Προς το περιεχόμενο

Λογαριασμοί ΔΕΗ

Ather

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δε θα μιλήσω για υπερκοστολογημένο λογαριασμό της ΔΕΗ.

1) Έχω ένα λογαριασμό, τον τελευταίο που μου ήρθε, ΕΝΑΝΤΙ που γράφει σε ένα σημείο "Για έκδοση ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού αντί ΕΝΑΝΤΙ δώστε την ένδειξη του Μετρητή από 21/6/2010 έως 25/06/2010". Στην πίσω σελίδα στις "ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ" λέει "Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι το κατ' εκτίμηση ποσό που έχετε χρεωθεί στον ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμό διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τις καταναλώσεις σας, τότε μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση του λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία λήξης του, δίνοντας την ένδειξη του μετρητή." Οπότε από ότι καταλαβαίνω κάποιος μπορεί συνεχώς να δέχεται εκκαθαριστικούς λογαριασμούς αντί ΕΝΑΝΤΙ. Αυτό που δε γράφει είναι ποιον να ειδοποιήσουμε. Θα παίρνω δηλαδή τηλέφωνο την τοπική υπηρεσία της ΔΕΗ;

2) Στη "ΧΡΕΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ" γράφει "Σε ορισμένες κατηγορίες πελατών με μεγάλη συμφωνημένη ισχύ, στη μεταβλητή χρέωση υπεισέρχεται και ο συντελεστής ισχύος (συνφ). Για τους λοιπούς πελάτες ο συντελεστής ισχύος λαμβάνεται ίσος με τη μονάδα (συνφ=1) και έχει δίπλα ένα μαθηματικό τύπο όπου το συνφ μπαίνει ως παρονομαστής, δηλαδή όσο μειώνεται τόσο αυξάνεται το κόστος. Το συνφ δεν έχει σχέση με την ενεργό ισχύ; Εμένα μου φαίνεται ότι το έχουν βάλει ανάποδα. Δηλαδή οι μεγάλες εταιρίες πληρώνουν παραπάνω για το ίδιο ρεύμα; Με ποιο σκεπτικό εισάγουν όποτε θέλουν το συνφ και άλλωτε όχι;

Ελπίζω να μην κούρασα πολύ. :)

Δημοσ.

Αυτό το "κατ' εκτίμηση" τους βολεύει,γιατί τιμολογούν και αλλάζουν επίπεδο χρέωσης ανάλογα με τις kwh.

Και γλυτώνουν και τα μεροκάματα των μετρητών,όσο κι αν οι εργολάβοι καταμετρητές εκμεταλεύονται νοικιασμένους εργαζόμενους γι αυτή τη δουλειά.

Κάπου χαμηλά λέει ημερομηνία επόμενης καταμέτρησης.Καλά θα είναι να κοιτάξεις το ρολόϊ σου (όχι το χειρός) και βλέποντας την ένδειξη να τους πάρεις εκείνη τη μέρα (και μόνο εκείνη τη μέρα) να τους το πεις.

Αλλοιώς άμα σούρθει εκκαθαριστικός ετών,θα σε σκίσουνε,χρεώνοντάς σε με τη μέγιστη κλίμακα χρέωσης,πολλάκις...

Δημοσ.

Επόμενη μέτρηση 27/8. Οι λογαριασμοί μου έρχονται εναλλάξ ΕΝΑΝΤΙ και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ κομπλέ. Οπότε εγώ θέλω να τους πάρω τηλέφωνο την άλλη φορά για να μου βγάλουν δεύτερο συνεχώμενο εκκαθαριστικό! Το χαρτί λέει ότι είναι δικαίωμά μου. Το έχει κάνει κανείς ή θα το ψάχνω εκείνες τις μερες; :)

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα, το έχω κάνει επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά με τις μετρήσεις (κατά τη γνώμη μου), οπότε ήθελα ανά δίμηνο να ελέγχω τη διαφορά.

Στο Ηράκλειο που είμαι εγώ π.χ. χρειάζεται με το λογαριασμό, που θα μου έρθει και θα είναι ΕΝΑΝΤΙ, να πάω στα κεντρικά της ΔΕΗ και όχι στο υποκατάστημα που είναι μόνο για πληρωμές, και να ζητήσω διόρθωση. Μετά από μια βδομάδα, άντε δυο, μου έρχεται το χαρτί με τον ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, και όλα καλά.

Ναι, μπορείς να το κάνεις συνέχεια, δεν είναι τίποτα και ούτε χρεώνεσαι κάτι αν το κάνεις. Απλά έχω την εντύπωση πως πρέπει να πας αναγκαστικά από τα κοντινότερα γραφεία στα οποία υπάγεσαι.

Επίσης, μπορείς κάλλιστα να μην πληρώσεις τον ΕΝΑΝΤΙ, και να περιμένεις να σου έρθει ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ. Στον ΕΝΑΝΤΙ δεν μπορούν να σου κόψουν την παροχή, γιατί υποτίθεται, χαρίν ευκολίας, ότι προπληρώνεις ένα ποσό. Αν θες όμως. Κανείς δε σε υποχρεώνει.

Δημοσ.

το συνφ φίλε ειναι πονεμένη ιστορία... Φτιάξε εναν κουβα φραππε, κατεβασε και 1 κουτι depon και ξεκίνα να διαβάσεις για "Διορθωση συνημιτόνου"... Αμα βγάλεις άκρη πες και σε εμας. Ως τότε εγώ εισάγω και πουλάω (πλέον) συσκευές διόρθωσης συνημιτόνου (τις γνωστές εξοικονόμησης ενεργειας).

Τώρα το αν όντως εξοικονομούν its hard to say...

Πήρα μία δοκιμαστικά για ένα φίλο και αφού είδε περίπου 1000 ΩΧΒ μείωση στο καταστημα του μου έχει παραγγείλει καμια δεκαρια ακόμα, οπότε ξεκίνησα να τις πουλάω και εγω μπας και βγάλω τίποτα... Ως τώρα εχω δώσει καπου 30 (το τελευταίο τρίμηνο) και αυτοί που πήραν μιλάνε για αρκετά σημαντικές μειώσεις... Παρακαλώ να μην αρχίσετε τους καυγάδες για το αν λειτουργούν ή όχι, εχουμε-εχετε για την ακρίβεια, μαλώσει σε άλλο θρεαντ.

Όσο για αυτό το (on-line?) τρόπο καταχώρησης της κατανάλωσης σου θα σου πρότεινα να μη μπλεχτείς. Το κανανε στην περιοχή μου και εχει γίνει Ο ΧΑΜΟΣ. Τρελές χρεώσεις, 2-3 λογαριασμοί για kwh που δεν εχεις γράψει (αυτοί όμως μέτρησαν παρόλο που εσυ είχες κανει την καταχώρηση και στις φορεσαν επιπλέον) και πολλά άλλα εκτροπα...

Δημοσ.

Αντιγράφω

ΜΠΧ(€/kVA&έτος) x kVA x Ημέρες / 365 + kWh x ΜΜΧ(€/kWh)/συνφ

Αυτός ο τύπος δίνει τη χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος (όχι ΕΡΤ κτλ)

όπου ΜΠΧ=Μοναδιαία Πάγια χρέωση και ΜΜΧ=Μοναδιαία Μεταβλητή Χρέωση.

Έτσι όπως το έχουν γράψει όμως φαίνεται ότι το συνφ είναι αντιστρόφως ανάλογο του κόστους το οποίο δε μου φαίνεται λογικό. Η διαφορά γωνίας μεταξύ τάσης και έντασης στο μονοφασικό ξέρει κανείς ποια είναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...