billxl Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Σήμερα πήγα να αλλάξω το εργοστασιακό cooler στον AMD Phenom II 965 γιατί ορισμένες φορές, σε βαρύ φόρτο, το ανεμηστηράκι τρελλενόταν.Αφού απελευθέρωσα το έλασμα πάω να σηκώσω το cooler αλλά τίποτε.Δοκίμασα να το λουνήσω ελαφρά δεξιά-αριστερά, ακλόνητο το cooler.Με λίγη δύναμη (όχι τίποτε το τρομερό) βγήκε το cooler από το socket με τον επεξεργαστή επάνω του!Δοκιμάζοντας να τον ξεκολλήσω κατάλαβα ότι μάλλον με καλέμι και σφυρί θα βγει. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο.Πάντα εμπιστευόμουν τα εργοστασιακά cooler αφού διάολε είναι σχεδιασμένα για τους επεξεργαστές που συνοδεύουν.Σημειωτέον ότι δεν κάνω overclocking.Τι έγινε εδώ;Μήπως η AMD χρησιμοποιεί πλέον κολλητική πάστα;Φταίω εγώ που μια φορά είπα να εμπιστευτώ την AMD για το "καλό" PC μου. Παραθέτω και δύο φωτογραφείες για να την θαυμάσετε.
profi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 ναι ναι ναι η amd φταίει αλλά anyway!!!συμβαίνουν παντού αυτά!πιστολακι μαλλιών,ζεσταίνεις την ψύκτρα από πάνω...κ μετά προσπαθείς να περιστρέψεις τον επεξεργαστή χωρίς να ακουμπάς τα πιν!κατσαβίδια κτλ μακριά επίσης φόρα κανένα γάντι φούρνου για να πιάνεις άνετα το cooler,η διαδικασία πάνω στο κρεβάτι,αν πέσει τπτ από ατσουμπαλιά να πέσει στα μαλακά!αυτά!
billxl Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ποιός φταίει, εγώ; Ο επεξεργαστής μαζί με τη μητρική τοποθετήθηκαν σε ένα ευάερο CoolerMaster Cosmos με τρία ανεμηστηράκια τριγύρω από τον επεξεργαστή.Τώρα αν η AMD βάζει του κ...ου πάστα στην ψ'υκτρα της που μετατρέπεται σε κόλλα σε δύσκολες καταστάσεις (όχι overclocking)φταίω εγώ;
Dark_son20 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 παίρνεις έναν πλαστικό χάρακα τον βάζεις ανάμεσα και τον στρίβεις χρησιμοποιώντας το σαν μοχλό. σε όλες τις CPU με heatspreader και μαμά πάστα από εποχή P4 γίνετε αυτό αν πας να τον βγάλεις ενώ είναι τελείως παγωμένος
Pooky(1) Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Το ίδιο μου έχει συμβεί και σε Intel socket 478 επεξεργαστές. Μη τρελαίνεσαι. Ο κανόνας λέει ότι σε στοκ εργοστασιακές ψήκτρες αφαιρούμε το θερμοαγώγιμο υλικό που είναι της πλάκας και βάζουμε τη δική μας καλής ποιότητας πάστα. Θερμαίνεις το cooler όπως σου είπαν με πιστολάκι μαλλιών. Σιγά - σιγά προσπαθείς να ξεκολλήσεις τον επεξεργαστή. Αυτό που πρέπει να δεις είναι μήπως με την εξαγωγή του επεξεργαστή έχει στραβώσει, ή ακόμα χειρότερα έχει σπάσει κάποιο pinάκι. Περιμένουμε νέα!
nick#18 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Και με ενα ισιο κατσαβιδακι κατω απο το heatspreader θα βγει απλα θελει και προσοχη μη σου πεταχτει στον αερα Ζεστενεις λιγο και ξεκολας...
d3m0n Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Στρίφτον γύρω γύρω και θα βγει, ε, δεν είναι και σιλικόνη.
billxl Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Μετά από ζέσταμα με σεσουάρ και με τη βοήθεια χάρακα, ξεκόλλησε.Τον αφήνω να κρυώσει.Αύριο να δω αν θα δουλεύει.
nick#18 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Την ψυχτρα ειπαμε! οχι το cpu! αν και δεν παιζει καποιο προβλημα...
profi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 αν δεν έχει στραβώσει κανένα πιν δεν συντρέχει κανένας λογος ανησυχίας!
Dark_son20 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 αν τα ποδαράκια είναι ok δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. επειδή αυτή τη περίοδο πάμε για καταστροφή παλαιάς αποθήκης (300+ P4) το κάνω πάνω από 10 φορες τη μέρα χωρίς ζέσταμα χωρίς tpt και δουλεύουν μια χαρά μετά
billxl Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Την ψυχτρα ειπαμε! οχι το cpu! αν και δεν παιζει καποιο προβλημα... Την ψύκτρα φύσηξα, αλλά όλα είναι θερμοαγώγιμα, ζεστάθηκε και ο επεξεργαστής. Έχουν ψιλοστραβώσει (ελάχιστα) δυο τρία pin αλλά δεν πιστεύω να αντιμετωπίσω πρόβλημα.
Mountzouris Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μηχανικο μολυβι και τα επαναφερεις, αλλα πολυ προσεκτικα. Το΄χω κανει σε αντιστοιχει μ@λ@κι@. Δεν θα εχεις προβλημα.
petrostr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Αν και βλέπω παλιό το thread, όφειλω να γράψω ότι χτες ακριβώς είχα την ίδια κακή εμπειρία!!!! Λόγω αναβάθμισης mobo+cpu ύστερα απο 2,5 χρόνια, ο επεξεργαστής (AMD Phenom II x6 1055T) βρέθηκε κολλημένος πάνω στην ψύκτρα της "μαμάς" του, με τη μόνη διαφορά ότι δεν βγαίνει με κανέναν απολύτως τρόπο!!!!!!!!!!!!!!!! Οι συνάδελφοι Τεχνικοί του "Πλαίσιο" έπαθαν πλάκα όταν τους τον πήγα. Έχω ζητήσει αντικατάσταση του επεξεργαστή από το Πλαίσιο αφού είναι ακόμα εντός εγγύησης και έτσι που είναι κολλημένος στην ψύκτρα δεν μπορεί να τοποθετηθεί ξανά σε socket. Και επίσης τον έχω βγάλει φωτογραφίες όπως ο billxl που μαζί με επιστολή έχει πάει με e-mail στο τεχνικό τμήμα της amd και περιμένω απάντηση τους. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η θερμοπάστα είναι σαν κόλλα!!! Όποιος αγοράζει AMD (επειδή απ' ότι έμαθα είναι συχνότατο φαινόμενο) να φροντίζει να αγοράζει μία καλή ψύκτρα και μία καλή θερμοπάστα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα