beatshooter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εχω 10 ευρω σε καρματα των 0.05 και 0.02 λεπτων του €.Που μπορω να τα δωσω ωστε να παρω πιο χοντρα χρηματα? Σκεφτομαι σε σουπερ μαρκετ μιας κ αυτη δινουν κ το τελευταιο σεντ στα ρεστα....
freedubus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Τις φακές λές; Εγώ πάντως τα έβαλα στην κατσαρόλα με νερό, κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, δάφνη και έφτιαξα σούπα. Σοβαρά τώρα, έχεις σκεφτεί να τα χρησιμοποιείς κι αυτά; Στο σουπερμάρκετ π.χ. όπως λές. Αντί να σου δίνουν αυτοί κ το τελευταίο σέντ σε ρέστα, να τους δίνεις εσύ το τελευταίο σέντ στην πληρωμή. Σε όσες χώρες έχω ταξιδέψει τα χρησιμοποιούν κανονικά. Μόνο στην Ελλάδα τα μαζεύουμε σε καφεκούτια. 'Εχω πετύχει και πολλούς "λάρτζ" (όψιμα χρεοκοπημένους) ελληνάρες να τα πετάνε στα σκουπίδια (!). Θυμάμαι μια διαφήμιση παλιά με το Βέγγο που έλεγε "τα λεπτά είναι λεφτά".
Haldol Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εγώ συνήθως τα ξοδεύω σε εισιτήρια αυτά. Ξέρεις, για ΜΜΜ.
Adon1s Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 εγω εχω εναν πιλινιο κουμπαρα απο εκινους χωρις την ταπα,για να μην δελεαζομαι,και ριχνω μεσα 5λεπτα,μονολεπτα,2λεπτα,και καθε λογης κερματα,μεχρι κ 5ευρω.....το κανω καθε σεπτεβρη και τον επομενο ιουλιο-αυγουστο σπαω τον κουμπαρα και εχω ενα εξτρα ποσο να φαω στις διακοπες μου
beatshooter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Προσφατα ψωνισα απο σουπερ κ εκανα λογαριασμο 15,05...Αντι να μου δωσει 5€ μου δωσε 4,95...Κανω μια σκεψη να παω να ψωνισω απ αυτους με τα φραγκοδιφραγκα... Ή να τους τα παω ετσι(χωρις να ψωνισω) και να μου δωσουν χοντρα? ---------- Προσθήκη στις 00:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:32 ---------- εγω εχω εναν πιλινιο κουμπαρα απο εκινους χωρις την ταπα,για να μην δελεαζομαι,και ριχνω μεσα 5λεπτα,μονολεπτα,2λεπτα,και καθε λογης κερματα,μεχρι κ 5ευρω.....το κανω καθε σεπτεβρη και τον επομενο ιουλιο-αυγουστο σπαω τον κουμπαρα και εχω ενα εξτρα ποσο να φαω στις διακοπες μου Χεχεχε ωραιος.Εγω εφαρμοζω το συστημα "ΝΟΥΝΟΥ"...Ειναι ο καλυτερος κουμπαρας,εχει ετοιμη τρυπα κ δεν δελεαζεσε να τον ανοιξεις αφου δεν μπορεις.Οταν τιγκαρει το ανοιγω με ανοιχτηρι κονσερβας.Ριχνω απο 0.20 μεχρι 10€.Να δουμε ποσα θα γραψει το κοντερ...
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εδώ κάποια σούπερμάρκετ έχουν ένα γαμάτο μηχάνημα στο οποίο πετάς μέσα τα κέρματα (είναι σα χωνί) και τα μετράει μόνο του. Ούτε ντροπές ούτε ενοχές. Κατά τα άλλα έχω μαζέψει 140 κορώνες (20 ευρώ) σε ψιλά για να τα δώσω σε έναν παππού που ζητιανεύει εδώ παραπέρα.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εδώ κάποια σούπερμάρκετ έχουν ένα γαμάτο μηχάνημα στο οποίο πετάς μέσα τα κέρματα (είναι σα χωνί) και τα μετράει μόνο του. Ούτε ντροπές ούτε ενοχές. Κατά τα άλλα έχω μαζέψει 140 κορώνες (20 ευρώ) σε ψιλά για να τα δώσω σε έναν παππού που ζητιανεύει εδώ παραπέρα. Εσύ δεν είσαι που στην σπάνε τα jingles από τα κέρματα;
cb_papi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Νομίζω πως και η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να σου τα κάνει χαρτονόμισμα. Οι άλλες τράπεζες κρατούν προμήθεια.
wizzy Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εδώ κάποια σούπερμάρκετ έχουν ένα γαμάτο μηχάνημα στο οποίο πετάς μέσα τα κέρματα (είναι σα χωνί) και τα μετράει μόνο του. Ούτε ντροπές ούτε ενοχές. Νομίζω ότι υπάρχουν τράπεζες με μηχάνημα που κάνει το ίδιο. Απλά, μετά σου βγάζει μια απόδειξη και πας στο ταμείο και κάνεις κατάθεση με την απόδειξη. Τα χρήματα πιστώνονται στο λογαριασμό σου.
Alchemist` Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Εχω 10 ευρω σε καρματα των 0.05 και 0.02 λεπτων του €.Που μπορω να τα δωσω ωστε να παρω πιο χοντρα χρηματα? Σκεφτομαι σε σουπερ μαρκετ μιας κ αυτη δινουν κ το τελευταιο σεντ στα ρεστα.... Αναρωτιέμαι εαν θα είχαν μεγαλύτερη αξία αν τα έλιωνες και τα πουλούσες ως μέταλλο...
kaiowas Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Αναρωτιέμαι εαν θα είχαν μεγαλύτερη αξία αν τα έλιωνες και τα πουλούσες ως μέταλλο... Τοτε οι αθιγγανοι που περνανε με το Datsun θα φωναζαν απο το μεγαφωνο 'Μαζευω μικρα κερματα' και οχι παλια ψυγεια και καλοριφερ.
Alchemist` Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Τοτε οι αθιγγανοι που περνανε με το Datsun θα φωναζαν απο το μεγαφωνο 'Μαζευω μικρα κερματα' και οχι παλια ψυγεια και καλοριφερ. Αχεμ, δεν ήταν πραγματική η απορία, αστειευόμενος το είπα... Κακώς δεν έβαλα κάνα smiley...
tolis_01 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Γιατί δεν τα χρησιμοποιείτε αυτά τα κέρματα; Να βάζετε λίγα λίγα στο πορτοφόλι, και όταν πάτε σούπερμαρκετ για ψώνια των 10,47 ευρώ, και πληρώνετε με 50άρικο, δίνετε τα ψιλά για να σας δώσει βολικά ρέστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.