necromancer_t Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό (συγκεκριμένα περίπου 1 μήνα) έχω πρόβλημα στον υπολογιστή μου! Ξαφνικά άρχισε να μου εμφανίζει όταν άνοιγα τα windows ένα γκρι εικονίδιο που έλεγε "Chadeer al Jabel PC"! Ταυτόχρονα δεν γινόταν η εγκατάσταση των ενημερώσεων των windows και από προεπιλεγμένος browser που ήταν ο firefox, έγινε ο opera και δεν μπορούσα να το αλλάξω! Επίσης όταν πατούσα σβήσιμο του υπολογιστή, μου έβγαζε όχι την "κανονική" εικόνα των xp, αλλά την κλασική (όπως ήταν π.χ. στα windows 98)! Ως antivirus είχα τον avast και σκάναρα τον υπολογιστή μου και με το spybot ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Επειδή το antivirus δεν έβρισκε τίποτα, τον άλλαξα και έβαλα τον avg. Επίσης έβγαλα το spybot και έβαλα το IObit. Τρέχοντας αυτά τα προγράμματα, βρήκαν κάποια πράγματα (δεν θυμάμαι τι ακριβώς βρήκαν) και τα διέγραψα.Οπότε λύθηκε το πρόβλημα με τον mozila, σταμάτησε να μου βγάζει ο υπολογιστής την γκρι οθόνη στην έναρξη και η εικόνα τερματισμού επανήλθε στα φυσιολογικά της. Αυτό που δεν διορθώθηκε ήταν η εγκατάσταση των ενημερώσεων, αλλά επειδή βαρέθηκα με την κατάσταση το παρέβλεψα! Όμως σήμερα άνοιξα τυχαία τις ιδιότητες συστήματος και αντίκρισα την παρακάτω εικόνα! Οπότε δεν έχει λυθεί το πρόβλημα και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω! Πως την βλέπετε; Το λύνω το πρόβλημα χωρίς φορμάτ;Καμιά ιδέα; Υ.Γ.Αυτός ο κωδικός τηλεφώνου είναι του Ομάν και φυσικά δεν έχω καλέσει τίποτα; Υ.Γ.2.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι επειδή η σύνδεση είναι adsl, δεν μπορούν να μου κάνουν καμιά παραπάνω χρέωση! Ισχύει έτσι; Σόρυ για το μεγάλο κείμενο και το πρήξιμο!
FISHERAKOS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 δεν έχεις να φοβάσαι τιποτα σε θέμα χρεωσης αυτο ειναι το μονο σιγουρο... Μήπως χωρις να μαι σίγουρος για το θέμα των ενημερωσεων μήπως εχει επιρεαστει η γνησιότητα των windows σε περιπτωση που είναι πλαστό λογισμικό δοκίμασε ενα WGA fixer και πες μας αποτελεσματα..
necromancer_t Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, κατέβασα το rescue disk της avira και ενώ ξεκινάει το virtual machine, περιμένω να φορτώσει για να ξεκινήσει το σκανάρισμα και όσην ώρα και να περιμένω δεν ξεκινάει ποτέ. Μήπως χωρις να μαι σίγουρος για το θέμα των ενημερωσεων μήπως εχει επιρεαστει η γνησιότητα των windows σε περιπτωση που είναι πλαστό λογισμικό δοκίμασε ενα WGA fixer και πες μας αποτελεσματα.. Λοιπόν, βρήκα ένα πρόγραμμα που είχα στον υπολογιστή μου και αφού περιμενα μου τα έκανε "γνήσια". Όντως εγκατέστησε μετά από καιρό τις ενημερώσεις. Όταν τον ξαναξεκίνησα μου έβγαλε πάλι όμως ότι δεν έχω περάσει το genuine advantage. Τσαντίζομαι και κάνω επανεκκίνηση κανονικά. Όταν το ξανάνοιξα, , ο υπολογιστής είχε μαύρο φόντο και μου λέει ότι έχω πέσει θύμα πλαστογράφησης... Τεσπα, αυτό θα φτιάξω. Για να φύγει όμως ο "ιός" ή ό,τι άλλο είναι από τον υπολογιστή μου, μήπως υπάρχει καμιά άλλη ιδέα; Πάντως ειλικρινά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας...
TheELF Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 http://www.x-setup.net/ Κατέβασε αυτό και άλλαξε τις πληροφορίες που δείχνει ο η/y σου,ο ιός μάλλον απλά άλλαξε αυτές τις ρυθμίσεις, οπότε λογικό είναι να μην φαίνεται σαν ιός(αφού δεν είναι). Η ρύθμιση αυτή βρίσκετε στο Apearence->OEM branding->Windows Vista and beyond->System OEM picture
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.