Προς το περιεχόμενο

Άρνηση εγγύησης σε καμμένη μητρική

Ypnovatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ...

21/5 Πηγαίνω μια MSI 790fx-gd70 πίσω γιατί στα καλά του καθουμένου έσβησε το pc και δεν ξανάνοιξε. Να αναφέρω ότι δεν μπορούσα να ακουμπήσω τίποτα!

Το υγρό του tank ήταν σίγουρα κοντά στους 50ο C.

Η χώρα γυρω απο το CPU έκαιγε και τα heatsinks του Northbridge απλησίαστα. Tα έβγαλα, τα δρόσισα, τα ξανάστησα και εκτός κουτιού αλλά τίποτα. Επαιρνε ρεύμα (το κουμπάκι ον της μητρικής άναβε) αλλά δεν άνοιγε τίποτα... Να σημειώσω ότι η μητρική μου έχει αλλαγμένο το retention bracket (εκείνη την πλαστικούρα στην οποία πατάει η ψύκτρα) γιατί έβαλα υδροψυξη.

Στο κατάστημα ακολουθεί μια συζήτηση με τον υπάλληλο που παρέλαβε το pc ο οποίος ήταν πολύ εξυπηρετικός και μάλιστα πιάσαμε και κουβεντούλα. Μου είπε ο άνθρωπος να του αφήσω η μητρική όπως είναι και θα μου κάνει την αλλαγή του bracket αυτός.

Τρίτη 24/5 παίρνω τηλέφωνο για ερώτηση. Υποτίθεται ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου. Μου λένε ότι έχουν παραγγείλει καινούρια για αντικατάσταση και ότι θα έρθει την Παρασκευή.

Τετάρτη 2/6 συνομιλώ με τεχνικό και με ενημερώνει ότι έχω βγει εκτός εγγύησης γιατί άλλαξα το retention bracket στο οποίο κουμπώνουν οι ψύκτρες. Ε, ναι φυσικά και το άλλαξα αφού κάπως έπρεπε να πατήσει το block της υδρόψυξης. Κανένα πρόβλημα, έκανα τη χαζομάρα μου, ας το φάω τώρα.

Έλα όμως που το θέμα για το retention bracket συζητήθηκε με το παιδί που έκανε την παραλαβή όπως προείπα και ο ίδιος μου είπε :"Καλά, μην το βγάλεις, θα στο βάλω εγώ στην επόμενη μητρική για να μην παιδεύεσαι" πολύ φιλικά και εξυπηρετικά.

Ε,γι'αυτό κι εγώ πήρα το bracket της μητρικής και το έδωσα όπως ήταν (με το αρχικό αυτοκόλλητο από πάνω μάλιστα...) απλά εκτός μητρικής.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ειναι δυνατόν την Τρίτη να με ενημερώνουν ότι θα αντικατασταθεί την Παρασκευή και την Τετάρτη να μου λένε αρλούμπες.

Τι κάνω;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οπως και στις καρτες γραφικων ετσι Θεωρητικα παντα και στις μητρικες αν αλλαξεις κατι οπως το bracket ειναι πιθανον να σου αρνηθουν την εγγυηση.

Δεν επρεπε να εμπιστευτεις το παιδι, μπορει να το ξεχασε, μπορει να μην το εβαλε καλα και να το ειδαν, πολλα μπορει.

• Super Moderators
Δημοσ.

για ποιο κατάστημα μιλάμε?

πάρε πίσω την μητρική και το bracket, τοποθέτησέ τα εσύ και ξαναπήγαινέ την, αν αρχίσουν πάλι τα ίδια στείλε email στον κατασκευαστή...

Δημοσ.
Οπως και στις καρτες γραφικων ετσι Θεωρητικα παντα και στις μητρικες αν αλλαξεις κατι οπως το bracket ειναι πιθανον να σου αρνηθουν την εγγυηση.

Δεν επρεπε να εμπιστευτεις το παιδι, μπορει να το ξεχασε, μπορει να μην το εβαλε καλα και να το ειδαν, πολλα μπορει.

Σωστότατον, δεν έχω καμια αντίρρηση επ'αυτού.

Αλλά επειδή την είχα ψυλιαστεί τη δουλειά τον ρώτησα και μου είπε ότι θα το αναλάβει αυτός.

Τώρα το αν το ξέχασε το αφήνω ασχολίαστο

για ποιο κατάστημα μιλάμε?

πάρε πίσω την μητρική και το bracket, τοποθέτησέ τα εσύ και ξαναπήγαινέ την, αν αρχίσουν πάλι τα ίδια στείλε email στον κατασκευαστή...

Πλαισιο... Δεν είναι πολύ περίεργο;

Το σκέφτηκα. Εαν έχουν επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή;

Δηλαδή προτείνεις να μη προσπαθήσω να βγάλω άκρη, αλλά να δοκιμάσω αλλιώς.

Δημοσ.

Επρεπε να ειχες βιδωσει το πλαστικο retention bracket πριν το πας.Λαθακι.Τωρα ευκαιρια ψαχνουν για να αρνηθουν αντικατασταση αλλα δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα αυτο.Εχεις κοιταξει τους ορους της κατασκευαστριας εταιριας,δεν θυμαμαι πουθενα να λεει οτι αν αφαιρεθει αυτο,τοτε ακυρωνεται η εγγυηση.Αν δεν το λεει ξεκαθαρα στειλε ενα email στην MSI και αν σου απαντησουν θετικα για σενα,οτι δεν υπαρχει προβλημα ,τυπωσε το email και ταπωσε τους στο Πλαισιο.

Δημοσ.

Παρτην πίσω .. τοποθέτησε το bracket κανονικά πάνω στην μητρική (θα έπρεπε να το έχεις κάνει εξαρχής αλλα τεσπά) και ξαναπάντην σε άλλο κατάστημα του Πλαισίου αυτή την φορά!! και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα!!

Δημοσ.

Ναι, να πάρει η ευχή αλλά πιεζόμουν πολύ χρονικά και βασίστηκα σε αυτόν...

Το ξέρω ότι έπρεπε να το κάνω έτσι.

Απορία: Δεν παίζει να το καταλάβουν αν πάω σε άλλο κατάστημα ;

Η δε με νοιάζει;

Ωραία, θα πάω πιο μετά να το παραλάβω, θα κάνω τα μαγικά και θα δω από αύριο τι θα μου πούνε...

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Αν στο συστημα εχει περαστει το S/N της μητρικης σου οπου και να το πας δεν θα αλλαξει κατι, δεν χανεις ομως κατι με το να δοκιμασεις.

Δημοσ.

Εχουν οι μητρικες S/N ?Ο μονος κωδικος που εχω δει σε τετοια προιοντα ειναι αυτος που αφορα σε μοντελο, οχι σε συγκεκριμμενο κομματι.Και ακομα και αν υφισταται κατι τετοιο εφοσον το παει στην αρχικη κατασταση...

Δημοσ.

Ναι, συνηθως ειναι πανω σε ενα αυτοκολητο που το βαζουν απο την εσωτερικη πλευρα πανω στα πισω USB/Ethernet.

Νομιζω ειναι και τυπωμενα καπου αλλα δεν νομιζω να κρατανε τετοιο S/N τα μαγαζια.

Δημοσ.

Αυτος ειναι κωδικος που δινεται στο προιον απο το σερβις.Αν το πας σε αλλο καταστημα ή και στο ιδιο την επομενη θα ειναι διαφορετικος.

Δημοσ.
Αυτος ειναι κωδικος που δινεται στο προιον απο το σερβις.Αν το πας σε αλλο καταστημα ή και στο ιδιο την επομενη θα ειναι διαφορετικος.

Και εγώ νομίζω πως έτσι πάει στο Πλαίσιο...

Δημοσ.

Γιαυτο λεω να παει να το δοκιμασει, ισως να μην εχουν κρατησει τπτ οσο αφορα στοιχεια για αυτη την μητρικη.

Δημοσ.

Τπτ δεν κρατάνε ... το έχω κάνει δυο φορές με το πλαίσιο αυτο...

μία με έναν εξωτερικό σκληρο που στο ένα κατάστημα δεν μου τον αλλάζαν γιατι είχε μια εξωτερική γρατζουνια!!! έλεον δλδ..

Και άλλη μια με κάρτα γραφικών που στο ένα μαγαζι παρατρήρησαν ότι είχα αλλαξει το cooler και στο αλλο όχι!!

Δημοσ.

Ναι αλλα τους τα ειχες αφησει μερες ωστε να σκεφτουν να κρατησουν κατι η το εκανες μπαμ μπαμ ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...