MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Και ομως το εχεις πει ακριβως ετσι σε θεμα με τραπεζες και την πτωχευση πριν καναν μηνα. Εχω μνημη.. :devil: Θα το εχουμε στα υποψιν. Δεν ξερεις αν ειμαι ανεργη και απειρη πρωτον. Επισης δεν ξερεις ποιος μπορει να εχει γνωμη για το αν εχεις δικαιωμα στην εργασια ως κατι που δεν σπουδασες.. :confused: Το οτι δουλευεις καποια χρονια σημαινει οτι εσυ αποφασιζεις; δεν νομιζω. Ωραια, εχε το στα υποψην γιατι θυμαμαι τι ειπες.. Κανε κι αλλα edit γιατι οσο περναει η ωρα γινεται πιο ωραιο το θεμα... ΥΓ. Δε χρειαζεται να ξερω αν εισαι ανεργη και απειρη. Καποια πραγματα φωναζουν Οταν ερθει ενας και σου πει οτι 1+1 κανει 11, και παραλληλα υποστηριξει οτι επαιρνε 20 στα μαθηματικα τι θα πιστεψεις εσυ?
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Θα το εχουμε στα υποψιν. Κανε κι αλλα edit γιατι οσο περναει η ωρα γινεται πιο ωραιο το θεμα... Αναλογα την δουλεια που θα θελω ρε συ μιλδι, δεν θελω πτυχιο αει για να μου αλλαξεις την λαμπα. Ειπαμε. Αναλογα το τι θελω και ζηταω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αναλογα την δουλεια που θα θελω ρε συ μιλδι, δεν θελω πτυχιο αει για να μου αλλαξεις την λαμπα. Ειπαμε. Αναλογα το τι θελω και ζηταω. Εγω σου λεω να σου στησει ολη την καλωδιωση και τον πινακα του σπιτιου. Θα ζητησεις πτυχιο ? Οι ηλεκτρολογοι που στηνουν εγκαταστασεις ειναι ολοι με πτυχιο? Η να στο θεσω αλλιως. Αν σου φερω εναν Πολυτεχνιτη Ηλεκτρολογο 25 χρονων με πτυχιο και μεταπτυχιακο που δεν εχει πιασει πινακα και καλωδιο στο χερι του και σου φερω εναν αμορφωτο ηλεκτρολογο που κανει εγκαταστασεις 20 χρονια, και σου πω διαλεξε ποιος θα σου φτιαξει το σπιτι, εσυ ποιον θα παρεις? Μην πεις κανεναν, ας υποθεσουμε οτι μονο αυτοι οι 2 ειναι διαθεσιμοι.
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Θα το εχουμε στα υποψιν. Κανε κι αλλα edit γιατι οσο περναει η ωρα γινεται πιο ωραιο το θεμα... ΥΓ. Δε χρειαζεται να ξερω αν εισαι ανεργη και απειρη. Καποια πραγματα φωναζουν Οταν ερθει ενας και σου πει οτι 1+1 κανει 11, και παραλληλα υποστηριξει οτι επαιρνε 20 στα μαθηματικα τι θα πιστεψεις εσυ? Eιπαμε, απαγορευεται η ψυχαναλυση,ασε που δωρεαν δεν με συμφερει. αρα σιγα μην σου πω. Εγω σου λεω να σου στησει ολη την καλωδιωση και τον πινακα του σπιτιου. Θα ζητησεις πτυχιο ? Οι ηλεκτρολογοι που στηνουν εγκαταστασεις ειναι ολοι με πτυχιο? Η να στο θεσω αλλιως. Αν σου φερω εναν Πολυτεχνιτη Ηλεκτρολογο 25 χρονων με πτυχιο και μεταπτυχιακο που δεν εχει πιασει πινακα και καλωδιο στο χερι του και σου φερω εναν αμορφωτο ηλεκτρολογο που κανει εγκαταστασεις 20 χρονια, και σου πω διαλεξε ποιος θα σου φτιαξει το σπιτι, εσυ ποιον θα παρεις? Μην πεις κανεναν, ας υποθεσουμε οτι μονο αυτοι οι 2 ειναι διαθεσιμοι. Κοφτο αυτο με την πειρα, ειναι τελειως ασχετο, ειπαμε..τι παει να πει πειρα;Που ξερω εγω οτι οσα κανεις 20 χρονια δεν τα κανεις ελλατωματικα.Σαφως και αν μαθω απο καποιον οτι ο ταδε δεν εχει τα απαιτουμενα προσοντα, μην τον προσλαβεις και 40 χρονια να την κανεις την δουλεια δεν θα προκειται να σε προσλαβω.Ο αλλος τουλαχιστον εχει περιθωρια εξελιξης. εσυ ποσο ακομη;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Κοφτο αυτο με την πειρα, ειναι τελειως ασχετο, ειπαμε..τι παει να πει πειρα;Που ξερω εγω οτι οσα κανεις 20 χρονια δεν τα κανεις ελλατωματικα.Σαφως και αν μαθω απο καποιον οτι ο ταδε δεν εχει τα απαιτουμενα προσοντα, μην τον προσλαβεις και 40 χρονια να την κανεις την δουλεια δεν θα προκειται να σε προσλαβω.Ο αλλος τουλαχιστον εχει περιθωρια εξελιξης. εσυ ποσο ακομη; Ειναι τελειως ασχετο αυτο με την πειρα.. Μαλιστα. Saya for president.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν εχει σημασια τι εννοουσες. Ουσιαστικα καρφωθηκατε μονοι σας. Οταν λετε οτι εγω αυτο δεν ξερω να το κανω γιατι δεν το διδαχτηκα αλλα μετα απο 20 χρονια δουλειας και αφου πειραματιστω στου Κασιδη το κεφαλι θα μαθω βρεε αδερφε και μπορει να φτασω αυτον που το εκανε στο πανεπιστημιο 4 χρονια, φασκελωκουκουλωστα bro. Ουσιαστικα μονοι σας , το ειπατε οτι δεν εχετε τις ιδιες γνωσεις. Αλλα με τον χρονο θα μαθετε. Και μην μου απαντησεις οτι ουτε ο αλλος εχει την πειρα τοτε και μπορει να κανει λαθη. Αυτος δεν εχει πειρα, εσυ δεν το εχιες διδαχτει , ειναι εκτος καθηκοντων σου και το μαθαινεις μονος σου ..καποια στιγμη μπορει να μαθεις να το κανεις αν το διαβασεις μονος σου. Αλλα δεν το εχεις διδαχτει και μπορει να το κανεις λαθος.Επισης οταν καποιος λεει οτι δεν χρειαζεται να διαβασεις προγραμματισμο και ενας ασχετος μπορει να προγραμματισει αν καει στο pc .Oυσιαστικα ακυρωνει και το δικο του πτυχιο ως αχρηστο αφου μπορει να προγραμματισει και ενας απο τον δρομο. Πως φαίνεται ότι δεν έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα του χώρου εργασίας...έχεις να φας χοντρές φάπες όταν βγεις στην αγορά εργασίας. Ετοιμάσου για ανώμαλη προσγείωση...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ετοιμάσου για ανώμαλη προσγείωση... Κι εσυ ετοιμασου για ψυχαναλυση
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Πως φαίνεται ότι δεν έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα του χώρου εργασίας...έχεις να φας χοντρές φάπες όταν βγεις στην αγορά εργασίας. Ετοιμάσου για ανώμαλη προσγείωση... Ποιος σου ειπε οτι δεν ξερω την αγορα; Την ξερω οτι ειναι απαραιτητη η προυπηρεσια.Αυτο τι σχεση εχει με το γεγονος οτι εγω δεν θα προσλαμβανα ατομο με ελειπη προσοντα για δουλεια; Ειναι τελειως ασχετο αυτο με την πειρα.. Μαλιστα. Saya for president. Κοιτα αν καποιος μου ελεγε οτι ο ταδε εχει περιορισμενα προσοντα μεν , αλλα εχει πεορα 20 χρονια στην δουλεια και ειχα επιλογη εναν αλλον με καλυτερα προσοντα και ιδια προυπηρεσια, δεν ειχες τυχη με τιποτα. Ειδικα αν ηταν δυσκολη δουλεια. Τωρα θα μου πεις οι πολλοι μπορει να μην το ψαχνουν. Δεν εχεις και αδικο εκει. Εκτος αν ζητουσες τα μισα.Εκει μπορει να σε προτιμουσα αν δεν ειχα κινδυνο να παρει φωτια το σπιτι βεβαια.Γιαυι θα ηξερα ο,τι πληρωνω παιρνω.
thanocaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σάγια, το τί θα έκανες εσύ, εγώ ή ο Μίντι Μίλιζ δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το τί κάνουν οι εργοδότες. Και οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται σχεδόν καθόλου για τα πτυχία μας, αλλά για το δείγμα της δουλειάς μας. Εν ολίγοις, αν οι δυο μας πάμε να χτυπήσουμε μια θέση για Senior Java Developer και εγώ έχω βγάλει πληροφορική από ΕΜΠ και μόλις βγήκα στην αγορά, ενώ εσύ έχεις μόνο απολυτήριο λυκείου, αλλά έχεις να δείξεις τρία-τέσσερα πολύ δυνατά projects σε java, το πιθανότερο είναι να πάρεις εσύ τη δουλειά (αν δεν υπάρχει και κάποιος τρίτος υποψήφιος πιο καταρτισμένος από μας) και όχι εγώ.
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σάγια, το τί θα έκανες εσύ, εγώ ή ο Μίντι Μίλιζ δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το τί κάνουν οι εργοδότες. Και οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται σχεδόν καθόλου για τα πτυχία μας, αλλά για το δείγμα της δουλειάς μας. Εν ολίγοις, αν οι δυο μας πάμε να χτυπήσουμε μια θέση για Senior Java Developer και εγώ έχω βγάλει πληροφορική από ΕΜΠ και μόλις βγήκα στην αγορά, ενώ εσύ έχεις μόνο απολυτήριο λυκείου, αλλά έχεις να δείξεις τρία-τέσσερα πολύ δυνατά projects σε java, το πιθανότερο είναι να πάρεις εσύ τη δουλειά (αν δεν υπάρχει και κάποιος τρίτος υποψήφιος πιο καταρτισμένος από μας) και όχι εγώ. Πολυ πιθανον γιατι βαριουνται να εκπαιδευσουν τον αλλον και ησουν κωλοφαρδος, αν ειχατε ομως την ιδια ακριβως προυπηρεσια μαλλον θα βπροτιμουσαν τον αλλον, εκτος και εσυ εισαι πιο φτηνος.Η προυπηρεσια δεν σημαινει οτι τον ξεπερασες, απλα οτι ο αλλος δεν ξερει ακομη την δουλεια.Γιατι συγκρινεστε με τους απειρους;
pournaras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Πολυ πιθανον γιατι βαριουνται να εκπαιδευσουν τον αλλον και ησουν κωλοφαρδος, αν ειχατε ομως την ιδια ακριβως προυπηρεσια μαλλον θα βπροτιμουσαν τον αλλον, εκτος και εσυ εισαι πιο φτηνος.Η προυπηρεσια δεν σημαινει οτι τον ξεπερασες, απλα οτι ο αλλος δεν ξερει ακομη την δουλεια. Αρα αφου εκανες 15 σελιδες κολωτουμπα, δηλωνεις και μονη σου οτι η προυπηρεσια (η αλλιως πειρα για πολλους), μετραει.
viper2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 αν ειχατε γνωσεις απο management θα ξερατε οτι το κόστος εκπαιδευσης εργαζομενου ειναι αρκετα μεγαλο και χρονοβορο...
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αρα αφου εκανες 15 σελιδες κολωτουμπα, δηλωνεις και μονη σου οτι η προυπηρεσια (η αλλιως πειρα για πολλους), μετραει. Ναι, βρε αγορι μου σαφως και ενας νοσηλευτης 20 χρονων μπορει να ξερει πιο πολλα απο ενα γιατρουδακι των 5 χρονων. Αλλα ο ενας καποια στιγμη θα γινει γιατρος ολοκληρωμενος, ενω ο αλλος θα παρει συνταξη.Τι θες να πεις;Στην τελικη αμα θες 20 χρονια πειρα για να ξεπερασεις τον αλλο με τα 5,δεν εισαι καλα. Και οσο υπαρχουν δουλειες μπορει να τα βγαλεις περα, αν οι θεσεις στενεψουν πολυ δεν ξερω τι θα γινει..
thanocaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Αλλά το αν είσαι από ΤΕΙ ή ΑΕΙ, από ελληνικό πανεπιστήμιο ή ρουμάνικο κλπ είναι κριτήριο δευτερεύον. Επίσης, δεν το κάνουν αυτό επειδή βαριούνται, αλλά επειδή θέλουν έναν υπάλληλο έτοιμο να κάνει τη δουλειά, γιατί η δουλειά δεν περιμένει. Παράδειγμα: Αν έχω μια εταιρία web design και μου φύγει ο PHP Developer, εγώ θέλω έναν υπάλληλο να αναλάβει το development των sites που έχει υπό ανάπτυξη η εταιρία. Αλίμονο αν έπρεπε να περιμένω κάνα 6μηνο να εξειδικευτεί ο PHP developer μου και να λέω στους πελάτες μου "Συγγνώμη, αλλά θα καθυστερήσουν 6 μήνες οι παραδόσεις των site σας γιατί ο υπάλληλος που προσέλαβα δεν έχει εμπειρία στο αντικείμενο και πρέπει να τον εκπαιδεύσω". Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, αν μου έρθουν ως υποψήφιοι ένας του ΕΜΠ, που έχει κάνει μια εργασία HTML/CSS και λίγο PHP, και ένας απόφοιτος λυκείου, αυτοδίδακτος στην PHP, που όμως μπορεί αμέσως να πέσει με τα μούτρα στην OO PHP, προφανώς και θα πάρω τον δεύτερο. Και όχι, ο δεύτερος δεν είναι κωλόφαρδος. Απλά πιο κατάλληλος για τη θέση. Όταν ο πρώτος θα έχει κι αυτός να δείξει προσόντα σαν του δεύτερου, με χαρά θα τον προσλάβω εφόσον χρειαστώ κι άλλον. Σημείωση: Εννοείται όλα αυτά χωρίς να λαμβάνω υπ' όψιν το οικονομικό. Θεωρώ πως και οι δυο ζητάνε τα ίδια ή περίπου τα ίδια χρήματα, χωρίς υπερβολές.
saya Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Αλλά το αν είσαι από ΤΕΙ ή ΑΕΙ, από ελληνικό πανεπιστήμιο ή ρουμάνικο κλπ είναι κριτήριο δευτερεύον. Επίσης, δεν το κάνουν αυτό επειδή βαριούνται, αλλά επειδή θέλουν έναν υπάλληλο έτοιμο να κάνει τη δουλειά, γιατί η δουλειά δεν περιμένει. Παράδειγμα: Αν έχω μια εταιρία web design και μου φύγει ο PHP Developer, εγώ θέλω έναν υπάλληλο να αναλάβει το development των sites που έχει υπό ανάπτυξη η εταιρία. Αλίμονο αν έπρεπε να περιμένω κάνα 6μηνο να εξειδικευτεί ο PHP developer μου και να λέω στους πελάτες μου "Συγγνώμη, αλλά θα καθυστερήσουν 6 μήνες οι παραδόσεις των site σας γιατί ο υπάλληλος που προσέλαβα δεν έχει εμπειρία στο αντικείμενο και πρέπει να τον εκπαιδεύσω". Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, αν μου έρθουν ως υποψήφιοι ένας του ΕΜΠ, που έχει κάνει μια εργασία HTML/CSS και λίγο PHP, και ένας απόφοιτος λυκείου, αυτοδίδακτος στην PHP, που όμως μπορεί αμέσως να πέσει με τα μούτρα στην OO PHP, προφανώς και θα πάρω τον δεύτερο. Και όχι, ο δεύτερος δεν είναι κωλόφαρδος. Απλά πιο κατάλληλος για τη θέση. Όταν ο πρώτος θα έχει κι αυτός να δείξει προσόντα σαν του δεύτερου, με χαρά θα τον προσλάβω εφόσον χρειαστώ κι άλλον. Σημείωση: Εννοείται όλα αυτά χωρίς να λαμβάνω υπ' όψιν το οικονομικό. Θεωρώ πως και οι δυο ζητάνε τα ίδια ή περίπου τα ίδια χρήματα, χωρίς υπερβολές. Αυτο σημαινει παλι οτι εχει ελλειπη προσοντα ομως ..αν θελει να μην εχεις υπηρεσια για να τον ξεπερασεις.Και καποια στιγμη αν γεμισει ο χωρος με ατομα με πολλα πτυχια και πειρα ο ελλειπης την πατησε.Αρα ειναι τζογος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις