Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση: 1055t vs i7-860 vs ?

typhon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι σχετικά νωρίς τον είχα πάρει!Πριν από Μάρτιο του '07 πάντως. Θυμάμαι που μετά είχανε πέσει οι τιμές το καλοκαίρι νομίζω.Πάντως πολύ ευαίσθητος μου φάνηκε αρχικά.Αλλά δε λέει να τα φτύσει!

Όχι δυστυχώς ούτε με ανεβασμένο VTT ούτε με τίποτε δεν γίνεται να πέσει το vcore. Τι λέτε τώρα ρε παιδιά; Υπάρχει περίπτωση να μου καρφώθηκε το 1.9 volt και να το έχω να το χαίρομαι;Δε μιλάμε για overclocking!Διαβάστε και τα προηγούμενα τα μηνύματα....Δεν παίζει με μικρότερο Vcore και κανένα άλλο voltage δεν το επηρεάζει ούτε μπορεί να βοηθήσει για να πέσει το Vcore .- (τελεία και παύλα!)

Βέβαια είναι περίεργο. Πέρυσι τέτοια εποχή μου ανέβαιναν τα volt με συχνότητα 0,15/0,25(πόσο είναι το μικρότερο σκαλοπάτι τεσπα) ανά 3 μέρες!Με αυτή τη λογική ήταν θέμα εβδομάδων να φτάσει σε απαγορευμένα όρια!Βέβαια μετά κάπως σταθεροποιήθηκε και μέχρι πρόσφατα ήμουν με το ίδιο vcore από το Σεπτέμβριο!Πάντως 1 χρόνο κοντά με θερμοκρασίες 70+ και volt 1,7+ έχει κρατήσει πολύ καλά!

Ας πάμε λίγο στην πρόταση μητρικής. Βλέπω πολλοί λέτε για Asrock 880g(νομίζω) extreme3. Αυτήν θα προτείνατε; Καμία Asus/Giga παίζει;

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι σχετικά νωρίς τον είχα πάρει!Πριν από Μάρτιο του '07 πάντως. Θυμάμαι που μετά είχανε πέσει οι τιμές το καλοκαίρι νομίζω.Πάντως πολύ ευαίσθητος μου φάνηκε αρχικά.Αλλά δε λέει να τα φτύσει!

Όχι δυστυχώς ούτε με ανεβασμένο VTT ούτε με τίποτε δεν γίνεται να πέσει το vcore. Τι λέτε τώρα ρε παιδιά; Υπάρχει περίπτωση να μου καρφώθηκε το 1.9 volt και να το έχω να το χαίρομαι;Δε μιλάμε για overclocking!Διαβάστε και τα προηγούμενα τα μηνύματα....Δεν παίζει με μικρότερο Vcore και κανένα άλλο voltage δεν το επηρεάζει ούτε μπορεί να βοηθήσει για να πέσει το Vcore .- (τελεία και παύλα!)

Βέβαια είναι περίεργο. Πέρυσι τέτοια εποχή μου ανέβαιναν τα volt με συχνότητα 0,15/0,25(πόσο είναι το μικρότερο σκαλοπάτι τεσπα) ανά 3 μέρες!Με αυτή τη λογική ήταν θέμα εβδομάδων να φτάσει σε απαγορευμένα όρια!Βέβαια μετά κάπως σταθεροποιήθηκε και μέχρι πρόσφατα ήμουν με το ίδιο vcore από το Σεπτέμβριο!Πάντως 1 χρόνο κοντά με θερμοκρασίες 70+ και volt 1,7+ έχει κρατήσει πολύ καλά!

Ας πάμε λίγο στην πρόταση μητρικής. Βλέπω πολλοί λέτε για Asrock 880g(νομίζω) extreme3. Αυτήν θα προτείνατε; Καμία Asus/Giga παίζει;

Απο gigabyte προτείνω αυτήν εδώ: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-890GPA-UD3H-AM3-890-DDR3-VGA-GA890GPA3-00-G.htm

(Αν κ την ακριβύνανε 6€ :mad::devil:)

Δημοσ.

Οι amd εχουν πολυ καλυτερη θερμικη συμπεριφορα ,ειναι πολυ πιο ψυχροι,και αντεχουν περισσοτερο σε βαθος χρονου απο τους intel.Παντως προσωπικα δεν κανω ποτε extreme overclocking αλλα απλα καλο.Θελω ενα συνδυασμο επιδοσεων και stability.

Δημοσ.
Πάει γι' απόσυρση το s1156..

s1366 ή περιμένουμε για s1155 κλπ. από Intel μεριά.

και θυμαμαι οταν βγηκε το 1156 που ολοι λεγανε οτι το 1366 δεν εχει μελλον, το μελλον ειναι το 1156..

το 1155 ποτε έρχεται?

• Super Moderators
Δημοσ.
και θυμαμαι οταν βγηκε το 1156 που ολοι λεγανε οτι το 1366 δεν εχει μελλον, το μελλον ειναι το 1156..

το 1155 ποτε έρχεται?

του χρόνου βγαίνει και το Χ68 πάντως, θα έχει το ίδιο socket? όχι βέβαια, s2011 παρακαλώ!

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Έχω 1 pc με intel c2d e6600 ο οποίος μετά από πολλές προσπάθειες,αν και ετοιμοθάνατος(τα πολλά volt τον πείραξαν), έχει καταφέρει να επιβιώσει αρκετό χρονικό διάστημα(έως τώρα). Γι' αυτό και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση και ζητώ γνώμες για επιλογή socket/cpu.

Ποια λοιπόν θεωρείτε καλύτερη επιλογή, στο υποθετικό σενάριο που κοστίζουν ακριβώς το ίδιο:

intel i7-860+p55/h57...

ή

amd phenom II x6 1055t+880?

Να πω ότι έχω διαβάσει κάθε κριτική,benchmark(ακόμα και το πρόσφατο από xbitlabs),σχόλιο για τον x6 αλλά δεν έχω βγάλει άκρη(σε άλλα βγαίνει καλύτερος από i7-930 και σε άλλα χειρότερος από i5 και χ4 965).

Τώρα το pc το χρησιμοποιώ και για πολύ gaming+ video encoding+πολύ multitasking....οπότε λίγο από όλα

Ερωτήσεις:

Μήπως να στραφώ σε κανέναν c2q και να μείνει η μητρική?

Μήπως να πάω σε 1366 με λίγα περισσότερα $$$?

Το θέμα με Sata 6gbps+ 1156 έχει λυθεί?

Ο 6πύρηνος θα έχει καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον(όσο βελτιώνονται τα προγράμματα,παιχνίδια)?Γιατί μέχρι και οι i5 τον κερδίζουν σε μερικά benches....

Φίλε μου, αυτό το διάστημα τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα με τις cpu, καθώς το μεν 1156 της intel, δεν στηρίζεται σε καλά chipsets, ενώ οι X6 της amd είναι σχετικά πιο αργοί απ΄τους αντίστοιχους intel - τουλάχιστον σε εφαρμογές που δεν εκμεταλλεύονται και τους 6 πυρήνες - αλλά πλαισιώνονται από καλύτερα chipsets (native υποστήριξη sata III, true usb 3.0, κτλ).

Εγώ προσωπικά, για καινούριο υπολογιστή, θα πήγαινα σε AM3, chipset 880G + SB850 , μαζί μ έναν phenom II X2 550 και θα ξεκλείδωνα τους άλλους 2 πυρήνες. Ο λόγος μου είναι πως θεωρώ το AM3 πιο future proof και απ το 1156 και κυρίως απ το 1366 (που το 2011 αντικαθίσταται) και απ την άλλη για μένα είναι πολύ νωρίς να πας σε 6πύρηνο...οι εφαρμογές που θα τον εκμεταλλευτούν είναι πολύ λίγες, ενώ στ 2 μέχρι τώρα μοντέλα phenom II X6, αντιστοιχεί λίγοτερη cache ανά πυρήνα...αν και τους σώζει λίγο το turbo.

Στη θέση σου τώρα, που θες να κάνεις αναβάθμιση θα πρότεινα τα εξής 2 σενάρια:

Σενάριο 1ο και πιο οικονομικό: Αγοράζεις έναν Core 2 Quad και κρατάς το υπόλοιπο σύστημα ως είναι - σε βγάζει άνετα ακόμη 2 χρόνια.

Σενάριο 2ο: Πας σε socket ΑΜ2+ , chipset 785G, με μνήμες DDR2 και έναν Αthlon II X4 φθηνό... Έτσι γλιτώνεις την αγορά νέων μνημών (όταν η διαφορά στις επιδόσεις δεν ξεπερνάει το 5%), δεύτερον παίρνεις ένα μεν σχετικά παλιό socket, το οποίο όμως δέχεται AM3 επεξεργαστές ακόμα και X6, οπότε σε ένα χρόνο μπορείς να αναβαθμίσεις σε 6πύρηνο, που τότε και πιο φθηνοί είναι και πιο ώριμοι στις επιδόσεις τους θα είναι...

Σενάριο 3ο: Socket 1156, chipset H57, μνήμες DDR3 και i3 540...ταχύς διπύρηνος, 4 threads με hyperthreading, πολύ o/cable επεξεργαστής που η μόνη του διαφορά απ τους i5 είναι το turbo mode που έχουν οι τελευταίοι...αλλά θα έχεις ένα crippled chipset που έχει limitation στα pci-e lanes, δεν έχει true sata III, true usb 3.0 και το οποίο σύντομα θα αντικατασταθεί από άλλο...

Γενικά, πάντα προτείνω αναβαθμίσεις οικονομοτεχνικά προσιτές και γι αυτό το λόγο θα σου πρότεινα τα 2 πρώτα σενάρια. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το διάστημα για μένα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το πεδίο με τα socket και τα chipsets της intel. Ελπίζω να σε βοήθησα :)

Δημοσ.

Όντως.Κοίταξε και το ενδεχόμενο για έναν C2Q.Α , και αν ο E6600 προορίζεται για τα σκουπίδια, δεν θα είχα πρόβλημα να παίξω μαζί του! :-D

Να ρωτήσω και κάτι; Σε AM2/AM2+, οι καινούργιοι Phenom II X6 ,αλλά και οι Phenom II X4 955/965, χάνουν σε κάτι;

Δημοσ.
Όντως.Κοίταξε και το ενδεχόμενο για έναν C2Q.Α , και αν ο E6600 προορίζεται για τα σκουπίδια, δεν θα είχα πρόβλημα να παίξω μαζί του! :-D

Να ρωτήσω και κάτι; Σε AM2/AM2+, οι καινούργιοι Phenom II X6 ,αλλά και οι Phenom II X4 955/965, χάνουν σε κάτι;

Σε AM2 motherboard χάνουν λίγο, καθώς τρέχουν με το hypertransport στο 1.0.

Σε ΑΜ2+ board τους τρέχει κανονικά με hypertransport 3.0 και απλά χάνεις ένα 3 με 5 τοις εκατό επιδόσεις λόγω ddr2 αντί για ddr3 (στην περίπτωση που έχεις γρήγορες μνήμες ddr3, αν δν έχεις καλά timings δε βλέπεις ουσιαστική διαφορά)

Σε μητρικές με το 785G ουσιαστικά δε χάνεις επιδόσεις..πολύ λίγο στο real world. Απλά στο 785G έχεις το SB750, που με τη σειρά του είναι λίγο πιο αργό απ το SB850 που φέρουν ως southbridge οι μητρικές ΑΜ3 με το νέο chipset 880G/G/890/GX/FX.

Για μένα, όσοι έχουν ήδη ένα σετάκι ddr2, η λύση 785G /AM2+ είναι πολύ καλή επιλογή, καθώς υποστηρίζει και όλους τους phenom II, μέχρι και τους X6.

Δημοσ.
Ναι sorry ξεχάστηκα.Είχα πάρει εδώ και αρκετό καιρό 1 4870(όχι cf) η οποία μέχρι τώρα βέβαια και σε 1920χ1200 1 χαρά τα πάει!Αν και θα την αλλάξω και αυτήν εντός ολίγου.Μετά τον ssd εννοείται!Για cf δεν το βλέπω γιατί συνήθως 1 καινούρια κάρτα είναι καλύτερη από 2 παλιές(εκτός αν έχει κανείς αντίθετη γνώμη).

Ότι τον χρειάζομαι τον 6πύρηνο σίγουρα!Και πολύ encoding+multitasking μέχρι και vmware παίζει!

Θα τον είχα πάρει σίγουρα(με δελεάζουν και οι πολλοί πυρήνες), αλλά βλέπω που reviewers λένε ότι αν δεν έχεις ήδη 1 AM2+ ή AM3 και πας για καινούριο σύστημα είναι καλύτερη λύση οι i7,γιατί ο amd έχει πιο παλιά αρχιτεκτονική και τα 4 threads αξιοποιούνται καλύτερα από 2 πραγματικούς πυρήνες κλπ κλπ...

Να τονίσω ότι το δίλημμά μου είναι στην υποθετική περίπτωση που τα 2 setups(1055t,i7-860) βγαίνουν σε ακριβώς τα ίδια χρήματα!

Ειπες την μαγικη λεξη encoding!Αν χρησιμοποιεις και καποιον codec που ειναι optimized για multicore(x264) τοτε μην το σκεφτεσαι καν, βουρ για 6πυρηνο.Το amd setup θα σου βγει λιγοτερο σε κοστος κυριως οσον αναφορα την μητρικη.

Δημοσ.

βασικα αυτον τον καιρο ειναι λιγο ντεμι η κατασταση κατ εμε...

Θα σου προτεινα να παρεις την ποιο φθηνη λυση για να κανεις την δουλεια σου γιατι με τετοιες αλλαγες οι εταιριες εχουν βαλθει να μας ξετιναξουν...

Ειναι κριμα να δωσεις 500 ευρο για εναν επεξεργαστη που δεν θα σου χρησιμευσει 100%...

Δημοσ.
Σε AM2 motherboard χάνουν λίγο, καθώς τρέχουν με το hypertransport στο 1.0.

Σε ΑΜ2+ board τους τρέχει κανονικά με hypertransport 3.0 και απλά χάνεις ένα 3 με 5 τοις εκατό επιδόσεις λόγω ddr2 αντί για ddr3 (στην περίπτωση που έχεις γρήγορες μνήμες ddr3, αν δν έχεις καλά timings δε βλέπεις ουσιαστική διαφορά)

Σε μητρικές με το 785G ουσιαστικά δε χάνεις επιδόσεις..πολύ λίγο στο real world. Απλά στο 785G έχεις το SB750, που με τη σειρά του είναι λίγο πιο αργό απ το SB850 που φέρουν ως southbridge οι μητρικές ΑΜ3 με το νέο chipset 880G/G/890/GX/FX.

Για μένα, όσοι έχουν ήδη ένα σετάκι ddr2, η λύση 785G /AM2+ είναι πολύ καλή επιλογή, καθώς υποστηρίζει και όλους τους phenom II, μέχρι και τους X6.

Ok, σε ευχαριστώ.:-)

Είχα την απορία γιατί θυμόμουν σε ένα board AM2(nForce630a..:eek:) ,είχα διαβάσει ότι χάνω σε επιδώσεις με τους Phenom.Δεν ήξερα όμως την διαφορά του HT στις AM2+.

Δημοσ.
Ok, σε ευχαριστώ.:-)

Είχα την απορία γιατί θυμόμουν σε ένα board AM2(nForce630a..:eek:) ,είχα διαβάσει ότι χάνω σε επιδώσεις με τους Phenom.Δεν ήξερα όμως την διαφορά του HT στις AM2+.

Και με hypertrasport 1.0 δε χάνεις τόσο πολυ, μια νέα cpu phenom II δικαιολογεί το upgrade path.

Εγω φαντάσου έχω μία Asrock AM2-NF3 VSTA, μοντέλο του 2006, nForce3 250 (!), AGP 8x, και το τελευταίο bios βγήκε πριν από 1 μήνα και υποστηρίζει όλους τους καινούριους ΑΜ3 phenom II X2/X3/X4 και όλους τους Athlon II X2/X3/X4, χώρια τους παλιούς AM2+/AM2.

Μεγάλη υπόθεση το upgrade path της AMD..

Δημοσ.

Sorry για την καθυστέρηση, αλλά για κάποιο λόγο το insomnia αποφάσισε να σταματήσει να με ενημερώνει για νέα μηνύματα...

Πολύ αναλυτικές και ενημερωτικές οι απαντήσεις σας!

Γενικά πάντως όλοι συμφωνείτε ότι το 1156 έχει τη μικρότερη διάρκεια ζωής + πολλούς περιορισμούς από το chipset, οπότε με εξαίρεση τη λίγο χαμηλότερη τιμή από τη λύση 1366, δε βλέπω κάτι που να με ελκύει προς αυτό.

Το 1366 από την άλλη βγαίνει πολύ ακριβό, χωρίς να δικαιολογείται από τις επιδόσεις/μέλλον.

Κοίταξα την επιλογή των core 2 quad, αλλά είδα ίδιες τιμές με πέρυσι!!Να φανταστώ ότι δεν έχουν σκοπό να τις ρίξουν;

Οπότε αποκλειστική επιλογή είναι το AM3/ΑΜ2+.

Τον 955 δεν θα τον προτιμήσω γιατί έχει πολύ μικρή διαφορά από τον 1055t.

1)Στην περίπτωση που πάρω τον x2 555 είναι εγγυημένο το unlock;Δηλαδή μετά είναι παρόμοιος με τον 955;Φαντάζομαι δε θα είναι τόσο εύκολο...

Μάλλον με βλέπω προς ΑΜ3+1055t...Αυτοί οι 6 πυρήνες είναι πολύ μεγάλη πρόκληση.

2)Ο 1055t έχει μεγάλη διαφορά σε transcoding σε σχέση με τον χ4 965 πχ;

3)Λογικά σε πραγματικές συνθήκες ο 6πύρηνος δε θα ανταπεξέρχεται καλύτερα σε multitasking;Εννοώ για παράδειγμα να τρέχουν ταυτόχρονα πολλά απλά(και single threaded) προγράμματα : browser,antivirus,x264 encoder, adobe reader, powerpoint, winrar κλπ....

4)Αν δεν κάνω αναβάθμιση μετά σχετικά άμεσα, θα κρατήσει ο επεξεργαστής πχ 3 χρόνια;Ή θα κολλάει τόσο πολύ που θα γίνεται ανυπόφορο; Το λέω γιατί έναν amd athlon 2πύρηνο που είχα δεν τον άντεξα πολύ και τον άλλαξα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αντιθέτως από τον intel είμαι αρκετά ευχαριστημένος(ξέρω, δεν έχει νόημα η ερώτηση,απλά πείτε τί πιστεύετε).

Δημοσ.

1. Δεν είναι εγγυημένο το ξεκλείδωμα, αλλά και να ξεκλειδώσει, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι σταθερός.

4. Εξαρτάται απ' τα προγράμματα με τα οποία δουλεύεις. Πού δε σε κάλυπτε ο 2πύρηνος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...