we_will_rise Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Καλημέρα, θέλω να δημιουργήσω έναν trigger πάνω στον πίνακα system, ο οποίος έχει 3 πεδία. Το datettimein, datetimeout, charge. Αυτό που θέλω είναι μόλις εισάγεται τιμή στο datetimeout να υπολογίζεται η χρέωση και να εισάγεται στο πεδίο charge. Η προσπάθειά μου: >CREATE TRIGGER cost_calc ON system FOR INSERT,UPDATE AS UPDATE system SET charge = (datediff("MINUTE", system.datetimein,system.datetimeout)*0.0333)-0.1*(datediff("MINUTE", system.datetimein,system.datetimeout)*0.0333) go Αυτό: -0.1*(datediff("MINUTE", system.datetimein,system.datetimeout)*0.0333) το έβαλα για τον υπολογισμό κόστους με έκπτωση 10% Edit: τώρα πρόσεξα ότι έχω δηλώσει τα datetimein και datetimeout ως varchar(50). Ίσως γι'αυτό δεν δουλεύει ;
Crizzt Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Σαφως. Δουλευει για DATETIME ή SMALLDATETIME. Επισης, δεν χρειαζεται να κανεις 2 φορες τον υπολογισμο. Μπορεις απλα να πεις: >UPDATE system SET charge = 0.9 * (datediff("MINUTE", system.datetimein,system.datetimeout)*0.0333)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.