Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση: 1055t vs i7-860 vs ?

typhon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίταξα την επιλογή των core 2 quad, αλλά είδα ίδιες τιμές με πέρυσι!!Να φανταστώ ότι δεν έχουν σκοπό να τις ρίξουν;

Οπότε αποκλειστική επιλογή είναι το AM3/ΑΜ2+.

Τον 955 δεν θα τον προτιμήσω γιατί έχει πολύ μικρή διαφορά από τον 1055t.

1)Στην περίπτωση που πάρω τον x2 555 είναι εγγυημένο το unlock;Δηλαδή μετά είναι παρόμοιος με τον 955;Φαντάζομαι δε θα είναι τόσο εύκολο...

Μάλλον με βλέπω προς ΑΜ3+1055t...Αυτοί οι 6 πυρήνες είναι πολύ μεγάλη πρόκληση.

2)Ο 1055t έχει μεγάλη διαφορά σε transcoding σε σχέση με τον χ4 965 πχ;

3)Λογικά σε πραγματικές συνθήκες ο 6πύρηνος δε θα ανταπεξέρχεται καλύτερα σε multitasking;Εννοώ για παράδειγμα να τρέχουν ταυτόχρονα πολλά απλά(και single threaded) προγράμματα : browser,antivirus,x264 encoder, adobe reader, powerpoint, winrar κλπ....

4)Αν δεν κάνω αναβάθμιση μετά σχετικά άμεσα, θα κρατήσει ο επεξεργαστής πχ 3 χρόνια;Ή θα κολλάει τόσο πολύ που θα γίνεται ανυπόφορο; Το λέω γιατί έναν amd athlon 2πύρηνο που είχα δεν τον άντεξα πολύ και τον άλλαξα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αντιθέτως από τον intel είμαι αρκετά ευχαριστημένος(ξέρω, δεν έχει νόημα η ερώτηση,απλά πείτε τί πιστεύετε).

Για τους Core 2 Quad...δεν πρόκειται ν πέσει η τιμή τους, αντίθετα έχω την αίσθηση πως σιγά-σιγά θα αποσυρθούν απ την αγορά και όσα λίγα κομμάτια μείνουν, θα παραμείνουν σταθερά στην τιμή π έχουν και τώρα.

Σου πρότεινα τη λύση ενός Core 2 Quad απ την άποψη πως μπορείς να βρεις έναν μεταχειρισμένο. Πολλοί αλλάζουν το παλιό socket775 με καινούρια και πουλάνε μεταχειρισμένους Core2Quad σε καλές τιμές, ειδικά στο ebay.com έχουν πολύ καλή τιμή, αν μπορείς να αγοράσεις μέσω paypal ή πιστωτικής κάρτας.

Τώρα στην περίπτωση που πας σε AM3/AM2+. Σε συμφέρει να κρατήσεις τις μνήμες σου και να πας σε μητρική με AM2+ που να υποστηρίζει μέχρι και τους τελευταίους Phenom II X6. Από εκεί και πέρα στην επιλογή επεξεργαστή, η άποψή μου είναι ποτέ μην αγοράζεις νέο hardware που μόλις έχει πρωτοβγεί στην αγορά. Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, καλύτερα είναι να περιμένεις λίγο να ωριμάσουν τα πράγματα, να πέσουν λίγο οι τιμές και να βγουν περισσότερα μοντέλα.

Με άλλα λόγια, π.χ. ο Phenom II X6 είναι κλειδωμένος και με ρολόι 2.8Ghz. O Phenom II X4 955 BE κοστίζει κάπου 60 ευρώ φθηνότερα και είναι ξεκλείδωτος και με ρολόι 3.2Ghz, μπορείς να τον φτάσεις άνετα στα 3.6-3.7 (πολύ συντηρητικό o/c) χωρίς να πειράξεις τους χρονισμούς στη μνήμη 1:1 και έτσι είναι τέλειος συνδυασμός με τη ddr2 μνήμη σου. (η οποία ενδεχομένως να μη τραβάει ψηλό o/c σ' έναν επεξεργαστή που θα ήταν κλειδωμένος, όπως ο Phenom II X6)

Χρονισμοί 1:1 στη μνήμη, χωρίς να ρίξεις την ταχύτητα του HT bus και ψηλά ρολόγια (πάνω από 3.6Ghz) σου επιτρέπουν να φτιάξεις ένα πολύ γρήγορο setup με μόλις 220 Ευρώ:

CPU:http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=68662b97-dafd-4ef9-b3c5-d04ee282bd3d 142 Ευρώ

Μητρική: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523206 75 Eυρώ

Λίγα σχόλια για το συνδυασμό που σου προτείνω. H CPU είναι ο X2 955BE, για τον οποίο σου έγραψα την άποψή μου παραπάνω + το μεγάλο του πλεονέκτημα που είναι ο ξεκλείδωτος multiplier. Τώρα η μητρική είναι η MSI 790XT-G45, η οποία μπορεί να δεις 75 ευρώ και να πεις είναι φθηνή, όμως πρόκειται για ένα πολύ καλό μοντέλο μητρικής. Συγκεκριμένα:

1) Φέρει το chipset 790X northbridge και έχει το southbridge SB750 που είναι το κορυφαίο southbridge της γενιάς 7 και σε σχέση με το νεότερο SB850 διαφέρουν ουσιαστικά μόνο στο native Sata III.

2) Έχει 2 θύρες pci-e γενιάς 2.0 (πολύ σημαντικό) που μπορούν να τρέξουν Crossfire setup (8x, 8x) ή να βάλεις στην 1η θύρα την κάρτα γραφικών σου και στη 2η θύρα μία add-on κάρτα 4χ/8χ με sata III/usb 3.0. Το γεγονός πως έχει 1 επιπλέον θύρα pci-e γενιάς 2.0 σημαίνει πως όταν και αν θέλεις να προσθέσεις usb 3.0/Sata III στο pc σου αυτά θα τρέχουν σε true ταχύτητα και όχι πετσοκομμένα. Επιπλέον, έχει 2 ακόμη θύρες pci-e 1x γενιάς 1.0, στις οποίες μπορείς να προσθέσεις επιπλέον add-on κάρτες κάθε είδους (εκτός από usb3/sata III controllers που όπως τόνισα χρειάζονται pci-e 2.0 για να αποδώσουν τα μέγιστα)

3) Έχει πολύ καλούς controllers πάνω, όπως το 1Gbit ethernet της Realtek (που χρησιμοποιεί pci-e και έχει κορυφαία ταχύτητα), καθώς και το κορυφαίο chipset ήχου της realtek, το 889, που είναι το καλύτερο onboard chipset ήχου και προσφέρει lossless blue-ray, content protection κτλ. Η κάρτα έχει καλό lay-out, angled sata II connectors Κτλ..

Τέλος, είναι επαρκής για λογικό o/c και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση που τη συνοδέψεις με cpu με ξεκλείδωτο multi, όπως ο 955BE στην περίπτωσή μας + πως έχει το καλύτερο bios για ξεκλείδωμα πυρήνων, αν σκεφτείς ν αγοράσεις μία cpu που ξεκλειδώνει, ή τώρα ή στο μέλλον...

Γενικά, με το παραπάνω setup μπορείς να αναβαθμίσεις με κάτι παραπάνω από 200 ευρώ, φτιάχνοντας μια Killer σύνθεση που θα σε βγάλει άνετα για πολύ καιρό. Σκέψου μόνο πως 1 σετάκι ddr3 2x2Gb κοστίζει 120 ευρώ μόνο και ουσιαστικά οι διαφορές που θα δεις είναι πολύ μικρές. Επιπλέον, με τις 2 full θύρες pci-e 2.0 θα μπορέσεις να προσθέσεις τα τόσο crucial στο μέλλον usb 3.0 και sata III, απλά βάζοντας την add-on κάρτα στη 2η pci-e 2.0 θύρα.

Παρακάτω σου δείχνω πόσα πρέπει να πληρώσεις για ένα αντίστοιχο setup ΑΜ3 με τον Phenom II X6: 200 Ευρώ για CPU + 130 Eυρώ για μητρική με 890GX (π.χ. την υλοποίηση της ASrock 890GX Extreme 3) + 120 Eυρώ για σετάκι DDR3 = 450 Ευρώ.

Με άλλα λόγια, θα πληρώσεις 250 Ευρώ παραπάνω για μικρή αύξηση επιδόσεων (γύρω στο 15 τοις εκατό - η οποία μικραίνει και μπορεί να φτάσει και στο 7 ή 5 τοις εκατό αν κάνεις o/c - o 955ΒΕ τραβάει καλύτερο o/c απ΄τον 1055T)

Auτά. Και πάλι ελπίζω να σε βοήθησα. Με 250 ευρώ πίνεις 250/4 = 63 καφέδες, αν υπολογίσουμε 4 ευρώ τον καφέ. Ο χρόνος έχει 365 μέρες, άρα κερδίζεις το 1/3 των καφέδων σου για ένα χρόνο, αν υπολογίσουμε πως πας για καφέ κάθε 2η μέρα :P ;)

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και με hypertrasport 1.0 δε χάνεις τόσο πολυ, μια νέα cpu phenom II δικαιολογεί το upgrade path.

Εγω φαντάσου έχω μία Asrock AM2-NF3 VSTA, μοντέλο του 2006, nForce3 250 (!), AGP 8x, και το τελευταίο bios βγήκε πριν από 1 μήνα και υποστηρίζει όλους τους καινούριους ΑΜ3 phenom II X2/X3/X4 και όλους τους Athlon II X2/X3/X4, χώρια τους παλιούς AM2+/AM2.

Μεγάλη υπόθεση το upgrade path της AMD..

Ναι ,και μένα υποστήριζε τους καινούργιους phenom II, αλλά λυπήθηκα να βάλω κάποιον σε τέτοιο board.:P

Δημοσ.
Ναι ,και μένα υποστήριζε τους καινούργιους phenom II, αλλά λυπήθηκα να βάλω κάποιον σε τέτοιο board.:P

Και εγώ ακόμα τρέχω την ΑΜ2-ΝF3 V-STA μ έναν X2 3600+ brisbane o/ced στα 2.7Ghz, αν όμως κάποια στιγμή πέσουν και άλλο οι τιμές μπορεί να προσθέσω έναν phenon II αλλιώς έναν Athlon II Χ3/Χ4 που είναι και φθηνότεροι...!

Δημοσ.

Ο διπύρηνος ήταν 64 x2 και μετά κάτι με 3... νομίζω 3600+ ή 3400+ codename venice. Δε με κάλυπτε από την άποψη ότι όταν χρησιμοποιούσα 2,3 προγράμματα κόλλαγε πάρα πολύ. Δε μιλάω συγκεκριμένα για παιχνίδια πχ(αυτό ήταν το μόνο δυνατό του σημείο!). Οποιαδήποτε εφαρμογή κολλούσε. Άνοιγες firefox μαζί με wmplayer πχ και το loading time ήταν τόσο μεγάλο που έλεγες πάω για 1 καφέ και έρχομαι όταν ανοίξει. Νομίζω παραπάνω από χρόνο δεν πρέπει να τον είχα κρατήσει. Δηλαδή σε γενικό ήπιο multitasking ήταν πολύ αργός. Καμία σχέση με τον e6600 βέβαια...

cortaN@ πολύ ενδιαφέρουσα η σύνθεση που προτείνεις. Για το ebay το είχα ξεχάσει εντελώς!

Λοιπόν, τώρα τα νέα διλήμματα:

Αν βρω καινούριο q9650 ή μεταχειρισμένο qx9650 με 180e αξίζει σαν αγορά(ξέχασα να πω ότι έχω 1 μητρική p35 της MSI);

Πως συγκρίνονται σε επιδόσεις με τις συνθέσεις 890gx+1055t και 790x+955?

Και κάτι άλλο που πρόσεξα πρόσφατα: Στο μενού της μητρικής στο bios με τα clocks,volt κλπ παρατήρησα ότι όταν αλλάζω κάτι, όπως το divider για τη ram, το vcore αλλάζει μόνο του σε άκυρες τιμές (από 1,87 σε 1,7) με εντελώς τυχαίο τρόπο. Επίσης το vcore φαίνεται να έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις σε win. Δηλαδή όταν το κοιτάζω στο cpuz πάει από 1,7 μέχρι 1,97!!!! Ξέρω ότι κανονικά η μητρική κάνει 1 ελαφριά διακύμανση, αλλά αυτό δεν είναι υπερβολικό; Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα και η μητρική;

Δημοσ.

Δεν υπηρξε ποτε τετοιος διπυρηνος amd ο πιο μικρος ηταν ο Χ2 3800.Μαλλον μονοπυρηνο ειχες η εννοεις τον Χ2 3800.Αλλα επειδη πριν μερικα χρονια τον ειχα και εγω,για την εποχη του ηταν πολυ καλος οποτε μαλλον κατι αλλο εφταιγε στο συστημα σου.

Δημοσ.

Ναι δίκιο έχεις benign!Μπερδεύτηκα!Athlon 64 +3500. Και εγώ θυμάμαι ότι ήταν η εποχή της Amd τότε. Που κυριαρχούσε στην αγορά με αυτούς τους επεξεργαστές. Δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να έφταιγε. Από όσο μπορούσα να ελέγξω όλα δούλευαν οκ. Τον επεξεργαστή (μαζί με μητρική+μνήμες εννοείται) δεν τον κράτησα παραπάνω από 1 χρόνο και 4 μήνες...

Δημοσ.

Μονοπύρηνος είναι ο 3500 και είναι αργός, πολύ αργός σε σχέση με τον Ε6600, όπως ήταν και οι pentium ανταγωνιστές του. Αλλά ακόμα και οι τότε διπύρηνοι της ΑΜΔ κολλούσαν όταν άνοιγες πολλές εφαρμογές ή π.χ. ένα φάκελο γεμάτο βιντεοκλιπ - κολλούσε το σύμπαν.

PHENOM II X4 955 + MSI 790XT-G45 συν 0 έξοδα για μνήμες αφού θα κρατήσει αυτές που έχει είναι πολύ καλή ιδέα. Μου άρεσε η επεξήγηση του cortaN@, δηλαδή εγώ αυτό το σύστημα θα "χτυπούσα".

επίσης οι Core 2 όχι μόνο δεν έπεσαν τιμολογιακά αλλά ανέβηκαν. Η intel δυστυχώς εμποδίζει με τις τιμές και τα βραχύβια sockets την αναβάθμιση σε αυτούς που την προτίμησαν. Φταίει και η AMD βέβαια που δεν την κοντράρει στο ανώτερο επίπεδο των απόλυτων επιδόσεων ώστε να την αναγκάσει να συμμορφωθεί. Όπως και να χει αυτό τον καιρό δε θα προτιμούσα Intel

---------- Προσθήκη στις 08:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:50 ----------

Οι amd εχουν πολυ καλυτερη θερμικη συμπεριφορα ,ειναι πολυ πιο ψυχροι,και αντεχουν περισσοτερο σε βαθος χρονου απο τους intel.

Πολύ γενικό + δεν ισχύει

Δημοσ.

Εντάξει, οι τελευταίες σειρές της AMD είναι πιο κρύες απ' τις αντίστοιχες της Intel.

Με το δεύτερο σκέλος (περί αντοχής σε βάθος χρόνου) δε συμφωνώ ούτ' εγώ.

Δημοσ.

Αυτο που εννοουσα ειναι σαφες παιδια.Οι AMD ειναι πιο ψυχροι οχι μονο τωρα, αλλα απο την εποχη του ακατανομαστου Preschot και των αντιστοιχων γνησιων 64 bit επεξεργαστων της AMD.

Απο τοτε ,απο το 2005,ρολοι για ρολοι ,μοντελο της AMD με αντιστοιχο μοντελο της Intel,οι AMD ειναι hands down οι ψυχροτεροι επεξεργαστες αδιαφιλονικητα.

Οποτε εχουν και μεγαλυτερη διαρκεια ζωης σαν hardware καθοτι η ζεστη ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος των επεξεργαστων μαζι με το λαθος και υπερβολικο χωρις συγκεκριμενο λογο overclocking.

Η Intel πουλα πανακριβους,καπως ταχυτερους(αλλα σε real life για τον μεσο χρηστη αμελητεα καλυτερους)και ακομη και τωρα καυτους επεξεργαστες που προυποθετουν ψυκτρες γουρουνια,η υδροψυξη ,που θα επιτρεψει το overclocking να γινει decent και οχι αρκουδιαρικο.Α να μην ξεχασουμε και πανακριβες,οβερκλοκαδικες μνημες,καλο κουτι για καλο airflow κ.τ.λ.Με λιγα λογια υπαρχουν καποιες παραμετροι,οπως εγραψα κι αλλου.

Εξαλλου τις τελευταιες βδομαδες εδω στο φορουμ 8 στα 10 ατομα που εχουν προβλημα με overheating ειναι με Intel πλατφορμα.

EDIT:Δεν αναφερομουν σε αναβαθμισιμότητα αυτο ειναι αλλο θεμα ,οπως και αν αξιζει τελικα για τον μεσο χρηστη η συχνη αναβαθμιση οταν υπαρχει εδω και 4 τουλαχιστον χρονια πανισχυρο hardware και απο τις δυο εταιριες,αλλα μετριο software με εξαιρεση το Linux.

Δημοσ.

Θα άλλαζε τίποτα στις προτάσεις σας, αν έλεγα ότι έχω μείνει με 2gb ddr2 μνήμης (τα άλλα 2gb είχαν ανεξήγητα errors) οπότε σε οποιοδήποτε σενάριο που κρατάω μνήμες προστίθενται τουλάχιστον 50e για άλλα 2gb?

υ.γ: Να ευχαριστήσω και πάλι τα αξιότιμα μέλη του forum που με βοηθάνε στην επιλογή μου. :-D

Δημοσ.

Η θα ακολουθησεις την γνωμη του Skylined που ειναι πολυ καλη,η θα πουλησεις τις μνημες που εχεις και θα πας σε καινουργιο συστημα με νεο τσιπσετ και ddr3.Εξαλλου ειναι πολυ πιο ευκολο να πουλησεις 2 dimms ddr2 παρα 4.

Αναλογως τα οικονομικα σου.Εχε υποψη σου και την μεταχειρισμενη αγορα ετσι?Αν εχεις λιγο υπομονη βρισκεις τρελλες ευκαιριες.

Δημοσ.

Όντως έτσι είναι benign, μην ξεχνάμε όμως και την socket A era, όπου κάτι Thunderbird και Duron έπαιζαν στους ~70°C σε κατάσταση ηρεμίας (φυσικά έπαιζαν ρόλο κι άλλοι παράγοντες τότε, όπως ο ελλιπέστατος αερισμός των ανύπαρκτων τότε κουτιών).

Είχα στήσει για μια φίλη θυμάμαι σύστημα με Thunderbird και η stock ψύκτρα δεν έφτανε ούτε για ζήτω καλοκαιριάτικα.

Βέβαια αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δημοσ.

Φανη δεν διαφωνω σε αυτα ,αλλα σε διαβεβαιωνω αν και σε μεσαια οικονομικη κατασταση,παντα ημουν μερακλης,παντα προσπαθουσα να αγορασω ενα καπως πιο αξιοπορεπες tower για να βαλω τον δικο μου τοτε Athlon XP και το καλοκαιρι δεν ξεφευγα τους 50 βαθμους ποτε.Βεβαια ειχα παρει και ακριβη ψυκτρα και ενα καλο κουτακι της Coolermaster τοτε.Δεν εκανα οβερκλοκινγκ ομως.Η ψυκτρα ηταν ομως θορυβωδης ,αυτο το παραδεχομαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...