μπορεί να έκανε boot με 1.65 μπορεί να έκανε και με 1.99(οπότε και δεν άνοιγε τελικώς). Οπότε με degradιασε η μητρική τελικά. Με upgrade sto τελευταίο bios το πρόβλημα λύθηκε και κατάφερα να κατεβάσω το Vcore μέχρι τα 1.68 όπου και αποφάσισε να κάνει cmos reset, γιατί νόμισε ότι έχει πρόβλημα με overclocking o υπολογιστής και να γυρίσει στα stock volt στα οποία και δεν κάνει boot. Ουσιαστικά θα μπορούσα να το διορθώσω, αλλά δεν προλαβαίνω να μπω σε bios πριν κάνει reboot. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια άλλη λύση. Ποτέ ξανά MSI με το άθλιο live update και τα προβληματικά bios! :mad:

Τώρα περιμένω cpu από ebay γιατί την τσίμπησα σε τιμή ευκαιρίας(καινούρια) και μητρική+μνήμη (2gb προς το παρόν) από online store σύνολο 330e. Οι λόγοι που έκανα αυτήν την επιλογή είναι:

Μικρή σχετικά διαφορά τιμής για νέο σόκετ, 6πύρηνο και γρηγορότερες μνήμες.

Θέλω μελλοντικά sata3 και usb3 χωρίς να χρειάζονται λύσεις με switches ή add on αγορές.

Υπάρχει σίγουρα μεγάλη διαφορά σε προγράμματα video editing, encoding ή ακόμα και παιχνίδια (battlefield) που χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες. Εξάλλου η λογική λέει ότι τα προγράμματα με τον καιρό θα εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερους πυρήνες.

Επίσης καλύτερη απόδοση σε multitasking.

Πιθανώς καλό upgrade path όπως είπατε(σίγουρα καλύτερο από ίντελ).

Πολύ καλό oc και με δυσκολία μπορεί να φτάσει σε oc τον 1090t.

Νέες τεχνολογίες, σχετικά.

To 1366 το βλέπω ως μόνη εναλλακτική επιλογή, αλλά η τιμή δε δικαιολογεί τη διαφορά σε επιδόσεις:P(για ορισμένα προγράμματα-παιχνίδια έτσι κι αλλιώς).

Οπότε ξαναγίνομαι κι εγώ amdακιας και σας ευχαριστώ για τις αναλυτικές, ενημερωτικές και πρακτικές απαντήσεις σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...