saya Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ok , αφου ολοι κανουν την ιδια δουλεια, τι τις θελουμε τις εξιδεικευσεις ρε παιδι μου.Τι να τρεχουμε πχ να μας χειρουργησει, γιατρος χειρουργος, ας μας χειρουργησει ενας οδοντιατρος, μια μαια ενας βοηθος νοσηλευτη.Ολοι σχετικα με την υγεια εχουν σπουδασει, ολοι τα ιδια μπορουν να κσνουν.Παντως εχετε ενα ενδιαφερον σαν αποψεις. Λενε αν κατι δεν μπορεις να το αποφυγεις απολαυσε το ..τι να πω.
Critter Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ok , αφου ολοι κανουν την ιδια δουλεια, τι τις θελουμε τις εξιδεικευσεις ρε παιδι μου.Τι να τρεχουμε πχ να μας χειρουργησει, γιατρος χειρουργος, ας μας χειρουργησει ενας οδοντιατρος, μια μαια ενας βοηθος νοσηλευτη.Ολοι σχετικα με την υγεια εχουν σπουδασει, ολοι τα ιδια μπορουν να κσνουν.Παντως εχετε ενα ενδιαφερον σαν αποψεις. Λενε αν κατι δεν μπορεις να το αποφυγεις απολαυσε το ..τι να πω. Υπάρχει ιατρική και οδοντιακρική σε ΤΕΙ και δεν το ξέραμε; Συγκρίνουμε ίδιες σχολές αν δεν το κατάλαβες. Αν εσύ θες να συγκρίνεις μέτρα με κιλά είναι δικό σου πρόβλημα. Πάντως ακομα και εσωτερικά στις σχολές, δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν οι καλοί φοιτητές ιατρικής, οι κακοί φοιτητές ιατρικής και το ίδιο και στο επαγγελμα τους αύριο. Συνεπώς ξαναλέω οτι όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους και όχι με τα τμήματα. Επαναφέροντας δλδ το παράδειγμα του προγραμματισμού, μία σχολή μπορεί να σου δώσει το ερέθισμα να γράφεις .NET και C++ αλλα αν δεν στρώσεις τον κώλο σου σπίτι να ψάχνεσαι με ύλη και εκτός σχολής, δεν θα γίνεις ποτέ προγραμματιστής.
saranda Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Να κάνω μια ερώτηση, το πρόβλημα στα τει και κυρίως στα τει που έχουν σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα...όπως δομικών έργων, μηχανολόγων, τοπογράφων κλπ κλπ....είναι στα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι δυνατότητες που έχουν από όσο ξέρω είναι απειροελάχιστες.....σχεδόν δεν μπορούν να υπογράψουν τίποτα. Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν καποιος από τους απόφοιτους Τει κατασκευαστικού τομέα, πάει στο εξωτερικό.... μπορεί να εγγραφεί στα εκεί επιμελητήρια? Και μετά να μπορέσει να πάρει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματά?
status Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Να κάνω μια ερώτηση, το πρόβλημα στα τει και κυρίως στα τει που έχουν σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα...όπως δομικών έργων, μηχανολόγων, τοπογράφων κλπ κλπ....είναι στα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι δυνατότητες που έχουν από όσο ξέρω είναι απειροελάχιστες.....σχεδόν δεν μπορούν να υπογράψουν τίποτα. Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν καποιος από τους απόφοιτους Τει κατασκευαστικού τομέα, πάει στο εξωτερικό.... μπορεί να εγγραφεί στα εκεί επιμελητήρια? Και μετά να μπορέσει να πάρει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματά? Στην ελλάδα από ΤΕΙ παίρνεις δίπλωμα δομικού, αν πας στο εξωτερικό έχεις μπάτσελορ, ε ρε για το μπούτσελορ είμαστε.; ρ
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Να κάνω μια ερώτηση, το πρόβλημα στα τει και κυρίως στα τει που έχουν σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα...όπως δομικών έργων, μηχανολόγων, τοπογράφων κλπ κλπ....είναι στα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι δυνατότητες που έχουν από όσο ξέρω είναι απειροελάχιστες.....σχεδόν δεν μπορούν να υπογράψουν τίποτα. Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν καποιος από τους απόφοιτους Τει κατασκευαστικού τομέα, πάει στο εξωτερικό.... μπορεί να εγγραφεί στα εκεί επιμελητήρια? Και μετά να μπορέσει να πάρει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματά? Φυσικά και μπορεί, αλλά δεν είναι εύκολο σε όλες τις χώρες. Σε ορισμένες έχουν επιπλέον απαιτήσεις εργασιακή εμπειρία κτλπ. κατατακτηριες δινεις και ας μην εχεις παρει το πτυχιο? απλα αμα εισαι σε ενα τμημα π.χ.2 χρονια και θες να πας σε ενα αλλο? Κατατακτήριες δίνεις μόνο αν έχεις πάρει πτυχίο είτε θες να δώσεις σε τμήμα με παραπλήσιο αντικείμενο είτε όχι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ok , αφου ολοι κανουν την ιδια δουλεια, τι τις θελουμε τις εξιδεικευσεις ρε παιδι μου.Τι να τρεχουμε πχ να μας χειρουργησει, γιατρος χειρουργος, ας μας χειρουργησει ενας οδοντιατρος, μια μαια ενας βοηθος νοσηλευτη.Ολοι σχετικα με την υγεια εχουν σπουδασει, ολοι τα ιδια μπορουν να κσνουν.Παντως εχετε ενα ενδιαφερον σαν αποψεις. Λενε αν κατι δεν μπορεις να το αποφυγεις απολαυσε το ..τι να πω. Ωραιο ποστ δε λεω, αλλα για πες μας τωρα και που διαπιστωσες οτι ειπε καποιος οτι οι εξειδικευσεις ειναι αχρηστες και οτι ολοι κανουν την ιδια δουλεια, ωστε να δουμε απο που ξεκινησε ολος ο συλλογισμος σου. Εκτος αν ανακαλυπτεις μονη σου ποστ που δεν εγιναν ποτε και τους απαντας κιολας.
headbanger Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 university bachelor degree. έτσι αναγνωρίζεται το ταπεινό μου ΤΕΙ(Γρεβενών κιόλας... τρέχα γύρευε) στον Καναδά. Βέβαια θα συμφωνήσω ότι άμα δεν ασχοληθείς προσωπικά και δεν αγαπάς αυτό που κάνεις μην περιμένεις να δεις φως. ΤΕΙ -ΑΕΙ αυτή η κόντρα είναι για το πρεστίζ στην γειτονιά. και για κυρίες κατίνες. χωρίς κάπα κεφαλαίο. μην ξεχνάτε ότι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, είναι κατα τύχη φοιτητές, και πολλοί καθηγητές ούτε για οδοκαθαριστές δεν έχουν προσόντα.(υχαίο παράδειγμα παιδια-- μην μου θεικτεί κανείς) Η αγορά εργασίας(εκτός Ελλάδας μιλάω) ζητάει να δει τι ξέρεις , όχι τι χαρτί έχεις. Φιλικά.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Εμένα πάντως αυτές οι κόντρες ΑΕΙ-ΤΕΙ με έχουν ξενερώσει πολύ. Και όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στα τμήματα σχολών ΣΤΕΦ των ΤΕΙ, δηλαδή του κατασκευαστικού κλάδου, τα οποία έχουν κόντρες με τις αντίστοιχες συναφούς αντικειμένου των ΑΕΙ δηλαδή τις πολυτεχνικές σχολές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ειδικά στο τμήμα ΤΕΙ που σπούδασα (ενεργειακής τεχνολογίας) πρίν λίγα χρόνια μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να βγάζουμε άδειες μηχανολόγων/ηλεκτρολόγων υπομηχανικών από τις νομαρχίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί κανένας απόφοιτος του τμήματος, διότι στις περισσότερες εταιρίες πλέον σου λένε να δουλέψεις με μπλοκάκι και όχι ως μισθωτός με ΙΚΑ, και για να κάνεις έναρξη στην ΔΟΥ χρειάζεσαι την άδεια επαγγέλματος. για υπόγραφη σε μελέτες ούτε λόγος. Τώρα προσανατολίζομαι να δώσω κατατακτήριες στο ΕΜΠ αλλά διαπίστωσα ο ίδιος οτι μπορεί τα μαθήματα να έχουν ίδια ονομασία με του ΤΕΙ αλλά από θέμα εύρους της ύλης και δυσκολίας καμία σχέση... μετά είναι οτι θα πρέπει να σκάσω κανένα χιλιαρικάκι σε φροντηστήριο για κατατακτήριες και μετά έστω και αν περάσω στην καλύτερη περίπτωση θα τελειώσω σε 3 χρόνια το πολυτεχνίο. Και μετά άντε βρές δουλειά στα 30........ Πολύ χάλια η κατάσταση γενικά.
The_Judas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Δίνουμε δικαιώματα ανάλογα με τα συνδικαλιστικά όργανα του καθενός. Αν δεν αξίζει κάποιο ΤΕΙ ας το κλείσουν. Αν οι απόφοιτοι θεωρούνται ακατάλληλοι και επικίνδυνοι... η αγορά είναι αυτή που θα τους κρίνει (ή η δικαιοσύνη) και όχι το κάθε συνδικαλιστικό επιμελητήριο με τα κομματόσκυλα.
aris1986 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ναι σε ρωτανε σπουδασες τπτ; Λες μηχανολόγος μηχανικός! -Απο Μετσόβιο; -Οχι απο ΤΕΙ και σε κοιτανε λες και ειπες οτι εισαι κομπογιαννίτης αμόρφωτος και χαζός. Μου την σπαει ο ρατσισμος.
albsaranda Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Φυσικά και μπορεί, αλλά δεν είναι εύκολο σε όλες τις χώρες. Σε ορισμένες έχουν επιπλέον απαιτήσεις εργασιακή εμπειρία κτλπ. Έστω ότι καποιος πήρε πτυχίο πχ πολιτικών δομικών έργων---> που είναι κάτι σαν πολιτικός μηχανικός Πολυτεχνείου. Εδώ στην Ελλάδα υπογράφει λίγα πράγματα, και αυτά μέχρι 2οροφο κτίριο από όσο έχω ακούσει. Αν πάει πχ στο εξωτερικό (εστω οτι παει ιταλια) και του αναγνωρίσουν το πτυχίο και γραφτεί στο εκεί επιμελητήριο....μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα με δικαιώματα πολιτικού μηχανικού?
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Έστω ότι καποιος πήρε πτυχίο πχ πολιτικών δομικών έργων---> που είναι κάτι σαν πολιτικός μηχανικός Πολυτεχνείου. Εδώ στην Ελλάδα υπογράφει λίγα πράγματα, και αυτά μέχρι 2οροφο κτίριο από όσο έχω ακούσει. Αν πάει πχ στο εξωτερικό (εστω οτι παει ιταλια) και του αναγνωρίσουν το πτυχίο και γραφτεί στο εκεί επιμελητήριο....μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα με δικαιώματα πολιτικού μηχανικού? Όχι βασικά πρέπει να γραφτεί πρώτα στο ΤΕΕ. Υπάρχει και απόφαση της ΕΕ που το λέει. Και μάλιστα μερικοί που είχαν γραφτεί σε επιμελητήριο του εξωτερικού και ήρθαν εδώ δεν τους έκανε εγγραφή το ΤΕΕ και προσέφυγαν στο ΣτΕ και ακόμα δεν έχει βγεί απόφαση, αλλά κατά 99% βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα είναι καταδικαστική, δηλαδή υπέρ τους.
albsaranda Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Όχι βασικά πρέπει να γραφτεί πρώτα στο ΤΕΕ. Υπάρχει και απόφαση της ΕΕ που το λέει. Και μάλιστα μερικοί που είχαν γραφτεί σε επιμελητήριο του εξωτερικού και ήρθαν εδώ δεν τους έκανε εγγραφή το ΤΕΕ και προσέφυγαν στο ΣτΕ και ακόμα δεν έχει βγεί απόφαση, αλλά κατά 99% βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα είναι καταδικαστική, δηλαδή υπέρ τους. Πολύ μ@@@πανια καραβιού οι του πολυτεχνείου τελικά....
insomniaK Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Νομίζω ότι με μουνόπανα είχαν το ρόλο της σερβιέτας και δε σχετίζονται με τα πλοία εστώ κι αν το περιεχόμενο των πρώτων τα σέρνει.
digia Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Πολύ μ@@@πανια καραβιού οι του πολυτεχνείου τελικά.... ας ερθει καποιος αποφοιτος του ΤΕΙ και ας εξεταστει στα ιδια θεματα με εμενα και αποδειχτει οτι ειναι καλυτερος και τοτε να μου παρει την δουλεια !!! αλλα οχι και @@πανα επειδη μας σκιζουν 5 χρονια σε μαθηματα και υλες τεραστιες και να θελουν οι αποφοιτοι ΤΕΙ να εχουμε τα ιδια δικαιωματα !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις