iliaskr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Το ubuntu για να πω την αληθεια το δοκιμασα προπερυσι για πρωτη φορα και δοκιμασα και φετος την 9.10 που είναι η ολοκληρωμένη πρόταση.Αυτο που με ενόχλησε παρα πολυ είναι ορισμένα "χασιματα" που ειχε στα κλικ(ισως κολλουσε λιγο) παρολο που το συστημα που το ειχα βαλει δεν ηταν και αδυναμο(lenovo διπυρηνο με 1 γιγα μνημη).Τεσπα μπορεί να έτυχε κιολλας... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:GNU/Linux δεν είναι μόνο το Ubuntu,υπάρχουν χιλιάδες διανομες για να επιλέξεις. Όσο για αυτά που είπες: Όπως όλοι ,νομίζω, που απαντήσαμε σε αυτό το νήμα θέλω να βοηθήσω αυτό το παιδί να διαλέξει την καλύτερη λύση για την απορία του.Δεν είμαι φανατισμένος(τουλάχιστον αν είμαι,είμαι φανατισμένος με τα ιδανικά του ελεύθερου λογισμικού και του GNU,και όχι με μιά πολυεθνική). Τα forums είναι ένα ελευθερο μέσο επικοινωνίας,όπου ανταλάσσονται πολλές διαφορετικές απόψεις.Ξέρω ότι ειμαι στο τμήμα ''Apple Hardware'',αλλα θέλω να κάνω γνωστό ότι υπάρχει ακόμα μια επιλογή,πολύ καλύτερη απο της άλλες δύο,κατ'εμε, και να την κάνω γνωστή όπως προείπα στο παιδί που έχει ένα δίλημμα. Αν οπως λες,όσοι έχουν μια ιδιαίτερη αρεσκεία σε κάποιο λειτουργικό ειναι φανατισμένοι και δεν πρέπει να τους παίρνετε στα σοβαρά,ετσι δεν πρέπει να πέρνει κανείς στα σόβαρα τoυς Apple fans ,δηλαδη πολους απο αυτους που απάντησαν σε αυτό το θέμα.
papaniki Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δεν είπα οτι δεν θα τα ακούσω αυτά που μου είπες απλά με αυτα που έλεγες ακουγόσουν λιγάκι "κολλημένος" και απλά το ανέφερα για να εξηγούμαστε...Σεβαστά αυτά που λές φυσικα και οχι δεν σημαίνει κάτι το οτι γράφεις στο "apple hardware" απλά μπες και λίγο σε άλλες οπτικές γωνίες και ειδικά τωρα στη θέση του παιδιού που εφοσον δεν εχει κάποια ειδική χρήση θα χρειαστεί κατα 60% windows.Βέβαια θα πρέπει να του υποδείξουμε λειτουργικό το οποίο θα κανει κατα καποιον τροπο καλυτερη τη δουλεια του(μεχρι και το απλο browsing).Και εκει που θέλω να καταλήξω ειναι οτι δεν πρέπει να αποκλείσει το macos γιατι είναι το πιο ολοκληρωμένο. Εγω δεν είμαι apple fan για ενα λογο...για τις τιμές...ειδικά στην Ελλάδα ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ οι τιμές τους(καλυτερεύει η κατάσταση απο χρονο σε χρονο πάντως) Δεν έχω βρεί κάτι αρνητικό στη χρήση του mac os γιαυτο και μου αρέσει και το χρησιμοποιω.Χρησιμοποιούσα 8 χρονια windows (τωρα ειμαι 20 ετων) και αυτο που μου προσφέρει το macos δεν μου το προσέφερε το windows.Φυσικά και δεν υποστηρίζω εταιριες...εγω μιλαω για προιον.Αυτό που έχει αμεση επίπτωση στην ζωή μου. Εχει αποδειχθεί ότι οτι πληρώνεις παίρνεις...αυτο δε σημαινει οτι θα πάρει το ακριβότερο.Επίσης μην ξεχνάμε τι λεφτά "πέφτουν" για την εξελιξη του macos και του windows και τι λεφτα για το linux..Δεν συγκρίνεται το support και η εξέλιξη. Άνθρωποι είμαστε...οταν υπάρχει χρήμα,υπάρχει κίνηση και εξέλιξη.
atheatos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:GNU/Linux δεν είναι μόνο το Ubuntu,υπάρχουν χιλιάδες διανομες για να επιλέξεις. Όσο για αυτά που είπες: Όπως όλοι ,νομίζω, που απαντήσαμε σε αυτό το νήμα θέλω να βοηθήσω αυτό το παιδί να διαλέξει την καλύτερη λύση για την απορία του.Δεν είμαι φανατισμένος(τουλάχιστον αν είμαι,είμαι φανατισμένος με τα ιδανικά του ελεύθερου λογισμικού και του GNU,και όχι με μιά πολυεθνική). Τα forums είναι ένα ελευθερο μέσο επικοινωνίας,όπου ανταλάσσονται πολλές διαφορετικές απόψεις.Ξέρω ότι ειμαι στο τμήμα ''Apple Hardware'',αλλα θέλω να κάνω γνωστό ότι υπάρχει ακόμα μια επιλογή,πολύ καλύτερη απο της άλλες δύο,κατ'εμε, και να την κάνω γνωστή όπως προείπα στο παιδί που έχει ένα δίλημμα. Αν οπως λες,όσοι έχουν μια ιδιαίτερη αρεσκεία σε κάποιο λειτουργικό ειναι φανατισμένοι και δεν πρέπει να τους παίρνετε στα σοβαρά,ετσι δεν πρέπει να πέρνει κανείς στα σόβαρα τoυς Apple fans ,δηλαδη πολους απο αυτους που απάντησαν σε αυτό το θέμα. Oταν ρώταει καποιος πιο macbook στο apple hardware forum δεν ρωταει για το λειτουργικο και τι μπορεί να κάνει.Καλλιστα μπορεί να βρεί ένα φτηνό μεταχειρισμένο mac (ακόμα και ppc) και να τρέξει ubuntu αέρα.Καλό είναι να βρει ένα macbook unibody με καλή κάρτα γραφικών και ας είναι και μεταχειρισμένο.Αν ψαχνόταν για ένα απλό laptop δεν εγραφε εδω και ούτε θα φτανατε στο σημείο να βγαίνετε offtopic...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.