Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άμα είναι καλύτερος ας σου την πάρει την δουλειά. μόνος σου το είπες ότι πρέπει να έχει την ευκαιρία. έχω βαρεθεί να ακούω βλακείες στο θέμα της εκπαίδευσης.

όποιος το αγαπάει και τον ενδιαφέρει, έστω και το έχει θα τα πάει μια χαρά. Δηλδή τι, εάν πχ είχα πτυχίο από ΑΕΙ θα μουν καλύτερος στην δουλειά μου; ΤΡΙΧΕΣ. θα ήξερα να γράφω καλύτερες εκθέσεις ίσως. Στην σχολή δεν έμαθα και πολλά .

Ξεκολλατε με τις κόμπλες.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ας ερθει καποιος αποφοιτος του ΤΕΙ και ας εξεταστει στα ιδια θεματα με εμενα και αποδειχτει οτι ειναι καλυτερος και τοτε να μου παρει την δουλεια !!! αλλα οχι και @@πανα επειδη μας σκιζουν 5 χρονια σε μαθηματα και υλες τεραστιες και να θελουν οι αποφοιτοι ΤΕΙ να εχουμε τα ιδια δικαιωματα !!!!

Με την ίδια λογική φίλε μου... αν έρθει στην Ελλάδα ένας απόφοιτος του Harvard θα πρέπει να παίρνει όλα τα δικαιώματά σου και εσύ (γενικά μιλάω) να του γυαλίζεις τα παπούτσια.

Δημοσ.

Τωρα για να ριξουμε μια γκομενα θα λεμε ειμαι και πτυχιουχος AEI ...

Μερικοι εδω ειναι τοσο φανατικοι..Δηλαδη το Τ.Ε.Ι οχηματων στην Θεσσαλινικη ειναι για τα μπαζα? τετοια σχολη δεν υπαρχει σε Πανεπιστημιο..Θα μου πει κανεις εχει Μηχανολογιας αλλα ο ορος Μηχανολογια ειναι πολυπλευρος..

Δημοσ.

Γιατί κρανίου τόπος; Εγώ προσωπικά είμαι σε ΑΕΙ απ' το οποίο είμαι εν μέρει ικανοποιημένη, αλλά αν έπιαναν τα χέρια μου ούτε σε αυτό θα ήμουν, ούτε σε ΤΕΙ θα πήγαινα. Σχολή κομμωτικής και τέλος. -_-

Κατά την άποψη και την μερική εμπειρία μου δεν είναι σωστό να λέμε ότι για τα κακώς κείμενα ενός ιδρύματος, φέρουν ευθύνη όλα τα ιδρύματα του είδους του, ούτε βέβαια να χρησιμοποιούμε αυτό το επιχείρημα σαν αντικίνητρο για το τι θα επιλέξει κανείς και που θα φτάσει. Θέλω να πω πως υπάρχουν αξιόλογα ΑΕΙ & ΤΕΙ, αλλά στον αντίποδα υπάρχουν και κάποια που ευθύνονται για την κακή φήμη όλων. Λόγου χάριν, το ΑΕΙ νοσηλευτικής δεν έχει καμία διαφορά από το αντίστοιχο ΤΕΙ στα επαγγελματικά δικαιώματα παρά το τι ισχύει τυπικά και το τι θα έπρεπε να ισχύει. Επίσης ΤΕΙ λογιστικής και ΑΕΙ οικονομικών, υπάρχουν πάλι σχεδόν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα απλά ο απόφοιτος των ΤΕΙ χρειάζεται να περιμένει κάποια παραπάνω χρόνια για να τ' αποκτήσει, όμως μπορεί να φτάσει εξίσου ψηλά. Τέλος, είναι και κάποια άλλα που πρέπει να έχουν διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα, για παράδειγμα ΑΕΙ & ΤΕΙ πληροφορικής, και ούτω καθεξής.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να προσπαθεί ν' αποδείξει την ανωτερότητα του βάσει του αντικειμένου που σπουδάζει. Για να γίνει κανείς επιτυχημένος, χρειάζεται κυρίως ταλέντο, μεράκι και τύχη. Είναι και το δίκαιο κατά Πλάτωνα, ο καθένας ν' ασχολείται με αυτό που του ταιριάζει και ν' ακολουθεί την κλίση του. Έχω γύρω μου πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν να δείξουν πτυχία και μεταπτυχιακά εσωτερικού/εξωτερικού και όμως είναι δυστυχώς άνεργοι, και άλλων που δεν έχουν τίποτα απ' αυτά όμως είναι σπουδαίοι σε αυτό που κάνουν και βγάζουν ένα μηνιάτικο σε μια εβδομάδα.

Δημοσ.

Διαφορετικο αντικειμενο μπορει να μην εχουν.Απλα στο αει νοσηλευτικης προφανως θα τους μαθαινουν καποια πραγματα παραπανω ωστε να ειναι προισταμενοι αυριο μεθαυριο αυτων του τει.Εξ αλλου στην νοσηλευτικη υπαρχουν τει, αει ,τεε.Απο αυτους προφανως βγαινουν αυτοι που θα γινουν προισταμενοι στο τμημα, αυτοι που θα ειναι το νοσηλευτικο προσωπικο και αυτος που θα φερει την παπια η θα κανει βοηθητικες δουλειες.Τωρα βεβαιατο τει μπορει να ειναι πιο καλο για το ειδος του απο το αει για το ειδος του, αλλα δεν θα κατσεις να σε χειρουργησει πνευμονολογος και ας ειναι αστερι στο κλαδο του..μαθαινουν προφανως αλλα πραγματα πανω στον ιδιο τομεα.Εδω πχ στην οδοντιατρικη που ειναι η ιδια επιστημη, λες στο γιατρο κανε μου μου εσυ την επεμβαση και σου λεει δεν ξερω εγω απο αυτα πρεπει να πας σε γναθοχειρουργο πχ.Δεν λεει ειμαι καλος οδοντιατρος θα τα καταφερω..

Πχ στο τεε μπορει να μαθαινουν μονο να κανουν ενεσεις, στο τει απλη βιολογια και στο αει να εχουν και μαθηματα οργανωσης τμηματος νοσηλευτικης κξαι πιο συνθετη βιολογια.Ε απο αυτους εννοειται οτι θα προαχθει ο πιο ανωτερος ως προς τις γνωσεις. Και τους προετοιμαζουν ολους γιατι χρειαζονται ολοι.Τωρα ποιος ειναι ανωτερος απο ολους.Ανωτερος δεν ξερω.Πιο εξιδεικευμενος ισως.

Δημοσ.

Στο τέλος όλοι άνεργοι θα είστε και θα παρακαλάτε για δουλειά στα supermarket ,αλλά ακόμα και να δουλεύεται ξέρετε πολύ καλά τη θα παίρνεται ΑΝ παίρνεται ,οπότε το ποιος την έχει πιο μεγάλη περισσεύει ..

Δημοσ.

Ένα σχόλιο μόνο.

Το πόσο καλό είναι ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο χειρότερος απόφοιτός του.

Ο καλός φοιτητής, που έχει μεράκι και ικανότητα μπορεί να γίνει αστέρι, όπου κι αν σπουδάζει. Μπορεί να είναι στο ΤΕΙ Λαμίας, αλλά μπαίνοντας στο itunes μπορεί να παρακολουθήσει πλήρεις σειρές διαλέξεων από το Harvard και το Stanford. Μπορεί να αγοράσει ή να κατεβάσει τα καλύτερα βιβλία και τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα. Μπορεί να αφιερώσει ώρες για πρακτική εξάσκηση σε εθελοντική βάση.

Η διαφορά γίνεται από τον χειρότερο. Το Harvard γιατί θεωρείται εγγύηση; Γιατί ξέρεις ότι αυτός που έχει ένα πτυχίο από εκεί σημαίνει ότι ξέρει κάποια στάνταρντ πράγματα στον τομέα του. Αλλιώς δεν θα έπαιρνε πτυχίο. Αντίθετα, σε μια σχολή Χ(ΤΕΙ ή ΑΕΙ δεν με νοιάζει), ο απόφοιτος μπορεί να είναι στούρνος. Μπορεί να είναι και αστέρι, αλλά δεν υπάρχει κάποιο στάνταρντ.

Οπότε, αν είσαι εργοδότης, η έξυπνη κίνηση είναι να ψάχνεις όλους τους υποψήφιους, γιατί το αστέρι μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε. Αν όμως δεν έχεις χρόνο να το ψάξεις, μπορείς να διαλέξεις τις λίγες αιτήσεις που ξέρεις ότι πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια.

Δημοσ.

Βρε εσυ Φιλιππε ,ωρες, ωρες για ιατρικη με προβληματιζεις γιατι εχεις αποψεις ατομων που δεν θα σπουδαζαν ιατρικη.Ειναι δυνατον καποιος που εχει τελειωσει τει Λαμιας οσο και να διαβασει να φτασει αυτον του χαρβαρντ;Αν ηταν γιατι να πηγαινουμε στο πανεπιστημιο, να κατσουμε να διαβασουμε μονοι μας.Αλλο η προσωπικη εξειδικευση και αλλο με τους καθηγητες.Ειναι τελειως αλλο το ενα, τελειως αλλο το αλλο.Δεν θα επρεπε να τα ξερεις αυτα;Εχεις παει σε σχολη καλη.Αντε καποιος που εχει παει σε ενα τει ανω Κατω Κολοπετεινιστσας πες δεν εχει μετρο συγκρισης και νομιζει ολα τα ιδια ειναι.Εσυ ομως;

Εμμοειται οτι ο λογος που πηγαινουμε σε μια σχολη και κανουμε μια συγκεκριμενη εξειδικευση με βιβλια που προτεινουν οι καθηγητες ειναι για να εξιδεικευτουμε σε συγκεκριμενα πραγματα που χρειαζονται στην επιστημη που θελουμε να μαθουμε και στην εποχη.Δεν διαβαζει ο καθενας οτι θελει.Αλλο η προσωπικη εκπαιδευση , που μπορεις να εισαι καλλιεργημενος και χωρις να πα σε πανεπιστημιο,εγω το πιστευω αυτο και αλλο να σπουδασεις κατι μια επιστημη μια τεχνη.Δεν νομιζω οτι μπορουμε να ειμαστε αυτοδιδακτοι.

Δημοσ.

Διαφορετικο αντικειμενο μπορει να μην εχουν.Απλα στο αει νοσηλευτικης προφανως θα τους μαθαινουν καποια πραγματα παραπανω ωστε να ειναι προισταμενοι αυριο μεθαυριο αυτων του τει.Εξ αλλου στην νοσηλευτικη υπαρχουν τει, αει ,τεε.Απο αυτους προφανως βγαινουν αυτοι που θα γινουν προισταμενοι στο τμημα, αυτοι που θα ειναι το νοσηλευτικο προσωπικο και αυτος που θα φερει την παπια η θα κανει βοηθητικες δουλειες.Τωρα βεβαιατο τει μπορει να ειναι πιο καλο για το ειδος του απο το αει για το ειδος του, αλλα δεν θα κατσεις να σε χειρουργησει πνευμονολογος και ας ειναι αστερι στο κλαδο του..μαθαινουν προφανως αλλα πραγματα πανω στον ιδιο τομεα.Εδω πχ στην οδοντιατρικη που ειναι η ιδια επιστημη, λες στο γιατρο κανε μου μου εσυ την επεμβαση και σου λεει δεν ξερω εγω απο αυτα πρεπει να πας σε γναθοχειρουργο πχ.Δεν λεει ειμαι καλος οδοντιατρος θα τα καταφερω..

Πχ στο τεε μπορει να μαθαινουν μονο να κανουν ενεσεις, στο τει απλη βιολογια και στο αει να εχουν και μαθηματα οργανωσης τμηματος νοσηλευτικης κξαι πιο συνθετη βιολογια.Ε απο αυτους εννοειται οτι θα προαχθει ο πιο ανωτερος ως προς τις γνωσεις. Και τους προετοιμαζουν ολους γιατι χρειαζονται ολοι.Τωρα ποιος ειναι ανωτερος απο ολους.Ανωτερος δεν ξερω.Πιο εξιδεικευμενος ισως.

Καταλαβαίνω τι λες Saya, αλλά μην ξεχνάς ότι ζούμε στην Ελλάδα. <_<

Τι εννοώ, έχω ξαδέρφη που έχει βγει από νοσηλευτική ΤΕΙ και δύο γνωστούς που έχουν βγει ο ένας από την ίδια σχολή ΑΕΙ και ο άλλος από ΙΕΚ. Η ξαδέρφη μου αν και έχει βγάλει ΤΕΙ δεν κουβαλάει πάπιες αλλά δίνει την εντολή σε άλλους να τις κουβαλάνε (προϊσταμένη εν ολίγοις). Αυτό διότι έχει μέσο. Ο γνωστός από ΙΕΚ κάνει την δουλειά που θα έπρεπε να κάνει και η ξαδέρφη απ' το ΤΕΙ και ο γνωστός απ' το ΑΕΙ διαμαρτύρεται που κάνει τις ίδιες δουλειές με αυτόν απ' το ΙΕΚ (γι αυτό μάλλον πήγε με κατατακτήριες στην ιατρική). Άρα βλέπεις φαντάζομαι ότι πρόκειται περί χάους, για το οποίο, ναι, ευθύνεται το γενικό σύστημα της Ελλάδας και τα μυαλά μας, αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης πέφτει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Δημοσ.

Eνταξει σε περιπτωση μεσου, την εχεις πατησει , τελειωσε.Εκει δεν μετρανε πλεον τα προσοντα. Ειναι η κατασταση ο,τι θελω κανω.. εγω σου λεω για ποιον λογο υπαρχουν οι διαβαθμισεις.Προφανως για να γινεται σωστη η λειτουργια φτιαχνουν 3 ειδη νοσιλευτων.Τωρα οτι αυτο μπορει να καταστρατηγηθει πολλες φορες γιατι καποιος εχει μεσο, ειναι πιο καλος στις κοινωνικες σχεσεις, πιο γλειφτης απο καποιον αλλον.Ε, σιγουρα.Αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Δημοσ.

Φίλιππε αν κάποιος έχει τόσο μεράκι γιατί δεν άνοιγε τα στραβά του να περάσει πχ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και όχι στο ΤΕΙ άνω Τραχανοπλαγιάς;

Η δίκη μου εμπειρία, μου έχει δείξει πως η διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι χαώδης. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν σίγουρα αλλά παραμένουν εξαιρέσεις.

android.png

Δημοσ.

@ Saya : Εμένα πάλι τρία είδη νοσηλευτών μου φαίνονται πολλά και νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος. Όπως, και για να μιλήσω για τον κλάδο μου, δεν βρίσκω τον λόγο να είναι όσοι βγαίνουν από τις σχολές: φιλολογίας, φιλοσοφίας - παιδαγωγικής, φιλοσοφίας - παιδαγωγικής - ψυχολογίας, ιστορίας, ιστορίας - αρχαιολογίας, ιστορίας - εθνολογίας, φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών.. φιλόλογοι! :wacko: Απλά πάει πολύ! Θα έπρεπε κάποιοι απ' αυτούς ν' απασχολούνται σε άλλους τομείς και θέσεις, να υπάρχει μια διαφοροποίηση στα επαγγελματικά δικαιώματα.

Δημοσ.

Nαι εδω εχεις δικιο, υπαρχει υπερβολη.Γιατι οκ ολοι περιπου τα ιδια θα διδαξουν, η υλη στα σχολεια ειναι ακριβως η ιδια αρα γιατι να υπαρχει τοση εξικευση αδικα.Ψιλοαχρηστη ειναι.Ενω στην νοσηλευτικη πχ ε αλλος θα στρωσει τα κρεβατια, αλλος θα γραψει τα φαρμακα των ασθενων.Αλλος θα εργαστει σε τμημα πχ παθολογιας,αλλος σε καρδιολογικη,πχ. Αρα οκ να εχουν αλλη ειδικευση , το καταλαβαινω, ειναι λογικο.Αλλα ναι σε καποιες περιπτωσεις δεν χρειαζονται τοσες ειδικευσεις.Και αντι να υπαρχουν τοσα τετοια τμηματα που ουσιαστικα ολοι κανουν την ιδια δουλεια θα μπορουσαν να τα αντικαταστησουν με κατι αλλο που εκλειπει.

Αλλωστε νομιζω οτι ο λογος που υπαρχουν πχ τοσα τμηματα για μηχανικους ειναι οτι οταν η Ελλαδα κτιζονταν μπορει να υπηρχε αναγκη, 30 χρονια πριν.Τωρα ομως αλλα επαγγελματα χρειαζονται αρα μπορει να μην χρειαζονται τοσες πολλες σχολες με τοσους αποφοιτους καθε χρονο.

Αντιστοιχα σε 30 χρονια, μπορει να μην χρειαζεται καποιος να σηκωνει ασθενεις και να στρωνει κρεβατια στα νοσοκομεια γιατι μπορει να υπαρχουν ειδικα ρομποτ πχ για αυτες τις δουλειες.Αρα να μην χρειαζονται τοσοι νοσηλευτες.Και απο αυτους να μπορουν να βρουν δουλεια μονο οι καλυτεροι.

Δημοσ.

Με την ίδια λογική φίλε μου... αν έρθει στην Ελλάδα ένας απόφοιτος του Harvard θα πρέπει να παίρνει όλα τα δικαιώματά σου και εσύ (γενικά μιλάω) να του γυαλίζεις τα παπούτσια.

ακριβως αυτο πιστευω !!!! γι αυτο αν ερθει αυτος του harvard στην ελλαδα θα γινει προισταμενος μου και σιγουρα θα ειμαι ενα επιπεδο κατω απο αυτον παντα !!!! Ιδια ειναι η συγκριση μονος σου το ειπες !!! ( στο μεταξυ σκεψου λιγο αν θα επαιρνες εναν πολιτικο μηχανικο για να σου φτιαξει το σπιτι ή ενα πολιτικο δομικων εργων απο ενα τει σερρων ας πουμε ... δεν θελω απαντηση νομιζω την ξερεις ο ιδιος )

Οσο για το ΤΕΕ μακαρι να μην υπηρχε ειμαι κατα του ΤΕΕ και κατα των μπλεγμενων επαγγελματικων δικαιωματων που δινουν κομματοσκυλα ΑΛΛΑ οχι και @@πανα επειδη φοιτουμε στο πολυτεχνειο ...

Εν ολιγοις ξερεις τι βλεπω φιλε μου ??? οτι τοσο καιρο που υπηρχαν δουλειες για ολους ολοι ηταν ευτυχισμενοι αλλα τωρα που στενευουν τα πραγματα ολοι εχουμε παραπονα και ξεσπαμε στους αλλους τους πιο ευνοημενους !!!

Δημοσ.

ακριβως αυτο πιστευω !!!! γι αυτο αν ερθει αυτος του harvard στην ελλαδα θα γινει προισταμενος μου και σιγουρα θα ειμαι ενα επιπεδο κατω απο αυτον παντα !!!! Ιδια ειναι η συγκριση μονος σου το ειπες !!! ( στο μεταξυ σκεψου λιγο αν θα επαιρνες εναν πολιτικο μηχανικο για να σου φτιαξει το σπιτι ή ενα πολιτικο δομικων εργων απο ενα τει σερρων ας πουμε ... δεν θελω απαντηση νομιζω την ξερεις ο ιδιος )

Οσο για το ΤΕΕ μακαρι να μην υπηρχε ειμαι κατα του ΤΕΕ και κατα των μπλεγμενων επαγγελματικων δικαιωματων που δινουν κομματοσκυλα ΑΛΛΑ οχι και @@πανα επειδη φοιτουμε στο πολυτεχνειο ...

Εν ολιγοις ξερεις τι βλεπω φιλε μου ??? οτι τοσο καιρο που υπηρχαν δουλειες για ολους ολοι ηταν ευτυχισμενοι αλλα τωρα που στενευουν τα πραγματα ολοι εχουμε παραπονα και ξεσπαμε στους αλλους τους πιο ευνοημενους !!!

Αν και στον συγκεκριμένο χώρο των πολιτικών μηχανικών οι πιο πολλοί με κομματικά κριτήρια έπαιρναν τα δημόσια έργα....θα επέλεγα αυτόν που έχει το καλύτερο portfolio.

Το ότι κάποιος είναι απόφοιτος πολυτεχνείου δεν διασφαλίζει το ότι θα είναι πιο έντιμος ή καλός επαγγελματίας.

Όλα τα άθλια δημόσια έργα που γίνονται στην Ελλάδα αυτό αποδεικνύουν! Δεν ήταν γραμμένοι στο ΤΕΕ όλοι αυτοί που τα επιμελήθηκαν;

Στην αγορά εργασίας πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Αν ένας ιατρός έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και 100 καταγγελίες στο όνομα του... θα προτιμήσω κάποιον άλλο από διαφορετικό πανεπιστήμιο του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Το πόσο αξίζει ένας απόφοιτος κάποιας σχολής, θα πρέπει να το κρίνει η αγορά εργασίας από μόνη της. Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη και ο απόφοιτος του Harvard δεν είναι ικανός να διοικήσει στα 21-22 που θα βγει στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι καθαρά ελληνική νοοτροπία.

Κανένας δεν σπουδάζει για να δουλέψει... όλοι σπουδάζουν για να βρουν δουλειά γραφείου και να κάθονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...