Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά, μην τσακώνεστε.

Είτε ΤΕΙ, είτε ΑΕΙ, όταν με το καλό πάρετε πτυχίο, όλοι ντελιβεράδες θα καταλήξετε.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τυχαινει να εχω διδαξει και σε ΤΕΙ κ σε ΑΕΙ σαν ωρομισθιος.Δυστυχως το επιπεδο του ΤΕΙ το διαμορφωνουν οι φοιτητες κ ειναι κατωτερο των ΑΕΙ.Απο την μικρη εμπειρια μου μιλαω.

Δημοσ.
Είμαι 4ο έτος στο TEI Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας...Φέρε μου έναν από ΑΕΙ Αγρονόμων Τοπογράφων που κάνουμε τα ίδια μαθήματα, να δούμε ποιος ξέρει πιο πολλά και ποιος μπορεί να βγει στο επάγγελμα στην πράξη (Στο λέω αυτό γιατί έχω φίλους στο συγκεκριμένο ΑΕΙ) .Μιλάω για το συγκεκριμένο τμήμα που γνωρίζω , δε γενικεύω τίποτα .Και δεν είμαι της άποψης ΑΕΙ>ΤΕΙ ή ΤΕΙ>ΑΕΙ αυτά είναι για τις προηγούμενες γενιές :-)

Το μοναδικό ΑΤΕΙ που βρήκα είναι στις Σέρρες και το μοναδικό ΑΕΙ που ξέρω με το αντικείμενο είναι στο ΕΜΠ. Από περιέργια και επειδή έχω μία ευαισθησία στα θέματα της εκπαίδευσης, μπήκα να δω τα προγράμματα σπουδών τους.

ΔΕΝ είναι τα ίδια. Στο ΑΤΕΙ είναι πιο εφαρμοσμένα και υπολείπονται σε θεωρητικό υπόβαθρο. Και για όποιον δεν έχει τι άλλο να κάνει ορίστε, εδώ και εδώ

---------- Προσθήκη στις 10:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:04 ----------

Όσο για το αρχικό θέμα, νομίζω ότι προσανατολίζονται στο κλείσιμο συγκεκριμένων σχολών, απλά δεν μπορούν να βγουν να το πουν κατάμουτρα και επίσης δεν είναι δυνατόν να απολύσουν τους μόνιμους διδάσκοντες με αποτέλεσμα να προσπαθούν να φτιάξουν μία νομική φόρμουλα για μαζικές οριζόντιες μετακινήσεις τους.

Δημοσ.

blondeamon οχι φιλε μου,δεν σκοπευω να αποδειξω τιποτα γιατι πολυ απλα δεν εχω να αποδειξω τιποτα τετοιο.....

οποιος ξερει να διαβαζει ξερει και να καταλαβαινει.....

αν δεν το καταφερει τοτε θα πρεπει να ανησυχει...

καλημερα

Δημοσ.

οντως...μονο κακο κανουν τετοια θεματα γιατι ο φανατισμος υπερισχυει των παντων και δεν αφηνει το μυαλο να σκεφτει...

• Super Moderators
Δημοσ.
Τα φωνήεντα κάθονται βαριά στο στομάχι.

με την πρώτη ματιά νόμιζα ότι έλεγε για τηλεόραση (tv), μετά που κάθισα και το διάβασα πιο προσεκτικά κατάλαβα ότι έλειπε φωνήεν :o

Μήν σκίσετε ακόμα τις ζαρτιέρες σας για το prestige του ιδρύματος που φοιτείτε...αμφότεροι στην ανεργία,χέρι χέρι.

ου ρε μητσοτάκη :P

Δημοσ.

Το επίπεδο τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ το διαμορφώνουν, κατά κύριο λόγο, οι καθηγητές.

Όταν ο καθηγητής σου βάζει γελοία θέματα σε εξετάσεις τότε ο φοιτητής θα περάσει το μάθημα κ δε θα ασχοληθεί παραπάνω. Όταν σου βάζει νορμάλ θέματα ΟΚ, ο φοιτητής θα διαβάσει και θα ξαναδιαβάσει για να περάσει το μάθημα. Όταν ο καθηγητής είναι κομπλεξικός και τα θέματά του δε λύνονται, τότε και ο φοιτητής τα παίρνει άσχημα.

Όταν οι καθηγητές μοιράζουν τα πτυχία στους αιώνιους που μπήκαν στα 90s και ακόμα να βγούν, επειδή τους βαρέθηκαν, τότε ναι, φταίνε οι καθηγητές που δίνουν πτυχίο στον κάθε άσχετο ο οποίος δυσφημίζει το τμήμα του.

Υπάρχουν τόσο ΑΕΙ και ΤΕΙ που είναι γτπ (και δεν εννοω γαμώ τα παιδιά). Καλώς η κακώς το πτυχίο των ΑΕΙ αναγνωρίζεται ως "ανώτερο" από των ΤΕΙ.

Αλλά όταν βγείς στην αγορά εργασίας τον εργοδότη σου δεν τον νοιάζει ακόμη και αν τέλειωσες την Ανωτάτη Σχολή Τυροκοπτικής Άνω Ραχούλας. Όποιος έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνει καλύτερα τη δουλειά, αυτός και θα ανταμοιφθεί. Αν ένας ΤΕΙτζής κάνει την ίδια δουλειά με έναν ΑΕΙτζή τότε ο εργοδότης θα διαλέξει τον ΤΕΙτζή γιατί θα τον πληρώνει λιγότερα.

Δημοσ.

Όσο για το αρχικό θέμα, νομίζω ότι προσανατολίζονται στο κλείσιμο συγκεκριμένων σχολών, απλά δεν μπορούν να βγουν να το πουν κατάμουτρα και επίσης δεν είναι δυνατόν να απολύσουν τους μόνιμους διδάσκοντες με αποτέλεσμα να προσπαθούν να φτιάξουν μία νομική φόρμουλα για μαζικές οριζόντιες μετακινήσεις τους.

όντως κάτι φόρμουλες ψάχνουν να κάνουν με τον Καλλικράτη, για να κλείσουν τις σχολές που έχουν 5 καθηγητές - 3 σπουδαστές..

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ για παρηγοριά το κόμπλεξ ανώτερο-κατώτερο ίδρυμα ευτυχώς δεν το έχουμε μόνο στην Ελλάδα.

Αλλά κάθε φορά το θέμα είναι το ίδιο ευχάριστο.

Δημοσ.

Τι σας νοιαζει τωρα που αναγνωριζονται τα ιδιωτικα θα ειναι ανωτερα και απο τει και απο αει :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...