Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

saya, αν και είναι προφανές ότι δεν επικοινωνούμε, για να τα ξαναπώ άλλη μια φορά. Έγραψα εγώ πουθενά για χομπίστα που χειρουργει επειδή διάβασε σχετικά βιβλία; Μίλησα για ομοειδείς σχολές (Ιστορία ΕΚΠΑ με ιστορία Χάρβαρντ ή νοσηλευτική ΤΕΙ με νοσηλευτική ΑΕΙ), όπου αυτός από την κατώτερη σχολή μπορεί να φτάσει τον αντίστοιχο της ανώτερης με προσωπική προσπάθεια. Προφανώς για σένα, αν δεν υπάρχουν εξετάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μάθει κανείς κάτι, ε; Φυσικά αυτό είναι αλήθεια για πολλούς ανθρώπους, αλλά ευτυχώς όχι για όλους.

Επίσης, μάλλον έχεις υπερεκτιμήσει λίγο τις ελληνικές πανεπιστημιακές δομές. Για παράδειγμα, εγώ τέλειωσα την ιατρική της Αθήνας και, όταν ορκίστηκα δεν είχα κάνει ούτε ένα ράμμα, ούτε ένα εμβόλιο, ούτε μια δακτυλική, ούτε ένα καρδιογράφημα, ούτε μια ένεση, ούτε έναν καθαρισμό τραύματος. Και σε διαβεβαιώ ότι δεν ήμουν ο μόνος. Κάποιος που είχε αποφασίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η κλινική ιατρική ή απλά βαριόταν, μπορούσε άνετα να τα αποφύγει. Όσα από αυτά χρειάστηκε να τα μάθω, τα έμαθα εκ των υστέρων όπως τα μαθαίνουν όλοι, δηλαδή δίπλα σε έμπειρους γιατρούς, σε εφημερίες κτλ. Στο Χάρβαρντ δεν θα μπορούσα ποτέ να αποφοιτήσω χωρίς να τα κάνω αυτά και αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στα 2 πανεπιστήμια. Από την άλλη, ένας συμφοιτητής μου που είχε κάψα με την χειρουργική και περνούσε τις διακοπές του στις εφημερίες, όταν πήρε πτυχίο είχε κάνει 10πλάσιες ιατρικές πράξεις από τον μέσο απόφοιτο του Χάρβαρντ. Βέβαια, από βιοστατιστική δεν είχε ιδέα, γιατί δεν τον ένοιαζε, ενώ εγώ καθόμουν και διάβαζα στον ελεύθερο χρόνο μου. Λοιπόν, το πανεπιστήμιο που τελειώσαμε λίγο επηρέασε το επίπεδο γνώσεών μας. Το ίδιο χαρτί πήραμε, αλλά με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα ελληνικά ΤΕΙ και ΑΕΙ, γιατί η γνώση εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο θα έπρεπε από τον ίδιο τον φοιτητή. Άρα, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς γνώσης, δεν αποκλείεται κάποιος από ΤΕΙ να είναι πιο καταρτισμένος από ον αντίστοιχο ΑΕΙ. Προφανώς κάποιος που έχει γράψει στις πανελλήνιες 18 είναι πιο πιθανό να είναι καλύτερος απο κάποιον που έγραψε 11, αλλά είναι απλώς πιο πιθανό και όχι βέβαιο.

Μαλιστα και μολις ελυσα τον αλυτο γριφο. Γιατι δεν μπορουμε να συνενοηθουμε. Θυμαμαι μια αλλη συζητηση που υπερθεματιζες οτι το να υπαρχει ελευθερια της σκεψης στις σχολες συνεπαγεται το να υπαρχει και φασιστικο κομμα μεσα στα πανεπιστημια.Τωρα καταλαβα πως το σκεφτεσαι.Κομμα, πχ το φασιστικο, κομμα και οι οικολογοι πρασινοι, πχ το ιδιο ειναι. Τα αλλα πχ οτι το ενα παρανομει γιατι μπορει να ασχολειται με φυλετικους διαχωρισμους που απαγορευονται απο το συνταγμα, ενω το αλλο οχι , γτ ασχολειται με την οικολογια ,ειναι μικρολεπτομερειες.Ακριβως το ιδιο ειναι.

Κανεις λογικα αλματα και απλοποιεις τα δεδομενα για αυτο μπερδευεσαι. Η σχολη τις ιατρικης που ανεφερες του χαρβαρντ ειναι και τα δυο αει , ενταξει.Αυτο που σου λεω εγω ειναι οτι ενας πολυ καλος νοσηλευτης δεν μπορει να ασκησει επαγγελμα ιατρου.Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Και οχι δεν σημαινει οτι ο νοσηλευτης ειναι αχρηστος, ενω ο γιατρος χρησιμος. Απλα ειναι αλλη δουλεια.Και νοσηλευτης με γιατρο ειναι ομοειδεις σχολες δεν ειναι ομοιες. Η ιατρικη του χαρβαρντ με αυτη των Αθηνων ειναι η ιδια σχολη , ακριβως. Εμεις μιλαγαμε για διαφιρετικες σχολες με παρομοιο περιεχομενο.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υποστηριξα ποτε οτι ο φιλος που δεν σπουδασε απολυτως τιποτα ειναι 1. ανωτερος σε γνωσεις απο εναν Πολυτεχνιτη. Ειπα (εμεσα) οτι στην πραξη ειναι πιο 2. χρησιμος στη σημερινη αγορα εργασιας με τις γνωσεις που διαθετει απο εναν που ξερει απεξω κι ανακατωτα Fourier, πολυπλοκοτητα αλγοριθμων και καποιες εννοιες προγραματισμου κλπ, ΑΛΛΑ μονο σε θεωρητικο επιπεδο. Καταληγω δηλαδη στο οτι η πρακτικη γνωση, η εμπειρια κλπ πανω σε ενα αντικειμενο ειναι πιο σημαντικα απο το ιδιο το πτυχιο, οταν αυτο δεν συνοδευεται απο εμπειρια σε πραγματικες συνθηκες, απο προσωπικη γνωση και ενασχοληση κλπ.

1. Ποιός μίλησε για ανωτερότητα; Δεν το εννόησα έτσι προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

2. Πιο χρήσιμος; Πώς δηλαδή ορίζεται η έννοια της "χρησιμότητας"; Ναι στον τομέα του (εγκατάσταση δικτύων) ναι είναι καλύτερος λόγω της εμπειρίας του και ναι θα τον προτιμούσα αν ήμουν εργοδότης και ήθελα κάποιον για μια τέτοια δουλειά.

Βασικα αυτο που λες εχει να κανει περισσοτερο με εξειδικευση (μιας και η πληροφορικη εχει πολλα αντικειμενα), παρα με ανωτατη εκπαιδευση.

Για παραδειγμα πολλα απο οσα αναφερεις, 3.-σχεδον ολα- θα μπορουσε κανεις να τα κανει χωρις να εχει σπουδασει, αρκει να διαβασει και να πειραματιστει. Οκ τα μαθηματικα οχι ας πουμε. Ολα τα υπολοιπα που αναφερεις δεν απαιτουν πτυχιο ΑΕΙ για να γινεις expert πανω τους. Και φυσικα ουτε ο αποφοιτος ΑΕΙ ξερει να τα κανει, αν δεν εχει ασχοληθει προσωπικα ο ιδιος. Οπως προανεφερα η σχολη (ΑΕΙ/ΤΕΙ) δινει το ερεθισμα να ασχοληθεις με κατι. 4. Η ΓΝΩΣΗ ερχεται με προσωπικη ΕΞΩσχολικη προσπαθεια. Αν περιμενει καποιος ΜΟΝΟ απτα βιβλια του ΑΕΙ/ΤΕΙ και απο τις εργασιες και απο τα εργαστηρια να ειναι σε θεση να ασχοληθει σε επαγγελματικο επιπεδο με κατι απο οσα αναφερεις τοτε γελαστηκε.

3. Σε διαβεβαιώ, σε ΚΑΝΕΝΑ.

4. TRUE

Στα υπολοιπα που λες συμφωνω.

Χαίρομαι, διότι τα "υπόλοιπα" είναι ο πυρήνας του προβλήματος λόγω του οποίου δημιουργούνται συγκρούσεις.

Δημοσ.

Στο 2, ναι ειναι πιο χρησιμος στην Ελληνικη αγορα. Τα αντικειμενα που αναφερεις αφενος δεν εχουν ιδιαιτερο αντικρυσμα στην Ελλαδα πλεον (θελω να πω πιο συχνα ζητειται απο την Ελληνικη αγορα εργασιας αυτος που ξερει να στηνει δομημενη καλωδιωση απο αυτον που ξερει να σχεδιαζει επεξεργαστες), αφεταιρου επιμενω οτι τοσο ενας ειδικευμενος Πολυτεχνιτης οσο και ενας ειδικευμενος ΙΕΚτζης ας πουμε μπορουν να διεκδηκησουν θεση, καθως ειναι αρκετες οι περιπτωσεις μη πτυχιουχων που απλα καηκαν οσο ο αλλος σπουδαζε και μαθανε και να προγραματιζουν και βασεις δεδομενων να στηνουν και γραφικα να δουλευουν και με κρυπτογραφια/ασφαλεια να ασχοληθουν (ο καθενας σε οτι καηκε φυσικα).

Για παραδειγμα ο προγραμματισμος (υψηλου επιπεδου, δεν μιλαω για φυσαλιδες και hello world) ειναι περιπτωση που δεν κανει διακρισεις πτυχιων. Ο καθενας με η χωρις πτυχιο αν κατσει να φαει τα νιατα του πανω απτο pc και διαθετει τα απαιτουμενα πνευματικα προσοντα (εξυπναδα πχ), μπορει να γινει προγραμματιστης υψηλου επιπεδου.

ΥΓ. Κι εγω πιστευα οτι αν ευτυχησω να βρω δουλεια στο αντικειμενο μου, επειδη ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ δε θα σχεδιασω ποτε μου ενα δικτυο Η/Υ σε ενα τεραστιο σπιτι με 50-70 σημεια plus wireless, η ενα ξενοδοχειο με 3χχ σημεια plus wireless, αλλα θα υπαρχει παντα ενας Πολυτεχνιτης που θα κανει αυτη τη δουλεια και επειτα εγω θα περναω καλωδιωσεις. Η πραγματικοτητα με διεψευσε. Οι αναγκες απαιτουν ΚΑΙ να σχεδιαζω δομημενη καλωδιωση καποιες φορες. Στη πρωτη μου αποπειρα εκανα ενα σωρο μ@λ@κιες φυσικα λογω απειριας, που εκ των υστερων εχασα καμποσες εργατοωρες για να τις διορθωνω. Στην επομενη τα πηγα καλυτερα κλπ. Αυτο ειναι η γνωση σημερα. Να ξερεις τι ειναι το λαθος και γιατι.

Το πτυχιο μετραγε πολυ στην Ελλαδα του 70-80 που αρκουσε για να γινεις δημοσιος υπαλληλος. Δυστυχως (η ευτυχως) οι απαιτησεις εκτοτε εχουν πολλαπλασιαστει και τα χαρτια υστερουν μπρος στην εμπειρια.

Και δεν αναφερομαι μονο σε τεχνικης φυσεως επαγγελματα, κατι τετοιο ισχυει πανω κατω παντου.

Δημοσ.

Η σχολη τις ιατρικης που ανεφερες του χαρβαρντ ειναι και τα δυο αει , ενταξει.Αυτο που σου λεω εγω ειναι οτι ενας πολυ καλος νοσηλευτης δεν μπορει να ασκησει επαγγελμα ιατρου.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Και νοσηλευτης με γιατρο ειναι ομοειδεις σχολες δεν ειναι ομοιες. Η ιατρικη του χαρβαρντ με αυτη των Αθηνων ειναι η ιδια σχολη , ακριβως.

Είναι παράνομο και κάνεις εγχείρηση χωρίς να έχεις κάποιο σχετικό δίπλωμα και άδεια όπως είναι παράνομο να οδηγείς χωρίς δίπλωμα. Μπαίνεις φυλακή, πως το λένε.. Δεν είναι όμως παράνομο να πας στον εργοδότη και να του πεις ξέρω αυτά, αυτά και αυτά, δεν έχω κάποιο πτυχίο αλλά έχω ασχοληθεί μόνος μου και τα γνωρίζω πολύ καλά. Να δοκιμαστείς μαζί με τους υπόλοιπους και να πάρεις την δουλειά απέναντι σε κάποιον ΑΕΙ/ΤΕΙ που έχει πτυχίο αλλά η προσωπική προσπάθεια ήταν μόνο στο να περάσει το μάθημα.

Δημοσ.

Στο 2, ναι ειναι πιο χρησιμος στην Ελληνικη αγορα. 1.Τα αντικειμενα που αναφερεις αφενος δεν εχουν ιδιαιτερο αντικρυσμα στην Ελλαδα πλεον (θελω να πω πιο συχνα ζητειται απο την Ελληνικη αγορα εργασιας αυτος που ξερει να στηνει δομημενη καλωδιωση απο αυτον που ξερει να σχεδιαζει επεξεργαστες), αφεταιρου επιμενω οτι τοσο ενας ειδικευμενος Πολυτεχνιτης οσο και ενας ειδικευμενος ΙΕΚτζης ας πουμε μπορουν να διεκδηκησουν θεση, καθως ειναι αρκετες οι περιπτωσεις μη πτυχιουχων που απλα καηκαν οσο ο αλλος σπουδαζε και μαθανε και να προγραματιζουν και βασεις δεδομενων να στηνουν και γραφικα να δουλευουν και με κρυπτογραφια/ασφαλεια να ασχοληθουν (ο καθενας σε οτι καηκε φυσικα).

1. Τα 4 από αυτά που ανέφερα, έχουν και μάλιστα αρκετό αντίκρυσμα.

2. Αυτό που θέλω να αποσαφηνίσω, είναι ότι αυτός που ασχολείται για παράδειγμα με σχεδιασμό λογισμικού μεγάλης κλίμακας, δεν τον νοιάζει να γνωρίζει να εγκαθιστά πλήρως και με ασφάλεια ένα δίκτυο. Δεν μπορεί κάποιος να είναι τέλειος σε άπειρα πράγματα. Έκαστος στο είδος του. Για αυτό σου λέω ότι διαφωνώ με το ότι ο φίλος σου είναι γενικά πιο χρήσιμος στην αγορά εργασίας.

3.Για παραδειγμα ο προγραμματισμος (υψηλου επιπεδου, δεν μιλαω για φυσαλιδες και hello world) ειναι περιπτωση που δεν κανει διακρισεις πτυχιων. Ο καθενας με η χωρις πτυχιο αν κατσει να φαει τα νιατα του πανω απτο pc και διαθετει τα απαιτουμενα πνευματικα προσοντα (εξυπναδα πχ), μπορει να γινει προγραμματιστης υψηλου επιπεδου.

Διαφωνώ. Σε μια σχολή πληροφορικής παίρνεις πολλά ερεθίσματα και αποκτάς σφαιρική αντίληψη της επιστήμης. Φυσικά δεν γίνεσαι καλός σε όλα. Π.χ. αυτός που θα ασχοληθεί από μόνος στου με προγραμματισμό, έχει πολλές πιθανότητες να γίνει code-monkey και να μην ξέρει πως να βελτιώσει και να οργανώσει τον κώδικα του για μεγαλύτερη απόδοση. Ακόμη πιθανόν να μην γνωρίζει για loop-unrolling, code-optimization και άλλα πολλά, πράγματα τα οποία αποκτάς σε μια σχολή πληροφορικής, με την απαραίτητη προυπόθεση ότι θα ασχοληθείς αρκετά από μόνος σου

Δημοσ.

O φίλος σου ξέρει

1. να σχεδιάζει συστήματα βάσεων δεδομένων μεγάλης κλίμακας;

2. μήπως να σχδιάζει επεξεργαστές;

3. τί σκαμπάζει από λειτουργικά συστήματα;

4. απο γραφικά τι γνώσεις έχει;

5. σχεδιασμός λογισμικού-ανάλυση συστημάτων;

6. προγραμματιστικές ικανότητες;

7. Αλγορίθμους;

8. Κρυπτογραφία/Ασφάλεια;

9. Επίπεδο μαθηματικών;

10.................................................

(οκ επειδηξη γνωσεων μπορει να κανει ο καθένας)

Κανένας νέος απόφοιτος ΑΕΙ δεν μπορεί να τα εφαρμόσει πρακτικά αυτά σε μια δουλειά (αν δεν έχει ασχοληθεί μόνος του). Έχει μια θεωρητική βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί...αλλά μέχρι εκεί. Ο ΤΕΙτζής άνετα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά αν έχει ασχοληθεί, ή αν είχε την τύχη να εργαστεί σε μια εταιρεία όπου να απέκτησε πρακτικές γνώσεις.

Με λίγα λόγια και οι δυο απόφοιτοι είναι σχεδόν άχρηστοι για έναν εργοδότη με το που βγουν απο τη σχολή. Πρέπει να επενδύσουν επάνω τους για να έχουν μελλοντικά αποτελέσματα...και να είσαι σίγουρος κανένας εργοδότης δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό στις μέρες μας.

Δημοσ.

Κανεις λογικα αλματα και απλοποιεις τα δεδομενα για αυτο μπερδευεσαι. Η σχολη τις ιατρικης που ανεφερες του χαρβαρντ ειναι και τα δυο αει , ενταξει.Αυτο που σου λεω εγω ειναι οτι ενας πολυ καλος νοσηλευτης δεν μπορει να ασκησει επαγγελμα ιατρου.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Και νοσηλευτης με γιατρο ειναι ομοειδεις σχολες δεν ειναι ομοιες. Η ιατρικη του χαρβαρντ με αυτη των Αθηνων ειναι η ιδια σχολη , ακριβως. Εμεις μιλαγαμε για διαφιρετικες σχολες με παρομοιο περιεχομενο.

Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα λίγο. Ειδικά εκεί που έγραφες:

Διαφορετικο αντικειμενο μπορει να μην εχουν.Απλα στο αει νοσηλευτικης προφανως θα τους μαθαινουν καποια πραγματα παραπανω ωστε να ειναι προισταμενοι αυριο μεθαυριο αυτων του τει.Εξ αλλου στην νοσηλευτικη υπαρχουν τει, αει ,τεε.

ο χαζός δεν κατάλαβα ότι συγκρίνεις ιατρική με νοσηλευτική και όχι νοσηλευτική με νοσηλευτική.

Επίσης, ενημερωτικά, η ιατρική στην Αμερική είναι 4ετής σχολή και απαιτεί να έχεις προηγούμενο πτυχίο για να εισαχθείς. Στην Ελλάδα είναι 6ετής σχολή και για να μπορέσεις ως Ευρωπαίος να δουλέψεις ως γιατρός στις ΗΠΑ πρέπει να δώσεις 3 αμερικάνικες εξετάσεις. Και δεν σχολιάζω καν διαφορές στο πρόγραμμα σπουδών, το οποιο στην Αθήνα δεν έχει αλλάξει εδώ και 30 χρόνια. Κατά τα άλλα, είναι οι ίδιες σχολές, ενώ οι νοσηλευτικές ΤΕΙ και ΑΕΙ της Αθήνας είναι διαφορετικές.

Δημοσ.

1. Κανένας νέος απόφοιτος ΑΕΙ δεν μπορεί να τα εφαρμόσει πρακτικά αυτά σε μια δουλειά (αν δεν έχει ασχοληθεί μόνος του). Έχει μια θεωρητική βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί...αλλά μέχρι εκεί. 2. Ο ΤΕΙτζής άνετα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά αν έχει ασχοληθεί, ή αν είχε την τύχη να εργαστεί σε μια εταιρεία όπου να απέκτησε πρακτικές γνώσεις.

Με λίγα λόγια και οι δυο απόφοιτοι είναι σχεδόν άχρηστοι για έναν εργοδότη με το που βγουν απο τη σχολή. Πρέπει να επενδύσουν επάνω τους για να έχουν μελλοντικά αποτελέσματα...και να είσαι σίγουρος κανένας εργοδότης δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό στις μέρες μας.

1. Βλέπε 2.

2. Ελπίζω να αστειεύεσαι. Άτομα με διδακτορικά σε σχετικά αντικείμενα δεν μπορούν να πουν ότι πλήρως μοπρούν να κάνουν κάτι μόνο από όλα αυτά (διότι απαιτείται συστηματική και συνεχής μελέτη λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας) και εσύ λές ότι ένας απόφοιτος τει μπορεί να τα κάνει ΟΛΑ; Τί είναι ο homo universalis;

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα λίγο. Ειδικά εκεί που έγραφες:

ο χαζός δεν κατάλαβα ότι συγκρίνεις ιατρική με νοσηλευτική και όχι νοσηλευτική με νοσηλευτική.

Επίσης, ενημερωτικά, η ιατρική στην Αμερική είναι 4ετής σχολή και απαιτεί να έχεις προηγούμενο πτυχίο για να εισαχθείς. Στην Ελλάδα είναι 6ετής σχολή και για να μπορέσεις ως Ευρωπαίος να δουλέψεις ως γιατρός στις ΗΠΑ πρέπει να δώσεις 3 αμερικάνικες εξετάσεις. Και δεν σχολιάζω καν διαφορές στο πρόγραμμα σπουδών, το οποιο στην Αθήνα δεν έχει αλλάξει εδώ και 30 χρόνια. Κατά τα άλλα, είναι οι ίδιες σχολές, ενώ οι νοσηλευτικές ΤΕΙ και ΑΕΙ της Αθήνας είναι διαφορετικές.

Καλα , αστο να παει, αστο δεν πειραζει..μονος σου το ειπες οτι για να μπορεις να πας να δουλεψεις ως γιατριος στην Αμερικη σε εξεταζουν. Αρα δεν θεωρουν καν οτι ολες οι σχολες ιατρικης ειναι ιδιες. Αυτο με την νοσηλευτικη, ειναι ιδια επιστημη μεν αλλα δεν εχουν μαθυει απαραιτητα τα ιδια, o ενας ουσιαστικα προοριζεται για προισταμενος και ο αλλος γισα βοηθητικο προσωπικο,το εξηγησα νομιζω. Τεσπα, γενικα απλουστευεις πραγματα και τα τσουβαλιαζεις ενω εχουν λογο να ειναι διαχωρισμενα. Αλλο το ενα. Αλλο το αλλο. Και καταληγουμε να μπερδευομαστε ολοι μαζι.

Δημοσ.

1. Βλέπε 2.

2. Ελπίζω να αστειεύεσαι. Άτομα με διδακτορικά σε σχετικά αντικείμενα δεν μπορούν να πουν ότι πλήρως μοπρούν να κάνουν κάτι μόνο από όλα αυτά (διότι απαιτείται συστηματική και συνεχής μελέτη λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας) και εσύ λές ότι ένας απόφοιτος τει μπορεί να τα κάνει ΟΛΑ; Τί είναι ο homo universalis;

Γιατί τονίζεις με Bold το "μπορεί να τα κάνει άνετα" και όχι το "αν έχει ασχοληθεί"; Παραποιείς άμεσα τα λεγόμενά μου.

Μα σε προηγούμενο ποστ είπα ότι κανείς απο τους 2 δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως με το που βγεί απο τη σχολή. Πρέπει να αποκτήσει εμπειρία. Αναφέρθηκα συγκεκριμένα στον ΤΕΙτζή γιατί θεωρείται υποδεέστερος απο πολλούς. Ο ΤΕΙτζής λοιπόν έχει το θεωρητικό υπόβαθρο για να επιτύχει. Ο ΑΕΙτζής ίσως να έχει λίγο ευκολότερο έργο αλλά μέχρι εκεί.

Και οι 2 λοιπόν έχουν το θεωρητικό υπόβαθρο να επιτύχουν, αλλά και οι 2 δυστυχώς δεν έχουν τα εφόδια για να είναι άμεσα χρήσιμοι στην αγορά εργασίας. Ίσα ίσα που εκεί ο ΤΕΙτζής μάλλον έχει ένα μικρό προβάδισμα.

2. Λέγοντας ότι μπορεί να τα κάνει όλα, εννοείται ότι ο ΤΕΙτζής μπορει να εξειδικευθεί σε όποιον τομέα της πληροφορικής θέλει και να τα καταφέρει άνετα. Προφανώς δεν ενοούσα ότι ΕΝΑ άτομο μπορεί να τα κάνει ΟΛΑ!

Δημοσ.

Γιατί τονίζεις με Bold το "μπορεί να τα κάνει άνετα" και όχι το "αν έχει ασχοληθεί"; Παραποιείς άμεσα τα λεγόμενά μου.

Μα σε προηγούμενο ποστ είπα ότι κανείς απο τους 2 δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως με το που βγεί απο τη σχολή. Πρέπει να αποκτήσει εμπειρία. Αναφέρθηκα συγκεκριμένα στον ΤΕΙτζή γιατί θεωρείται υποδεέστερος απο πολλούς. Ο ΤΕΙτζής λοιπόν έχει το θεωρητικό υπόβαθρο για να επιτύχει. Ο ΑΕΙτζής ίσως να έχει λίγο ευκολότερο έργο αλλά μέχρι εκεί.

Και οι 2 λοιπόν έχουν το θεωρητικό υπόβαθρο να επιτύχουν, αλλά και οι 2 δυστυχώς δεν έχουν τα εφόδια για να είναι άμεσα χρήσιμοι στην αγορά εργασίας. Ίσα ίσα που εκεί ο ΤΕΙτζής μάλλον έχει ένα μικρό προβάδισμα.

2. Λέγοντας ότι μπορεί να τα κάνει όλα, εννοείται ότι ο ΤΕΙτζής μπορει να εξειδικευθεί σε όποιον τομέα της πληροφορικής θέλει και να τα καταφέρει άνετα. Προφανώς δεν ενοούσα ότι ΕΝΑ άτομο μπορεί να τα κάνει ΟΛΑ!

Δεν εχει σημασια τι εννοουσες. Ουσιαστικα καρφωθηκατε μονοι σας. Οταν λετε οτι εγω αυτο δεν ξερω να το κανω γιατι δεν το διδαχτηκα αλλα μετα απο 20 χρονια δουλειας και αφου πειραματιστω στου Κασιδη το κεφαλι θα μαθω βρεε αδερφε και μπορει να φτασω αυτον που το εκανε στο πανεπιστημιο 4 χρονια, φασκελωκουκουλωστα bro. Ουσιαστικα μονοι σας , το ειπατε οτι δεν εχετε τις ιδιες γνωσεις. Αλλα με τον χρονο θα μαθετε.

Και μην μου απαντησεις οτι ουτε ο αλλος εχει την πειρα τοτε και μπορει να κανει λαθη. Αυτος δεν εχει πειρα, εσυ δεν το εχιες διδαχτει , ειναι εκτος καθηκοντων σου και το μαθαινεις μονος σου ..καποια στιγμη μπορει να μαθεις να το κανεις αν το διαβασεις μονος σου. Αλλα δεν το εχεις διδαχτει και μπορει να το κανεις λαθος.Επισης οταν καποιος λεει οτι δεν χρειαζεται να διαβασεις προγραμματισμο και ενας ασχετος μπορει να προγραμματισει αν καει στο pc .Oυσιαστικα ακυρωνει και το δικο του πτυχιο ως αχρηστο αφου μπορει να προγραμματισει και ενας απο τον δρομο.

Δημοσ.

Δεν εχει σημασια τι εννοουσες. Ουσιαστικα καρφωθηκατε μονοι σας. Οταν λετε οτι εγω αυτο δεν ξερω να το κανω γιατι δεν το διδαχτηκα αλλα μετα απο 20 χρονια δουλειας και αφου πειραματιστω στου Κασιδη το κεφαλι θα μαθω βρεε αδερφε και μπορει να φτασω αυτον που το εκανε στο πανεπιστημιο 4 χρονια, φασκελωκουκουλωστα bro. Ουσιαστικα μονοι σας , το ειπατε οτι δεν εχετε τις ιδιες γνωσεις. Αλλα με τον χρονο θα μαθετε.

Και μην μου απαντησεις οτι ουτε ο αλλος εχει την πειρα τοτε και μπορει να κανει λαθη. Αυτος δεν εχει πειρα, εσυ δεν το εχιες διδαχτει , ειναι εκτος καθηκοντων σου και το μαθαινεις μονος σου ..καποια στιγμη μπορει να μαθεις να το κανεις αν το διαβασεις μονος σου. Αλλα δεν το εχεις διδαχτει και μπορει να το κανεις λαθος.

Τιτλος: Τα συμπερασματα ενος αεργου, απαιδευτου και απειρου για την εργασιακη πειρα.

Επισης οταν καποιος λεει οτι δεν χρειαζεται να διαβασεις προγραμματισμο και ενας ασχετος μπορει να προγραμματισει αν καει στο pc .Oυσιαστικα ακυρωνει και το δικο του πτυχιο ως αχρηστο αφου μπορει να προγραμματισει και ενας απο τον δρομο.

Αυτο που ακομα δεν εχεις καταλαβει γιατι οπως προανεφερα εισαι προφανως εκτος ελληνικης εργασιακης πραγματικοτητας και λες εκ του ασφαλους τα φανταστικα σου συμπερασματα, ειναι οτι το πτυχιο μου δεν το ακυρωνω εγω, ο αλλος και ο παραλλος, αλλα ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ που πονταρει σε αυτον που εχει φτιαξει 2-3 προγραμματα και οχι σε αυτον που εχει πτυχιο και εχει απλως διδαχθει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ 200 γλωσσες προγραμματισμου.

Οταν με το καλο μεγαλωσεις και βγεις στην αγορα εργασιας και φας τις καρπαζιες σου οπως ολοι μας, επειδη απλα δεν θα εχεις καμια εργασιακη πειρα και θα εχεις ολο κι ολο ενα χαρτι (ετσι θα το αντιμετωπιζουν αυτοι που θα σου παιρνουν συνεντευξη), τοτε ελα να μας ξαναπεις τις ωραιες φιλοσοφιες περι πτυχιων κλπ.

Ειπαμε το πτυχιο δε σε βαζει σε καμια "Αρεια φυλη", ουτε σε κανει ξεχωριστο. Στο ιδιο καζανι με τους ΙΕΚτζηδες τους ΤΕΙτζηδες και τους αμορφωτους θα εισαι. Για υπευθυνη θεση που και καλα ειναι απαραιτητο το πτυχιο ΑΕΙ, ξεχνα το, δεν τους καιγεται καρφακι για 24-25χρονο νεαρο χωρις καμια πειρα για τετοιες θεσεις. Οπως ειπα θα ψαχνεις για δουλειες junior επιπεδου και θα εισαι στο ιδιο καζανι με οσους προανεφερα, απο το οποιο επιλεγονται οι πιο πεπειραμενοι πανω στο αντικειμενο και οχι οι πιο καλα διδαγμενοι.

Εσυ οταν φερνεις στο σπιτι σου ηλεκτρολογο να σου φτιαξει την κουζινα, του ζητας πτυχιο απο ΑΕΙ η τον εμπιστευεσαι επειδη τον θεωρεις εμπειρο, χωρις καν να εχεις ιδεα αν εχει σπουδασει?

Δημοσ.

Τιτλος: Τα συμπερασματα ενος αεργου, απαιδευτου και απειρου για την εργασιακη πειρα.

Αυτο που ακομα δεν εχεις καταλαβει γιατι οπως προανεφερα εισαι προφανως εκτος ελληνικης εργασιακης πραγματικοτητας και λες εκ του ασφαλους τα φανταστικα σου συμπερασματα, ειναι οτι το πτυχιο μου δεν το ακυρωνω εγω, ο αλλος και ο παραλλος, αλλα ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ που πονταρει σε αυτον που εχει φτιαξει 2-3 προγραμματα και οχι σε αυτον που εχει πτυχιο και εχει απλως διδαχθει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ 200 γλωσσες προγραμματισμου.

Οταν με το καλο μεγαλωσεις και βγεις στην αγορα εργασιας και φας τις καρπαζιες σου οπως ολοι μας, επειδη απλα δεν θα εχεις καμια εργασιακη πειρα και θα εχεις ολο κι ολο ενα χαρτι (ετσι θα το αντιμετωπιζουν αυτοι που θα σου παιρνουν συνεντευξη), τοτε ελα να μας ξαναπεις τις ωραιες φιλοσοφιες περι πτυχιων κλπ.

Eσυ το ειπες, οτι τα εμαθα μετα απο 20 χρονια πειρας μονος μου. Αρα δεν τα διδαχθηκα.. δεν σου φταιω εγω. Αρα η σχολη ειναι κατωτερη και κατω να χτυπιεσαι. Κατα τα αλλα σου εχω πει την αποψη μου για τον τροπο που απαντας, οτι εκθετει μονο εσενα. Και οτι απλως προδιδει το αγχος σου να καλυψεις κενα, προσβαλλωντας τον αλλον, που μιλας.Αν δεν νοεις να το καταλαβεις, οκ.Καλα κανεις, απλα εχω βαρεθει την καραμελα που γραφεις παντου και σε ασχετα τελειως θεματα πχ ενα με τραπεζες και την πτωχευση τις προαλλες οτι εγω δουλευω 20 χρονια σαν προγραμματιστης, ενω εισαι αεργος και ασχετος και αρα ξερω, απο τραπεζες; Ασχετο..τελειως ομως.

Δημοσ.

Καλα κανεις, απλα εχω βαρεθει την καραμελα που γραφεις παντου και σε ασχετα τελειως θεματα πχ ενα με τραπεζες και την πτωχευση τις προαλλες οτι εγω δουλευω 20 χρονια σαν προγραμματιστης, ενω εισαι αεργος και ασχετος και αρα ξερω, απο τραπεζες; Ασχετο..τελειως ομως.

Τι ειπε ο ποιητης ρε μλκα hahaha

Kατα τ'αλλα ακου πως εχει το θεμα και τελειωνω εδω με τις ψυχαναλυσεις σου κλπ.

Οταν εγω θελω να ρωτησω τη γνωμη καποιου για ενα ποιημα, σιγουρα δε θα παω στη Στελλα Μπεζαντακου να παρω γνωμη. Βεβαια δικαιωμα της να εχει γνωμη για την ποιηση.

Κατ'αντιστοιχια δικαιωμα του καθενος και της καθεμιας αεργης απαιδευτης και απειρης να εχει αποψη για το ποιος εργαζομενος ειναι αποδοτικος και ποιος κανει λαθη και ποιος ειναι αξιος και αναξιος για μια Χ θεση εργασιας. Συνεπως οπως εσυ δικαιουσαι να εχεις αποψη για θεματα τα οποια δεν εχεις καν ακουμπησει απο χιλιομετρο, ετσι κι εγω δικαιουμαι να τοποθετω την καθε αποψη σε μια αντιστοιχη κλιμακα.

Αν μου απαντουσες και στο ερωτημα, αν ζητας πτυχιο ΑΕΙ απο τον ηλεκτρολογο που φερνεις σπιτι η απλα τον εμπιστευεσαι για την πειρα του, αντι να κανεις ψυχαναλυσεις σε οποιον διαφωνει μαζι σου, θα ηταν καλυτερα αλλα ας ειναι.

Δημοσ.

Τι ειπε ο ποιητης ρε μλκα hahaha

Και ομως το εχεις πει ετσι σε θεμα με τραπεζες και την πτωχευση πριν καναν μηνα. :rolleyes: Εχω μνημη.. :devil: :devil: Καλα ολα τα αλλα, ξερεις και απο τραπεζες;

Δεν ξερεις αν ειμαι ανεργη και απειρη πρωτον. Επισης δεν ξερεις ποιος μπορει να εχει γνωμη για το αν εχεις δικαιωμα στην εργασια ως κατι που δεν σπουδασες.. :confused: :confused:

Το οτι δουλευεις καποια χρονια σημαινει οτι εσυ αποφασιζεις; δεν νομιζω.

Ωραια, εχε το στα υποψην γιατι θυμαμαι τι ειπες.. :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...