Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Από αισιοδοξία πάντως όλοι σκίζεται ... :lol:

Δεν είναι θέμα αισιοδοξίας και θετικής σκέψης ούτε πεσσιμισμού. Είναι θέμα ρεαλισμού πλέον. :-)

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια..Μηπως ξερετε κανα νεοτερο σχετικα με την ενοποιηση των τει που λενε οτι θα κανουν και πως αυτα θα ενωθουν και ποια θα πάνε που...

μη φας, εχει γλάρο... ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη να σκοτώσει την περιφέρεια...; :lol: hellooooooooo, στην Ελλάδα του ρουσφετιού και της μίζας είσαι...

Δημοσ.

Λοιπόν,μια που έχω χρόνο λέω να γράψω κάτι για να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ορισμένα πράγματα...

Ξεκινάμε με το εξής δεδομένο:

Τα Τ.Ε.Ι. ανωτατοποιήθηκαν με Νόμο του 2001,είναι δηλαδή Α.Ε.Ι. έκτοτε,πράγμα το οποίο θα μπορούσε να γίνει ακόμη κι απ'το έτος ίδρυσής τους (1983) καθώς είχαν τα χαρακτηριστικά ανώτατων ιδρυμάτων (τουλάχιστον 3 έτη σπουδών για βασικό πτυχίο,προγράμματα σπουδών κ.λπ.) και εφόσον από τότε οι απόφοιτοί τους γίνονταν δεκτοί σε Μεταπτυχιακά/Διδακτορικά της ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...τώρα γιατί πήρε τόσο χρόνο περιττό να το αναλύσουμε,οι πιέσεις και από που υπήρξαν είναι λίγο πολύ γνωστές...επομένως ο σωστός "διαχωρισμός" είναι πλέον το "Πανεπιστήμια/ΤΕΙ" και ΟΧΙ το εθιμοτυπικό "ΑΕΙ-ΤΕΙ",όπως και το γελίο "ΑΤΕΙ" (που χρησιμοποιείται ακόμη και από αστοιχείωτους ανθρώπους των ΤΕΙ) καθώς είναι σαν να λέμε "Άνθρωπος Γιάννης Παπαδόπουλος"...

Εν ολίγοις τα ΤΕΙ από ακαδημαϊκής πλευράς είναι πλήρως ισότιμα των Πανεπιστημίων...

Τώρα θα μου πείτε μα καλά,αφού όντως ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση,γιατί δεν τα λέμε "Πανεπιστήμια" και όχι "ΤΕΙ";Καλή ερώτηση...

Ουσιαστικά ΝΑΙ είναι...τυπικά όμως όχι,καθώς το κράτος αρνήθηκε να τα μετονομάσει,δεχόμενο πιέσεις από πανεπιστημιακούς κύκλους και πολλές άλλες μεριές...κι έτσι έκανε το βασικό (αυτό που είχε υποχρέωση δηλαδή να κάνει σύμφωνα με τη συνθήκη της Bologna) να εντάξει τα ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση...

Και το "τυπικό" δίνει πάτημα στους διάφορους επαγγελματικούς φορείς (όπως το Τ.Ε.Ε.) οι οποίοι "δεν θέλουν τους απόφοιτους ΤΕΙ" ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός στον εκάστοτε επαγγελματικό κλάδο από τους απόφοιτους Τ.Ε.,να δυσφημίζουν τα ιδρύματα με κουτές αιτιολογίες,που μόνο σε μια φυλή των Μογγόλων θα περνούσαν...(όχι ότι το δικό μας "κράτος" απέχει και πολύ)

Έτσι φτάσαμε στο 2010 χιλιάδες απόφοιτοι ΤΕΙ από αρκετές ειδικότητες να ΜΗΝ έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ Επαγγελματικά Δικαιώματα και βλέπουμε απόφοιτους Κολλεγίων (χωρίς να είμαι εμπαθής απέναντί τους) να δικαιώνονται,φτάνοντας στο σημείο να αντιμετωπίζει το κράτος αυτά τα παιδιά ως "πολίτες Β' Κατηγορίας" και λαθρομετανάστες στην ίδια τους τη χώρα...

Αυτό λοιπόν συνεχίζει να είναι (προς τέρψη διάφορων κύκλων που κατασπαταλούν το Δημόσιο χρήμα) το πρόβλημα αρκετών αποφοίτων των ΤΕΙ...κατά τ'άλλα,πλέον ακόμη και στο Δημόσιο τομέα όπου υπήρχε πρόβλημα το πτυχίο ΤΕΙ μοριοδοτείται ισότιμα με αυτό των Πανεπιστημίων με το πρόσφατο νόμο Ραγκούση βάσει του βαθμού πτυχίου...η μεγαλύτερη αδικία όμως παραμένει άλυτη...

Αυτό που μένει στα παιδιά κυρίως της Σ.Τ.ΕΦ. είναι είτε τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια,είτε να εκμεταλλευτούν το επερχόμενο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (εγγραφόμενοι σε ξένο επαγγελματικό φορέα) κ.λπ. κ.λπ.

Τώρα τα άλλα περί "επιπέδου" προσωπικά τα ακούω βερεσέ και προσφέρονται από κομπλεξικούς εκατέρωθεν προς κατανάλωση,τη στιγμή που η χώρα έχει γονατίσει οικονομικά...εμείς δόξα το Θεό οικογενειακή επιχείρηση έχουμε που πάει περίφημα (και μάλλον οδεύουμε προς Βουλγαρία μεριά) και δεν ανησυχώ ιδιαίτερα,βλέπω όμως αυτό που έρχεται και απορώ πως κάποιοι ασχολούνται ακόμα με "λεζάντες"...πραγματικά απορώ...

Όσο για την ενοποίηση,όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω Ελλάδα είσαι,πιστεύω θα αργήσει πάααααρα πολύ...

Υ.Γ. Το ξέρω πως ήμουν off-topic σχεδόν σε όλο το μήνυμα,όμως είπα να διαθέσω λίγο χρόνο ώστε να δώσω λίγο νόημα στην ανούσια αυτή "κόντρα" και να ενημερώσω κάποιους,οι οποίοι δυστυχώς λένε πολλά χωρίς να έχουν υπόψη τους τα ανωτέρω στοιχειώδη και δημιουργούν παρεξηγήσεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπερα παιδια..Μηπως ξερετε κανα νεοτερο σχετικα με την ενοποιηση των τει που λενε οτι θα κανουν και πως αυτα θα ενωθουν και ποια θα πάνε που...

Ολα τα νεoτερα εδω

Σοβαρα τωρα εχω πολυ καλη εμπειρια οσον αφορα το θεμα του επιπεδου των σχολων. Αυτο κανονιζεται κυριως απο τους φοιτητες. Συνηθως οσο μεγαλυτερη βαση τοσο καλυτερο το επιπεδο ανεξαρτητα αν ειναι ΑΕΙ η ΤΕΙ (συνηθως βεβαια τα αει εχουν πολυ μεγαλυτερες βασεις). Θα το ανεπτυσσα και αλλο αλλα ειναι αυταποδεικτο και απολυτα λογικο, οποτε βαριεμαι. Η ενοποιηση μου φαινεται επιστημονικη φαντασια με το παρων συστημα.

επισης τζαμπα χτυπησα το keyboard 500 φορες καθως το θεμα εχει λιωσει σε αυτα τα φορουμ

Επεξ/σία από alex_000
Δημοσ.
Με κάθε επιφύλαξη, κανένας από τους 2 σας δε μου γεμίζει το μάτι. Ένας ανορθόγραφος άνω των 15 και ένας επιπόλαια σκεπτόμενος στο ίδιο ηλικιακό φάσμα, το ίδιο περιττή κατανάλωση οξυγόνου κάνετε.

Ξεχασες να προσθεσεις καποιον που θελει να θεωρειται admin κανοντας ανουσια κριτικα σχολια για να φουσκωσει τον εαυτο του με αυτοπεποιθηση και να δωσει νοημα στην υπαρξη του.

Οσο καλοπροαιρετα το ειπες εσυ για τα παιδια αλλο τοσο το λεω και γω για σενα.

---------- Προσθήκη στις 04:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:10 ----------

απο καθηγητες που μου ειπαν μαλλον θα γινει αλλα θα παρει 1-2 χρονια ακομα.Εγω παντως δεν βλεπω γιατι πρεπει να υπαρχει διακριση απλα απο τον τιτλο.Αλλο εξισωση ΙΕΚ-κρατικα πανεπιστημια και αλλο ΑΕΙ-ΤΕΙ.Υπαρχουν ΤΕΙ που εχουν μεγαλυτερο βαθμο προσβασης αρκετα ΑΕΙ.Για να μην σχολιασω το Τεχνικο-"ΤΕΙ...Το ιδιο πραγμα ειναι ασ εξισωθουν να παψουν και καποιες προκαταληψεις που εχουν ορισμενα παιδια που περνανε σε ΤΕΙ.

Δημοσ.
Ξεχασες να προσθεσεις καποιον που θελει να θεωρειται admin κανοντας ανουσια κριτικα σχολια για να φουσκωσει τον εαυτο του με αυτοπεποιθηση και να δωσει νοημα στην υπαρξη του.

Οσο καλοπροαιρετα το ειπες εσυ για τα παιδια αλλο τοσο το λεω και γω για σενα.

1) Moderator

2) Δεν είναι ανούσια αν τελεσφορήσουν έστω κι έτσι όπως λες

3) "Νόημα στην ύπαρξη του post"

Καταλαβαίνω πως φαίνεται και σοβαρά δε με πειράζει το σχόλιό σου κτλ. Αλλά έχει ξαναγίνει τόσες πολλές φορές αυτή η εμφύλια σύρραξη "εσείς είστε άχρηστοι" "όχι, εσείς είστε σκιτζήδες" που είναι πλέον κατάντια.

Δημοσ.

Διαβασα 5-6 ποστ και ψοφησα στα γελια.. Ωραιος ο ανταγωνισμος που μου'ρχεται :lol:. τεσπα στην προηγουμενη μου ερωτησει, υπαρχει καποια απαντηση?

ontopic:

Υπαρχει τετιιο ενδεχομενο? 22 ποστ και ουτε ενα να απανταει το ερωτημα του threadstarter.

Δημοσ.
1) Moderator

2) Δεν είναι ανούσια αν τελεσφορήσουν έστω κι έτσι όπως λες

3) "Νόημα στην ύπαρξη του post"

Καταλαβαίνω πως φαίνεται και σοβαρά δε με πειράζει το σχόλιό σου κτλ. Αλλά έχει ξαναγίνει τόσες πολλές φορές αυτή η εμφύλια σύρραξη "εσείς είστε άχρηστοι" "όχι, εσείς είστε σκιτζήδες" που είναι πλέον κατάντια.

Που πας ρε ανθρωπε με τετοια ευγενεια?Ουτε μια βρισια?Ενα διαλοστελμα ΚΑΤΙ?Ντροπη σου,πφφ moderator σου λεει μετα! =D

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Να σας ρωτησω ρε παιδια

ακουσα οτι αν εισαι σε ενα τμημα τει...κανοντας τα χαρτια σου μπορεις να μην σε ενα αλλο παραπλησιο

αν σε δεχτει ο υπευθηνος του τει

ισχυει?

και αν ναι ξερετε ποτε γινονται οι δηλωσεις?

Δημοσ.

Να σας ρωτησω ρε παιδια

ακουσα οτι αν εισαι σε ενα τμημα τει...κανοντας τα χαρτια σου μπορεις να μην σε ενα αλλο παραπλησιο

αν σε δεχτει ο υπευθηνος του τει

ισχυει?

και αν ναι ξερετε ποτε γινονται οι δηλωσεις?

Ίσως λές κάτι λάθος και μπερδεύτικες.

Το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις κατατακτήριες ή να περάσεις με τον βαθμό του πτυχίου σε άλλο τμήμα είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ. Για τις ημερομηνίες που μπορείς να καταθέσεις δικαιλογητικά να ρωτήσεις στο τμήμα που θές να δώσεις. Συνήθως τον Δεκέμβριο γίνονται.

Δημοσ.

πρέπει σύμφωνα με το νόμο να υπάρχει αντιστοιχία στα τμήματα και στον τίτλο καί στα προγράμματα σπουδών.

Λόγου χάρη το ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας δέχεται μεταγραφές μόνο απο το ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης.

Επίσης και άλλες (συνήθως κοινωνικές) προυποθέσεις για να γίνει η μεταγραφή.

Δημοσ.

Ίσως λές κάτι λάθος και μπερδεύτικες.

Το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις κατατακτήριες ή να περάσεις με τον βαθμό του πτυχίου σε άλλο τμήμα είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ. Για τις ημερομηνίες που μπορείς να καταθέσεις δικαιλογητικά να ρωτήσεις στο τμήμα που θές να δώσεις. Συνήθως τον Δεκέμβριο γίνονται.

κατατακτηριες δινεις και ας μην εχεις παρει το πτυχιο?

απλα αμα εισαι σε ενα τμημα π.χ.2 χρονια και θες να πας σε ενα αλλο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...