ikskarda Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Καλησπερα παιδια . Αν και ξερω οτι υπαρχουν πολλα θεματα για αγορα router ανοιγω ενα γιατι θελω καποια συγκεκριμενα πραγματα . Αρχικα ειχα 8αρα γραμμη με Linksys WAG354G οπου ημουν μια χαρα , χωρις αποσυνδεσεις και ατελειωτο download σε μεγιστη ταχυτητα 820kb/s.Οταν εγινε η αναβαθμιση σε 24 (αν και κλειδωνω στα 12 δυστυχως) αρχισε το Linskys να ειναι ασταθες στο download . Δυστυχως επιβεβαιωθηκα οτι εχει προβλημα καθως για 4-5 μερες ειμαι με το Baudtec TW263R4-A0 το οποιο στο κατεβασμα ειναι σταθερο ακομα και μετα απο συνεχομενες ωρες downloading (περιεργο για φτηνο modem) αλλα το ασυρματο του δυστυχως ειναι χαλια . Οποτε θελω να αγορασω ενα router το οποιο να εχει 4 ethernet , Wifi φυσικα με καλη εμβελεια καθως θελω να πιανει σε ολο το σπιτι το οποιο ειναι μεζονετα (το Linksys επιανε ισογειο-πρωτο οροφο , ενω το Baudtec πιανει μονο στο δωματιο μου) και φυσικα το router να δειχνει στατιστικα γραμμης (SNR , Attenuation , db ) και να μην θελει drivers απλα με το 192.168.1.1 να μπαινω απευθειας στο interface του. Τιμη οσο πιο φτηνα που λεει ο λογος γινεται αλλα να ειναι αξιοπιστο , σταθερο και σκυλι εγω σκεφτομουν αυτο ---> http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=210007306
JERONIMO888 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Παρε τον Οτε και πες τους να σου ανεβασουν το snr margin, γιατι με την αναβαθμιση πολυ το επαθαν (μεσα και εγω) ανεβηκε το dl και κατεβηκε το snr με αποτελεσμα πολλες αποσυνδεσεις. Επισης αν δεν σε νοιαζει να κλειδωνεις ως τα 8mbps πηγαινε στο web interface του linksys και διαλεξε πρωτοκολλο ADSL2 και οχι ADSL2+ με αυτο το πρωτοκολλο θα εισαι πολυ πιο σταθερος απλα θα κλειδωνεις ως 8 εγω διαλεξα αυτη την λυση και δεν εχω ουτε μια αποσυνδεση μηνες τωρα αλλα τους ειχα παρει και τους ειπα να μου εχουν σταθερο snr 13-15. Δεν χρειαζεται να αλλαξεις ρουτερ.
ikskarda Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 φιλε εχω γραψει λεπτομερως στο τοπικ του adsl τι συμβαινει με το Linksys. το ξανα αναφερω για να καταλαβεις τι παιζει . κλειδωνει στα 12Mbps με SNR απο 8 ως 10 . ενω κατεβαζω με 1.1Mb/s κατα την διαρκεια της ημερας το download speed πεφτει σιγα σιγα σε ταχυτητα , για να πιασω παλι το μεγιστο πρεπει οτι να βγαλω το Linksys απο το ρευμα και το ξαναβαλω , (γιατι δεν εχει κουμπι on/off) , να συγχρονιζει παλι στα 12Mbps ωστε να ξανακατεβασω με την μεγιστη ταχυτητα 1.1Mb/s Λες και κατι εχει παθει το Linksys και χανει καπου "ταχυτητα" στο download με το περασμα των ωρων , και θελει βγαλε βαλε απο το ρευμα για να ξαναπιασει το μεγιστο . θελει συνεχεια disconnect/connect και εχω πειραματιστει πολλες μερες και διαφορες ωρες στη ταχυτητα αλλα η μονη λυση ειναι αυτη , καθε πρωι να το βγαζω και να το ξαναβαζω στο ρευμα , η το απογευμα ξανα αν εχει φτασει στα 400-450kb/s σταθερο το download speed . Το περιεργο ειναι οτι σε 8αρα γραμμη ηταν καρφωμενο στα 800kb/s . Ενω με το Baudtec που το δοκιμαζω 5 μερες εχω σταθερο κατεβασμα σε 1.1Mb/s , οποιαδηποτε στιγμη συνεχεια online Με τον ΟΤΕ εχω μιλησει , και εχω δηλωσει και βλαβη 2 φορες και ελεγχο κανανε στη γραμμη και με τεχνικο στο τηλεφωνο μιλησα και τα βλεπουν ολα καλα και προτιναν να αλλαξω το Linksys. Οποτε για αυτο θεωρω οτι θελω νεο router
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Αρχικα ειχα 8αρα γραμμη με Linksys WAG354G οπου ημουν μια χαρα , χωρις αποσυνδεσεις και ατελειωτο download σε μεγιστη ταχυτητα 820kb/s.Οταν εγινε η αναβαθμιση σε 24 (αν και κλειδωνω στα 12 δυστυχως) αρχισε το Linskys να ειναι ασταθες στο download . Δυστυχως επιβεβαιωθηκα οτι εχει προβλημα καθως για 4-5 μερες ειμαι με το Baudtec TW263R4-A0 το οποιο στο κατεβασμα ειναι σταθερο ακομα και μετα απο συνεχομενες ωρες downloading (περιεργο για φτηνο modem) αλλα το ασυρματο του δυστυχως ειναι χαλια . Οποτε θελω να αγορασω ενα router το οποιο να εχει 4 ethernet , Wifi φυσικα με καλη εμβελεια καθως θελω να πιανει σε ολο το σπιτι το οποιο ειναι μεζονετα (το Linksys επιανε ισογειο-πρωτο οροφο , ενω το Baudtec πιανει μονο στο δωματιο μου) και φυσικα το router να δειχνει στατιστικα γραμμης (SNR , Attenuation , db ) και να μην θελει drivers απλα με το 192.168.1.1 να μπαινω απευθειας στο interface του. a.ta ethernet δεν θελουν drivers.β.αν θες ασε το baudtec να μπαινει στο νετ κλειστου το wireless και βαλε το linksys να κανει το κομματι του wireless.αν θες θα σου πω το πως.επισης δοκιμασε στο linksys αλλο firmware.εναλακτικα μπορεις να πεις στον οτε να σου αλλαξει margin.οτι πεφτει η ταχυτητα σιγα σιγα μπορει να σημαινει οτι το margin σου παει χαμηλα.απο το 10 παει στο 3-4 οποτε για αυτο σουρνεσαι πριν κανει αποσυνδεση.οταν παει αργα δες ποσο margin εχεις.το να παρεις linksys wag200 υπαρχουν και custom firmware που ειναι σταθερα αλλα μπορει να ειναι και το ιδιο.το thomson ειναι πολυ σταθερο ισως και καλυτερα απο baudtec αλλα δεν εχει τελειο wireless.το baudtec ειναι χαλια απλα ειναι αρκετα σταθερο σε θεματα αποσυνδεσεων. λυση και δεν εχω ουτε μια αποσυνδεση μηνες τωρα αλλα τους ειχα παρει και τους ειπα να μου εχουν σταθερο snr 13-15. Δεν χρειαζεται να αλλαξεις ρουτερ. αμα ηταν να χασω 3-4 megabit και να εχω 13-15 snr προτιμω να αλλαξω το linksys με thomson και να παιξω se default snr.9 για οτε 6 για forthnet.
ikskarda Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 οταν το Linksys κατεβαζει με 1.1Mb/s επειδη το παρατηρω απο το interface του το SNR ειναι στο 10 . Οταν κατεβαζει με 800kb/s η πιο χαμηλα ειναι στα 8. Με το Baudtec το SNR ειναι στο 11 και στη χειροτερη πεφτει στα 10. PS: αποσυνδεσεις δεν εχω με κανενα router , 1 φορα ετυχε με το Linksys στην αρχη της αναβαθμισης και μια τυχαια καποια στιγμε με το Baudtec
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 κανονικα και με 8 επρεπε να κατεβαζει full.απο 4 και κατω συνηθως η κανει αποσυνδεση η πολλα errors.
ikskarda Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 να σου δωσω να καταλαβεις . βαζω τωρα το Linksys ωρα 5 το απογευμα και κατεβαζω κατι με 1.1Mb/s . ολα καλα και ολα ωραια και ξαναβαζω κατι η ακομα και το ιδιο πραγμα κατα τις 10 το βραδυ αλλα θα κατεβαινει με 800kb/s . αν στις 10 και 1 λεπτο βγαλω το Linksys και το ξανασυνδεσω το download θα ξαναπαει στα 1.1Mb/s Δηλαδη για full κατεβασμα θελει το Linksys βαλε βγαλε γιατι "κατι" φταιει και χανει δυναμη να το πω ετσι . Με 8αρα γραμμη τοσα χρονια μια χαρα . ---------- Προσθήκη στις 16:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:49 ---------- θα δω τα μηνυματα σας το απογευμα παλι . ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 απλα οταν το βγαζεις και το ξαναβαζεις ισως συγχρονιζει πιο χαμηλα για αυτο ειναι πιο σταθερο.και το margin ξαναπηγανει στο 10-11 που ηταν.
JERONIMO888 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Αρα το προβλημα σου ειναι οτι κατεβαινει η ταχυτητα αναλογα με ποσες ωρες το αφηνεις ανοικτο και οχι οι αποσυνδεσεις ετσι απο οσο καταλαβα. Η γνωμη μου ειναι παλι το πρωτοκολλο το αλλαξες στο λινκσυς? Αυτα που σε ενδιαφερουν ειναι ADSL2 (os 12mbps) ADSL2+ (24ara) ADSL η G.DMT (8αρα)
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ναι δεν γραφει για αποσυνδεσεις και θα ηταν παραξενο αποσυνδεσεις με τοσο snr.
ikskarda Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Αρα το προβλημα σου ειναι οτι κατεβαινει η ταχυτητα αναλογα με ποσες ωρες το αφηνεις ανοικτο και οχι οι αποσυνδεσεις ετσι απο οσο καταλαβα. Η γνωμη μου ειναι παλι το πρωτοκολλο το αλλαξες στο λινκσυς? Αυτα που σε ενδιαφερουν ειναι ADSL2 (os 12mbps) ADSL2+ (24ara) ADSL η G.DMT (8αρα) ακριβως φιλε , αποσυνδεσεις 1 στο τοσο δεν ειναι προβλημα . το προβλημα ειναι αυτο που περιγραφω απο την στιγμη της αναβαθμισης απο τα 8 στα 12 , το οποιο δε μπορω να του δωσω εξηγηση , ισως μονο αυτο οτι συνδεεται στα 12Mbps με SNR 10-11 και μετα την παροδο του χρονου που πεφτει στα 8 και για αυτο να χανει download speed . θα κοιταξω αργοτερα το πρωτοκολλο γιατι το παντα το ειχα στο ADSL2+ ειτε ειχα 2Mbit ειτε 4 ειτε 8. Λετε τελικως να θελει πρωτοκολλο ADSL2 σκετο αντι για ADSL2+ που το χω τοσα χρονια? ΜΑΚΑΡΙ
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 κανονικα παιζεις adsl2+.απο την αλλη οταν υπαρχουν θεματα πολλες φορες διορθωνονται προβληματα αμα κανεις αλλαγη σε καποιο πιο χαμηλο η αμα σου αλλαξουν προφιλ απο την οτενετ.
ikskarda Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ε τωρα που γλυκαθηκα με τα 1.1Mb/s που να ξαναγυρισω στα 800Kb/s
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 οκ τοτε σε βλεπω με αλλο ρουτερ η να κανεις to baudtec adsl router και το linksys access point
ikskarda Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ωραια . αμα μπορειτε να μου δωσετε οδηγιες για το πως θα χαιρομουν , αρκει να μην απαιτει τρελα πραγματα και τρελες γνωσεις , αλλα το Baudtec δεν εχει τοσο καλο ασυρματο αφου δεν πιανει εξω απο την πορτα του δωματιου , καθως μιλαμε για μεζονετα . εγω θελω απλα στο ισογειο και στον πρωτο οροφο να εχω ασυρματο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.