Tzimmys Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Έχω ένα pc με mobo asrock 775VM800 και άγνωστο επεξεργαστή. Αυτός δεν μπούταρε και κατά την εκκίνηση έκανε τρία συνεχόμενα beeps. Βιοs έχει Ami καιτά την οποία τα 3 beeps σημαίνουν πρόβλημα με τη μνήμη. Οπότε αγόρασα καινούριες οι οποίες λογικά δουλεύουν, αλλά πάλι 3 beeps. Πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι οι μνήμες είναι 400άρες. Τι λέτε?
Vasilisxd Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Βγάλε τις μνήμες , δοκίμασε μονο 1 , σε άλλο Slot απο αυτό που τις έχεις , δοκίμασε με μια γόμα κόκκινη να καθαρίσεις τα Pins !!!
Tzimmys Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Έχω τρία dims. Τα έχω δοκιμάσει όλα ένα-ένα τη φορά, έχω κάνει clear cmos, αυτό με τη γόμα, εννοείς τα pins τον ram, ε? Δε μου πολυγεμίζει το μάτι ρε φίλε, χωρίς παρεξήγηση.
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Ούτ' εμένα να σου πω την αλήθεια.. Πάντως η μητρική υποστηρίζει 400άρες μια χαρά.
washcloud Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 αυτό με τη γόμα, εννοείς τα pins τον ram, ε? Δε μου πολυγεμίζει το μάτι ρε φίλε, χωρίς παρεξήγηση. Ούτ' εμένα να σου πω την αλήθεια.. ...κακώς. Διότι ξέτε τί παίζει να παίζει και τα παίζουν οι μνήμες; Να έχουν χαλαρώσει τα ελασματάκια μέσα στα σλοτς (σα ροχάλα ακούγεται αυτό...), κι αν είναι έστω και λίγο "λερωμένα" τα modules, να το error beeping. Bασικά με "χρησιμοποιημένες" μνήμες παίζει πιο πολύ αυτό, ε. Κι ούτε σημαίνει πως αυτό είναι το ζόρι της συγκεκριμένης περίπτωσης. Έτσι εγκυκλοπαιδικά (κι εμπειρικά) το 'πα. Κατά τ' άλλα Tzimmy, παίζει να έχει κα'να ζόρι κι η μητρική ε. Το "άγνωστο επεξεργαστή" δεν έπιασα........... Το είδες ποτέ αυτό το σύστημα να μπουτάρει;
Tzimmys Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Ούτ' εμένα να σου πω την αλήθεια.. Πάντως η μητρική υποστηρίζει 400άρες μια χαρά. Μήπως χρειάζεται κανα καινούριο bios για να τις υποστηρίζει? Γιατί είναι και παλιά. ...κακώς.Διότι ξέτε τί παίζει να παίζει και τα παίζουν οι μνήμες; Να έχουν χαλαρώσει τα ελασματάκια μέσα στα σλοτς (σα ροχάλα ακούγεται αυτό...), κι αν είναι έστω και λίγο "λερωμένα" τα modules, να το error beeping. Bασικά με "χρησιμοποιημένες" μνήμες παίζει πιο πολύ αυτό, ε. Κι ούτε σημαίνει πως αυτό είναι το ζόρι της συγκεκριμένης περίπτωσης. Έτσι εγκυκλοπαιδικά (κι εμπειρικά) το 'πα. Κατά τ' άλλα Tzimmy, παίζει να έχει κα'να ζόρι κι η μητρική ε. Το "άγνωστο επεξεργαστή" δεν έπιασα........... Το είδες ποτέ αυτό το σύστημα να μπουτάρει; Θα το δοκιμάσω τότε, δεν χάνω τίποτα. Άγνωστο επεξεργαστή εννοώ ότι δεν ξ΄ρω ποιον φοράει μιας και δεν μπούταρε ποτέ (απαντάω στην επόμενη ερώτηση) και δεν θέλω προς το παρόν να βγάλω ψήκτρα. Κάνω αυτό με την γόμα και επανέρχομαι.
pc_admin Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Σιγουρα ειδες οτι ειναι οι μνημες αυτα τα μπιπ? γιατι χωρις ποτε να εχω διαβασει τι σημαινουν τα μπιπς ,εμπειρικα ξερω οτι ο μακρυς συνεχομενος ηχος ειναι μνημες και συντομα μπιπ ειναι καρτα γραφικων.Για τσεκαρε την...
Tzimmys Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Είναι τσεκαρισμένο αυτό που λέω. Υπάρχουν πολλών ειδών bios, η δικιά μου έχει ΑΜΙ. Και κάρτα γραφικών έχει ενσωματωμένη. ---------- Προσθήκη στις 12:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:26 ---------- Επεξεργαστή τελικά έχει τον 630 pentium 4. Έλυσα τα πάντα, τα ξανασύνδεσα, τίποτα. Εννοείται πως δοκίμασα μόνο με μία ram πάνω και τον επεξεργαστή, τίποτα. Τις μνήμες τις γομοκαθάρισα, τσιβά. Επειδή έχω βάλει και αγγελία στις ζητήσεις, όποιος από Λάρισα μπορεί να κάνει την εξυπηρέτηση να μου δώσει μια μνήμη στα 266 ή στα 333 να δοκιμάσω αν φταίει αυτό, θα το εκτιμούσα. Και αν έχει 2χ256 ή 1χ512 στις συχνότητες που ζητάω και τελικά φταίει αυτό, μπορεί να κρατήσει τις δικές μου τις 400άρες και να πάρω εγώ τις δικές του.
Roger Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Βγάλε τις μνήμες , δοκίμασε μονο 1 , σε άλλο Slot απο αυτό που τις έχεις , δοκίμασε με μια γόμα κόκκινη να καθαρίσεις τα Pins !!! Ειναι ενας πολυ παλιος και πολυ καλος τροπος για τον καθαρισμο των επαφων των μνημων, Σωστος
washcloud Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 τσιβά. ...περίμενα να είναι κάτι πιο βαρβάτο....αλλά τσιβά
Tzimmys Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Να κάνω ένα update μπας και βρεθεί κανένας για μνήμες .....
eric_in Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν μπορείς να μπει στο bios για δοκίμασε να ρίξεις την ταχύτητα από τις μνήμες μόνος σου. DRAM Frequency If [Auto] is selected, the motherboard will detect the memory module(s) inserted and assigns appropriate frequency automatically. You may also select other value as operating frequency: [133MHz (DDR 266)], [166MHz (DDR 333)], [200MHz (DDR 400)]. από το manual της μητρικής το πιο πάνω. στο manual γράφει ακόμα..... Memory: 2 DDR DIMM Slots: DDR1 and DDR2 1 DDR DIMM Slot Supports PC3200 (DDR400), Max. 1GB, 2 DDR DIMM Slots Supports PC2700 (DDR333) / PC2100 (DDR266), Max. 2GB δεν ξέρω τι μνήμες βάζεις,αλλά νομίζω ότι το δευτερο slot δεν πέρνει ddr400 και το πρώτο που πέρνει είναι μόνο μέχρι 1 giga. bios update είπες και εσύ και βλέπεις.
Tzimmys Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Σε ευχαριστώ eric για τη βοήθεια. Το θέμα είναι ότι δεν μπαίνει καν στο bios. Οπότε δε μπορώ ούτε update να κάνω, ούτε να ρυθμίσω συχνότητες. Αν είχα μια μνήμη μικρότερη από 400άρα για να δοκιμάσω, θα μου έδειχνε δρόμο.
washcloud Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Tζίμη δε νομίζω να φταίνε οι μνήμες - εννοείς ότι είναι DDR1, (aka "DDR400") PC-3200 oι "400άρες" που λες, υποθέτω...; To λέω διότι έχω εδώ ένα pc με μια PC3200 και δυο PC2100 ("DDR266" δλδ) πάνω, και κανένα πρόβλημα, χωρίς μάλιστα καμμιά ρύθμιση στο BIOS (του κάνω reset πχ, κι όλα εντάξει). Εν τω μεταξύ, έτσι για το γαμώτο που θες, είχα φανταστεί πως άμεσα θα βρεθεί κάποιος να σ' εξυπηρετήσει από εκεί... Αν το ψήνεις, να κάνουμε την τράμπα, έστω κι από μακρυά, αν σου κάνουν. * είναι 256ΜΒ η κάθε μία τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.