epp Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Η να στο θεσω αλλιως. Αν σου φερω εναν Πολυτεχνιτη Ηλεκτρολογο 25 χρονων με πτυχιο και μεταπτυχιακο που δεν εχει πιασει πινακα και καλωδιο στο χερι του και σου φερω εναν αμορφωτο ηλεκτρολογο που κανει εγκαταστασεις 20 χρονια, και σου πω διαλεξε ποιος θα σου φτιαξει το σπιτι, εσυ ποιον θα παρεις? Μην πεις κανεναν, ας υποθεσουμε οτι μονο αυτοι οι 2 ειναι διαθεσιμοι. υποθετω καταλαβαινεις/ξερεις οτι το παραδειγμα που αναφερεις ειναι τουλαχιστον χαζο μιας και μιλας για κατι εντελως πρακτικο το οποιο μπορει να το κανει καποιος βασιζομενος μονο στην εμπειρια , ο τομεας των ηλεκτρολογων μηχανικων περιεχει τοσα πολλα αντικειμενα που ο πινακας και το σπιτι ειναι μια σταγονα στον ωκεανο (απλα επειδη σαν ελληναρες ειμαστε κλασσικα κλειστα μυαλα ξερουνε οτι ηλεκτρολογος=λαμπες,πληροφορικαριος=φορματ κλπ κλπ) κατα τα αλλα μετα απο 16 σελιδες ,δεν καταλαβα αποφασισατε ποιος την εχει μεγαλυτερη? να ξερουμε δηλαδη που να στειλουμε τα παιδια μας
thanocaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ποιο σημαίνει ότι έχει ελλειπή πρόσοντα και ποιος;
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ποιο σημαίνει ότι έχει ελλειπή πρόσοντα και ποιος; Τεσπα συμφωνουμε, απλα αν σε 2 χρονια σου ερθει παλι ο ιδιος με πειρα ομως τιποτα δεν σε εμποδιζει να τον αντικαταστησεις.. και εκει υπαρχει προβλημα για αυτον με τα λιγοτερα προσοντα.Δεν αρνθηκα ποτε οτι η πειρα μετραει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 υποθετω καταλαβαινεις/ξερεις οτι το παραδειγμα που αναφερεις ειναι τουλαχιστον χαζο μιας και μιλας για κατι εντελως πρακτικο το οποιο μπορει να το κανει καποιος βασιζομενος μονο στην εμπειρια , ο τομεας των ηλεκτρολογων μηχανικων περιεχει τοσα πολλα αντικειμενα που ο πινακας και το σπιτι ειναι μια σταγονα στον ωκεανο (απλα επειδη σαν ελληναρες ειμαστε κλασσικα κλειστα μυαλα ξερουνε οτι ηλεκτρολογος=λαμπες,πληροφορικαριος=φορματ κλπ κλπ) κατα τα αλλα μετα απο 16 σελιδες ,δεν καταλαβα αποφασισατε ποιος την εχει μεγαλυτερη? να ξερουμε δηλαδη που να στειλουμε τα παιδια μας Nαι εν γνωση μου ειναι χαζο το παραδειγμα που ανεφερα, αλλα αν παρακαλουθησεις τον "διαλογο" αναγκαστηκα να φτασω μεχρι αυτο το παραδειγμα γιατι αλλιως δεν... Απο κει και περα το δικο μου point το εχω πει εδω και σελιδες. Και εχει να κανει με το γεγονος οτι στην τωρινη ελληνικη αγορα εργασιας ΓΕΝΙΚΑ ολοι βραζουν στο ιδιο καζανι, ειτε ειναι αποφοιτοι ανωτερης, ειτε ανωτατης εκπαιδευσης. Μεσα απο αυτο το καζανι εχουν πλεονεκτημα οι αποφοιτοι που εχουν παραπανω πειρα και οχι οι αποφοιτοι της ανωτατης, αν φυσικα εξαιρεσουμε τους βυσματιες. Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε τη σημερον ημερα δεν υπαρχει εργοδοτης που θα πιασει εναν με 10 πτυχια να τον εκπαιδευσει διοτι αφενος για την ιδια θεση θα υπαρχουν καμποσοι ψημενοι που θα ξερουν ηδη τη δουλεια και αφεταιρου υπαρχει χρονικο και οικονομικο κοστος σε μια τετοια προσπαθεια απτη πλευρα του εργοδοτη. Στο τελος μπορει να του βγει και μαπα το καρπουζι κιολας, δεν του εγγυαται κανεις αποδοτικο εργαζομενο επειδη το πτυχιο του ειναι απο την ταδε σχολη. Τεσπα συμφωνουμε, απλα αν σε 2 χρονια σου ερθει παλι ο ιδιος με πειρα ομως τιποτα δεν σε εμποδιζει να τον αντικαταστησεις.. και εκει υπαρχει προβλημα για αυτον με τα λιγοτερα προσοντα.Δεν αρνθηκα ποτε οτι η πειρα μετραει. Ο λογος να τον αντικαταστησεις, ειναι ειτε επειδη βρισκεις φθηνοτερο εργαζομενο που θεωρεις οτι θα αποδωσει περιπου το ιδιο, ειτε επειδη αυτος που εχεις ηδη δεν σε ικανοποιει. Αν σε ικανοποιει η παραγωγικοτητα του, δε θα πεις σε 2 χρονια, α φυγε γιατι τωρα εχω εναν που εχει και πτυχιο και 2 χρονια εμπειρια. Ορεξη για δοκιμες και παιχνιδια εχουνε οι εργοδοτες ειδικα οταν η επιχειρηση τους παει καλα. ΥΓ. Μεγαλη κουβεντα τη σημερον ημερα το πτυχιουχος με 2 χρονια εμπειρια στο αντικειμενο του. Το λες σαν να ειναι κατι απλο να βρεις δουλεια στο αντικειμενο σου και να την διατηρησεις και 2 χρονια. Εδω μιλαμε για τιγκα ανεργια στους αποφοιτους. ΓΕΝΙΚΗ ανεργια, σκεψου δηλαδη οτι ακομα κι αυτοι που δεν ειναι ανεργοι πιθανοτατα δεν εργαζονται καν στο αντικειμενο τους. Αρα πειρα 0 και μετα απο 2-3-4-5 χρονια.
pournaras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τεσπα συμφωνουμε, απλα αν σε 2 χρονια σου ερθει παλι ο ιδιος με πειρα ομως τιποτα δεν σε εμποδιζει να τον αντικαταστησεις.. και εκει υπαρχει προβλημα για αυτον με τα λιγοτερα προσοντα.Δεν αρνθηκα ποτε οτι η πειρα μετραει. Ο χρονος δεν περνα μονο για αυτον που εχει πτυχιο, περνα το ιδιο για ολους. Οταν λοιπον ο απειρος πτυχιουχος, μετα απο δυο χρονια ερθει με την πειρα που εχει ο μη πτυχιουχος σημερα, ο μη πτυχιουχος θα εχει κι αυτος την πειρα που εχει σημερα συν την πειρα των δυο χρονων.
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Nαι εν γνωση μου ειναι χαζο το παραδειγμα που ανεφερα, αλλα αν παρακαλουθησεις τον "διαλογο" αναγκαστηκα να φτασω μεχρι αυτο το παραδειγμα γιατι αλλιως δεν... Απο κει και περα το δικο μου point το εχω πει εδω και σελιδες. Και εχει να κανει με το γεγονος οτι στην τωρινη ελληνικη αγορα εργασιας ΓΕΝΙΚΑ ολοι βραζουν στο ιδιο καζανι, ειτε ειναι αποφοιτοι ανωτερης, ειτε ανωτατης εκπαιδευσης. Μεσα απο αυτο το καζανι εχουν πλεονεκτημα οι αποφοιτοι που εχουν παραπανω πειρα και οχι οι αποφοιτοι της ανωτατης, αν φυσικα εξαιρεσουμε τους βυσματιες. Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε τη σημερον ημερα δεν υπαρχει εργοδοτης που θα πιασει εναν με 10 πτυχια να τον εκπαιδευσει διοτι αφενος για την ιδια θεση θα υπαρχουν καμποσοι ψημενοι που θα ξερουν ηδη τη δουλεια και αφεταιρου υπαρχει χρονικο και οικονομικο κοστος σε μια τετοια προσπαθεια απτη πλευρα του εργοδοτη. Στο τελος μπορει να του βγει και μαπα το καρπουζι κιολας, δεν του εγγυαται κανεις αποδοτικο εργαζομενο επειδη το πτυχιο του ειναι απο την ταδε σχολη. Ο λογος να τον αντικαταστησεις, ειναι ειτε επειδη βρισκεις φθηνοτερο εργαζομενο που θεωρεις οτι θα αποδωσει περιπου το ιδιο, ειτε επειδη αυτος που εχεις ηδη δεν σε ικανοποιει. Αν σε ικανοποιει η παραγωγικοτητα του, δε θα πεις σε 2 χρονια, α φυγε γιατι τωρα εχω εναν που εχει και πτυχιο και 2 χρονια εμπειρια. Ορεξη για δοκιμες και παιχνιδια εχουνε οι εργοδοτες ειδικα οταν η επιχειρηση τους παει καλα. Αν θες κατι καλυτερο ,μια χψαρα θα το πεις Ναι, λες και εγω δεν το καταλαβα οτι πας να με δουλεψεις με αυτο που ειπες. Ουσιαστικα αυτο κανεις γενικα σε ολη την συζητηση..κανεις λογικους ακροβατισμους και πας να μας πεισεις οτι ετσι η αλλιως μπορει καποιος κατωτερος να ξεπερασει καποιον ανωτερο.Αν εχεις τυχη διαβαινε.. :rolleyes: Αν δεν εχεις την πατησες. Ο χρονος δεν περνα μονο για αυτον που εχει πτυχιο, περνα το ιδιο για ολους. Οταν λοιπον ο απειρος πτυχιουχος, μετα απο δυο χρονια ερθει με την πειρα που εχει ο μη πτυχιουχος σημερα, ο μη πτυχιουχος θα εχει κι αυτος την πειρα που εχει σημερα συν την πειρα των δυο χρονων. Αν καταφερεις και στεριωσεις καλα.Οταν υπαρχει ομως ανταγωνισμος και πολλα προσοντα γιατι να μην προτιμησουν τον καλυτερο;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αν θες κατι καλυτερο ,μια χψαρα θα το πεις Ναι, λες και εγω δεν το καταλαβα οτι πας να με δουλεψεις με αυτο που ειπες. Ουσιαστικα αυτο κανεις γενικα σε ολη την συζητηση..κανεις λογικους ακροβατισμους και πας να μας πεισεις οτι ετσι η αλλιως μπορει καποιος κατωτερος να ξεπερασει καποιον ανωτερο.Αν εχεις τυχη διαβαινε.. :rolleyes: Αν δεν εχεις την πατησες. Αν καταφερεις και στεριωσεις καλα.Οταν υπαρχει ομως ανταγωνισμος και πολλα προσοντα γιατι να μην προτιμησουν τον καλυτερο; Αυτο που δεν μας διευκρινιζεις στην ολη συζητηση ειναι με ποια κριτηρια κρινεις ποιος ειναι ο καλυτερος και ποιος ο κατωτερος. Διευκρινησε το και θα σου απαντησω ποιον προτιμω εγω/ενας εργοδοτης. Και να επαναλαβω κατι. Η διαφορα οσων λεω εγω (και οι αλλοι φυσικα) με εσενα ειναι οτι εσυ εχεις φτιαξει τη δικη σου κοσμοθεωρια και την αφηγεισαι σε εμας, ενω εγω/εμεις σου μιλαω για πραγματα που ειδα. ΕΙΔΑ για παραδειγμα ΙΕΚτζη να τρωει θεση απο μενα τον ΤΕΙτζη και απο αλλους 200+ υποψηφιους (προφανως και ΑΕΙτζηδες) σε θεση του αντικειμενου μου, aka πληροφορικη και τηλεπικοινωνιες. Γιατι? Γιατι ειχε να παρουσιασει ενα παρελθον με διαφορες δουλειες και projects σχετικα με τη θεση, σε αντιθεση με μενα και αλλους που πηγαμε καμαρωτοι με 2-3 πτυχια και 1 βιογραφικο. Εχω ΦΙΛΟΥΣ αποφοιτους πολυτεχνειου που στο αντικειμενο που σπουδασαν ξερουν θεωρια αλλα τα χερια τους δεν ξερουν να τα χρησιμοποιουν, σε δουλειες τεχνικης φυσεως. Και εν τελει η ελληνικη αγορια εργασιας δεν ειναι κομενη και ραμενη στη δικη σου φαντασια, αλλα στις δικες της αναγκες, αυτο θα πρεπει να το καταλαβεις. Ακομα και τωρα εκει που εργαζομαι ερχονται στο ακυρο και ζητανε μηπως υπαρχει κενη θεση εργασιας πτυχιουχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ/Πολυτεχνειων και τρωνε ακυρο. Γιατι ο εργοδοτης μου δεν με αντικαθιστα με εναν "καλυτερο" απο ΑΕΙ, αναρωτηθηκες? Περαν αυτου τι ακριβως ειπα παλι που σε πειραξε και αρχισες τις ψυχαναλυσεις? Σοβαρα τοση αδυναμια να απαντησεις οπως σου γραφω και καταφευγεις συνεχως σε θεωριες συνομωσιας απο την πλευρα μου? Μιλαμε για πληρη εκτροχιασμο και αδυναμια συζητησης.
viper2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αν θες κατι καλυτερο ,μια χψαρα θα το πεις Ναι, λες και εγω δεν το καταλαβα οτι πας να με δουλεψεις με αυτο που ειπες. Ουσιαστικα αυτο κανεις γενικα σε ολη την συζητηση..κανεις λογικους ακροβατισμους και πας να μας πεισεις οτι ετσι η αλλιως μπορει καποιος κατωτερος να ξεπερασει καποιον ανωτερο.Αν εχεις τυχη διαβαινε.. :rolleyes: Αν δεν εχεις την πατησες. Αν καταφερεις και στεριωσεις καλα.Οταν υπαρχει ομως ανταγωνισμος και πολλα προσοντα γιατι να μην προτιμησουν τον καλυτερο; ο καλυτερος δεν ειναι αυτος που εχει τα περισσοτερα πτυχια ουτε αυτος που εχει την περισσοτερη εμπειρια
pournaras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αν θες κατι καλυτερο ,μια χψαρα θα το πεις Ναι, λες και εγω δεν το καταλαβα οτι πας να με δουλεψεις με αυτο που ειπες. Ουσιαστικα αυτο κανεις γενικα σε ολη την συζητηση..κανεις λογικους ακροβατισμους και πας να μας πεισεις οτι ετσι η αλλιως μπορει καποιος κατωτερος να ξεπερασει καποιον ανωτερο.Αν εχεις τυχη διαβαινε.. :rolleyes: Αν δεν εχεις την πατησες. Αν καταφερεις και στεριωσεις καλα.Οταν υπαρχει ομως ανταγωνισμος και πολλα προσοντα γιατι να μην προτιμησουν τον καλυτερο; Μα πως ο αλλος θα ειναι καλυτερος μου μετα απο δυο χρονια; Σημερα δεν ειναι καλυτερος γιατι εγω ας πουμε εχω πειρα 10 χρονων κι αυτος μηδεν. Σε δυο χρονια αυτος θα εχει πειρα 2 χρονων (αν προσληφθει καπου και αποκτησει πειρα), κι εγω 12 χρονων.
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αυτο που δεν μας διευκρινιζεις στην ολη συζητηση ειναι με ποια κριτηρια κρινεις ποιος ειναι ο καλυτερος και ποιος ο κατωτερος. Διευκρινησε το και θα σου απαντησω ποιον προτιμω εγω/ενας εργοδοτης. Περαν αυτου τι ακριβως ειπα παλι που σε πειραξε και αρχισες τις ψυχαναλυσεις? Σοβαρα τοση αδυναμια να απαντησεις οπως σου γραφω και καταφευγεις συνεχως σε θεωριες συνομωσιας απο την πλευρα μου? Μιλαμε για πληρη εκτροχιασμο και αδυναμια συζητησης. Εσυ θα μου πεις οτι καλυτερος ειναι ενας με χαμηλα προσπντα και πολλη πειρα για ευνοητους λογους.Δεν ειμαι ηλιθια σε εχω καταλαβει. Βασικα σε εχω ψυχαναλυσει ναι αλλα δεν εχω λογο να το πω..
thanocaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ο χρονος δεν περνα μονο για αυτον που εχει πτυχιο, περνα το ιδιο για ολους. Οταν λοιπον ο απειρος πτυχιουχος, μετα απο δυο χρονια ερθει με την πειρα που εχει ο μη πτυχιουχος σημερα, ο μη πτυχιουχος θα εχει κι αυτος την πειρα που εχει σημερα συν την πειρα των δυο χρονων. Αυτό ακριβώς, συν το ότι ο ήδη υπάλληλός σου έχει πείρα στα ίδια τα project σου, είναι ήδη εγκλιματισμένος στο περιβάλλον σου, ξέρει ήδη τους συναδέλφους του και δεν χρειάζεται κανένα χρόνο προσαρμογής, έχει αναπτύξει περεταίρω τους τομείς που είναι σημαντικοί για τα project σου, και -το κυριότερο- ΞΕΡΕΙΣ από που κρατάει η σκούφια του πλέον, δηλαδή, ξέρεις αν είναι εργατικός, αξιόπιστος, αποδοτικός, συνεργάσιμος κλπ. Κάτι που σε κάθε καινούργιο είναι, από ένα σημείο και μετά, ζαριά. Κοινώς, αν δεν τον έχεις διώξει μετά από δυο χρόνια στο μαγαζί σου, μάλλον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας σου. Δεν λέμε πως ο κάθε νέος πτυχιούχος δεν έχει στον ήλιο μοίρα γιατί θα υπάρχουν πιο έμπειροι. Λέμε πως η εμπειρία είναι πιο σημαντική για τους εργοδότες από το πτυχίο. Το αν είναι σωστό ή λάθος αυτό, είναι από άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά όσο θα υπάρχουν απόφοιτοι πανεπιστημίων με σκονάκια, αντιγραφές και κομματικές χορηγίες, τόσο οι εργοδότες θα αδιαφορούν για το τί πτυχίο έχουν οι απόφοιτοι. Οι ίδιοι οι φοιτητές και τα πανεπιστήμια είναι που υποβαθμίζουν τα πτυχία τους και όχι οι εργοδότες.
g_alkis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μιλαμε για πληρη εκτροχιασμο και αδυναμια συζητησης. Άντε καλέ
thanocaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σάγια, τα προσόντα έρχονται τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την εμπειρία.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Εσυ θα μου πεις οτι καλυτερος ειναι ενας με χαμηλα προσπντα και πολλη πειρα για ευνοητους λογους.Δεν ειμαι ηλιθια σε εχω καταλαβει. Βασικα σε εχω ψυχαναλυσει ναι αλλα δεν εχω λογο να το πω.. Ασε τι ειμαι ικανος να σου πω εγω. Τα υπαρξιακα μου τα εχω λυσει προ πολλου εξαλλου. Πες μας εσυ που χρησιμοποιεις τα επιθετα "καλυτερος" "κατωτερος" κλπ. Ποιος ειναι ο καλυτερος? Και ποιος ειναι ο κατωτερος?
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αυτό ακριβώς, συν το ότι ο ήδη υπάλληλός σου έχει πείρα στα ίδια τα project σου, είναι ήδη εγκλιματισμένος στο περιβάλλον σου, ξέρει ήδη τους συναδέλφους του και δεν χρειάζεται κανένα χρόνο προσαρμογής, έχει αναπτύξει περεταίρω τους τομείς που είναι σημαντικοί για τα project σου, και -το κυριότερο- ΞΕΡΕΙΣ από που κρατάει η σκούφια του πλέον, δηλαδή, ξέρεις αν είναι εργατικός, αξιόπιστος, αποδοτικός, συνεργάσιμος κλπ. Κάτι που σε κάθε καινούργιο είναι, από ένα σημείο και μετά, ζαριά. Κοινώς, αν δεν τον έχεις διώξει μετά από δυο χρόνια στο μαγαζί σου, μάλλον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας σου. Δεν λέμε πως ο κάθε νέος πτυχιούχος δεν έχει στον ήλιο μοίρα γιατί θα υπάρχουν πιο έμπειροι. Λέμε πως η εμπειρία είναι πιο σημαντική για τους εργοδότες από το πτυχίο. Το αν είναι σωστό ή λάθος αυτό, είναι από άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά όσο θα υπάρχουν απόφοιτοι πανεπιστημίων με σκονάκια, αντιγραφές και κομματικές χορηγίες, τόσο οι εργοδότες θα αδιαφορούν για το τί πτυχίο έχουν οι απόφοιτοι. Οι ίδιοι οι φοιτητές και τα πανεπιστήμια είναι που υποβαθμίζουν τα πτυχία τους και όχι οι εργοδότες. Εννοειται οτι αν σου ερθει καλυτερος αποφοιτος θα τοιν απολυσεις τον παλιο;Γιατι οχι;Ασε που η τεχνολογια προχωραει.Και ετσι οπως θα εχει ελλειπη προσοντα και θα ειναι και ανμενημερωτος δεν θα τον παιρνουν και ποθενα.Και αν τον παρουν μπορει να τον προσταζει κανενας μικροτερος με καλυτερο πτυχιο κ<ι εχει πολυ γελιο.. καλα και εγω τα εχω δει αυτα.Και αυτο ποναει ασχημα.Αλλο για αυτο οπρεπει να κοιτας να εισαι καταρτισμενος, να ενημερωνεσαι συνεχως και να μην το παιζεις εχω πειρα.Γιατι αν παρουν καποιον καλυτερο σε προσοντα.Την εβαψες. Απλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις