Costis321 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Αφου τελειωσα με το σχολειο (πανελλαδηκες) οι γονεις μου σαν δωρο μου ειπαν οτι μπορω να παρω ενα laptop. Και επειδή ολη την χρονια ακουγα για τα μακ και εχω κολλησει σκεφτομαι να παρω ενα macbook pro 15' απο τα πιο προσφατα (μετα την αναβαθμιση.) Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν ξερω ουτε απο που αλλα ουτε και τι χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω να εχει. Με λιγα λογια δεν εχω ΙΔΕΑ απο υπολογιστες και το παραδεχομαι. Δεν ειμαι απο αυτους που νομιζουν οτι ειναι χακερ και το μονο που ξερουν ας πουμε ειναι να μπαινουν στο ιντερνετ , να κατεβαζουν κανα τραγουδι, να παιζουν κανα παιχνιδι και κατι εγινε.. Και επειδη ακριβως δεν εχω ασχοληθει ποτε με υπολογιστη (επειδη μου εσπαγαν τα νευρα και επειδη κολλαγε συνεχεια και επειδη δεν μου αρεσε το περιβαλλον τους ) με τα μακ ξετρελαθηκα. Μου φανηκε σαν ευκαιρια να μπορεις να ξεκινησεις να εχεις μια καλη σχεση με τον υπολογιστη σου και με αυτα που θες να κανεις χωρις να χρειαζεται να εισαι προγραμματιστης. Χωρις να παθαινεις εγκεφαλικα και ταχυπαλμιες χωρις λογο προσπαθοντας να βγαλεις ακρη. Ισως τα πραγματα βεβαια να ειναι (ακομη) πιο δυσκολα απ οτι νομιζω. Απ οσους εχω ακουσει μεχρι στιγμης συμβουλη (και ο αδερφος μου μεσα σε αυτους) μου ειπαν οτι ειμαι τρελος που θελω μακ γιατι δεν αξιζει τοσα λεφτα για μια βλακεια κ οτι θα το μετανιωσω. Φυσικα δεν επηρεαζομαι ευκολα απο αρνητικες (η θετικες) κριτικες ,μιας και αν εισαι κλειστομυαλος γενικοτερα ΚΑΙ δεν ειχες και εμπειρια ποτε με τη συγκεκριμενη μαρκα δεν πρεπει να εισαι τοσο απολυτος. Και για να εξηγησω αυτα που ζηταν απο εναν υπολογιστη δεν ειναι πολλα. Καταρχην να μην ΚΟΛΛΑΕΙ. Να υποστηριζει αρκετα προγραμματα , να μην δημιουργει συνεχεια προβληματα, να δεχεται μερικα απλα παιχνιδια (δεν λεω την τελευταια τεχνολογια) , να μπορεις να επεξεργαζεσαι εικονες και μουσικη .να μπαινεις στο ιντερνετ και γενικα να μην καταριεζαι την ωρα και την στιγμη που τον αγορασες. Τι λετε? Μηπως αυτα που ζηταω ειναι επιστημονικη φαντασια? Η εχω θεοποιησει τα μακ στο μυαλο μου ενω μπορω να εχω ακριβως τα ιδια πραγματα και με εναν φθηνοτερο υπολογιστη (sony,acer etc..) ? Επισης ,προτασεις για το απο που πρεπει να αγορασω καλοδεχουμενες! (καταστηματα εδω η στο εξωτερικο που στελνουν , ebay sellers κτλπ)
Vasilisxd Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Καταρχην το πιο φθηνο 15,4inch Laptop απο Apple κοστιζει 1900€. Στα μισα χρηματα βρισκεις ενα κανονικο Laptop με τετοιο επεξεργαστη. Ισως καλυτερα να αγορασεις καποιο μεταχειρισμενο με 1200€ περιπου. Εαν η σχολη σου εχει να κανει με πληροφορικη , ειναι σιγουρο οτι δεν θα μπορεις να το χρησιμοποιησεις , γιατι θα χρειαστεις Windows μηχανημα. Απο εκει και περα , εαν δεν εχεις ιδεα απο υπολογιστες , καλυτερα να παρεις με Windows γιατι ολο και καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει , ενω με Mac θα βρεις λιγοτερα ατομα να ξερουν να σε κατατοπισουν για να αρχισεις να το δουλευεις. Για μενα , τα Laptop της Apple δουλευουν σαφως πιο γρηγορα και απροβληματιστα απο τα κοινα Windows Laptop αλλα κοστιζουν πανακριβα...
Costis321 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Οχι , δεν εχει καμια σχεση με τις σχολες που εχω στο μυαλο μου η πληροφορικη. Δλδ ο επεξεργαστης ειναι το πιο σημαντικο? και αφου εχουν κ αλλα τον ιδιο επεξεργαστη γιατι δεν ειναι εξισου ακριβα?
umaga Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 δες εδω mac εγω λεω να παρεις ενα τετοιο ειναι καλητερο κατα τη γνωμη μου
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Αφου τελειωσα με το σχολειο (πανελλαδηκες) οι γονεις μου σαν δωρο μου ειπαν οτι μπορω να παρω ενα laptop. Και επειδή ολη την χρονια ακουγα για τα μακ και εχω κολλησει σκεφτομαι να παρω ενα macbook pro 15' απο τα πιο προσφατα (μετα την αναβαθμιση.) Το προβλημα ομως ειναι οτι δεν ξερω ουτε απο που αλλα ουτε και τι χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω να εχει. Με λιγα λογια δεν εχω ΙΔΕΑ απο υπολογιστες και το παραδεχομαι. Δεν ειμαι απο αυτους που νομιζουν οτι ειναι χακερ και το μονο που ξερουν ας πουμε ειναι να μπαινουν στο ιντερνετ , να κατεβαζουν κανα τραγουδι, να παιζουν κανα παιχνιδι και κατι εγινε.. Και επειδη ακριβως δεν εχω ασχοληθει ποτε με υπολογιστη (επειδη μου εσπαγαν τα νευρα και επειδη κολλαγε συνεχεια και επειδη δεν μου αρεσε το περιβαλλον τους ) με τα μακ ξετρελαθηκα. Μου φανηκε σαν ευκαιρια να μπορεις να ξεκινησεις να εχεις μια καλη σχεση με τον υπολογιστη σου και με αυτα που θες να κανεις χωρις να χρειαζεται να εισαι προγραμματιστης. Χωρις να παθαινεις εγκεφαλικα και ταχυπαλμιες χωρις λογο προσπαθοντας να βγαλεις ακρη. Ισως τα πραγματα βεβαια να ειναι (ακομη) πιο δυσκολα απ οτι νομιζω. Απ οσους εχω ακουσει μεχρι στιγμης συμβουλη (και ο αδερφος μου μεσα σε αυτους) μου ειπαν οτι ειμαι τρελος που θελω μακ γιατι δεν αξιζει τοσα λεφτα για μια βλακεια κ οτι θα το μετανιωσω. Φυσικα δεν επηρεαζομαι ευκολα απο αρνητικες (η θετικες) κριτικες ,μιας και αν εισαι κλειστομυαλος γενικοτερα ΚΑΙ δεν ειχες και εμπειρια ποτε με τη συγκεκριμενη μαρκα δεν πρεπει να εισαι τοσο απολυτος. Και για να εξηγησω αυτα που ζηταν απο εναν υπολογιστη δεν ειναι πολλα. Καταρχην να μην ΚΟΛΛΑΕΙ. Να υποστηριζει αρκετα προγραμματα , να μην δημιουργει συνεχεια προβληματα, να δεχεται μερικα απλα παιχνιδια (δεν λεω την τελευταια τεχνολογια) , να μπορεις να επεξεργαζεσαι εικονες και μουσικη .να μπαινεις στο ιντερνετ και γενικα να μην καταριεζαι την ωρα και την στιγμη που τον αγορασες. Τι λετε? Μηπως αυτα που ζηταω ειναι επιστημονικη φαντασια? Η εχω θεοποιησει τα μακ στο μυαλο μου ενω μπορω να εχω ακριβως τα ιδια πραγματα και με εναν φθηνοτερο υπολογιστη (sony,acer etc..) ? Επισης ,προτασεις για το απο που πρεπει να αγορασω καλοδεχουμενες! (καταστηματα εδω η στο εξωτερικο που στελνουν , ebay sellers κτλπ) Πρεπει να ειναι οπωσδηποτε laptop?? Υπαρχουν και τα iMac...! Αν ναι πρεπει να ειναι οπωσδηποτε 15αρι?? Γιατι για αρχαριο ειναι πολλα λεφτα...! Υπαρχουν και τα 13αρια pro και τα 13αρια macbook... Η βρες κανενα μεταχειρισμενο πριν την αναβαθμιση (mid 2009) Οντως εχουν τα λιγοτερα κολληματα και το πιο φιλικο περιβαλλον...! Καταρχην το πιο φθηνο 15,4inch Laptop απο Apple κοστιζει 1900€.Στα μισα χρηματα βρισκεις ενα κανονικο Laptop με τετοιο επεξεργαστη. Ισως καλυτερα να αγορασεις καποιο μεταχειρισμενο με 1200€ περιπου. Εαν η σχολη σου εχει να κανει με πληροφορικη , ειναι σιγουρο οτι δεν θα μπορεις να το χρησιμοποιησεις , γιατι θα χρειαστεις Windows μηχανημα. Απο εκει και περα , εαν δεν εχεις ιδεα απο υπολογιστες , καλυτερα να παρεις με Windows γιατι ολο και καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει , ενω με Mac θα βρεις λιγοτερα ατομα να ξερουν να σε κατατοπισουν για να αρχισεις να το δουλευεις. Για μενα , τα Laptop της Apple δουλευουν σαφως πιο γρηγορα και απροβληματιστα απο τα κοινα Windows Laptop αλλα κοστιζουν πανακριβα... Δεν χρειαζεται κανεναν να τον βοηθησει...! Μπορει να πειραματιστει και μονος του... Υπαρχει το google, υπαρχουν τα forums, υπαρχει το youtube κλπ... Η Γωνια του Αρχαριου
Costis321 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Eυχαριστω ! Αλλα για ποιους λογους ειναι καλυτερο το Toshiba?
Smaug Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Αν έχεις τέτοιο κόλλημα να πάρεις ένα macbook που είναι και ¨¨¨φθηνό"""". Το pro τζάμπα θα πάει.
umaga Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Eυχαριστω ! Αλλα για ποιους λογους ειναι καλυτερο το Toshiba? γιατι πχ το μακ εχει επεξεργαστη Intel Core 2 Duo 2.53 GHz και το τοσιμπα Intel 2,40 GHz Core i5 Σκληρός δίσκος: μακ 250 GB τοσιμπα 320 για καρτα γρφικων δε ξερω να σου πω ουτε εγω ξερω πολλα απο πσ παντος θα επαιρνα το τοσιμπα
Costis321 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Αν έχεις τέτοιο κόλλημα να πάρεις ένα macbook που είναι και ¨¨¨φθηνό"""". Το pro τζάμπα θα πάει. Λες ε? παντως απ οτι ειδα τα αναβαθμισμενα προ ειναι πιο ακριβα απο τα απλα προ. Αντι να ριξουν την τιμη στα παλια προ , την αφησαν σταθερη και απλως εβγαλαν τα αναβαθμισμενα προ ακομη πιο ακριβα. Τι ωραιο marketing.
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 γιατι πχ το μακ εχει επεξεργαστη Intel Core 2 Duo 2.53 GHz και το τοσιμπα Intel 2,40 GHz Core i5 Σκληρός δίσκος: μακ 250 GB τοσιμπα 320 για καρτα γρφικων δε ξερω να σου πω ουτε εγω ξερω πολλα απο πσ παντος θα επαιρνα το τοσιμπα ωραιος εισαι umaga να μην ξερεις πολλα απο *πσ* και να δινεις συμβουλες...!! το macbook pro που εβαλες ειναι το παλιο...! το καινουριο εχει και αυτο Intel 2,40 GHz Core i5 και 320 σκληρο αλλα και παλι δεν γινεται να συγκρινεις το hardware μεταξυ pc και mac γιατι αλλιως εκμεταλευεται το hardware το καθενα...!! διαβασε εδω ενα παλιο θεμα mac vs pc να μην τα ξαναγραφουμε
papaniki Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Αν σε ενδιαφέρει φίλε μου δες το ποστ που έγραψα πριν λιγα λεπτά: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3395067#post3395067 Αναφέρεται στις τιμές των φορητών της apple. Όσο για τη δική μου άποψη περι του θέματος ναι μεν πληρωνεις πιο ακριβά αλλα ΠΟΤΕ δεν το μετανιώνεις...Εγω πηρα το καινουριο macbook pro 13,3 στα 2,4 χωρις να είχα πάρει ποτέ άλλο apple μηχανημα(εκτος απο iphone και ipod).Αθόρυβη χρήση-ομορφιά-ευχρηστία λειτουργικού-αξιοπιστία-ποιότητα υλικών-αισθηση οταν δουλεύεις-ποιότητα οθόνης-ορισμένες τρομερές καινοτομίες(magsafe-ένδειξη μπαταρίας-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ touchpad-το μοναδικό λάπτοπ που δεν χρειάζεσαι ποντίκι!)-μπαταρια(!!!!)-φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι μερικά απο τα θετικά που μου έρχονται στο μυαλό.Και μπορώ αν σκεφτώ να σου βρώ αλλα πολλα πιο ειδικά... Εδώ είμαστε να συζητήσουμε ότι θες...
Costis321 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 To ειδα το ποστ, ευχαριστω παρα πολυ !!!!! Αρα το macbook pro το καινουριο κανει 1.900 το 15αρι... απο το εξωτερικο υπαρχει περιπτωση να το βρω φθηνοτερα?
mchrisober Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 φιλε μου σκεψου καλα πρωτα, οτι με τα 1900 μπορεις να παρεις και σταθερο και λαπτοπ... Στην Apple εδω στην Ελλαδα ακριβοπληρωνεις οτιδηποτε..... Και ναι εαν παρεις Apple θα εισαι πρωτη μουρη, αλλα ειλικρινα δωσε τα λεφτα σου καπου αλλου, δεν ξερω τι αλλα hobby εχεις.... Γενικα να ξερεις επειδη διαβαζω και απ οση εμπειρια εχω δεν ειναι καλο να επενδυεις χρηματα σε μηχανηματα που μετα απο δυο χρονια δεν θα αξιζουν ουτε τα μισα λεφτα.... Εχω δουλεψει και Μακ και Pc και μπορω να σου πω οτι με τα Windows 7 οι διαφορες ειναι μικες... Με 1000 ευρο παιρνεις πολυ καλο λαπτοπ, πολυ καλυτερο σε επιδοσεις απο Μακ και με περισσοτερα χρονια εγγυησης... Επειδη πολλα θα ειπωθουν και επειδη πολλοι ειναι κολλημενοι ειτε με τα Apple ειτε με τα PC-Windows σκεψου πρωτα την τσεπη σου και μετα ολα τα αλλα.... Εξαλου σε σχολη θα πας, κανενα Word Και ιντερνετ θα θες...
iliaskr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εγώ θα σου προτείνω να πάρεις ένα απλό υπολογιστή εως 500-700ε και να δεις πως πας με τα Windows,και αν δεις ότι δεν σε ικανοποιούν(μάλλον δεν θα σε ικανοποιήσουν ) να βάλεις μια διανομή GNU/Linux πχ. ubuntu που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει.Θα μπορεις να παίζεις παιχνιδια,να ακους μουσικη,να σερφαρεις ,απροβλημάτιστα, με ασφάλεια και δωρεαν! Μην δωσεις τόσα χρηματα για ένα υπολογιστη που θα θες να τον αλλάξεις σε μερικά χρόνια. http://ubuntu-gr.org/content/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-ubuntu http://el.wikipedia.org/wiki/Ubuntu
papaniki Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Κοίταξε..πρέπει να σκεφτείς τη χρήση που το θες πρωτα.Είναι πολύ σημαντικό να καταλήξεις στη χρήση που θα του κάνεις.Με την παραπάνω περιγραφή σου το 13αρι σου φτάνει ΑΝΕΤΑ και άμα θές έλα να στο υπογράψω! Το μόνο που θα μπορούσε να σε κάνει να σκεφτείς το επόμενο μοντέλο-(και δε μιλάω για το 13 γιατι δεν συμφερει με τπτ η 2.66 εκδοση)-είναι η κάρτα γραφικών που για μένα δεν αξίζει αυτή η διαφορά τιμης. Αν επίσης σκέφτεσαι την οθόνη θα σου πω κατι να σε βάλω σε σκέψεις: Απο προσωπική εμπειρία θα σου πω οτι η 13αρα φτάνει να κανεις άνετα οποιαδήποτε δουλειά. Και λεω τωρα...θα μου πεις ρε φιλε μου πως θα δω ανετα μια ταινια-πως θα απλωθώ σε όλο το γραφειάκι μου να απλώσω τα πόδια μου και να βλέπω τα πάντα ανετα εφοσον θα το χρησιμοποιω περισσοτερο σαν desktop replacement:fear:...Ναι την εκανα και εγω αυτη τη σκεψη...και υπάρχει καλυτερη λυση απο 15αρι.. παίρνεις με 150 ευρω μια πολυ καλη οθονουλα και με ενα minidisplay port to hdmi cable(10 euro το πήρα εγω απο ebay) και έχεις σαν αποτέλεσμα κάτι καλύτερο σαν desktop λυση ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Κερδίζεις σε portability και σε άνεση χρησης στο σπιτι με λιγοτερο απο 1500 ευρω(βαζω και ενα σετ ποντικακι-πληκτρολογιο apple-ποντικι δεν χρειαζεται apple αλλα πληκτρολογιο θα το λατρέψεις-και ενα σετακι καλα ηχεια για να έχεις μια ολοκληρωμένη λυση)...Αν τα θεωρεις υπερβολικα αντε 1239macbook pro+150οθονη+11 ευρω καλωδιο=1400Ε Και για να απαντήσω στην ερωτηση σου.. Ναι στο εξωτερικό είναι φθηνοτερα όλα τα macbook. Τσεκαρε μια στο http://www.musicstore.com:80/en_EN/EUR/Computer/Apple-Shop/cat-COMPUTER-MACSHOP Είναι ενα γερμανικό site απο το οποίο είχε πάρει ενας φίλος μου τον imac πιο παλια(πριν 3 χρονια) και είναι υπερβολικά ευχαριστημένος απο την εξυπηρέτηση. Εγω το πήρα απο ελλάδα γιατι το πήρα με τιμολόγιο οποτε μου βγήκε 1040ευρω το 13αρι γιατι "γλίτωσα" το ΦΠΑ. Sorry για την πολυλογία μου αλλα με αυτο το πληκτρολόγιο δεν θες να σταματήσεις να γράφεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.