Προς το περιεχόμενο

Laptop με 1 partition, αν γινουν 2, γινεται μετα η εργοστασιακη επαναφορα?

ALTUSGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερωτημα μου ειναι απλο και θελω μια επιβεβαιωση απο καποιον που το εκανε και ξερει.

Εχω ενα Laptop με 1 partition, αν τα κανω 2 τα partition δηλ. πχ C: και D:, γινεται μετα η εργοστασιακη επαναφορα που εχει το κρυφο partition με το λειτουργικο συστημα των περισσοτερων φορητων?

Αναλυτικοτερα, Αν εχω ενα αρχικο partition με πχ 250GB. Το διαιρω στα 2 σε 100 και 150 GB αντιστοιχα. Σκοπος εινα να εχω ενα μικροτερο C: με το λειτουργικο (ακομα και 50 GB φτανουν) και τα υπολοιπα για data.

Θελω πχ να εχω τα 2 partition και θελω πχ να κανω ενα backup του C: με ολα τα προγραμματα μου ετοιμα με πχ το Acronis True Image.

Αν για καποιο λογο δψεν χρησιμοποιησω το Acronis αλλα θελησω να κανω την εργοστασιακη επαναφορα του κρυφου partition με το λειτουργικο που σας δινει το φορητο θα γινει ή θα βγαλει καποιο μηνυμα λαθος. Δηλ. θελω να ξερω αν θα γινει επιτυχως, θα το χωρεσει μεσα στο C: οπως ειναι χωρις να πειραξει στην χωρητικοτητα του (πχ 50GB που ειπαμε) ή θα κανει πρωτα merging των 2 partition για να αποκτησει την αρχικη χωρητικοτητα που μπορει να ειχε δηλωμενο εργοστασιακα...?

Το ρωταω γιατι δυστυχως εχω μονο ενα αρτιτιον και θελω να εχω και την δυνατοτητα αν χρειαστει να ξαναεπανελθω στην αρχικη εργοστασιακη κατασταση μετα απο διαιρεση σε 2 μερη του σκληρου...

Ευχαριστω τον οποιονδηποτε μου απαντησει εμπεριστατωμενα εκ των προτερων.

Και παλι σας ευχαριστω!

Δημοσ.

Αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ισχύ με όλα τα προγράμματα,με το ghost τουλάχιστον που είναι αρκετά δημοφιλές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να πάρεις εικόνα από ολόκληρο τον δίσκο και στην συνέχεια να το γράψεις σε partition.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω The ELF για την απαντηση.

Εγω θελω να μαθω οπως ειπα αν υπαρχει προβλημα οχι σε καποιο image που εχει γινει απο καποιο ειδικο προγραμμα (Norton Ghost / acronis True Image) αλλα στο εργοστασιακο (μανισιο) image που εχει το λαποτοπ με το λειτουργικο συστημα που ερχεται μαζι του και ειναι κρυμμενο σε ενα κρυφο partition που φυσικα δεν φαινεται στο συστημα...

θελω να ξερω οτι δεν βγαζει προβληματα και οτι μπορει και κανει το restore με ή χωρις ενοποιηση των partitions που τυχον εχεις ανοιξει και οτι παιξει κανονικα...

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε τι image έχει το laptop σου,τι απάντηση περιμένεις;όλα εξαρτώνται από το image που έχεις και με πιο πρόγραμμα σε πια έκδοση και με πιο τρόπο το πήρανε.

Δημοσ.

rigos0sotirhs: εισαι σιγουρος οτι θα τα ενοποιησει και τα δυο partition που θα εχει και θα βαλει το εργοστασιακο recovery λειτουργικο. Ή θα αφησει το partion το δευτερο που θα εχω κανει αθικτο?

Πες αν το εχεις κανει ή απλα το υποθετεις μονο και σε ευχαριστω.

Οσον αφορα ELF αυτο που ρωτας, μηπως δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ρωταω, και συγνωμμη αν σε ρωταω.

Απλα το πως εχει φτιαχτει ενα image εργοστασιακο μεσα στο κρυφο partition του σκληρου ενος λαπτοπ δεν εχει σημασια ή ακομα και με ποιο προγραμμα το κανανε. Το θεμα είναι οταν θα κανει restore το λαπτοπ (βλεπε Packard Bell - κλωνος του ACER δηλ.) θα το κανει επιτυχως αφου εχω πριν χωρισει τον σκληρο σε ακομα ενα παραπανησιο partition;

Και πως θα γινει τελικα ο σκληρος...

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα θελω να μου απαντησει και ο Rigo0Sothrhs!

Δημοσ.

εναρξη-ολα τα προγραμματα-vaio recovery center

επελεξε restore c: drive και καντε κλικ εναρξη-skip-επομενο-ελεγχος λογαριασμου χρηστη-ναι-i understand-εναρξη. ακολουθησε τις οδηγιες

θα γινει διαγραφη των παντων στον c: και μονο και επαναφορα ολων των εργοστασιακων ρυθμισεων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...