typhon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα. Έχω 1 pc με intel c2d e6600 ο οποίος μετά από πολλές προσπάθειες,αν και ετοιμοθάνατος(τα πολλά volt τον πείραξαν), έχει καταφέρει να επιβιώσει αρκετό χρονικό διάστημα(έως τώρα). Γι' αυτό και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση και ζητώ γνώμες για επιλογή socket/cpu. Ποια λοιπόν θεωρείτε καλύτερη επιλογή, στο υποθετικό σενάριο που κοστίζουν ακριβώς το ίδιο: intel i7-860+p55/h57... ή amd phenom II x6 1055t+880? Να πω ότι έχω διαβάσει κάθε κριτική,benchmark(ακόμα και το πρόσφατο από xbitlabs),σχόλιο για τον x6 αλλά δεν έχω βγάλει άκρη(σε άλλα βγαίνει καλύτερος από i7-930 και σε άλλα χειρότερος από i5 και χ4 965). Τώρα το pc το χρησιμοποιώ και για πολύ gaming+ video encoding+πολύ multitasking....οπότε λίγο από όλα Ερωτήσεις: Μήπως να στραφώ σε κανέναν c2q και να μείνει η μητρική? Μήπως να πάω σε 1366 με λίγα περισσότερα $$$? Το θέμα με Sata 6gbps+ 1156 έχει λυθεί? Ο 6πύρηνος θα έχει καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον(όσο βελτιώνονται τα προγράμματα,παιχνίδια)?Γιατί μέχρι και οι i5 τον κερδίζουν σε μερικά benches....
FaRMaKhs Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Kοιτα εγω εχω τον 860 που λες οκ ειναι πραγματικα σκυλι,ταχυστος και κλοκαρετε παρα μα παρα πολυ ευκολα(εξαρταται και το Mobo βεβαια). Μου εχει λυσει τα χερια σε παρα πολλα ειδικα για video encoding οπου χρησιμοποιει και τους 8(εικονικους)πυρηνες ειναι σπιρτο οπως επισης και στα unrar/unzip που κανω καθημερινα μου γλιτωνει χρονο!Για gaming δε το συζηταω δεν θα δεις διαφορα αν θες μονο gaming και με 80-100Ε cpu κανεις μια χαρα δουλεια! Ολα ωραια και καλα λοιπον αλλα υπαρχει ενα μεγαλο αλλα δεν ειναι καθολου μα καθολου vfm αγορα οπως επισης και οτι την αναβαθμησιμοτητα την ξεχνας οποτε τον παντρευεσαι στη κυριολεξια. Εμενα δεν με απασχολησε αυτο γιαυτο και το πηρα 2-3 χρονια θα με βγαλει μες το νερο για τη χρηση που τον θελω οποτε αν τη βλεπεις και συ ετσι τη δουλεια go 4 it(οπως επισης και για το 1366 μη περιμενεις ευκολη αναβαθμιση απο αποψη χρηματων παντα) Τωρα αν θες τη γνωμη μου εγω θα σου προτεινα να πας σε AM3 μερια αγοραζοντας μια καλη(+με το ποιο προσφατο chipακι)μητρικη και τον phenom 955,του πετας ενα overcklock της πλακας τον κανεις 965 σε 2 λεπτα και καθαρισες! Και αν δεις σε κανα χρονο αφου τον εχεις δουλεψει πρωτα οτι δεν σου αρκει πετας πανω εναν 6πυρηνο και εισαι παλι οκ με "λιγα" χρηματα εδιτ:Δεν μας λες βεβαια απο καρτα γραφικων τι εχεις απλα να προσθεσω οτι με την επιλογη amd θα σου ειναι ποιο ευκολο να τσιμπησεις μια 5850/5870(αναλογα τις αναλυσεις που παιζεις)
nikos21aek Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Αν χρειάζεται τον 6απήρυνο δεν υπάρχει δίλημμα.6 core all the way. Αν δεν τον χρειάζεσαι σκέψου μια από τις επιλογές αυτές: 1)Phenom II 955 χ4 για AMD 2)i5 750 για intel Ούτε ο 6core θα σου είναι τόσο value for money αν δεν τον αξιοποιείς το αντίθετο μάλιστα.Σε εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι τους 6 πυρήνες και οι δύο που σου λέω από πάνω είναι γρηγορότεροι. Ούτε το HT του ι7 860 αξίζει τόση μεγάλη διαφορά τιμής κυρίως αν δεν το χρειάζεσαι..που αν το χρειάζεσαι..6core all the way όπως σου είπα και παραπάνω.
typhon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Ναι sorry ξεχάστηκα.Είχα πάρει εδώ και αρκετό καιρό 1 4870(όχι cf) η οποία μέχρι τώρα βέβαια και σε 1920χ1200 1 χαρά τα πάει!Αν και θα την αλλάξω και αυτήν εντός ολίγου.Μετά τον ssd εννοείται!Για cf δεν το βλέπω γιατί συνήθως 1 καινούρια κάρτα είναι καλύτερη από 2 παλιές(εκτός αν έχει κανείς αντίθετη γνώμη). Ότι τον χρειάζομαι τον 6πύρηνο σίγουρα!Και πολύ encoding+multitasking μέχρι και vmware παίζει! Θα τον είχα πάρει σίγουρα(με δελεάζουν και οι πολλοί πυρήνες), αλλά βλέπω που reviewers λένε ότι αν δεν έχεις ήδη 1 AM2+ ή AM3 και πας για καινούριο σύστημα είναι καλύτερη λύση οι i7,γιατί ο amd έχει πιο παλιά αρχιτεκτονική και τα 4 threads αξιοποιούνται καλύτερα από 2 πραγματικούς πυρήνες κλπ κλπ... Να τονίσω ότι το δίλημμά μου είναι στην υποθετική περίπτωση που τα 2 setups(1055t,i7-860) βγαίνουν σε ακριβώς τα ίδια χρήματα!
gregmits Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Σε 1156 δε θα έλεγα να επενδύσεις. Και οι καινούριοι AMD δε με ενθουσίασαν να πω τη μαύρη αλήθεια. Εγώ θα πρωτοτυπήσω και θα πω ή να περιμένεις λίγο (μια χαρά τα πάει ο E6600 μας ακόμα ) ή να τσιμπίσεις έναν μεταχειρισμένο 775.
phanispal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Πάει γι' απόσυρση το s1156.. s1366 ή περιμένουμε για s1155 κλπ. από Intel μεριά.
cnagr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντως τα benchmarks έχω σταματήσει να τα εμπιστεύομαι εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε τελευταία όλο και πιο πολλά βγαίνουν στο φως αναφορικά με τις πρακτικές της intel. Πρακτικές οι οποίες είχαν κάνει την εμφάνισή τους από εποχής NT4 (τα NT4 στην πρώτη τους έκδοση δεν υποστήριζαν τους K7 της AMD). Άσε που η intel αλλάζει τα socket σαν τα πουκάμισα. Όσον αφορά τώρα την απόδοση του κάθε επεξεργαστή έχει να κάνει με το πρόγραμμα που θα τρέξεις. Άλλα προγράμματα είναι intel oriented ενώ άλλα όχι.
nikos21aek Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 @typhon αν κάνεις όσα λες έφυγες για τον 1090 τον 6core.. Για να σκέφτεσαι και τον 860 πάει να πεί ότι με τα λεφτά πρόβλημα δεν θα υπάρξει.
typhon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Άτιμη intel που μας πουλάς έτσι εύκολα...οπότε δεν προτείνετε το 1156 γενικά.Οπότε μάλλον με βλέπω κατά amd μεριά. Πάντως για τα benchmarks βλέπω συνέχεια για gaming δοκιμάζουν σε crysis που είναι τέρμα intel optimized. Μπα, ο 1090t πάει πολύ(εκτός αν αξίζει).Αλήθεια γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από τον 1055τ? Τον 860 τον σκεφτόμουνα γιατί κατά πάσα πιθανότητα μπορώ να βρω, από γνωστό, cpu του κουτιού με 190e περίπου.Γενικά υπάρχει θέμα χρημάτων απλά αν δικαιολογείται η διαφορά σε επιδόσεις-μέλλον θα μπορούσε να πάει λίγο παραπάνω.Πάντως cpu δεν αλλάζω συχνά. Τον e6600 δεν μπορώ να τον κρατήσω άλλο γιατί το θέμα με την αστάθεια και τα restarts κατά το boot δεν αντέχεται!Τελευταία φορά πήρε 15 λεπτά να κάνει boot το pc!!Πάντως ο συγκεκριμένος με έχει εντυπωσιάσει!Να φανταστείτε ότι το τελευταίο 6μηνο έχει idle 85C και όχι μόνο κρατάει ακόμα με σπάνια reboot αφού ανοίξουν windows αλλά παίζει και απαιτητικά παιχνίδια(πχ prototype) Και κάτι άλλο να ρωτήσω: ψήκτρα συμβατή με AM2 μπαίνει σε ΑΜ3?
phanispal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 85°C @ idle; Είτε είναι ψευδής η ένδειξη, είτε έχει ξεκουμπώσει η ψύκτρα με το καταπληκτικό σύστημα push pins (αν έχεις τη stock). Το άλλο που λες με τα 15 λεπτά που χρειάστηκαν για να κάνει boot το pc, δεν το 'πιασα. Πάτησες το κουμπί και άνοιξε μόνο του μετά από 15 λεπτά; Φυσικά και είναι συμβατή και σε ΑΜ3, αφού στην ουσία είναι το ίδιο.
nikos21aek Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μπα, ο 1090t πάει πολύ(εκτός αν αξίζει).Αλήθεια γιατί έχει τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από τον 1055τ? Γιατί είναι black edition και επιτέλους η AMD άρχισε να το χρεώνει και για αυτό.Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι σημαίνει 8frames το δευτερόλεπτο.480 frames παραπάνω το λεπτό δηλαδή..Δεν είναι και λίγο.. http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/13 Και όπως βλέπεις για παιχνίδια ακόμη και τον i7 980X να πάρεις δεν κερδίζεις τίποτα.Κοίτα τις εφαρμογές που δουλεύεις οπότε και πόση χρήση κάνεις και αποφάσισε.Τα νούμερα όπως βλέπεις ειδικά με 4AA είναι τελείως όμοια..Και χωρίς ΑΑ αν δεν έχεις την δύναμη στην κάρτα να το σηκώσει πάλι είναι τελείως αμελητέα.1 και 2 frames διαφορά βγάζει και ο ίδιος επεξεργαστής σε δύο ίδια τεστ τα οποία θα τρέξεις το ένα μετά το άλλο..
typhon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 It's no lie...Καλά σε εντελώς idle από bios είναι περίπου στους 75-77c.Εννοούσα σχετικά idle. 80-85 έχει σε περιβάλλον win7 με το google chrome ανοιχτό(85 τώρα) και τπτ άλλο.Η θερμοκρασία επιβεβαιώνεται και από everest και από cpuid και δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη απόκλιση από το πραγματικό, γιατί και στις αρχές που είχα χαμηλά vcore κλπ μου έβγαζε φυσιολογική θερμοκρασία.Cooler-super-duper thermalright φοβερό εννοείται δικό μου έχω(με stock cooler φαντάζομαι θα έπαιρνε φωτιά!) με 2 ανεμιστηράκια και γι' αυτό θέλω να το κρατήσω και σε AM3. Αυτό με τα 15 λεπτά, εννοώ ότι αφού πατήσω το κουμπί μπαίνει σε 1 κύκλο boot-reboot (δεν προλαβαίνει ούτε να postάρει) και μπορεί να κρατήσει 1-2 λεπτά μπορεί και να πάρει 15! Black edition.....Οπότε τώρα το δίλημμα έγινε 1055t vs 1090t.Δηλαδή ο 1055τ έχει κλειδωμένο multiplier:-( ? Με καλή μητρική δε γίνεται να παιχτεί τίποτε? Σε σχέση με τους c2d σαν το δικό μου, το overclocking είναι πιο εύκολο?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μηπως ζεσταινεται πολύ; Εγω παντως εχω δει οτι κολάνε πολύ αν ζεστενονται οι cpu. Μηπως εχεις κανει κατι λάθος; Θερμαγωγιμη παστα εχεις βαλει σωστα;Εβγαλες την παλαιά αν εβαλες νεα;
typhon Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μηπως ζεσταινεται πολύ; Εγω παντως εχω δει οτι κολάνε πολύ αν ζεστενονται οι cpu. Μηπως εχεις κανει κατι λάθος; Θερμαγωγιμη παστα εχεις βαλει σωστα;Εβγαλες την παλαιά αν εβαλες νεα; Ναι εννοείται ότι ζεσταίνεται πολύ!Με Vcore γύρω στα 1.92 volt λογικό είναι!Εννοείται έβγαλα την παλιά πάστα(τα αυτονόητα είναι αυτονόητα)!!Κανονικά βέβαια έπρεπε να την ανανεώσω πριν κανένα χρόνο γιατί ειδικά με τέτοιες θερμοκρασίες φαντάζομαι δεν θα έχει μείνει τίποτε.Αλλά ήδη ο επεξεργαστής είχε πάρει την κάτω βόλτα.Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση!Με οποιοδήποτε χαμηλότερο vcore to pc απλά δεν λειτουργεί.Λογικά πρέπει να οφείλεται στο φαινόμενο του electromigration.Είναι λόγω αυξημένου voltage(max του ασφαλούς) για πολύ καιρό που έχει μειώσει τη διάρκεια ζωής σημαντικά και έχει σαν συνέπεια την απαίτηση για αυξημένη τάση.Πάντως oc'ed πήγαινε σφαίρα ο conroe.Βέβαια η συμπεριφορά είναι πολύ απρόβλεπτη.Μπορεί να κολλάει και να κάνει reboot με πολύ stress.Το θέμα είναι ότι η cpu πρέπει να φύγει όντας τελειωμένη. Τώρα στο θέμα της αναβάθμισης ο 1055t έχει κλειδωμένο multiplier το οποίο δε μπορεί να ξεκλειδωθεί από mobo?Το overclocking θα το χαρακτηρίζατε εύκολο;Πρόταση ΑΜ3 μητρικής; Edit: Οι κάρτες γραφικών ATI συνεργάζονται καλύτερα με AMD ή μύθος είναι αυτό;
phanispal Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Ναι εννοείται ότι ζεσταίνεται πολύ!Με Vcore γύρω στα 1.92 volt λογικό είναι! Screenshot για το παραπάνω. Αν ισχύει: την παλεύεις; 1.92V Vcore με αέρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.