Αδμιν Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Το δημοσιεύω, όχι σαν διαφήμιση αλλά επειδή πολλοί χρήστες λίνουξ αναζητούμε TV tuner που απλά να παίζει αλλά δεν βρίσκουμε άκρη. Το προϊόν λέγεται Sundtek MediaTV και είναι συσκευή USB (υπάρχει και μοντέλο mini pcie που λογικά έχει την ίδια υποστήριξη). H κατασκευάστρια λέει Sundtek MediaTV Pro/Gold are the world's first USB DVB-C, DVB-T, AnalogTV, Composite, S-Video, FM-Radio devices which are fully supported with Linux, our technology provides support for the entire 2.6.x Linux Kernel Series, unpatched Kernels are supported from 2.6.15 on. An installation usually takes a few seconds only. Ο driver λένε για κάποιον λόγο τρέχει το userspace, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Εδώ οδηγίες εγκατάστασης αποδείξεις ότι τρέχει σε λίνουξ με όλες τις λειτουργίες http://support.sundtek.com/index.php/topic,4.0.html Αναλογική, Ψηφιακή (HDTV ready, αν έρθει κάποτε), Ψηφιακή Καλωδιακή (τέτοιο δεν έχουμε εδώ) και FM ραδιόφωνο. http://sundtek.com/shop/Digital-TV-Sticks-oxid/ Οι τιμές δεν είναι ότι καλύτερο. Το pcie μοντέλο ξεκινά στα 90 ευρώ και το ακριβότερο USB φτάνει 150 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
t3moof Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Να πω την αλήθεια, δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα να βρω tuner σε πολύ καλές τιμές που να δουλεύει απροβλημάτιστα (και με έξτρα features) σε Linux. Πχ. θυμάμαι να έχω κάποιες Hauppauge παλιότερα, αλλά και πρόσφατα μια Asus Hybrid δουλεύει μια χαρά σε Debian (Lenny) και Ubuntu (από Hardy μέχρι Lucid). Όλες σε λογικές τιμές (πχ η Asus κοστίζει γύρω στα... €35 νομίζω; Ίσως και λιγότερο). Μπορεί να χρειάζονται κάποιες ψιλο-ρυθμίσεις, αλλά δε συμφωνώ με το ότι η εύρεση ενός tuner υπό Linux είναι δύσκολη ή δαπανηρή υπόθεση. Τα περισσότερα chipset (αν όχι όλα) έχουν πολύ καλό έως άριστο support, ιδιαίτερα τώρα πια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εχω την Asus p7131/Analog/FM σε pci και ο μονος τροπος για να βγαλω τον ηχο, (μετα απο ενα καρο μερες διαβαζοντας πιθανες λυσεις σε φορουμς, σελιδες και κανοντας update τον alsa driver, που μου διελυσε τον ηχο) ηταν να την συνδεσω με καλωδιο στην καρτα ηχου και να βγει ως Αux. Εχω σταμπαρει 2 usb tunerakia στα 20 ευρω (ενα crypto κι ενα lifeview), για mpeg4, αλλα φοβαμαι να τα αγορασω, μηπως δεν μπορω να βγαλω τον ηχο... υπαρχουν καποιες ρυθμισεις για usb ωστε αν παρω ενα απο αυτα να παιζει κανονικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 ΦΙλικη συμβουλη, μακρια απο Crypto... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εχω την Asus p7131/Analog/FM σε pci και ο μονος τροπος για να βγαλω τον ηχο, (μετα απο ενα καρο μερες διαβαζοντας πιθανες λυσεις σε φορουμς, σελιδες και κανοντας update τον alsa driver, που μου διελυσε τον ηχο) ηταν να την συνδεσω με καλωδιο στην καρτα ηχου και να βγει ως Αux. Εχω σταμπαρει 2 usb tunerakia στα 20 ευρω (ενα crypto κι ενα lifeview), για mpeg4, αλλα φοβαμαι να τα αγορασω, μηπως δεν μπορω να βγαλω τον ηχο... υπαρχουν καποιες ρυθμισεις για usb ωστε αν παρω ενα απο αυτα να παιζει κανονικα? To έχεις διαβάσει αυτό; Έχουμε την ίδια κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ειχα διαβασει στο φορουμ του ubuntu γιαυτο, εχει tvtuner της philips επανω (αν θυμαμαι καλα) κι ελεγαν ή καλωδιο ή να γραφεις ενα καρο πραματα στο τερμιναλ (τα δοκιμασα χωρις επιτυχια) και ειχα ενα καλωδιο απο το πρωτο cd-r που ειχα παρει, που ηταν σε κουτι με ολα τα παρελκομενα του κι οχι bulk, και το δοκιμασα και ολα καλως. Παντως με το tvtime, χωρις το καλωδιο ο μονος τροπος να ακουσω ηχο ηταν με ανοιχτο το gstreamer-properties να εχω πατημενο το test... Aπλα δεν πειραζουμε τον alsa driver... εμενα μετα δεν μου εβρισκε μετα ουτε καρτα ηχου, ουτε tv tuner. Τωρα δεν ξερω τι παιζει με το bitrate, αν φτιαχτηκε επειδη πατησα ενα καρο πραματα στο τερμιναλ πριν βαλω το καλωδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.