Προς το περιεχόμενο

tolkien books

xaiko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

aloha, λοιπον θελω να αρχησω τα βιβλια του τολκιεν, εχω δει μονο την τριλογια στο cinema, θελω να διαβασω οτι εχει σχεση με το midle earth. εχω ακουσει για κατι βιβλια οπως το The Silmarillion, the hobbits klp. τα βασικα που θελω να μ πιτε ειναι με πια σιρα να τα διαβασω? κ πια? πχ The Silmarillion>hobbits>lord of the rings 1/2/3 mpla mpla

Δημοσ.

Υπαρχει θεμα για βιβλια.

Χομπιτ και μετα Αρχοντας των δακτυλιδιων χρονολογικα. Αλλα δεν θα σε επηρεασει αν τα διαβασεις και αναποδα. Το Σιλμαριλλιον χμμ και αυτο οποτε θελεις, καλυτερα μετα ομως.

Το Χομπιτ παντως ειναι πολυ παιδικο και σε πολλους δεν αρεσε, ο Αρχοντας ειναι ομορφο βιβλιο και το Σιλμαριλλιον ειναι επος που στις 2 πρωτες σου αναγνωσεις δεν θα καταλαβεις και πολλλα (απο τις αρχικες σελιδες τουλαχιστον). Μετα διαβασε και το unfinished tales που οπως λεει και ο τιτλος ειναι ατελειωτες..

Δημοσ.

Η σειρα που ειπες ειναι η σωστη χρονολογικα.

Καλυτερα ομως να αφησεις το Σιλμαριλιον για το τελος. Εχει απειρα ονοματα και στην ουσια ειναι η ιστορια της Μεσης Γης πολυ πριν τα γεγονοτα της τριλογιας. Αμα το διαβασεις πρωτο, υπαρχει ο κινδυνος να βαρεθεις και να τα παρατησεις ολα.

Υπαρχει και αλλο ενα, "Ατελειωτες Ιστοριες" νομιζω λεγεται, απο τον Κριστοφερ Τολκιν ( τον γιο του) με αδημοσιευτο υλικο του πατερα του. Αυτο διαβασε το τελευταιο, μετα το Σιλμαριλιον.

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν άρχισα το quest της ανάγνωσης, ξεκίνησα με Hobbit και μετά θα πήγαινα σε Άρχοντα και τέλος Silmarillion. Στο Hobbit έμεινα.

Δημοσ.

μαλιστα, δλδ παει hobbit/arxodas/Silmarillion/unfinished tales(Ατελειωτες Ιστοριες)

4 τιτλοι?! βασικα το hobbit εχω ακουσει απο πολους οτι ειναι παιδικο κ δν μ ενθουσιαζει κ τοσο η ιστορια των hobbit μαλλον δεν θα το διαβασω. για τον αρχοντα hmmm.. εχω λιωσει τις ταινιες αξιζει να το παρω σε βιβλιο? τι λετε? η να παω σε Silmarillion κατευθιαν (δν μασαω) :P

Δημοσ.

Χρονολογικά πάει Σιλμαρίλλιον, Χόμπιτ, Άρχοντας.

Για ανάγνωση, Χόμπιτ, Άρχοντας, Σιλμαρίλλιον.

Ατέλειωτες ιστορίες στο τέλος.

• Super Moderators
Δημοσ.

για την ακρίβεια είναι Hobbit, Lotr, 2-3 φορές το Silmarillion (γιατί με μια φορά δεν καταλαβαίνεις και πολλά από το "τριμπούρδελο" :o ) και μετά Unfinished Tales

μετά από αυτά για το απόλυτο κάψιμο πιάνεις το 12τομο History of Middle-Earth :P

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=the+history+of+middle-earth&x=0&y=0

Δημοσ.

Για μένα αξίζει οπωσδήποτε να διαβάσεις την τριλογία του άρχοντα, ειδικά αφού σου άρεσαν οι ταινίες. Εγώ έχω δει μόνο την πρώτη ταινία και αυτό αφού διάβασα και τα τρία βιβλία και δε συγκρίνεται με το να διαβάσεις το βιβλίο. Ο τρόπος γραφής του Τόλκιν είναι απίστευτος...

Δημοσ.
για την ακρίβεια είναι Hobbit, Lotr, 2-3 φορές το Silmarillion (γιατί με μια φορά δεν καταλαβαίνεις και πολλά από το "τριμπούρδελο" :o ) και μετά Unfinished Tales

μετά από αυτά για το απόλυτο κάψιμο πιάνεις το 12τομο History of Middle-Earth :P

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=the+history+of+middle-earth&x=0&y=0

wow..! δυστιχος δεν θα μπορεσω να διαβασω στα αγγλικα :-(

κυκλοφορει το 12τομο σε ελληνικη εκδοση?

κριμα γιατι το προτιπο στα αγγλικα ειναι παντα καλητερο

Δημοσ.

:lol: :lol:

καλά εσύ εισαι Ο Άρχοντας !! :lol:

ακόμα δεν άρχισες το δημοτικό, και ρωτάς για τα ΣΟΣ των πανελλαδικών..

(οι ταινίες, μονες τους, ειναι κατι σαν το νηπιαγωγίο, imho)

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι δεν υπάρχει στα ελληνικά, ευτυχώς :P

Δημοσ.
:lol: :lol:

καλά εσύ εισαι Ο Άρχοντας !! :lol:

ακόμα δεν άρχισες το δημοτικό, και ρωτάς για τα ΣΟΣ των πανελλαδικών..

(οι ταινίες, μονες τους, ειναι κατι σαν το νηπιαγωγίο, imho)

απλα ρωταω τωρα που ειναι ευκερια μεγαλε

Δημοσ.
εχω λιωσει τις ταινιες αξιζει να το παρω σε βιβλιο? τι λετε? η να παω σε Silmarillion κατευθιαν (δν μασαω) :P

Δεν συγκρίνονται τα δύο πράγματα. Εγώ τον Άρχοντα τον Διάβασα στην Τετάρτη ή Πέμπτη Δημοτικού τον 1ο τόμο (τώρα είμαι 21) και απο τότε έχω διαβάσει την Τριλογία γύρω στις 5 φορές. Θεϊκά βιβλία, μαγεύεσαι, ταξιδεύεις, Χάνεσαι...

Και οι ταινίες του Άρχοντα καλές είναι αλλα είναι ταινίες και όσο καλός κι αν είναι ένας σκηνοθέτης δεν μπορεί ποτέ να φτάσει την Φαντασία σου που πραγματικά οργιάζει την ώρα που διαβάζεις τα εξαιρετικά βιβλία του Τόλκιν (βέβαια τώρα εσύ θα είσαι επηρρεασμένος απο τις ταινίες και η φαντασία σου θα καθοδηγήται κατα κάποιο τρόπο αλλα αυτό δεν διορθώνεται).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...